Projekti: Lastenhuone

18.10.2015

No nyt on kalkkimaalit sudittu lastenhuoneen seinään. Ihan ei riittänyt, ja tuosta ekasta kuvasta huomaakin, että tuolla seinällä on vain yksi kerros maalia. No, mutta tästä on hyvä jatkaa!

Samalla kun huonetta tuli tyhjennettyä, huomattiin, että vähemmän on enemmän –ajattelu toimii myös tässä tilassa. Niinpä edessä tulee olemaan karsintaa ja organisointia, jotta lastenhuone saadaan siistiksi ja avaraksi. Mutta hieno siitä tulee, olen ihan varma!

Eilinen meni lähestulkoon kokonaan tuon huoneen kimpussa, joten tänään saa riittää sellainen kevyt raivaus ja järjestely. Ensi viikolla on taas aikaa tarttua maalipensseliin.

kalklitir nougat 4 kalklitir nougat 2 kalklitir nougat 3kalklitir nougat 1

Kivaa sunnuntaita ja hei, muistakaa osallistua Nova Melina -arvontaan. Vielä tänään ehditte mukaan!!!


14 Responses to “Projekti: Lastenhuone”

  1. Hanna says:

    Ihana siitä tulee! Lastenhuoneen raivaus on aina ihan yhtä iso homma. Tänään olen raivannut kaksi huonetta ja roskaa on TAAS jätesäkillisen verran. Tuon tokaluokkalaisen kanssa on jo aika helppo siivota. Raaskii heittää jo aika hyvin kaiken turhan ja on jo oikeasti avuksi. Toisin on tuon kuus vee neidin kanssa. Salaa nakkaan rojuja roskiin ja koskaan kukaan ei kaipaa mitään. Nyt eteisen ovella on roskien lisäksi kassit serkkupojille ja toinen päiväkotiin lahjoitettavaksi.

    • Heh, meillä sama ongelma, kuin sulla nuoremman kanssa! Poika ei ole valmis luopumaan mistään. No, olen yrittänyt vähän selittää kierrättämisen ideaa, ja sitä, että lelu, jolla hän ei enää leiki, voi tehdä jonkun muun lapsen todella onnelliseksi.
      Aika hyvin onkin saatu nyt tavara määrä pienenemään. 🙂

  2. naurispelto says:

    Karsiminen kannattaa! Meillä on tällä hetkellä 3- ja 4-vuotiaiden poikien huone usein talon siistein huone. Se, kun on viimeisimpänä valmistunut eikä sinne ole siten kertynyt ylimääräistä tavaraa, karsittukin on välillä nuoremmille soveltuvampia leluja pois ja kaikella on paikkansa. Välihuomautuksena siisteyteen auttaa myös se, että myös alakerrassa on leluja eli aina eivät leiki omassa huoneessaan.

    • Meillä myös isot lelukorit keittiössä, ja lastenhuone usein tiptop kunnossa. Kiitos suurten komeroiden, joihin on helppo laittaa lelut, kirjat ja pelit omalle paikalleen.
      Pehmoleluja on kuitenkin kertynyt sellainen määrä, että niiden karsiminen on kyllä edessä. Monet kun ovat sellaisia, etteivät ole elämässään tainneet saada yhtään halausta. 🙂

  3. Maps says:

    ihana matto! Saako kysyä mistä se on? 🙂

  4. Anna Öberg says:

    Hej, kivan näköinen matto – onko se mahdollisesti Ikeasta? Meillä on samanlainen mutta tumma ….

    Kiva seurata sinun juttuja!

    Med vänlig hälsning
    Anna Öberg

  5. Minttu says:

    Täällä samat kuviot ollu viikonloppuna, kylläkin lastenhuoneen seinien tasoitus puuhissa….taitaa vielä olla vähän matkaa siiheksi että päästään maalaamaan ja tapetoimaan! Ja vähemmän on todellakin enemmän, mistä tota kamaa oikein riittää vaikka aika kivasti minäkin sitä aina karsin pois.

  6. Täti Ruskea says:

    Kivaa, jälleen lastenhuonetta! Tykkään 🙂 Olen ahkeroinut viikonloppuna 4- ja 6-vuotiaiden poikien huoneissa. Seuraava etappi on hankkia toimivat kaapit/laatikostot. Olen yrittänyt myös minimoida tavaroita, mutta lähinnä niin, että kaikelle löytyy oma paikkansa. Meidän poikaset on tosi kovia ja hyviä leikkimään ja koska lapsia on viisi, on lelujakin kertynyt sen mukaan. Toisaalta ollaan yritetty ostaa tiettyjä samoja sarjoja enemmän, kuten Duploja, Legoja, Brioja jne ja ne ovatkin kestäneet hyvin aikaa. Mekin asumme kahdessa kerroksessa, joten osa leluista on alakerrassa, osa lastenhuoneissa ja osa yläkerran aulassa. Mäkin ihastuin tuohon mattoon. Olisikohan vastaavaa vaaleansinisenä/ruskeana/valkoisena/beigenä. Jotain sellaista kaipaisin meille. Teidän matossa taisi olla harmaata.

    • Mattoon pääsee tästä linkistä: http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/puuvillamatto-joker-50114426–malli

      Meillä on onneksi lastenhuoneessa kiinteät komerot, jotak nielevät paljon tavaraa. Pojalla on sängynalla sellainen petivaatelaatikko pienille legoilleen, mutta dublot, Brion junarata ja monet muut isoveljellä jo olleet lelut ovat nyt Klaaran käytössä. Niistä en tahdokaan luopua, sillä toivoisin kovasti, että niillä joskus leikkisi vaikka lastenlapset. 🙂

      Olen sitä mieltä, että leluja pitää olla, mutta jos huomaan, tarpeetonta pikkusälää, tai juttuja, joita vain on ajautunut lelukorin kätköihin, yritän parhaani mukaan karsia ne pois. Esim. jotkin mäkkärin lastenaterian kanssa tulleet pikkusälät ja kaiken maailman vipperänrippeet joutavat aika äkkiä kiertoon tai roskikseen. 🙂

  7. jeba says:

    Näyttää kivalta ja huoneesta tulee varmasti hieno! Voi kumpa meilläkin lastenhuone olisi selkeä ja yhtenäinen! Tällä hetkellä se on sellainen sekametelisoppa ettei paremmasta väliä…. ja se ärsyttää! 😀

    Ehkä tulevaisuuden kodissa sitten?

    • Voi kuule kyllä se sitten aikanaan sekin huone muotoutuu. Ja mä uskon niin siihen, että tulevaisuudessa sulla on sellainen koti, jossa asiat ovat juuri kuten haluat.
      Oot vielä nuori, joten se tulevaisuuden koti ehtii kyllä löytyä. Vaikka tiedän täysin, miltä se tuntuu, kun koti ei ole sitä, mitä itse haluisi.

      Sunnuntai halauksia! ❤︎

Kommentoi