marraskuinen maanantai

13.11.2017

Maanantaita muruset,  ja aurinkoa päiväänne!

Me pidellään täällä esikoisen kanssa jonkinlaista toipilastupaa. Poika sai loppuviikosta kunnon flunssan ja lähetettiin perjantaina kotiin kesken viulutunnin. Tässä olikin juuri ehditty mässäilemään sillä ajatuksella, että probiootit ja vitamiinit ovat säästäneet meidät syysflunssilta. Taisi jäädä koputtamatta puuta, kun elämä heti napautti takaisin. :) Nyt sormet ja varpaat ristissä, että tauti ei jäisi pidempiaikaiseksi vieraaksi. Tuntuu, että tämä marraskuu on jo muutenkin mennyt vähän harakoille.

Muutama kuva makuuhuoneesta maanantain iloksi. Kovin jo jouluttaa, ja mies lupasikin illalla auttaa joulukoristelaatikoiden kanssa, kun oma kykkimiseni vintillä on vähän heikon puoleista. Ainakin risutähdet pääsevät taas makuuhuonetta piristämään, sen jouluisempaan lopputulokseen tuskin päädyn tänäkään vuonna. Kynttilät ja kukat ovat joulukoristeissakin ne parhaimmat! Hyasintteja jo tekisi kovasti mieli, mutta vielä ei ole noita ihanuuksia tullut vastaan. Amarylliksiä onneksi kuitenkin, ja niitä olenkin istutellut sammalpedeille. Vanhat lasipurkit ovat kuin pienoiskasvihuoneita ja niissä vähäeleiset sipulikasvit pääsevät ansaitsemaansa osaan.

Vielä kun saataisiin valkoinen kuorrute tuonne ulos, niin johan kelpaisi. Mutta nyt täytyy vain iloita näistä auringonpilkahduksista, ja miettiä, että mikä tahansa on parempi kuin marraskuinen sade! :)

 

Iloa viikkoonne! ♡

Tallenna


16 Responses to “marraskuinen maanantai”

 1. Mrs P sanoo:

  Onpa kiva idea laittaa amaryllis lasipurkkiin! Minulla on sipulikukkien kanssa usein se ongelma, että ne kasvattavat liian pitkän kukkavarren, minkä seurauksena kukat kaatuvat pöydälle. Lasipurkki poistanee tämän probleeman.

  • Tämä on juurikin siihen ongelmaan loistava tapa! Ja hyasinttejenkin voimakas tuoksu jää korkean purkin sisään, eli jos on kovin herkkä tuoksulle, tämä pelastaa senkin tilanteen. :)

 2. Hurmioitunut sanoo:

  Täälläkin odotetaan valkoista kuorrutetta. Ja jos et kerro kellekään voin paljastaa, että olen kuunnellut jo yhden levyllisen joululauluja… Löysin kirpparilta ihanan joulukimaran, jossa on kaikkia klassikkokappaleita mm. Frank Sinatran, Judy Garlandin ja Nat King Colen esittäminä. Kirkasvalolamppu on säästänyt minut toistaiseksi kaamosmasennukselta. Viime vuosi opetti.

  • Haha, joululauluja olen kuunnellut minäkin ja juurikin noiden samojen äänien myötä. Mies teki minulle joskus spotifyn soittolistan parhaista joululauluista. :)

   Kirkasvalolamppu on kyllä marraskuun pelastus. Tosin tänä vuonna tuntuu, että en ole saanut siitäkään tarpeekseni.

   Mukavaa keskiviikkoa sinne! ♡

 3. Jonna sanoo:

  Tuo amaryllis on kaunis, mutta vielä enemmän iski tuo kaappi. Aivan mahtava!

 4. Lottta sanoo:

  Löysin tänään hyasintteja Plantagenista, muualla en ole vielä niitä nähnyt. Ehkä Ikeassa voisi myös olla? Suurinpaan osaan kukkakaupoista hyasintit tulevat vasta ihan marraskuun loppupuolella, nimimerkillä kyselemässä käynyt.. Mutta nyt on valkoinen hyasintti pöydällä joulutunnelmaa luomassa :)

  • Voi kun meilläkin olisi Ikea tai Plantagen vähän lähempänä. Itse odotan, että hyasintit tulevat Tokmannille tai Lidliin. Niissä yleensä on ne meidän ekat. :)

   Sipulikasveissa on kyllä oma kauneutensa!

 5. Tiins sanoo:

  Kiitos vinkistä: ostin jokin aika sitten vanhan Karhu-purkin ja mierin jo mitä siihen laittaisin. Ei tule siis valoja vaan Amaryllis

 6. Teillä on niin kaunista, erityisesti tuo kaappi. Ja aurinkoa myös sinne uuteen viikkoon, valoa ja terveitä päiviä koko porukalle!

 7. Kaura sanoo:

  Nätin näköistä teillä.

 8. neito sanoo:

  Glorian kodissa oli mukava yllätys. :)

  Hyasintti on kyllä kaunis, mutta mulla ei nenä kestä sen hajua. Vielä kun olen migreeni -herkkä. Olenko ainoa herkkänenäinen?

  • Onneksi nämä amaryllikset ovat vähän miedompia tuoksultaan. Ja lasipurkin sisällä pysyy myös liika tuoksu kukista, joten korkea lasipurkki on oikein hyvä myös hyasinteille. Itse en päästä niitä yleensä aukeamaan sisätiloissa, muuten tuoksu olisi liiankin voimakas. :)