Mattorallia makuuhuoneessa

12.9.2017

Hello!

Vähän vaaleaa kuvaa eilisen tasapainoksi, eli kuvia makuuhuoneesta! Mitään kovin syksyistä en nyt tänne keksinyt ja makuuhuone on muutenkin jäänyt vähän oman onnensa nojaan, sillä en ole kehittänyt esimerkiksi tuolle vanhalle kattokruunulle mitään parempaakaan vaihtoehtoa, vaikka se viime syksynä makkariin ikään kuin ”väliaikaisesti” laitettiinkin. Joko se edustaa niitä asioita, joihin silmä tottuu, tai sitten se on ihan passeli tuohon, eikä kaipaa vaihtamista. En ole vielä päättänyt, kumpaa kategoriaa tämä nyt sitten on…

Mutta katosta lattiaan, ja erityisesti mattoon! Tuossa jokin aika sitten pesetimme kasan mattoja, joista osa oli odottanut pesulaan pääsyä jo tovin aikaa, mutta vasta koiran oksennettua useammalle käytössä olevalle matolle (miten koira voikin aina haluta tehdä tuon matolle!? Ja miksi ihmeessä pitää vaihtaa matolta toiselle, eikö sitä kaikkea voisi kyökätä siihen yhdelle ja samalle!!??) saimme aikaiseksi kiikuttaa mattokasan pesulaan. Reilun viikon verran elelimme lähes matotta, ja siinä samalla mieli ikään kuin pyyhki muistijäljen mattojen koko olemassaolosta. Hyvä näin, sillä koko mattoasiaa tuli taas katsottua uusin silmin, ja lattiatekstiilit hakeutuivat uusille paikoilleen.

Nuo kaksi Elloksen ryijymattoa hankin viime syksynä olo- ja pianohuoneeseen, mutta ne osoittautuivat lopulta liian pieniksi alkuperäisille paikoilleen ja korvasinkin ne isommilla samanlaisilla. Nämä kaksi pienempää jäivät ikään kuin ylimääräisiksi, ja toinen löysikin heti paikkansa isosta eteisestä ja toinen yläkerran aulasta. Tämän viimeisen rallin jäljiltä makuuhuoneen ja yläkerran aulan matot kuitenkin vaihtoivat paikkaa ja ihmettelenpä suuresti, miksi en heti alkujaan sijoittanut tätä toista ryijymattoa makkariin! Sillä vaikka se harmaa villamattokin oli ihan kiva, niin kyllä koko huone raikastui mattorallin myötä. Aika pienillä asioilla on sitten ihmeen suuri vaikutus!

Muuten makkari onkin sitten ihan entisessä asussaan. Ehkä pitäisi ottaa myös tuo valaisin pois katosta ja katsella sitäkin asiaa uusin silmin. :)

No, mutta sitä sitten toisella kertaa! Nyt toivottelen teille mukavat tiistain jatkot!

 

Save


4 Responses to “Mattorallia makuuhuoneessa”

 1. Katriina sanoo:

  Hei, tuo koiran oksentaminen on niin tuttua! Valitettavasti… Hankin kesällä olohuoneeseen uuden villamaton, eikä ollut mennyt kuukauttakaan, kun yksi yö heräsin siihen, että koira (coton myös) oksentaa. Ponkaisin ylös, kun arvasin heti, että uusi matto on vaarassa ja menin katsomaan. Eka kasa oli jo pulautettu, ja sillä aikaa, kun kävin hakemassa rätin, kasojen määrä oli lisääntynyt. Keskellä yötä sitten siivoilin NELJÄ oksennuskasaa siltä uudelta matolta. Olisi edes samaan paikkaan oksentanut, mutta oli pitänyt aina välillä vaihtaa paikkaa. Soodalla sain pahimmat pois, mutta en kokonaan. Vesipesua ei matto kestä, joten odottaa nyt pesulareissua. Voi ärsytys! Joskus on tehnyt myös tuota, että on vaihtanut välillä mattoa…

  Tosi kauniilta ja seesteiseltä näyttää makuuhuoneessanne!

  • Kiitos. :)

   No mutta onneksi ne koirat ei oksenna usein! Vaikka onhan tuo kertakin liikaa, jos siitä syntyy paljon vaivaa. :(
   Onneksi on pesulat, ja matot saa kuitenkin yleensä pelastettua. :)

 2. Tiina A sanoo:

  Toi matto vaan on niin ihana ja sopii upeasti makkariin! Todella kaunis tunnelma teidän makkarissa.