winter wonderland

28.10.2017

Viikonloppua!

Tiedättekö, aika usein törmään kysymykseen, että eikö sitä blogia voisi tehdä vähän kuin ennakkoon, eli ottaa kuvia jemmaan ja tehdä sitten nopeasti ne postaukset. Vastaan aina, että toki, mutta se ei vain oikein toimi itselläni. Olen nimittäin sen verran hetkessä eläjä, että postaukset tulevat ulos oikeastaan melko reaaliajassa. Toki yhteistyöpostaukset, jotka tulevat Indieplacen kautta pitää tehdä aikataulun mukaan valmiiksi aina ennen julkaisua, mutta nämä ihan tavalliset turinat syntyvät jotakuinkin päivän fiiliksen mukaan. Toki joskus tulee räpsittyä kuvia silkasta ilosta, mutta useimmiten ne jäävät ”käyttämättä”, koska elämä elääkin eteenpäin, ja kuvat tuntuisivat jotenkin yli-ikäisiltä. Esimerkiksi en pysty käyttämään viikko sitten otettua kuvaa, jossa näkyy se sama tulppaanikimppu, joka vilahti teille jo tuoreena. Koen, että te lukijat narauttaisitte minut alta aikayksikön. Vaikka eihän se tietenkään kiellettyä olisi, mutta kun vain olen vähän tällainen nipo myös tuossa asiassa.

Toisaalta tiedän myös bloggaajia, jotka hyvinkin suunnitelmallisesti kirjaavat itselleen niin vuosittaista, kuin kuukausittaistakin toimintasuunnitelmaa. Kuinka monta sisustuspostausta, kuinka monta omaa pärstää, ja millä aikavälillä. Salaa aina ihailen tätä ihmistyyppiä, ja voi miten monta muistikirjaa olen itsekin ostanut ajatuksena ”harkitun sisällön tuottaminen”. Jos jossain määrin minustakin löytyy pedantti puoleni, niin ihan tällaiseen suunnitelmallisuuteni sekään ei taivu.

Kuten siis ehkä arvaatte jo alustuksesta, nämä kuvat eivät ole tältä päivältä. Varsin hyvä esimerkki siitä, kun yritän olla kaukaa viisas ja napsia viikonlopun blogikuvat jo ennakkoon perjantaina. Toki olisin voinut laittaa nämä kuvat ulos jo eilen, ja jättää eilisen postauksen kuvat tälle päivälle, mutta fiilis meni taas puhtaan järjen ja suunnitelmallisuuden edelle. Mutta hei, tokkopa se talvi tässä oli, eli ajatellaan vaikka, että olen lumikuvineni aikaani edellä, enkä suinkaan jäljessä! Uusi toppatakkini sai siis jonkinlaisen sisäänajon, vaikka jääkin taas toistaiseksi odottamaan talvisempaa säätä.

Olen jo ainakin pari talvea mennyt siskoltani ostamassani mustassa (varsin unisex-mallisessa) toppatakissa, mutta tänä syksynä päätin, että lämmin toppis lukeutuu omalle hankintalistalleni. Vaikka vanha takkini palvelee ja lämmitää oikein hyvin edelleen, koen, että on kivaa vaihtelua kun koiran ulkoiluttamiseen ja ”kylillä käyntiin” on eri takit. Koska vihreä väri on nyt muodostunut itselleni jopa jonkinlaiseksi pakkomielteeksi, piti takkikin tietysti hankkia tuossa metsäisessä sävyssä. Useamman takin sovittamisen jälkeen tämä Selected Femmen pitkä untuvatakki nousi suosikikseni.

Jos eilen liki kahlattiin lumessa on tänään palattu kuitenkin syksyn kurakeleihin. Mutta ei se mitään! Kynttilät palamaan (ne joulun tuoksuiset) ja uusimman Lantliv -lehden kanssa ajatukset jouluisempaan tunnelmaan. Sitä paitsi, kohta on taas jo niin pimeää, että eihän sitä edes tiedä, minkälainen keli ikkunan takana on.

Ei siis vaivuta synkkyyteen, vaan kaivetaan se kivan kutkuttava talvifiilis jostakin mielen perukoilta ja jaksetaan uskoa, että nämä lumimaistiaiset eivät olleet turhaa lupausta tulevasta. Rentouttavaa ja tunnelmallista viikonloppua!

P.S. Ensiyönä saa nukkua tunnin pidempään! Arvostan suuresti! :)

P.P.S. Muistakaa hyödyntää tuo KLO Design alennuskoodi. Se on voimassa kuun loppuun! Koodin löydät täältä.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


7 Responses to “winter wonderland”

 1. Mulla on sama etten pysty ottamaan kuvia etukäteen tai edes suunnittelemaan postauksia. Tai siis tänään kuvasin jo valoisampaan aikaan päivällä ja koneelle ehdin vasta illemmalla, mutta postaus on pyörinyt tässä päässä ja on aika reaaliaikainen. Toisaalta nuo suunnitelmalliset blogit ovat osittain menettäneet sen hohdon ja sielun, kun kirjoitukset ei tule spontaanisti. Mä tykkään tästä blogista just siksi, että se elää mukana ja ihan toi sun uusi takki. Vihreä oli hyvä valinta.

  • Joo, ei se minunkaan ”reaaliaikaisesti” ihan sen sekunnin päälle mene, eli kuvien ottamisen ja postauksen julkaisemisen välissä voi olla useampi tuntikin. Mutta samana päivänä minunkin on pakko se ajatus ja kuva ulos suoltaa, seuraavana päivänä tuojotan kuvaa, enkä enää löydä siitä punaista lankaa. Ja noiden kuvien kansio on muuten iso! Sinne ne jäävät, vaikka mietin, että ehkä tämänkin kukkakuvan voi käyttää ensi kesänä. No en kuitenkaan käytä, kun niitä on siellä vino pino. :D
   Mutta ehkä se on just sitä, että pitää tehdä jutut juuri niin kuin itsestä tuntuu oikealta. Että tuskin siitä kukaan hyötyisi, vaikka kuinka ammattimaisesti suunnitelisin ja ennakoisin. En ainakaan itse. :)

   Vihreä on hyvä valinta. Miten olinkaan niin monta vuotta ilman tätä väriä!

   Ihanaa lauantai-iltaa sinne! ♡

 2. Hanne sanoo:

  Aivan ihastuttava takki! Vihreä on kaunis väri, tulee oma nuoruus mieleen:)
  Mä postaan nykyään hirveän laiskasti. Olemme niin paljon mökillä ja siellä on todella huonot yhteydet. Kun sitten kotiudumme, tulee postauksia tehtyä jälkikäteenkin. Kuvia tulee näpsittyä aivan liikaa, mutta vuoden vaihtuessa niitä voi käyttää kollaaseihin.
  Mukavaa viikonloppua!

  • Minä olin hulluna vihreään väriin 15-vuotiaana. Sitten se jäi. :)

   Pitäisikin tehdä tästä vuodesta jokin käyttämättä jääneiden kuvien kollaasi! Hyvä idea, kiitos siitä! ♡

 3. Meri sanoo:

  Ihana takki! Minkälaista mitoitusta se on? :)

  • Tykkään myös.
   Tässä takissa on tosi väljä malli, eli ei mitään naisellisia kavennuksia. Omani on kokoa 40, kuten aina takkien kohdalla, koska pitää saada täyspitkät hihat. :)

 4. jenna sanoo:

  Ihana takki, mäkin iskin silmäni heti siihen! Ja toi neulemekon väri on myös aivan täydellinen. :)