Meikkipussin sankarit

03.5.2017

Hellohello ja keskiviikkoa! Hypätään taas hömpän puolelle, nimittäin meikkipussin sankareihin, eli luottotuotteisiini, mitä tulee kosmetiikkaan. Kauheasti tällä saralla ei enää nykyisin niitä muutoksia tule, sillä vuosien testailujen jälkeen pakkelointikalustoni alkaa vakiintua. Uusia löytöjä toki tulee, mutta tahti on melko hidas, eikä meikkipussin sisältö yhdessä vuodessa juuri paljoa muutu.

Mutta aloitetaan meikkipohjasta!

Vielä siinä vaiheessa, kun kärsin erittäin rasvaisesta ihosta, haalin markkinoilta lähes kaikki hyväksi kehutut primerit ja odotin aina ihmettä tapahtuvaksi, mutta eihän rasvaiseen ihoon pohjustustuotteella ihmeitä taiota. Jossain kohtaa luovuinkin leikistä, ja jätin primerit kaupan hyllyyn. Diorskin (forever & ever wear makeup primer) pohjustus löytyi vuosi sitten Sokoksen yhteistyön myötä, ja jäi niine hyvineen vakkarikäyttöön. Loistava apu iholleni, jonka ongelma ei enää ole niinkään rasvoittuminen vaan meikin kesto ylipäätään. Tässä iässä ongelmana on jo meikin karkaaminen juonteisiin, ja tämä tuote auttaa siinäkin ongelmassa. Juonteiden lisäksi ihossani on aknen jäljiltä kuoppia, ja primer tasoittaa kivasti ihon pintaa. Se soveltuu myös luomille, joten silmämeikkikään ei karkaa päivän mittaan. Nestemäinen pohjustustuote on riittoisa, itselläni on menossa vasta toinen pakkaus.

Reilu kolme vuotta sitten tein (niin ikään blogiyhteistyön myötä) elämäni meikkivoidelöydön, ja siitä asti Vichyn Dermablend meikkivoiteet ovat olleet käytössäni. Peittävä meikkipohja ongelmaiholle -postaus on edelleen yksi blogini luetuimpia, ja hehkutan itsekin näiden tuotteiden nimeen edelleen. Vaikka pakkaukset ovat muuttuneet valkoisesta mustaksi, purtilon sisältö on edelleen sama: Äärettömän peittävä meikkivoide, äärettömän nestemäisessä muodossa! Täyden kympin meikkivoide, kun haluat meikkipohjasta ohuen, mutta peittävän.
Nykyisin sekoitan ihooni sopivan sävyn kahdesta eri putkilosta ja lisään joukkoon puolet Lumenen Arctic Sun Ihon sävyn heleyttäjää. Tämä Lumenen ihana helmiäisvoide on ollut muutaman vuoden kesäkausituote, mutta pelkään pahoin, että Lumenen uudistusten myötä, sitä ei enää valmisteta. Lumenelle on toki tullut paljon uusia heleyttäviä tuotteita, mutta vielä en ole niihin sen paremmin tutustunut. Jos joku siis osaa sanoa, mikä uusista tuotteista korvaisi tämän, otan tiedon enemmän kuin mielelläni vastaan!

YSL:n valokynä nyt ei taida sen enempää esittelyjä ja perusteluja tarvitakaan. Taitaa olla lähemmäs kymmen vuotta siitä, kun tämä tuote tuli ensimmäisen kerran hankittua, eikä sitä ilman oikein osaa enää olla. :)

Klassikkojen klassikko on myöskin Chanelin irtopuuteri. Käytän puuteria todella kevyesti, ja siksi tuote onkin ihan älyttömän riittoisa. Ainoa miinus on suuri pakkauskoko, joka nappaa vähän turhan paljon tilaa meikkipussista. Niinpä käyttööni jäi primerlöydön yhteydessä myös Diorin irtopuuteri, joka nappaa pisteet pienemmällä pakkauksella ja siistimmällä käytöllä. Pieni puuterirasia mahtuu meikkipussiin paremmin, ja käy esimerkiksi meikin korjailuun. Uutta meikkipohjaa tehdessä tarraudun kuitenkin lähes poikkeuksetta vieläkin Chaneliin. Levitän puuteria aina siveltimellä, jotta jälki olisi mahdollisimman ohut.

Kestosuosikkien kestosuosikki on kuitenkin ripsiväri! Kanebo on vaihtunut Sensaiksi, ja perusmaskaran tilalle on tullut ripsiä pidentävä versio, mutta Sensain 38°C -ripsiväri on jotakin, mistä en osaa luopua. Reilusti yli kymmenen vuotta on menty yhdessä, eikä haastajaa ole vielä löytynyt. Kärsin helposti vuotavista silmistä, mutta vihaan vedenkestävän ripsarin poistamista, joten tämä tuote on täydellinen. Paljon on toki tullut ripsivärejäkin kokeiltua, mutta mitään niistä en ole jaksanut paria kertaa enempää käyttää. Itselläni on lisäksi kohtalaisen tuuheat ja pitkät ripset ihan luonnostaan, joten saan tämän avulla mielestäni ihan näyttävän mekin aikaiseksi.

Valot ja varjot, eli contouring on päivän juttu, ja toki sitä tulee harrastettua itsekin. Aikoinaan sain tähän hommaan paljon vinkkejä Karkkipäivän Sannilta. Sannin viisauksista ammentaneena opin myös, että silloin kun isommalle varjostukselle ei ole aikaa, suuri muutos tulee jo lämmittämällä kasvojen reunat. Tähän tarraankin nopeassa arkimeikissä aika usein. Itselläni on käytössä Smashbox Contour Kit, josta löytyy kaikki kolme tarvittavaa sävyä: Lämmin aurinkopuuteri, vaalea valoa heijastava väri korostuksiin, sekä tummempi täysmatta sävy varjoihin.
Käytössäni on myös kolmen eri tuotteen kopla, johon kuuluu: Bareminerals All over face colour sävyssä Warmth (lämmin aurinkopuuteri), Päästä varpaisiin -blogin Lilan ihana vinkki Rimmel Mono Eyeshadow -mattaluomiväri, sävyssä All about the base (hyvä väri varjostuksiin, mutta tämä käy myös kulmaväriksi bruneteille), sekä kukkaroystävällinen Essence strobing highlighter let it glow! -korostuspuuteri (korostukset).

Viimeisenä murheenkryyni, eli kulmakarvat, joilla minua ei valitettavasti synnynnäisesti siunattu. Kerään jatkuvasti rohkeutta kulmakarvojen pigmentointiin, ja etsin netistä kuvia luonnollisista 3D -kestopigmentoinneista. Tämä on kuitenkin itselleni varmaan yhtä suuri juttu, kuin kauneusleikkaukset jollekulle muulle, joten en halua edetä asiassa hätiköiden. Lähinnä pelkään, että jos näkemykseni tekijän kanssa ei kohtaakaan, kehtaako siinä vaiheessa vielä perua jne… No, joissakin asioissa olen älyttömän varauksellinen, ja tämä on yksi niistä. :D Hyviä vinkkejä taitavista tekijöistä otetaan siis ilolla vastaan!
Nyt mennään kuitenkin meikillä, ja tällä saralla olenkin tehnyt viimeisimmän löytöni. Mieheni oli tarkoitus tuoda työmatkaltaan minulle uusi Lumenen kulmakynä, mutta kosmetiikkamyyjän suosituksesta hän kiikuttikin kotiin Diorin vastaavan kapineen, ja tulos olikin täysi kymppi. Dior Sourcils Poudre Powder -kulmakynässä on pigmentti kohdillaan, ja kynästä tulee riittävästi väriä ihan hennolla otteella (minulla sävy 433, Ash Blonde). Siitäkin huolimatta, että ensimmäinen kynä kului melko nopeasti katkeilevan terän vuoksi, tästä en luovu varmastikaan ihan heti.
Koska pelkällä kynällä en saa aikaiseksi luonnollista jälkeä, käytän kulmiini myös puuterimaista kulmaväriä, ja tässä kohtaa Lumene Blueberry Puuterimainen kulmaväri (sävyn 1 vaaleampaa väriä käyttäen) on tuote johon luotan. Tämäkin on toki nyt uudistusten myötä muuttunut, mutta riittoisa tuote kestää käytössäni vielä pitkään.

Siinäpä ne sankarit. Paljon muuta meikkiä en sitten käytäkään, poikkeuksena ripsien tyveen tehty rajaus, johon käy eyeliner tai meikkikynä, kumpi nyt sattuu käteen osumaan. Tällä hetkellä kylppärin kaapista löytyy rajausta Lumenelta ja Essenceltä, joskin jälkimmäisen kynät eivät kädessäni taivu kovinkaan siistiin jälkeen. Uutena opetteluna on myös poskipunan käyttö, ja tähän löysinkin jonkin blogivinkkauksen avulla hauskan persikkaisen sävyn samaiselta Essence -halpamerkiltä. Luomivärejä tuleekin nykyisin käytettyä lähinnä vain juhlameikissä.

Siinäpä keskiviikon kosmeettiset. Aurinkoista päivää kaikille!


11 Responses to “Meikkipussin sankarit”

 1. Satu sanoo:

  Samat luottotuotteet löytyy täältäkin pussista! täydellinen huulipunan sävy aina hakusessa.. itsellä ihan sama ongelma kulmakarvojen kanssa. Miettinyt sitä mikrobladingia..On vaan nähnyt niin kamalia kulmakarvoja että mieluummin omat ja harvat ainut kenen käsittelyyn uskaltaisin ehkä mennä on Suvi Tiilikainen. Katsohan sen kulmakarva tekeleitä esim. Facessa. Niin kauniita ja ennenkaikkea luonnollisia. Mutta taitaa vaan olla aika pitkät jonot..no toisaalta hyvä tällaiselle meille jotka jahkaavat asian kanssa!

  • Ootko katsonut Instagramista noita kulmakarvoja? Siellä on muutama tekijä, jotka tekee tosi nättejä. Aika usein ne on vaan kauhean tummia, tai sitten kuvat on otettu just käsittelyn jälkeen. En ole itse nähnyt koskaan livenä kellään noita mikroblading kulmia, ja sekin on yksi syy, miksi mietin ja mietin. Kuvasta kun on aina paha sanoa.

   Joo, Suvi Tiilikainen tekee nättejä, tai ainakin ne mitä olen katsonut on tosi kauniita. Ja on kuulemma myös todella tarkka työssään. Jonot vaan tosiaan varmaankin pitkät, mutta toisaalta ehtisi siinä jonottaessa kai sitten sopeutua ajatukseen. :D

  • Satu sanoo:

   Joo, ihan kamalia mustia matoja näkee katukuvassa ja tuolla instassa. En ikinä haluaisi itselleni sellaisia. Pelottaa että niistä tulisi liian tummat tai pahimmassa tapauksessa tumman siniset (sellaisetkin nähnyt) mieluummin omat harvat ja värittömät!

 2. Siri sanoo:

  Kuvista päätellen Suvi Tiilikaisen taidot näyttää olevan aivan eri stratosfääreistä kuin suurimman osan kulmakarvoja tatuoivan! Aivan liian usein edelleen näkyy sellaisia mustia matoja kulmakarvojen tilalla, että sääliksi käy niitä tyttö- ja naisrukkia. :( Suvin tuotoksissa karvat on tatuoitu erikseen, ruskeina. Huiman hienoa vaikka kallista onkin, mutta maksaa ne kuin mustat teipinpalatkin. :P

  • Kyseessähän on tosiaan kaksi eri tekniikkaa. On se vanha tekniikka, jolla tehtiin ne mustat madot (ihana nimitys! :)), ja sitten tämä uusi 3d / microblading, jossa jokainen karva tosiaan tehdään yksitellen. Ja siis tällä jälkimmäisellä tekniikalla ne ehdottomasti nykyään pitää tehdä. :)

   Kuten tuossa edellisessäkin jo kirjoitin, niin yksi syy, joka minua itseäni pidättelee, on se, etten ole koskaan nähnyt näitä 3d kulmia livenä. Tai sitten olen nähnyt monet, enkä vain ole tajunnut. :D

   Ehkä kun löytäisi tekijän, joka ihan varmasti kuuntelee ja ottaa ajatukseni huomioon. Ettei vaan ole mikään kova kiire saada asiakas rahastettua ja ulos ovesta. No, kerään rohkeutta! :)

   Suvi Tiilikainen tekee kyllä kauniita kulmia. Ja varsinkin kun katsoo niitä kuvia, joita ei ole otettu heti käsittelyn jälkeen. Siistiä ja luonnollista jälkeä! :)

 3. Voi, kunpa mäkin olisin tutustunut mainitsemaasi Sensain ripsariin jo kymmenen vuotta sitten! Mä nappasin sen tämän kevään Hulluilta päiviltä mukaan puoliksi vahingossa. Olin kiirreessä kulkemassa Stockan läpi, kun huomasin ko. ripsarin olevan tarjouksessa. Päätin kokeilla, kun edelliseni veteli viimeisiään. Lopultakin vuosia kestänyt kokeiluvaihe on ohi, olen löytänyt lempparini :)

  • Mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :D

   Ja eikö vain ole ihan huippu tuote! Vastaavia on muutkin merkit yrittäneet tehdä, mutta jostain syystä tämä on mielestäni se ainoa oikea. Aina pitää olla yksi ripsari paketissa vanhan loppumisen varalle. Ilman en tosiaan osaa enää olla. :)

   • Stellina* sanoo:

    Itse törmäsin instassa Venla Piippo nimiseen microbleidaajaan ja hänen tekemät kulmat näyttävät ainakin kuvissa omaan silmään ihanilta!
    Kiitos meikkivinkeistä, täytyy testata ainakin primer ja joku kiva heleyttäjä. :)

 4. Mullakin on ihan samoja tuotteita meikkipussissa! Sensai ripsari on ihan paras mutta yhdestä täytyy vinkata; käytin itse vuosi YSL:n valokynää kunnes pari vuotta sitten kokeilin Sokoksella Maluwitz-merkkistä valokynää. Maksaa paaljon vähemmän ja toimii ehkä jopa paremmin :)