Päivä täynnä arvoituksia

29.12.2021

Kaupallinen yhteistyö Telia


Meillä, kuten varmasti monessa muussakin perheessä joulu ja sen yhteyteen osuvat vapaat tarkoittavat usein sohvalla loikoilua ja joulusuklaiden tuhoamista televisiota tuijotellen. Loppuvuoden kiireiden ja kaiken jouluhössötyksen jälkeen se tulee mielestäni myös tarpeeseen. Pelkkää ruudun tuijottamista elämä ei toki saa olla, ja siksi ruudun toiselta puolelta on ihan kiva myös ottaa ideoita ja laittaa myös oma mielikuvitus ja luovuus töihin. Niin tehtiin myös meillä, kun Telia haastoi viettämään teemapäivää C More TV:n leffojen ja sarjojen hengessä. Postaus on julkaistu kaupallisessa yhteistyössä Telian kanssa.

Sano se arvoituksin!

Kaikki rakastavat teemajuhlia, mutta kokonainen teemapäivä on jo melkoista juhlaa. Kenen vuoro on tyhjentää tiskikone, entä viikata pyykit? Kuka söi suklaarasian tyhjäksi ja mistä löytyy aamutossun toinen pari. Tavallisestakin päivästä voi keksiä aika monta arvoitusta ja jos oikein heittäytyy teemaan, on mahdollista rakentaa todella arvoituksellinen päivä. Meidän teema on napattu yhdestä C More TV:n lastensarjasta ja saatattekin arvata mistä.

Olen itse rikos ja poliisisarjojen ikifani, ja myönnän rakastavani kaikenlaista salapoliisipelaamista, mysteerejä ja rikospähkinöitä. Jopa siinä määrin, että osa lähipiiristä kokee viehtymykseni lähinnä huvittavaksi. Jos pääsen kirjaamaan unelma-ammattini, se on nykyään ehdottomasti salapoliisi! 😀 Dekkareita fanittavan siskoni kanssa olemmekin tuumineet, että rikos päivässä pitää mielen virkeänä.

Onneksi lapsillekin on tarjolla pähkinöitä mysteerien muodossa. Turha ehkä edes sanoa, että tämän kategorian lastenohjelmat ovat juurikin niitä, joiden parissa viihdyn myös itse parhaiten. Silti tv-sarjasta varastettu teema vaikutti ensin vähän hankalalta ja työläältäkin, kunnes lukko aukesi. Tässä kohtaa pitääkin siis myöntää, että lapsen mielikuvitus toimii huomattavasti aikuisen mielikuvitusta paremmin. Ruudun äärellä voi siis todistetusti kehittää myös omaa mielikuvitusta ja tarinankertojan taitoa.

Telian sivuilta löytyy pieni lista meidän perheen sarjasuosikeista  ja oikeastaan jokainen niistä soveltuu myös teemapäivään – yhtä hyvin kuin arjen keskellä rentoutumiseenkin. Meillä on onneksi puolisoni kanssa varsin yhtenäinen maku sarjojen suhteen, ja kun edellinen sarja on saatu päätökseen, mieheni yleensä laatii listan, jossa on ehdotuksia seuraavaksi. Myös siskoni kanssa jaamme usein vinkit ja vihjeet makuumme sopiviin sarjoihin. C More TV:ssä parasta onkin, että sarjoja voi ahmia useamman jakson verran yhdeltä istumalta.

Osuuko teidän perheessä sarja- tai leffamaut yhteen, vai onko jokaisella omat suosikkinsa? Entä löytyykö listaltani myös teidän suosikkeja? Vinkkejäkin saa antaa, sillä hyvät sarjat tulee ahmaistua vähän turhankin nopeasti!

 


2 Responses to “Päivä täynnä arvoituksia”

  1. Kukka-Marie says:

    Ihana idea, vaikka itse katson telkkua todella vähän, en edes joka päivä, toisinaan en viikkoonkaan.
    Ihana neulemekko/tunika sinulla. Näyttää niin lämpöiseltä ja pehmoiselta.

    • Meillä katsotaan vain kohdennetusti jotakin tiettyä sarjaa, mutta ei ns perustelkkaria ollenkaan. Oikeastaan tykkäänkin enemmän siitä, että voi katsoa itselleen mieluisia juttuja just silloin kuin siltä tuntuu ja sen verran mikä kulloinkin on mahdollista. Nykyaika on ainakin meillä jopa vähentänyt telkkarin tuijotusta, mutta sisällön suhteen saadaan sitten onneksi laatua 🙂

Kommentoi