{ mitä mulle kuuluu }

03.3.2015

Yleensä, kun kysytään, että mitä toiselle kuuluu, vastaukseksi saa tavallisen “hyvää” tai “kiitos hyvää”. Harvemmin kukaan lähtee moiseen avautumaan, ja varmasti aika harvoin kysyjä sitä todellisuudessa haluaakaan. Kyse on hyvistä tavoista, fraaseista, joita heitellään ilmaan ilman sen suurempaa taka-ajatusta.

Koska viime viikko oli blogissa kovin hiljainen, ja postaukset ovat menneet arvontojen puolelle, ajattelin, että nyt voisi ihan oikeasti kirjoittaa siitä, mitä mulle kuuluu.
Ja, mullehan kuuluu ihan hyvää. Kaameaa räkätautiflunssaa lukuunottamatta, olo on aika jees, ja elämä mallillaan. Koska kuitenkin luikahdin pois blogin äärestä, moni varmaan arvaa, etten ehkä viikko sitten olisi vastannut ihan samalla tavalla.

Aloitetaan särystä: Monesti puhutaan, että kipu vie järjen, ja jatkuva särky tekee ihmisen hulluksi. Jossain määrin itsekin allekirjoitan tuon, mutta en ollut koskaan osannut kuvitella, millaista elämä todella olisi, jos jatkuva särkeminen oikeasti loppuisi. Muistanette varmaankin, kun kerroin ikävistä kivuista ja säryistä ei pelkästään maun vuoksi -postauksessa. Postaus käsitteli MSM-rikkiyhdistettä, jolla sain avun ikäviin kipuihini. Tuon postauksen kommentteihin tuli paljon asiallisia vastauksia ja vastaavanlaisia kokemuksia. Oli helpottavaa kuulla, että moni muukin kärsii noista oudoista kiputiloista. Silti Päivin kommentti oli se, joka noista tarrrasi kiinni tiukemmin. Olen jo pitkään haudutellut sisälläni ajatusta parantavasta ruokavaliosta, mutta matka mukavuusalueeni ulkopuolelle on pitänyt elintapani melko samanlaisina vuodesta toiseen. Kun jälleen luin, miten joku on päässyt eroon huonosta olostaan (ja ennen kaikkea säryistään) viljattomalla ruokavaliolla, päätin, että oli tullut aika kokeilla. En asettanut itselleni mitään loppuelämän pituista tavoitetta. Päätin puhtaasti vain koittaa. Pari viikkoa sitten siis karsin ruokavaliostani pois paitsi viljatuotteet, myös sokerin. Jostain syystä muutos ei tuntunut oikeastaan yhtään hankalalta. En siirtynyt hiilihydraatittomaan ruokavalioon, vaan korvasin kotimaiset viljatuotteet kasviksilla, hedelmillä ja marjoilla. Sisällytin silti mukaan myös perunan, riisin ja monipuolisen maissin. Ei mennyt kuin pari päivää, ja huomasin, että olen varmasti ihan oikeilla jäljillä.

omakuva22

Viikon kuluttua olin ajautunut tilanteeseen, jossa pääni meinasi haljeta. Puolet elämästäni on kulunut jatkuvan kivun alla, ja yht’äkkiä se olikin poissa. Vaikka tunne oli sanoin kuvaamattoman ihana, alkoi pääni sisällä kuitenkin humista. Olinkin ihan hirveän väsynyt ja huonovointinen. Kun puntaroin uutta olotilaani ja sen mahdollista syytä, tulin kuitenkin siihen tulokseen, ettei mikään voinut johtua syömättömästä pasta-ateriasta tai skippaamastani pullasta. Kun jatkuva kivun kanssa kamppailu oli ohi, pystyin pitkästä aikaa tuntemaan, millainen oloni oli muuten! Ja kyllä, oloni oli väsynyt ja vetämätön.

omakuva33

Niinpä viime viikko meni tilanteen tasaamiseen. Nukuin, nukuin ja nukuin. 12 tunnin yöunia ja neljän tunnin päikkäreitä. Liikuin, ja ulkoilin, tein asioita jotka puhtaasti tuntuivat hyvältä. Pitkästä aikaa sisälläni velloneet kysymykset ja ongelmat, joihin piti keksiä ratkaisu, eivät tuntuneetkaan enää umpisolmuilta. Osasin tehdä päätöksiä, ajatella loogisesti, ja järjellä. Loppuviikosta elämä näytti erilaiselta. Moni käytännön asia oli saanut uuden suunnan, ja olin tehnyt päätöksiä tulevaisuuden suhteen, joita olisi pitänyt osata tehdä jo aikoja sitten. Mutta nyt tuntuu hyvältä. Arki tulee muuttumaan ja elämässä alkaa puhaltamaan uudet tuulet! Ehdottomasti suurin päätös oli hakea kuopukselle päivähoitopaikkaa osaksi viikkoa. Asia, jonka näin pitkään lähinnä vain omana epäonnistumisenani, mutta johon mustavalkoisuuden sijaan on viime viikon aikana ilmestynyt myös harmaan sävyjä.

omakuva1

Eli sellaista tänne ihan oikeasti kuuluu. Ja, minä joka vastustin kaiken maailman gluteenittomia trendejä ja superfoodeja joudun näköjään pyörtämään puheeni. Never say never, tulipa taas todistettua! 🙂
Eikä ne viljattoman hyödyt todellakaan jääneet tähän. Vaikka ruokavalion suurin etu olikin kipujen lievitys, niin kyllähän tuo näkyy ihossa, ja vyötärölläkin. Jatkuva turvotus katosi ja selluliittikin sai kyytiä. Iho ei hilseile, eikä kutia. Eli, ei ihan heti tee leipää mieli! 🙂

Mutta kertokaa ihmeessä, mitä teille kuuluu? Eikä nyt sitten tarvitse vastata, että kiitos hyvää, jos ei siltä tunnu! 🙂


42 Responses to “{ mitä mulle kuuluu }”

  1. Minna P says:

    Minulta tämä postaus http://uusikuu.indiedays.com/2015/02/18/ei-pelkastaan-maun-vuoksi/ oli mennyt kokonaan ohi. Käytän nyt tällaista sanontaa mitä en yleensä viljele, en ollut uskoa silmiäni. Täsmälleen samoihin aikoihin aloitin itse saman jauheen käytön samaan asiaan eli fibromyalgian kaltaisiin oireisiin. Ja edelleen en usko silmiäni, mutta vaikutukset on olleet erittäin positiivisia. En muuten puhu näistä missään julkisesti, koska yleensä vastaanottaja suullaan myöntelee “hieno homma, mahtava juttu sulle jne.” mutta katse kertoo “just joo, niin varmaan…” Loistavaa kun jaoit asian täällä muillekin, peukut siitä 😀

    Ja hei toi ihon paraneminen voi johtua myös MSM:stä, ystäväni on saanut todella ikävän aknen tuolla kuriin. Niin ja mun 16 vuotias poika, jolta tippu 12 vuotiaana yhtäkkiä kaikki hiukset päästä syö myös nyt tätä, että tuloksia odotellessa kohti parempaa ja loistavampaa kevättä. Olkoon ilmat mitä on jos olo on parempi!!

    • Tiedän mitä tarkoitata! Itsellekin tulee täläisiä juttuja kirjoitellessa sellainen hassu ostos-TV -olo. 🙂
      Mutta niin se vaan on, että tuo auttaa. Ainakin minua, ja kiva kuulla, että muitakin. Fibro on vähän vaikea juttu, siitä kun ei tunnu lääkäreilläkään olevan yhteneviä mieleipiteitä, ja jossain kohtaa sitä pelkää olevansa vaan hullu ja kuvittelevansa kaiken kivun.

      Mulla on ollut tosi paha akne vuosia, vaihdellen kovasti. Nyt se on selätetty, mutta uusi ongelma olikin, että ihoni on ihan superhyperkuiva. Sääret tihkuivat kuukausi sitten vielä verta. Heti toi MSM auttoikin, mutta nyt kun sokerit jäi vähemmälle, niin olen huomannut, lisää parannusta. Tosi kiva juttu! Ja kuulemma juuri iho, hiukset ja kynnet olis ne, mitkä eniten hyötyy. Eli tsemppiä sinne myös hiusprojektiin! ❤︎

      Räntää sataa, mutta ihanaa kevättä meille kuitenkin! ❤︎

  2. Marja says:

    Hei hienoa kuulla että elämäntapamuutos on tuonut tulosta – ja noinkin nopeasti! Loppupeleissä pieni juttu ja silti niin suuret vaikutukset!

    Sama linja mulla täällä, gluteenin suhteen. Sokeria en tosin ole malttanut jättää pois… ehkä pitäisi sillä mulla ei vielä kuukaudessakaan kyllä ole vyötärö kaventunut eikä selluliitti kadonnut. Eikä ihokaan hehku sitten yhtään. Jatkuva turvotus sen sijaan on helpottanut – ei poistunut kokonaan, ei lähellekään sillä joka päivä 8 h istuminen töissä aiheuttaa vatsakipuja ja lievää turvotusta edelleen mutta ei siinä määrin kuin aiemmin. Nyt tämän kanssa pystyy jo sentään elämään jotenkuten. Mutta mikä hassuinta – viime viikolla lomalla Lapissa söin munkkeja ja suklaata, join siideriä ja vetelin tortillalettuja – eikä mikään noista turvottanut yhtään! Olo oli koko viikon loistava. Eli ehkä se on tämä jatkuva istuminen normiarjessa mikä ei mulle sovi 😉

    Mutta pakko varmaan vielä jättää sokerikin pois. En vaan malttaisi millään lopettaa leipomista (okei, toki voisi leipoa vain muille 🙂 ), saati suklaan syömistä sillä rakastan suklaata yli kaiken… tosin en huomaan suklaan turvottavan – enkä ole edes väsynyt. Hmm, ehkä kyseessä on sellainen kultaisen keskitien löytäminen?!

    Tsemppiä sinne suunnalle ja seesteisiä, kivuttomia päiviä!

    • Kristiina says:

      Moi!
      Nyt on pakko vinkata raakaleivonnaiset ja raakasuklaa. Kuulostaa ehkä “tylsältä” peruskamoihin verrattuna, mutta ne ovat (tai siis voivat olla, kuten peruskamakin) LOISTAVIA! Makeannälkä lähtee, ja suklaanhimo tyydyttyy paljon normikamaa paremmin, koska raakakaakaossa kaikki suklaan hyvisaineet on tallella. Testaa ihmeessä:) Ja huom. reseptejä on vaikka millä mitalla, eli jos ei heti laakista onnistu, älä luovuta:)

      • Marja says:

        Juu olen ohjeita lueskellut ja pyöritellyt mielessäni (ostin jopa Kiitos Hyvää -kirjan) mutta ääh, jotenkin minua henkilökohtaisesti eivät vaan nappaa raakakakut yms. ollenkaan. Saattaa johtua ainoastaan siitä, että useissa resepteissä on taatelia ja siitä en kertakaikkiaan pidä. Ja muutenkin ohjeet kuulostavat niin monimutkaisilta – johtuen ehkä siitä ettei omasta ruokakaapista löydy ensimmäistäkään ainesosaa mitä niihin tarvittaisiin. Vaatii siis aikalailla intoa heittäytyä raakajuttujen maailmaan. Ehkä jos joku niitä mulle tekisi valmiiksi 🙂

        Toisaalta, miksi luopuakaan Fazerin sinisestä jos sen ei huomaa aiheuttavan mitään haittaa? Leivonnaisista luopuminen ei sinänsä tuskaa tuota – paitsi että rakastan valokuvata niitä 🙂

        • Paikallaan istuminen on pahinta! Itse jo aikoja sitten huomasin, että reissupäivät, jolloin autossa pitää olla se 8 tuntia, eivät sovi yhteen hiilaripitoisen aterian kanssa. Mä alan turpoamaan ihan joka puolelta.

          Mullakin on vähän raakaleipomiseen sellainen ÖH-fiilis. En kans oikein oo taatelien ystävä, ja toisaalta, nyt kun on ollut sokeritta, mieli ei edes kaipaa niitä juttuja.
          Eilen tosin maistoin pari palaa Cocovin appelsiini raakasuklaata. Jestas se oli hyvää. Mutta tosiaan pari palaa vei kaikki makeanhimot.

          Olen itsekin sitä mieltä, että mitään totaalikieltoja on turha tehdä, jos homma ei kiinnosta. Mä en luvannut ainakaan itselleni mitään muuta kuin koittaa, ja se riittää. Jos joskus innostun raakaleipomaan, niin sitten innostun.
          Ja he, jos se fasun sinen menee, eikä se mitään aiheuta, niin nauti joka palasta, Marja! Nautittavaksi se on tarkoitettukin! 🙂

          • Marja says:

            Heh, ja mä ostin eilen saman valmistajan(?) mintunmakuinen raakasuklaan. Ihan kaameeta 😀 Kitalaki jäi epämiellyttävän rasvaiseksi (sama tunne mikä paaston jälkeen kun syö jotain rasvaista) ja jotenkin suklaan koostumus ei ollut yhtään mun mieleen. Yhden palan söin eilen ja siihen jäi. Äsken otin iltapäiväkahvikupillisen kanssa toisen palan ja uuh, taas jäi siihen yhteen palaan. Että sinänsä hyvä, ei tuu syötyä ainakaan liikaa kuten sitä Fazerin sinistä 🙂 Mutta toisaalta, mieluummin taidan olla ilman kuin sijoittaa yli 3 euroa suklaaseen josta en pidä 😀 Kai tuohonkin toisaalta tottuisi…?

          • Kristiina says:

            joo mäkin oon samaa mieltä ettei fasun sinistä tai muutakaan tartte kokonaan ikuisesti heivata, mutta huomattavasti ovat himot vähentyneet raakaherkkujen myötä. Alotin ite niin että kävin työväenopiston päivän raakaruoka kurssin ja sitten kotona tein ekan kakun, tän: http://syotava.blogspot.fi/2013/08/ihan-paras-vadelmainen-raakajuustokakku.html Löysin sen vaan googlettamalla, ja ohje oli helppo. Tuli ihan älyttömän hyvää! Tein muistaakseni mustikoilla ekan kerran 🙂

          • Siis oikeesti!? Oli kamalaa!?
            Mä tykkäsin siitä appelsiinimausta ihan sairaasti. Ja ainoa outo juttu, mikä suussa tuntui, oli se, että sokeri oli kidemäistä, eikä suklaa ollut niin tasaista, kuin esim. se perinteinen sininen.

            Mutta joo, mä rakastuin joulun alla fazerinaan ja kyllä mäkin päätin, että jos ihan hirveä hinku makeaan ja suklaaseen tulee, niin sitten ostan sitä. Eihän se maalta merelle vie! 🙂

  3. Marika says:

    Heissan!

    Mulle kuuluupi aika sekalaista tällä hetkellä. Oon kanssa kiinnittänyt alkuvuodesta lähtien ruokavalioon hippasen enemmän huomiota ja mielestäni saanutkin muutoksia olotilaan. Tietty kaikkea ei voi laittaa sen piikkiin mitä suustaan alas laittaa vaan vaikuttaa tuo lisääntynyt valon määräkin varmasti osaltaan. En oo täysin lopettanut minkään syömistä, mutta vähentänyt kylläkin kovaa rasvaa, vehnää ja sokeria. Oon löytänyt muita herkkuja (koskapa ilman herkkuja en pärjää nam nam :))oikeen tumma suklaa ja ns. terveelliset herkut hunajalla makeutetut ym. oon löytänytruokavaliooni. Aamuisin syön vehnätöntä jälkiuuniruispalaa päällä avokadoa ja vihanneksia vaihtelevasti. NAM! Päivällä nomrmaali lasten kanssa päivähoidossa syötävä ruoka, joskin enemmän kasviksia kuin ennen ja illalla kevennetty salaattiruoka ja/tai maustamatonta jogurttia ja venhnättömiä muroja sekä makeuttamatonta hedelmäsosetta ja marjoja. Tietty myös pienesti muita juttuja ja viikonloppuisin ihan melkein mitä vaan, heh. D-vitamiinia oon myös ekaa kertaa elämässäni alkanut syömään. Energiaa on jostakin tullut hurjasti lisää, vaikka töissä on hektistä en oo haukotellut koko päivää kuten aiemmin ja kotonakin vielä jaksaa ilman päikkäreitä töiden jälkeen. Ruuan jälkeinen väsymys on poissa ja turvotus vatsassa vähentynyt, jes! En vaan oikein tiedä mitä tekisin tällä kaikella uudella energialla ja suunnitelmia tekemisiin tuntuu riittävän. Nyt tarviis oppia vaan olemaan ja rentoutumaan tämän lisäenergian kanssa. No se siitä, tulipa sepustus!

    Mun on pitänyt kysyä sulta liittyen teidän uuteen keittiöön muutamia juttuja. Liitän ne nyt tähän. Meillä olis keittiön modernisointi tarpeen ja olenkin ajatellut yläkaapien vähentämistä korvaamista osittain avohyllyin. Oletteko hankkineet teidän hyllyt ikeasta? Maalasitteko itse ne ja pidikkeet ja millä maalilla/vahalla/öljyllä? Mistä hankitte mustat tangon hyllyjen alaosiin? Oletteko maalanneet keittiön seinät millä värillä? Meillä pitäisi kirsikan väriset kaapistojen rungot maalata ja ovet kaapeista maalauttaa myös. Tuo 2000 luvun alun keittiö ei oo koskaan silmääni hivellyt, huhhuh! Joskos uuden energian turvin saisi muutosta keittiöön aikaiseksi, kunhan muistaa olla rasittamatta itseään liikaa.

    • Kuulostaa hyvältä elämäntaparemontilta. Kultainen keskitie on yleensä se paras! 🙂

      Meillä keittiön avohyllyt on ikeasta. Sekä kannattimet, että hyllyt olivat valmiiksi valkoisia. Hyllyt on kuultopetsattu, eli ovat tosi kauniit.
      Tangot kannattimien välissä ovat vanhat verhotangot, jotka edellinen asukas jätti meille. Ne on oikeestaan tositosi tummanruskeat.
      Keittiön seinät on maalattu suurelta osin vasta sävyttämättömällä pohjamaalilla. Itse se “keittiöseinä” on maalarinvalkoinen, ja pinta on pyyhittävä.

      Kuulostaa mukavalta projektilta tuo keittiösi! Nyt vain kanavoimaan kaikki energia siihen ja sitten tietysti nauttimiseen! Mutta tosiaan, ei liikaa itseään saa rasittaa, silloin kivatkin asiat muuttuu helposti ei kivoiksi.

      Ihanaa ja energistä kevään odotusta!

  4. vieras says:

    Kivut pois kun saa lapselle hoitopaikan?..
    Kannattaisi kyllä käydä ihan lääkärillä verikokeet selvittäisi asian,nämä muut kokeilut on uein niitä uskon asioita..

  5. LPP says:

    Ihan mahtavaa!

    Ja ihan mahtavaa kuuluu myös tänne, vaikka mieli silloin tällöin heittelee. Olenhan nainen 😉

    Dee-kuurin aloituksen jälkeen tuntuu, että keväästä saa enemmän energiaa, varsinkin kun tuo aurinko ymmärtäisi vielä paistaa enemmän.

    ps. jos kaipaat gluteenittomia vinkkejä, niin täältä pesee 🙂

    • Olemmehan naisia! Niinpä! ❤︎

      Täällä tulee räntävettä, ja keli on ihan surkea. Vaan minäpä hipsin tänään aikaisin taas pahnoille, enkä meinaa välittää koko säästä.

      D on paras, siitä on paljon apua! Ja gluteenittomia on kyllä tullut leivottua, että oikeestaan se tässä just naurattaakin, kun ei toi edes ole mitään niin kovin uutta. Sitä vaan halusi pullan pullana. 😀

  6. Mari says:

    Tämän perusteella vähän kiinnostaisi kyllä myös kokeilla viljatonta. Maidotonta jo kokeilin, mutta ei oo mun juttu, vaikka olo onkin aika limainen jatkuvasti.

    Lähinnä haluaisin tietää mitä tuo tekisi iholle vai tekeekö mitään.

    • Mulle on ehdotettu usein maidotonta, ja juuri ratkaisuksi iho-ongelmiin. Ei ollut munkaan juttu, a) maitokahvin ja b) nopeiden välipalojen vuoksi. 🙂
      Kaikkihan toimii kullakin omalla tavallaan, mutta aina kannattaa tietty kokeilla. Ja vaikka aloittaa karsimalla ensin ne valkoiset viljat, voihan olla, että sekin jo auttaisi!
      Mä sain joskus aknen kuriin poistamalla vaaleat viljat ja sokerit ruokavaliostani. Ei vaan sit ollut tarpeeksi motivoiva syy jatkaa ruokavaliota tai jotain, koska palasin vanhoihin tapoihini aika äkkiä. 🙂

  7. LS says:

    Moi! Kiva kuulla, et olet saanut apua ruokavaliota muuttamalla, niin tapahtui mullekin. Mulla ei tosin kipuja ollut mut lahdin hakemaan hyvaa (parempaa) oloa ainaiseen vasymykseen ja turvotukseen. Paaasiassa syon vihanneksia, hedelmia, marjoja, eri proteiinin lahteita (kana,kala,kananmuna), kasviksia. Maitotuotteista enaa juustoa ja maitoa en ole juonut yli 10 vuoteen, kaytan makeuttamatonta mantelimaitoa esim gluteenittomissa muroissa. Taalta (USA) saa aika hyvin gluteenittomia tuotteita, mut ei se Cittarin Glut free hyllylle veda vertoja 🙂
    Kylla monet mun tutut jaksaa ihmetella, et mulla on kuulemma niin hehkea ja kaunis iho, hah hah. Johtuu varmaan myos siita, etten ole lapsesta asti syonyt mitaan friteerattua safkaa, pizzaa, hampurilaisia, chicken nuggets joita on siis tarjolla kouluissa taalla, apua… Ma olen sentaan saanut tillilihaa ym hah hah.
    Myos vedenjuonti tekee ihmeita ainakin mun iholle ja turvotuksille. Ma huomaan heti ihossa, etten ole juonut riittavasti vetta. Ai niin, iso muutos oli myos se, etta jatin kaikki limsat (olin diet coke fani) pois ja samalla jai myos epaterveelliset makeutusaineet pois.
    Upea blogi!!

    • Ihana kuulla, että oloon on löytynyt helpotusta! Ruokavaliolla on aika suuri merkitys.
      Itse allekirjoitan vesijutun ihan täysin, mutta joo, mun vedenjuonti onkin täällä blogissa aiheuttanut sellaista kohinaa, että en viitsi enää aiheesta kauheasti kirjoittaa! 🙂
      Toi kuulostaa kyllä aika hurjalta toi lasten kouluruokailu. Tilliliha ja perunasoppa kun on mullakin kouluruokailusta mielessä, eikä tarjolla tosiaan ollut mitään tuollaista.
      Mulla on ollut paha koukutus cola zeroon, mutta oon kans päässyt siitä pikkuhiljaa eroon. Nyt ajattelinkin, että en käytä mitään makeutusaineita (paitsi protskun mukana tulevat on vielä palkkarissa, pitää pohtia aihetta jakorvaavia tuotteita), jotta en ruokkisi sitä makeanhimoa. Mutta aika lailla samoilla linjoilla ollaan. Tosin täällä tuppukylässä gluteenittomat tuotteet on vähissä. Perus jutut löytyy, siinäpä se. 😀

      Aika usein näihin terveellisiin ruokavalioihin suhtaudutaan vähän kriittisesti. Toisaalta, en tunne ketään, joka olis toista mieltä koitettuaan. Harva varmaan tuntee olevansa perhepitsan jälkeen energinen ja loistokunnossa! 🙂

  8. AnnaW says:

    Kiva kuulla, että sulle kuuluu hyvää! Ihan mahtavaa!

    Mullekin kuuluu hyvää 🙂 Toki huolia on lasten sairauksien suhteen mutta silti kuuluu tosi hyvää. Olen onnistunut ympäröimään itseni niin monella mielekkäällä puuhalla ja projektilla, että en malttaisi olla ollenkaan niihin tarttumatta. Oma ruokavaliokin on laajentunut ja se on sellainen suuri henkinen helpotus. Toki arkiruokailut lasten kanssa ovat hyvin rajoitettuja mutta ihan vaan pelkkä tieto, että saa syödä…ah, se vapaus! Vinkkinä onkin sulle kerrottava, että mun blogista löytyy paljon reseptejä ilman kotimaisia viljoja. Ja siis sellaisia oikeasti hyvän makuisia reseptejä. Että jos alkaa pulla, kakku tai sämpylähammasta kolottaa, niin ne maistuvat kaikille ihan samalla tavalla ja pääsee harrastamaan leivontaterapiaa 🙂

    • Voi, miten tulikin hyvä mieli tästä sun kommentista! Jotenkin olit niin uupuneen oloinen, että muakin ihan ahdisti sun puolesta. Ihana kuulla, että voit paremmin, ja jaksaminen on mallillaan! ❤︎❤︎❤︎
      Nautihan tuosta innosta ja energiasta, se kuulostaa aivan mahtavalta! Ja, kun muuten voi hyvin, niin ne muut arjen kuopatkin kestää paremmin! 🙂

      Vielä on ollut ok, pullatta, mutta pitää varmuuden vuoksi kahlata noi ohjeet, jotta heikolla hetkellä on varasuunnitelma! 😀

  9. inspirations says:

    Olipa hieno postaus, upeaa että olet löytänyt avun sokereista ja valkoisista jauhoista luopumisesta! Meillä tehtiin sama remontti jo 10 vuotta sitten perheenjäsenen terveyssyistä myös. Koko perhe on hyötynyt linjasta ja itse huomaan heti olotilassani, jos sokeri/jauhot hiipivät takaisin ruokavalioon. Olen myös jaellut paljon ideoita aiheesta mm. Antti Heikkilän asiakkaille (lääkäri, joka jo reilu 10 v sitten “lanseerasi” vhh-ruokavalion Suomeen). Ruokavalion kautta sai bloginikin alkunsa, kun halusin paikan johon säilöä itselle ja kavereille ruokaideoita. Moni läheiseni on hyötynyt uskomattoman paljon, pystynyt jättämään kokonaan eliniäksi ajateltuja lääkkeitä pois, parantunut kivuista, unettomuudesta yms. En myöskään ole riisunut kaikkia hiilareita, vaan kutsunkin itse HYVÄhiilariseksi syömistäni, jossa luovun jauhotonta ja sokerista, mutta syön proteiinin lisäksi mm. marjoja, hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä, välillä kokojyväriisiä, quinoaa ym. Tänä vuonna olen lisännyt paljon superfoodeja ruokavalioon ja perhe on voinut paremmin kuin koskaan. Vaikka minkälaisissa viruspesissä ollaan pyöritty, niin mikään ei ole tuntunut tarttuvan (kop, kop). OIkeasti ihan kaikki herkut voi tehdä näinkin ja tulet huomaamaan olotilassasi paljon hyviä asioita lisääkin jatkossa. Itse huomaan selkeimmin, jos lipsahdan sokerin syömiseen, että ajatukset puuroutuvat ja pää on kuin “sementtiä”, mutta se korjaantuu nopealla ruokavalion ryhtiliikkeellä. Toivottavasti tämä ei mene liian paasaukseksi, olen vain niin iloinen, kun jatkuvasti uudet ihmiset pääsevät todistamaan tätä ilosanomaa, vaikka niin yksinkertaisesta asiasta on kyse. Jos haluat katsastaa idiksiä aiheesta, minulla on blogissa viitisensataa ruokavinkkiä suurimmaksi osaksi juuri tähän ruokavalioon sopivia ja “reseptihakemisto” siellä oikean reunan aiheluettelossa: http://favouriteinspirations.blogspot.fi
    Onnea uudelle olotilallesi, olen todella iloinen puolestasi!

    • Kiitos!
      Eikä kuule yhtään mennyt paasauksen puolelle, mä uskon ihan joka sanan, ja olen oikeesti niiin totaalisen fiiliksissä tästä olotilasta. Se åään puuroutuminen on varmaan myös ihan totta! Itsestäkin tuntuu jo, että ajatus lentää kevyemmin, ja olen tehnyt sellaisia pieniä oivalluksia joka päivä, jotka auttavat pitämään myös mielen positiivisena.
      Olen tämä vuoden puolella tutustunut jonkin verran Heikkilän kirjallisuuteen ja julkaisuihin. Itsekään en koe, että rankka hiilariton olis se mun juttu, mä koen hiilareista tulevan valtavan hyödyn esim. treenin jälkeen. Mutta kaikki hiilarit ei ole samanlaisia, ja tässä kohtaa sen eron todella huomaa. Ihan eri olo, jos syö pastasalaatin, kuin jos syö vaikka salaatin appelsiinipaloilla!

      Pari viikkoa on mennyt hyvin, eikä ruokavalio ole rajoittanut elämääni, mutta tiedän, että vastassa tulee olemaan aika, jolloin repertuaaria on pakko laajentaa. Siksipä innolla nyt kipaisen selailemaan reseptejä, ja ottamaan vinkkejä vastaan! 🙂

      Energiaa sinne!

  10. HH says:

    Hei! Olen ollut nyt reilu kolme kuukautta göuteenittomalla ruokavaliolla. Päätin kokeilla uutta ruokavaliota mitkän harkinnan jälkeen. Syitä lopulliseen päätökseen oli omalla kohdallani yllättäen kesällä alkanut paha käsi-ihottuma, painon nousu, päivittäinen mahan turvotus- ja kipuilu. Myös tyttäreni, joka on juuri saman ikäinen kuin teidän Klaara, on ollut minun kanssa gluteenittomalla. Hänellä on ollut atooppista ihottumaa vauvasta saakka ja nyt alku talvesta ihottuma yhtäkkiä paheni niin pahaksi, että iho meni ihan vereslihalle taipeista eikä tyttö pystynyt nukkumaan kun ihoa kutitti ja kirveli. Käytin tyttöä ihotautilääkärillä ja tämä määräsi kortisonia. Kyselin lääkäriltä tällaisista ruokavalio-hoidoista, mutta lääkäri oli todella kielteinen asialle ja sanoi ettei sellaiset auta. Noh, en kuitenkaan halunnut laittaa tytölle kortisonia koska tiedän mitä myrkkyä se on, vaan aloitimme gluteenittoman ruokavalion. Hoidin tyttären ihoa käyttämällä häntä joka ilta ruususuolakylvyssä ja kylvyn jälkeen käytin vartalon pesuun kylmäpuristettua kookosöljyä. Ihottumakohtia rasvasin useaan kertaan päivässä myös Marja Entrich luomu mehiläisvahavoiteella. Iso oli urakka, mutta kahden kuukauden gluteenittomuuden jälkeen tytön iho oli parantunut kokonaan! Ja nyt yli kuukauteen minun ei ole tarvinnut rasvata hänen ihoaan kertaakaan! Ihmeellistä, miten gluteenittomuus vaikuttaa! Itselläni jatkuvat vatsakivut ja jokapäiväinen turvotus katosi heti ensimmäisinä päivinä, painoa minulla on pudonnut nyt kolmen kuukauden aikana 5,5kg. Eenmmänkin olisi varmasti pudonnut jos saisin jätettyä sokerin kokonaan pois. Siinä asiassa on vielä tsempattavaa! 🙂
    Tsemppiä uuteen ruokavalioon! 🙂 Aluksi haastavaa, mutta varmasti palkitsevaa! 🙂

    • Kiitos tästä! Meillä tosiaa myös Klaara kärsii kuivasta ihosta, tosin ei ihan noin pahasti, kuin kuvailit tyttäresi tilannetta. Kyllä mulla jonkinlaisena taka-ajatuksena onkin, että tämä uusi linja jossain kohtaa hiipii ihan koko perheen hyödyksi. En toki aio väkisin ketään pakottaa ruokavaliotaan muuttamaan, mutta koska se ruokahuolto nyt vain enemmän on mun harteilla, niin helppohan sitä on huomaamatta ohjata koko porukkaa uudelle linjalle. Näin olis myös kiva, että voitais syödä samoja ruokia, jne.

      Itselläni on kans ollut ihan hirveää turvotusta. Eikä pelkästään vatsassa, vaan ihan joka ilta kun sukat ottaa pois, niin on jäänyt kauheat turvotusjäljet jalkoihin. Olen aina juonut paljon vettä ja liikkunut, mutta mikään ei ole auttanut, ja luulin, että kaikki johtuu vain siitä, että olen lähes koko ajan jalkojeni päällä. Nyt kuitenkin kropasta on poistunut ihan hulluna sitä turvotusta. Paino tipahti heti pari kiloa, mutta sekin tuntuu paljon enemmältä, kun vaatteet ei purista jatkuvasti.

      Ruokavalio muutokset on aina vähän lääkäreiden kanssa sellainen kiikunkaakun juttu. En ole vielä koskaan tavannut lääkäriä, joka pillerin sijaan olisi ehdottanut parempaa ruokavaliota. Ei minkään vaivan kanssa, ja minäkin olen sentään lääkärissä ravannut ihan kohtuullisesti. No, mutta hyvä, jos parannukset voi löytää itse. Eipä siihen aina lääkärin siunausta vaadita. 🙂

    • Riinis says:

      Heippa ! Yritän onneani saisinko HH:n vielä kiinni tätä kautta, sillä minullakin on pieni tyttö 1v jonka ihon kanssa kamppailen ja kun iho punoitti tulipunaisena ja hän raapi sitä verelle ja kun hän ihan kivusta tärisi, niin paniikissa aloitin kortisonin käytön kun ei muutakaan siihen hetkeen ollut(vaikka en olisi halunnut sitä hydrok. Laittaa….)

      Nyt kysyisinkin miten käytännössä hoidit tämän glut. ruokavalion lapsellasi, millä korvasin aamupuuron ja leivän ja jne?! Pelottaa jotenkin kokeilla tätä näin pienen kanssa kun tuntuu että kasvun aikana ruokavalion tulisi olla niin monipuolista ja jotta suolistomikrobiston oppii…;)

      • Nyt toivotaan, että HH saa viestin uudesta kommentista! Ja tietty toivotaan, että sinä saat apua teidän ongelmaan! ❤︎

        • HH says:

          Hei!
          Meillä tyttö syö kauraa, siinä ei ole gluteenia. Eli kaurapuuroa syödään edelleen. Olen leiponut itse gluteenittomia sämpylöitä yms. Ohjeita löytyy todella hyvin netistä. Olemme aika hyvin tottuneet elämään myös ilman leipää, ei siis joka päivä tarvitse leipoa. 🙂 Syödään aamupalalla/välipalalla mm. kananmunia, kreikkalaista jogurttia hunajalla ja hedelmillä/marjoilla, marja/hedelmärahkaa yms. Itse olen ollut kortisonikierteessä ja tiedän ettei kortisoni paranna ongelmaa, se vain lievittää sen tilapäisesti! :/ Kannattaa kokeilla sitä jokailtaista ruususuolakylvetystä: Kylpyveteen 3 rkl ruususuolaa (myydään marketeissa ja on puhdasta luomua). Sitten kylvyn jälkeen iho “pestään” kylmäpuristetulla kookosöljyllä ja huuhdellaan vedellä enimmät öljyt pois, ei hangata ihoa. Tämän jälkeen iho kuivataan taputtelemalla. Itse rasvasin tytön ihoa muutaman kerran päivässä Marja Entrich -merkkisellä luomu Mehiläisvahavoiteella. Voidetta myydään luontaistuotekaupoissa. Tytön hiustenpesuun käytän saman merkin luomu lastenshampoota. Olen halunnut, että lapseni ihoa ei rasiteta turhilla kemikaaleilla, joten olen alusta saakka käyttänyt luomukosmetiikkaa. Ja ruokavalioon vielä, olemme myös vähentäneet sokerin syömistä koko perhe. Emme syö sokeroituja jogurtteja ja leivonnassa pyrin valkoisen sokerin korvaamaan hunajalla tai intiaanisokerilla. Aluksi uusi ruokavalio vaatii tietydti sen, että joutuu ostamaan paljon uusia jauhoja yms. Ja opettelemaan uusien jauhojen käyttöä. Mutta nopeasti sen oppii ja aivan mahtavaa oli huomata, että kaikki näkemäni vaiva tuotti tulosta! 🙂 Ihanaa kun tytön iho on parantunut eikä enää tarvi katsoa vierestä kun toinen raukka raapii itseään verille. Tsemppiä ja minulta saa kysyä lisää neuvoja! 🙂

          • HH says:

            Emilia, aluksi meillä oli koko perhe gluteenittomalla. Ainoastaan meidän ekaluokkalainen vastusteli hommaa. Emme aluksi ostaneet leipää ollenkaan kotiin, koska en halunnut tilannetta, että toinen lapsi syö leipää ja toinen itkee vieressä kun ei saa syödä. Nyt 2-vuotias ymmärtää kun sanon ettei voi syödä jotain jos siinä on gluteenia. 🙂 Minä laitan meillä ruoat ja teen koko perheelle gluteenitonta ruokaa. Eikä siinä ole eroa tavalliseen ruokaan. 🙂 Ja vihanneksista saa paljon kuituja, jos pelkää ettei leivän poisjättämisen jälkeen niitä kuituja tarpeeksi saa. Psylliumia käytän myös leivonnassa. Oikeastaan kaikkea voi tehdä gluteenittomana. En käytä valmiita gluteenittomia jauhoja koska ne sisätää tosi paljon e-koodeja. Aikalailla itse teen erilaisia jauhosekoituksia. 🙂

  11. camilla says:

    Yllättävän moni on löytänyt avun sokerittomasta ja viljattomasta ruokavaliosta. Itse edelleen välillä testailen jotain sokeripitoista vain huomatakseni, että se todella on yksi syyllinen oireisiin. Valitettavasti myös jotkin hedelmät reagoivat, jolloin on turvallisempi pysyä vihanneksissa..

    Jos silloin tällöin leipähammasta kolottaa, suosittelen Schärin Ertha leipää. Se on gluteeniton, vehnätön ja laktoositon. Herkkua paahdettuna. 😉
    Netti on myös pullollaan upeita raakakakku-ohjeita. Vetää vertoja monelle kermakakulle, mutta on huomattavasti terveellisempi ja tietenkin ilman sitä pirullista sokeria.

    • Sekin on muuten hassu juttu, että hedelmän kypsyysasteellakin on merkitystä. Itse huomaan, että vatsa pitää sellaisesta kovasta päärynästä enemmän, kuin sellaisesta tosi kypsästä ja mehukkaasta. Ja luomuomppu tietty ärsyttää vähemmän, kuin tavisomenat.
      Mä olen nyt koittanut niin, että vähintään yksi hedelmä menis päivässä. Esim. sen päärynänkin olen jakanut kahden välipalan kesken, eli pulet aamupäivällä ja puolet illemmalla.

      Gluteenittomia valmisleipiä en olekaan koskaan koittanut, itse on joitakin tullut tehtyä. Nyt mä olen kuitenkin niin rakastunut siihen mun chianäkkäriin, että sen rouskuttelu on ihan luksusta. Kenties jossain kohtaa pitää miettiä myös niitä vähän juhlavampia herkkuja. 🙂

  12. Kay says:

    Kiitos mahtavasti kirjoituksesta. Jo MSM:stä kirjoittaessasi mietin että pitäisikö nyt vihdoin saada aikaiseksi ryhtiliike ja kävinkin ostamassa jauhetta kotiin. Nyt tämän kirjoituksen jälkeen vahvistuu taas mielessä ajatus luopua valkoisista jauhoista ja ottaa ruokatavat haltuun.
    Minulla on siis todettu fibro ja sen myötä masennus vaivannut jo pidempään. Kiloja on tullut ihan järkyttävästi ja olo on koko ajan voimaton ja väsynyt. Myös ärtyneen suolen oireyhtymä todettiin muutama vuosi sitten. Ja siinä se kierre sitten onkin valmiina. Väsyneenä en jaksa miettiä mitä laitan suuhuni ja elän monesti pakastepitsalla, leivällä ja sipseillä sekä Pepsi Maxilla. Ei ihme, että olo on väsynyt, vatsa turpea ja kipeä ja energiat vähissä. Ja kun olo on koko tällainen niin voimia miettiä muutosta tai tehdä se, on todella vaikeaa.
    Mutta tämä kirjotuksesi tuo taas toivoa ja pientä kipinää ja nyt pitää saada vain itseäni sen verran niskasta kiinni, että lähtisin edes vähentämään viljoja, pitsat pois sekä pahin paheeni sipsit ja katsoisin miltä olo sen myötä tuntuu. Kun sitä muutosta ei pysty tekemään kukaan muukaan….

    Kiitos ihanasta blogista!

    • Voi, mä niin tunnen ton olotilan! Mulla oli myös ärtyneen paksusuolen ongelmia, ja lopulta jousuin leikkauspöydälle, kun suoli kasvatti itseensä vähän lisäkkeitäkin. Tuolloin mun lonkkia särki jatkuvasti, ja vaikka kivulta olisinkin joskus vaikka päässyt lenkille, en uskaltanut lähteä minnekään, kun vatsa oli sekaisin jatkuvasti. Olin niin masentunut ja söin mitä ikinä vain keksin. Olo oli paha ja vetämätön, ja noidankehästä oli vaikea päästä ulos. Mulla ensimmäinen raskaus toi avun ongelmiin. Kun en oikein pystynyt syömään mitään, tuli ruokavalio kuin varkain parempaan kuntoon, ja vatsaoireetkin hävisivät.

      Niin toivon, että nyt jaksat tsempata itsesi muutokseen! Ja jos et jaksa, niin mä vaikka autan siinä tsemppaamisessa. Tiedän tuon noidankehän, ja miltä se tuntuu. Mutta muu ei auta, kuin asioiden muuttaminen. Pikkuhiljaa ihan varmasti huomaat että olo paranee, ja mieli kevenee!

      Hurjasti tsemppiä ja voimia! Mä uskon, että parin kuukauden päästä viimeistään kuulen sulta jotain hyviä uutisia! ❤︎❤︎❤︎

      • Kay says:

        Voi kiitos <3 <3 Ihana tietää, että sieltä löytyy tsemppaaja ja joku joka tietää mistä puhun ja ymmärtää tilanteen <3

        • Mutta sitähän bloggaaminen parhaimmillaan on! Tsempataan puolin ja toisin, jaetaan ajatuksia. 🙂
          Nyt vain olet lempeä itsellesi, ja kohtelet kehoasi kunnioittavasti. Itsestään huolehtiminen on tervettä itserakkautta, ja nyt sun pitää kaivaa sitä esiin. ❤︎

  13. Pirjo says:

    Ihana kuulla, että olosi helpotti. Minä aloitin gluteenittoman ruokavalion heinäkuussa ja olo helpottui huomattavasti, mitään ei kuitenkaan tapahtunut ihan heti. Kesti muistaaksen yli kuukauden että olo alkoi olla ihan erilainen. Suurin asia minulle oli kamalien PMS-oireiden pois jäänti. Kiukutus ja alakulo oli ennen kuukautisia ihan hirvittävä ja iän lisäännyttyä koko ajan paheneva oire. Myös vatsan turvotuksen häipyminen tuntui uskomattomalta. Olen ollut aina melko hoikka, mutta vatsa on ollut aina pömppö. Olen inhonnut “raskausmahaa” aina, paitsi silloin kun olen ollut raskaana 🙂
    Huomaan kyllä että sokeri ja myös gluteeniton pulla tai leipä turvottaa jos niitä innostuu popsimaan alvariinsa, mutta silloin tällöin nautittuna sopii ihan hyvin.
    MSM:ää aloin käyttämään samaan aikaan. Lonkka ja polvisäryt katosivat. Uskomatonta se on, mutta totta!
    Ihanaa kun jaat ilosanomaa! Toivottavasti joku muukin saa näin avun moninaisiin vaivoihinsa. Iloista kevättä!

    • Mun keho reagoi tosi nopeasti ruokavalioon. Siis turvotukseen lähinnä. Kun jätän hiilarit vähemmälle, mun vaatekoko saattaa alle viikossa pienentyä parikin numeroa. Siis oikeesti. Eli jos vaikka on juhlat tulossa, ja mekko ei menen kiinni, niin mä saan sen aika äkkiä korjattua. Toisaalta toi myös kertoo siitä turvotuksen ärhäkkyydestä. Mä olen sellainen pullataikina aina välillä. Ja tietty vastaavasti yksi tuhti vehnä-pasta-pulla -päivä, ja turvotus on takaisin.

      Mulla tuo PMS-oireiden tunnistaminen on vielä hiukan heikkoa, sillä olen saanut kuukautiset vasta näin aikuisiällä. Edelleen on vähän opettelemista näiden juttujen tunnistamiseksi, mutta kieltämättä, mullakin taitaa olla pinan kireällä aika-ajoin. 🙂

      Musta tuntuu jotenkin hassulta, etten ollut kuullut tästä MSM:stä aikaisemmin. Ihme aina, joten olis ollut kiva törmätä siihen pikkuisen aikaisemmin! 🙂

      Hyvää oloa ja energiaa sinne! ❤︎

  14. Ihan mahtavaa Emilia! Olen tosi iloinen sun puolesta <3
    En huomannut heti tätä postausta ja siksi kommentoin näin myöhässä. Sun tekstiä lukiessa itsellekin tuli taas vahvasti mieleen se viime syksy – oli niin ihmeellistä, että ne säryt vaan loppuivat! Vieläkin sitä on vaikea käsittää : ) Ja ymmärrän kyllä hyvin senkin, että asiaa voi olla ulkopuolisten vaikea uskoa. Enhän uskonut itsekään ennen kuin kokeilin.

    Nyt kun olen ollut kuukauden ajan tosi kovassa flunssassa (liekö jopa influessaa) olen jonkin verran lipsunut takaisin entisiin syömistapoihin. Leipä on lohduttanut ja makea myös. Jännitin kyllä, että miten käy, tulevatko säryt takaisin. Mutta ei, ihan pientä kolotusta vain jonain päivinä. Ehkä kun ruokailupaketti on pääosin kasassa, ja ollut jo useamman kuukauden, niin sitten ei vähäinen leivän syöntikään haittaa.

    Nyt minä otan sulta tsemppiä tuon väsymyksen hoitamisen kanssa : ) Mulla kävi ihan samoin, eli kun pääsin eroon lonkkasäryistä, niin sitten alkoi huomata paremmin niitä muitakin tuntemuksia. Minä oon vaan ollut tosi huono hoitamaan väsymystäni, en nuku tarpeeksi ja kyllähän se vähäinen yöuni näkyy sitten päivän aikana. Ja ehkä tämä sitkeä flunssa poskiontelon tulehduksineen yms. oli myös merkki levon tarpeesta. Yritän nyt tsempata ja käydä riittävän ajoissa nukkumaan, sillä olisi ihanaa herätä aamuisin virkeänä. Tosin unenlaatu on kyllä jo parantunut paljon entisestä, kun enää ei lonkat särje öisin.

    Ihanaa, iloista ja särytöntä viikon jatkoa : )

    • Toivottavasti sun flunssa alkaa jo helpotella. Itselläni on nyt ollut reilun viikon jo ihan kamala räkätauti, ei mitään sellaista kuumetta, että sänkyyn kehtaisi jäädä, mutta ikävästi oloa väsyttää kuitenkin.
      Tuossa viikonloppuna tuli syntymäpäivän kunniaksi testattua vähän viljoja. Leivpin herkkuja ja maistelin itse. Tuloksen kamala turvotus, sormet eivät tahtoneet koukistua. Iho veti punakirjavaksi ja kaikki paikat kutisi. Sormien nivelkohdat myös alkoivat kutisemaan kamalasti. No, nytpä tiedän, että tuohon ei ole paluuta.

      Tottakai aina on epäilijöitä, niitä joiden mielestä apua ei voi saada ilman kunnon lääkkeitä. Silti itse tiedän, että harvoin se apu tulee pelkästään lääkepaketista. Ihminen on sen verran monimutkainen tekele, että moni asia vaikuttaa lääkettäkin enemmän.

      Energistä oloa sinne! ❤︎

  15. Kiva kuulla, että voit paremmin. En osaa yhtään kuvitella jatkuvaa särkyä tai miten jäytävää se on. Sen sijaan luettuani sun ja toisen bloggaajan ylistystä MSM-jauheesta, kävin hakemassa samaa. Jotain on pakko kokeilla, sillä aloitettuani tammikuun alusta entistä aktiivisemman urheilemisen (6 kertaa / vko), ekaa kertaa elämässäni polvet ovat alkaneet särkemään. Ja vielä jotenkin oudosti lumpioista, ei sivuilta, vaan ihan kuin se itse luumöntti särkisi. Tosi outoa. Olen nyt tasan viikon syönyt msm:ää c-vitamiiniporejuoman kanssa ja ihan vielä ei ole säryt kaikonneet. Sen sijaan vähän outoja sivuoireita tullut msm:stä; etovaa oloa muun muassa. Se käsittääkseni voi kuulua asiaan ja alkanutkin jo helpottaa. Toivottavasti jauhe puree vielä tehokkaammin kohta!

    Itsellä todettiin aikuisilla harvinainen vilja-allergia. Tuo on yleensä imeväisikäisten ohimenevä allergia, mutta meikäläisellä se todettiin 2 vuotta sitten. Sen jälkeen täysin gluteeniton ruokavalio, eikä tee edes tiukkaa. Mun blogista löytyvät reseptit on kaikki täysin viljattomia, joten jos haluat jotain vinkkejä, käypä kurkkaamassa. Vaikka diagnoosi vilja-allergiasta tuli shokkina, olin helpottunut – vihdoin, 10 vuoden oireilun jälkeen löytyi syy kamalalle olotilalle ja oireille. Elämä helpottui kummasti ja voin niin paljon paremmin, ettei elämästä ennen ja jälkeen diagnoosin voi edes puhua samana päivänä.

    Tsemppiä jatkoon kaikin puolin! <3

    • Kiitos! ❤︎
      Tosi kiva jos tuo MSM auttaa polviongelmaan. Mulla mysö sellainen polvien rahina on loppunut tämän myötä. Ja etovaa oloa oli mullakin aluksi. Vieläkin välillä aamulla aikaisin, ja ikävästi muistuu mieleen aamupahoinvointi. 😀 No, mutta ei nyt onneksi joak päivä yökötä. 🙂

      Pitää äydä lääkärillä tuon vilja-asian puitteissa. Nyt viikonloppuna kun maistelin leipomuksiani (viljaisia), tuli ihan kamalat oireet. Turposin kuin ilmapallo (joka puolelta), ja muutuin ihan punakirjavaksi. Joka paikkaa kuumotti ja kirveli, ja sormet eivät menneet koukkuun. Kaamea olo. Se siitä kokeilusta siis! 🙂 Herkuttelen vastedes ilman viljoja! 😀

  16. Olipa todella inspiroiva kirjoitus. Iloista kevättä! 🙂
    http://moietelisabeth.com

Kommentoi