Kun pelkkä kosteutus ei enää riitä

08.11.2016

Heipsan ja raikasta pakkaspäivää!

On pitänyt jo jonkin aikaa kirjoitella teille vähän kosmetiikkajuttuja, mutta nyt kun pakkanen nipistelee poskia ja lämmitys kuivattaa ihoa, ajattelin, että on korkea aika tarttua aiheeseen.

Kirjoittelin jo elokuussa parista uudesta tuotteesta, jotka olin juuri hankkinut ja lupailin vähän kokemuksia kunhan olen tutustunut tuotteisiin. Kyseessä olivat siis nuo Estelle & Thildin Anti-Age-seerumi ja silmänympärysvoide. Molemmista on jo toinen pakkaus menossa, joten kaipa sekin kertoo jotakin siitä, että tuotteet ovat tuntuneet toimivilta.

Näin talviaikaan kolme ihon tärkeintä hoitotoimenpidettä ovat kosteutus, kosteutus ja vielä kerran kosteutus. Itseasiassa pidän tätä tärkeysjärjestystä nykyisin ihan vuoden ympäri. Toki hyvä puhdistus on ihonhoidon alku, mutta puhdistuksen korostaminen ymmärretään helposti väärin. Koetaan, että ylenpalttinen peseminen ja puunaaminen toisivat onnen, vaikka niin ei todellisuudessa tapahdu. Aika usein multa kysytään parasta vinkkiä siihen aknen selättämiseen, ja kun vastaan, että kunnollinen kosteutus, kuulen vastineeksi läjän selityksiä: Moni nimittäin sanoo, että ei voi millään käyttää kunnolla kosteuttavia voiteitta, kun iho rasvoittuu muutenkin niin älyttömästi. Toisaalta ne muutamat, jotka ovat vinkistäni antaneet sille kosteutukselle aikaa, ja totuttaneet ihon täyteläisempiin voiteisiin, kiittävät myöhemmin. Iho kun lopulta yleensä ymmärtää vähentää omatoimista rasvoittumistaan, kun tietää saavansa sen kosteuden muualta.

luonnonkosmetiikkaa 1

Riittävän rasvauksen lisäksi tämän ikäinen iho kaipaa jo hieman lisäboostia. Itse olen siunattu ohuella iholla, joka ryppyyntyy varhain, eikä aknearpiongelma vähennä näiden tehotuotteiden tarvetta. En siis lainkaan ottanut itseeni, vaikka kosmetiikkamyyjä suosittelikin käyttööni seerumia, joka on siitä 50+ -sarjasta. Oikeastaan myyjä neuvoi käyttämään tuota Estelle & Thildin anti-age -seerumia kuuriluontoisesti yhden pullollisen, mutta vajaan kolmen viikon käyttötauko ajoi nopeasti uutta pakkausta ostamaan. Seerumi on äärimmäisen hyvin ihoon imeytyvää ja kosteuttaa ihanasti. Näiden lisäksi se on tasoittanut ihon kuntoa ja kiinteyttänyt ihoani (aivan kuin se vähän turvottaisi ohutta ihokerrosta), vaikkakin toki jälleen puhutaan asioista, jotka näkyvät enemmänkin omaan silmään, kuin huutavat kadulla vastaantulijoille. Sarjan silmänympärysvoiteeseen piti ensin hieman totutella, sillä tuotteen koostumus on kuin äärettömän hienojakoinen mannapuuro, mutta koska voide kosteuttaa kunnolla, imeytyy nopeasti ja toimii meikin alla moitteetta, siitä tuli suosikkini nopeasti.

luonnonkosmetiikkaa 2

Viime talvena hellin säännöllisesti ihoani ensimmäisen kerran öljyseerumilla, ja jäin koukkuun. Kotimainen Mia Höytö on pullottanut öljyseeruminsa nimellä Lempeä uni, ja tämä tuote on aivan ihana! Aluksi opettelin käyttämään öljyseerumia öisin, mutta lopulta pieni tippa seerumia alkoi kuulua myös aamun ihonhoitorituaaleihin. Öljy on äärimmäisen riittoisa ja imeytyy nopeasti. Se kosteuttaa ihoa, mutta myös hellii vitamiineillaan. Nykyisin ihoni vaatii öljyannostaan aamuin illoin.

luonnonkosmetiikkaa-3

Vaikka silmäkulmissani harittaa kunnon harakanvarpaat ja iho on kuopilla arvistaan, voinen silti sanoa käsi sydämellä, että ihoni on sata kertaa paremmassa kunnossa kuin parikymppisenä. Tehokas kosteutus ja hoitavat tuotteet ovat tehneet tehtävänsä. Silti ihoni vaatii peittäviä meikkituotteita, jotka usein myös ovat niitä kuivattavia tuotteita. Kun meikin alla on hyvät tuotteet, iho jaksaa onneksi kantaa ne isommatkin pigmenttimäärät. 🙂

Tässä vielä tuotteiden viralliset nimitiedot, jotka olivat ihan liian pitkiä tuonne tekstin joukkoon:

Estelle & Thild Super BioActive Lifting Eye Serum -Kiinteyttävä Silmänympärysvoide
Estelle & Thild Super BioActive Age Control Serum -Kiinteyttävä Seerumi
Mia Höytö Lempeä Uni – Intense Repair Skin Therapy – Multivitamin Oil Serum

 

Lempeän kaunista tiistaita!

Tallenna

Tallenna


14 Responses to “Kun pelkkä kosteutus ei enää riitä”

  1. Seerumit ovat ihan ehdottomia talviaikaan. Satsaan reilusti laadukkaaseen kotikosmetiikkaan, kun en kuitenkaan saa aikaiseksi mentyä kosmetologille riittävän usein. Öljyn, voiteiden ja seerumin lisäksi satsaan myös kosteuttavaan naamioon. Vähän kirpaisee, mutta varsinkin naamiot on yleensä aika riittoisia. Inhoan talviajan kuivuutta. Onneksi aseet sitä vastaan 😀

    • Ehdottomia talviaikaan, mutta sanoisin, että ainakin itselläni välttämättömiä myös koko vuoden. Talvella hipiä tosin imaisee itseensä kunnolla öljyä, mutta viime talvena säästyin täysin ikävältä pintakuivumiselta.
      Tosi tärkeä on myös hyvä kuorinta. Olen aivan rakastunut Madaran entsyymikuorintaan, ja sillä saa ihanasti iholle hehkua. Kuorinnan jälkeen iho ottaa myös paremmin vastaan sille annetut hoidot.

      Minäkin olen huono käymään kosmetologilla ja talvi on aina haastavaa iholle. Mutta kuten sanoit, onneksi on ne aseet! 🙂

  2. Marja says:

    Hih, juuri kuvailin omia kosmetiikkasuosikkejani tänään ja mietin että multa puuttuu se täydellinen talvi-ihon kosteuttaja. Kiitos siis vinkeistä! Madaran kuorinta ja Lempeä uni pullossa löytyykin (kun vaan malttaisi vielä nukkuakin riittävästi!) mutta nuo Estellet pitänee kotiuttaa hetimmiten. Mulla myös ohut ja rypistyvä iho… huoh.

    Terkkuja täältä hyytävän kylmästä tuulesta! Muuten kelissä ei kyllä ole valittamista – vaikka iho kuivuukin ihan totaalisesti.

    • Jep, se lempeä uni ihan konkreettisesti on ehkä parasta iholle. 😀
      Kokeile nuo E&T:t ehdottomasti. Tuo seerumihen rankattiin Ruotsissa parhaaksi seerumiksi, eli en ole kehuineni yksin.

      Täällä myös tuulee ja on kylmä, mutta lunta ei tule hitto vie millään. Samalla kylmyydellä kun menisi se kunnon talvikelikin.

      Mukavaa viikon jatkoa sinne, ja hei, iso peukku sille juoksujutulle! Oot niin rautaa! ♡

      • mamaEle says:

        Hitto lunta tulee niin liikaa ettei eteenpäin pääse 🙂

        terveisiä Helsingistä!

        lempeää unta kaivataan voiteena ja muutenkin- thanks for sharing

        • Tuntuu, että sitä lunta on joka paikassa, mutta ei täällä. 🙁 Voitais ottaa osa siitä Helsingin tuiskusta, niin tasoittaisi molempien oltavia! 🙂

          • Marja says:

            Joo, oonkin tänään vielä etänä (koska Väinöllä ripuli, ihanaa!) mutta huomenna painelen Sokokselle ostamaan nuo aineet!

            Täällä satoi yön aikana lunta, ja edelleen leijailee hiutaleita. Aiemman pienen kerroksen tuo hyytävä tuuli puhalsikin kokonaan pois. Nyt on niin ihanaa kun on maa kunnolla valkoinen! Toivottavasti jo sielläkin!

          • Pah, täällä leijailee pakkaslunta, mutta kunnon lumisateesta ei ole vieläkään tietoa. Mutta hei, muistuta, kun valitan lumitöistä! 😀

            Voihan, Väiskiä! ♡ Tai sinua. ♡ Miten sitä asiaa nyt katsookin. Paranemista ja jaksamista tasapuolisesti. 🙂

  3. :-) says:

    Ihanko esim. Sokoksesta näitä löytyy, vai apteekin hyllyltä?

  4. Nämä täytyy kyllä kokeilla! Mä melkein kuulen miten mun iho huutaa kuivuuttaan eikä mikään riitä. Pakkaset pääsi yllättämään 😛

  5. Harriet G says:

    Estelle & Thildin tuotteet ovat kyllä super hyviä!

Kommentoi