Perjantai ja omena-kaurapaistos

19.8.2016

Viikonloppu! Hah, kuulostaapa sekin jotenkin ihanalta! Tulee mieleen Peppi Pitkätossu, joka halusi kouluun vain saadakseen lomia.

Huokaisen myös vähän helpotuksesta, sillä perjantai on se taivaallinen päivä, kun kenelläkään perheestämme ei ole yhtä ainutta harrastusta. 🙂 Voi siis joko ihan vain olla, tai tehdä asioita vähän spontaanimmin. Perjantaina herkutellaan jälkkäriksi myös perinteisellä herkulla, omena-kaurapaistoksella (ohje löytyy postauksesta).

Omenakaurapaistos 7

Viikonlopulle ei ole järin suuria suunnitelmia, taidan nauttia huomisen päivän ihan vain siitä, että on viikonloppu. Pieni viikkosiivous pitää perjantaihin mahduttaa, ja sitten onkin ihana vain nautiskella olostaan. Tänään on myös Dicte-ilta, viikon kohokohta kai tavallaan sekin. 🙂

Omenakaurapaistos aOmenakaurapaistos 11 Omenakaurapaistos 10Omenakaurapaistos 2Omenakaurapaistos 8

Omena-kaurapaistos

n. 8 (pientä) omenaa
100g voita
6dl kaurahiutaleita
2dl sokeria
rasvaa astian voiteluun ja kanelia mausteeksi

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja lado omenan lohkot voideltuun uunivuokaan/-astiaan. Ripottele päälle kanelia.
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää kaurahiutaleet rasva-sokeriseokseen ja sekoita kunnes hiutaleet ovat kaikki saaneet annoksensa voita. Levitä kaurahiutaleet omenoiden päälle ja paista uunissa 200°C kunnes pinta on kullanruskea ja omenat kypsiä. Tarpeen vaatiessa peitä pinta (esim. leivinpaperilla) ja jatka paistamista.

Omenakaurapaistos 1

Höpötetään intiaanikesästä, mutta ainakin kun juuri vilkaisin säätietoja, tänne meille päin on luvannut vielä seuraavat neljä päivää vesisadetta. Mutta jos nyt satut viettämään viikonloppusi paikassa, jonne se intiaanikesä yltää, nauti lämmöstä ja auringosta ihan kaikin aistein.

Ihanaa viikonlopun aloitusta ja perjantaifiilistä kaikille!

Tallenna


8 Responses to “Perjantai ja omena-kaurapaistos”

  1. LPP says:

    Omppupaistos on superherkkua!
    Pienin ei kestä kanelia, mutta kardemummallakin saa aika kivan tvistin 🙂

    Päätin heittää sua haasteella, tämä on ehkä sellainen johon tulee helposti osallistuttuakin:
    http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2016/08/blogihaaste-punaisen-maton-paikka.html

    Kivaa ja rentoa viikonloppua!

  2. Piia says:

    Tuota mäkin aina teen, kun se on jo valmis glut. ohje. Ei tartte mitään aineita muuttaa. Tosin kaikille ei käy kaura. Ja hyvää on.
    Hyvää alkanutta viikonloppua.

    • Joskus testasin sellaista jauhoisempaa reseptiä, eikä se ollut mielestäni edes mitenkään hyvää. Tätä meillä on tehty aikanaan jo kotona, eli maistuu myös lapsuudelle! 🙂

      Ihanaa viikonloppua!

  3. Oi, tuo on niin hyvää, alkoipa tehdäkin mieli…
    Kauniita kuvia sulla 🙂

    Ihanaa viikonloppua ! <3

  4. Riina says:

    Kiitos ohjeesta! Reseptisi ovat usein hyviä 🙂

Kommentoi