Nainen parhaassa iässä – muista pysähtyä nauttimaan

25.5.2017

Tuntuuko teistäkin välillä, että aika ikään kuin kiitää ja vuodet vierivät? Itse ei tunne välttämättä vanhenevansa, mutta vanhoja valokuvia selaillessa löytää itsensä pakostakin totuuden ääreltä. Vuosien vierimistä ei voi pysäyttää edes lujalla tahdonvoimalla, ja ikääntyminen, sekä vanheneminen kuuluvat elämään. Pääsin lemppari apteekkikosmetiikkatuotemerkkini, ranskalaisen Vichyn kanssa tämän kaupallisen yhteistyön myötä miettimään omaa elämääni ja sen eteenpäin kulkemista. Ikuisen nuoruuden lähteelle en pääse teitäkään kuljettamaan, mutta pohditaan kuitenkin hetki niitäkin asioita, joita elämässä voi hidastaa.

Olen viimeiset pari vuotta opetellut tietoisesti hidastamaan elämiseni tahtia. Olen aina ollut luonteeltani höyryjuna, jolle toimettomuus on ollut kuin tervanjuontia, eikä rentoutuminen (siinä mielessä kuin moni termin määrittää) ole koskaan tuntunut helpolta. Iän tuoma viisaus on kuitenkin helpottanut kahdellakin erilaisella tavalla. Olen oppinut hyväksymään itseni ja luonteenpiirteeni, enkä pakota itseäni enää hymisemään lootusasentoon lukittuna muka pysähtyäkseni tai ladatakseni akkujani. Rentoutumista ja hiljentämistä kun voi kuitenkin harjoittaa miljoonilla eri tavoilla. Nenä kirjassa ja sormet mullassa olen löytänyt oman pakopaikkani arjen pyörityksestä. Luonnossa liikkuminen ilman tavoitetta vauhdista ja nopeudesta toimii kohdallani myös, samoin kuin opettelemani hengitysharjoitukset. Vuodet ovat myös opettaneet, että rentoutumista ja hidastamista voi myös harjoitella ja oppia. Lisäämällä tietoisesti päiväänsä hidastamista, oppii ennen pitkään myös pysähtymään.

Vichy julistaa Slow Âge -filosofiaa, joka liputtaa sen puolesta, että kantaisimme ikämme ylpeydellä, emmekä niinkään haikailisi nuoruutta, jota on käytännössä  täysin mahdotonta saada takaisin. Siinä missä yhteiskunta ennen ihannoi lapsenkasvoja, meille naisillekin on tullut viime vuosina lupa vanheta. Naisen asema muuttuu ja paranee yhä jatkuvasti, ja ikääntyminen koetaan nykyisin luonnollisena osana elämää, ei niinkään sairautena, jota pitäisi hoitaa lukuisin leikkauksin ja pistoksin. Toki meistä jokainen haluaa pitää huolta ihostaan ja antaa sille mahdollisimman hyvät eväät tulevien vuosien varalle, mutta silloin puhutaankin siitä, että tahdomme nuorentumisen sijaan ikääntyä niin sanotusti arvokkaasti. Ja täytyy sanoa, että näin kolmekymppisenä on lohduttavaa huomata, että arvokkaasti ikääntyvä nainen voi myös olla kauneusihanne.

Vichyn Slow Âge –tuoteperhe pitää sisällään kevyen ja täyteläisen päivävoiteen, sekä silmänympärysvoiteen. Kyseessä ei ole anti-age tuotesarja, vaan enemmänkin pro-age -tuotteet jotka hidastavat kehittymässä olevia ikääntymisen merkkejä. Avainaineosina tuoteperheestä löytyy mm. antioksidanttinen baïcalinjuuriuute, probioottinen bifidus sekä VICHY Thermal Spa -lähdevesi.

Tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille ja herkälle iholle. Normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettu päivävoide (oma suosikkini) sisältää lisäksi aurinkosuojakertoimen 30, ja päivävoiteista kevyempikin vaihtoehto suojakertoimen 25. Tämän postauksen lopusta voitte muuten käydä tilaamassa itsellenne tuotenäytteen tuosta päivävoiteen kevyemmästä versiosta.

Vichy Slow Âge -sarjasta tosiaan löytyy tuo matalaan purkkiin pakattu tuhdimpi päivävoide, sekä kevyempi versio pumppupullossa. Juonteita ja silmäpusseja häivyttävä silmänympärysvoide täydentää Slow Âge-tuotesarjaa. Tuotteet vahvistavat ja kosteuttavat ihoa, ja taistelevat  UV-säteilyn, ilmansaasteiden, stressin, väsymyksen ja elintapojen aiheuttamaa vanhenemista vastaan. Ideaali tilanne on kuitenkin se, että opimme myös itse hiljentämään vauhtiamme ja lievittämään stressiämme. Elintavat ja ravinto ovat lähtöisin meistä, mutta iholle pitää silti toki antaa myös lisävoimaa.

33-vuotiaani olen varsin tyytyväinen ikääni ja tunnen itseni yhä todella nuoreksi. Ikääntyminen ei pelota, ja elämä tuntuu vihdoin olevan tässä ja nyt. Ei tarvitse ajatella, että sitten joskus aikuisena tai isona, koska ne molemmat virstanpylväät on jo saavutettu. Elämä onkin monella tapaa juuri siinä uomassa, jossa siitä pitää nauttia ja ottaa kaikki ilo irti. Tasapaino elämässä on kuitenkin avain onneen. Kitkemisen sijaan puutarhassa pitää opetella myös olemaan, ja perhearjen vastapainoksi pitää järjestää myös aikaa ystäville ja parisuhteelle.

Itselleni hidastaminen on myöskin opettanut tunteiden ohjailua. Kauneudenhoito tuleekin ottaa enemmän hemmotteluna, kuin pakollisena pahana. Samoin kaikki itsestään huolehtiminen, oli se sitten terveellistä ruokavaliota tai liikuntaa. Jokainen hyvä valinta on tervettä itsekkyyttä, omasta itsestä huolehtimista ja tulevaisuuteen panostamista. Myös omaa fiilistä on lupa kuunnella ja ilmaista. Esimerkiksi vaatteilla on helppo korostaa naisellisuutta. Mekko, korkokengät ja huoliteltu look vahvistavat itsetuntoa ja selkä oikenee automaattisesti parempaan ryhtiin! Pysähtymistä on sekin, että aamun kiireen keskellä huomioi ne omat fiiliksensä. Samoin illasta voi napata hetken omalle pienelle spa-hetkelleen!

Tänä kesänä aion nauttia myös olemisesta ja opetella pysähtymistä vieläkin tiiviimmin. Lukea kirjaa oksien katveessa ja kuunnella kesätuulta puiden latvuksissa. Aion huristella polkupyörällä helmat hulmuten, pysähtyä poimimaan niittykukkia ja tanssia kesäsateessa. Kaikki tuo olkoon vastapainoa sille aikuisen arjelle, jota velvoitteet ja vastuu väkisinkin kuormittavat!

Jos te haluatte päästä testaamaan Slow Âge Light Day Cream –voidetta, näytepakkauksen voitte tilata tästä linkistä.

Muistakaa naiset hidastaa tahtia. Meillä ei ole enää kiire minnekään!

Save

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Save

Tallenna


12 Responses to “Nainen parhaassa iässä – muista pysähtyä nauttimaan”

 1. Adv sanoo:

  Ei ole kiirettä paitsi mainostamaan, tänään tätä, huomenna tuota ja ylihuomenna jälleen jotain ylimaallisen mahtavaa ja välttämätöntä tuotetta, tavaraa tai palvelua. ;-)

  • Media kuin media pyörii tosiaan mainosrahoitteisesti. Poikkeuksena toki yleisradio, jonka toimintaa rahoitetaan YLE-veron tuloista.

 2. Johanna sanoo:

  Hei!

  Vichy on hyvä sarja, mutta tulinkin sanomaan, että sinä olet vielä ihanan nuori :-) Itse syksyllä 50 v ja en todellakaan tiedä mihin kaikki vuodet ovat kadonneet ;-D … Ajan haluaisi joskus vaan pysäyttää. Minäkin tein tänään ulkohommia pihallamme, istutin kukkia ym. Se on kyllä rentouttavaa ja ihanaa kun saa nähdä kättensä jäljen hetimiten …. Nuo kaikki ihanat kesäkukat. Rakastan niitä <3

  Rentouttavaa tulevaa viikonloppua :-)

  Terveisin, Johanna

  Ps. Olen pistänyt merkille, että täällä blogissasi on ihmeellisiä mielensäpahoittajia kommentoimassa. Kaikki pisteet sinulle miten hienosti vastaat näille väärällä jalalla nousseille ;-) Ja hei kaikki mielensäpahoittajat -ostakaa seuraavalla kauppareissulla vaikka Tekniikan maailma ja kommentoikaa sitä :-D

  • Kiitos, Johanna! ♡
   Pidän tosiaan itseäni vielä nuorena, mutta niin pidän kyllä viisikymppistäkin! Itse asiassa en millään pysty ymmärtämään sitäkään, että niin nuoret vanhempani ovat jo eläkeiässä! Mutta täytyy sanoa, että tämä elämänkatsomuksellinen muutos tulee ihmiselle siinä kahden-ja kolmenkympin välillä. Tuntuu, että kaikki ne aikaisemmat käsitykset aikuisuudesta ja ikääntymisestä kaikkoavat. Yhä nuoremmat ja nuoremmat täyttävät 40 tai 50! :D

   Laitoin itse tänä vuonna todella kirjavia kesäkukkia ja montaa sorttia yhteen ruukkuun. Tuli jotenkin sellainen olo, että kaikki hillitty saa nyt väistyä ja kesästä pitää ottaa ilo irti. Tänään onkin vuorossa kitkemistä ja kylvämistä. Nurmikko leikattiin eilen ja ah, kun tuli siistin näköistä, kun kaikki talven polttama ajettiin nurmelta pois!

   Kevät on jossakin mielessä vähän kaksiteräinen miekka. Niin ihanaa kuin valon lisääntyminen ja luonnon vehreytyminen ovatkin, joillekin se kuitenkin aiheuttaa ikävää ahdistusta ja mielipahaa. Onneksi eri nimimerkkien taakse ei kuitenkaan piiloudu ihan niin montaa eri ihmistä, kuin äkkiseltään voisi kuvitella. :)

   Rentouttavaa viikonloppua myös sinne! Toivotaan, että säät hellisivät ainakin jossain määrin! :)

 3. Nina sanoo:

  Hei! Olen Johannan kanssa täysin samaa mieltä, ihanan rauhallisesti jaksat ottaa vastaan katkerat ja kateelliset kommentit ja vastata niihin! Ikävä kyllä meidän suomalaisten perisynti taitaa olla kateus! Aurinkoista päivää kaikille!

  • Sini sanoo:

   Mitä multa meni ohi, kun en näe kateellisia enkä katkeria kommentteja tässä postauksessa? Enkä muista sellaisia juuri aiemmistakaan. Vinoilevia ehkä muttei sen vakavampaa. Vai onko ne poistettu?

   Mielenkiinnolla odotan kesähuonerempan tuloksia, vinkkejä kaivataan! :)

   • Kiitos, Nina!
    Aurinkoista uutta viikkoa myös sinne!

    • Hei, Sini.

     Luulen, että Nina tarkoitti viestillään sitä, että joskus jokin varsin inhimillinen tunne saa pohjimmiltaan hyvänkin ihmisen tarttumaan normaalia terävämpään sanamuotoon.
     Ninan tavoin haluan usukoa, että ilkeimmänkin tekstin takana on aina hyvä tyyppi, jolle osui vain huono hetki kohdalle.

     Mikä sitten on vinoilua ja mikä jotain muuta, siinä mennäänkin sitten jo hiukan jokaisen omantunnon asioihin.

     Kaunista uutta viikkoa sinulle Sini!

 4. himpsis sanoo:

  Mä olin ehtinyt tämän Vichyn Slow age -sarjan kotiuttaa ennen kuin sinun (ja myöskin Karkkipäivän Sannin) postaus aiheesta oli tullut. Mä tykkään sarjasta kovasti. Joku on kritisoinut tuoksua voimakkaaksi, omaan nenääni se ei ole voimakas, vaan sellainen raikas ja suht nopeasti iholta väistyvä tuoksu.

  Enimmäkseen olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta nyt olen jollekin ainesosalle käyttämistäni tuotteista vähän herkistynyt, siksi ajattelin kokeilla apteekkikosmetiikkaa. Kuitenkaan ne ihan perusvoiteet eivät houkuttaneet, joten…ja ainakin toistaiseksi tää on sopinut mun herkistyneelle ihollenikin, punoitus on todella paljon vähentynyt. Ja ehdoton plussa on se, että löytyy nuo suojakertoimet.

  Sinähän ilmeisesti käytät Vichyn Dermablend-meikkipohjaa, onko vieläkin ykköstuotteesi meikkipohjissa vai oletko löytänyt jotain uutta? Ja jos käytät vielä Dermablendia pääsääntöisesti, niin käytätkö sitä siis myös kesäisin? Itseni tekisi mieli tuota testata, mutta jotenkin pelottaa, onko se itselleni liian maskimainen.

  Mukavaa alkukesää! :)

  • Moikka Himpsis!

   Joo, tuoksu on milestäni noissa tuotteissa sellainen tosi Vichymäinen. Ei liian voimakas, vaan enemmänkin sellainen ”apteekkimaisen” hento.

   Itse tykkään myös käyttää luonnonkosmetiikkaa, ja kaikenlaisia seerumeita siltä puolelta tuleekin käytettyä. Voidepuolella olen kuitenkin luottanut Vichyyn. Ennen tykkäsin Idealia sarjasta, mutta nykyisin se ei enää ihan täytä ihoni tarpeita.

   Joo, Dermablendit on mulla jokapäiväisessä käytössä, ja niistä juuri taas kirjoittelinkin hetki sitten: http://uusikuu.indiedays.com/2017/05/03/kosmetiikka-kestosuosikit/

   Ja tosiaan käytän noita ihan vuoden ympäri. Tuotteita voi helposti ohentaa, ja silti niissä on peittävyyttä enemmän kuin tavallisissa meikkivoiteissa.
   En oikeastaan lainkaan käytä noita enää pelkästään (iho parantunut), mutta johonkin kohtaan saatan taputella levityksen jälkeen extrapeittoa. Noita on oikeasti todella vaikea kuvailla, ja tuotteet pitää testata itse. Käy pyytämässä apteekista näytteet. Itse sekoitan oikean sävyn kahdesta tuubista. :)

   Ihanaa alkukesää myös sinne! :)

 5. mimmu sanoo:

  Moi, mistä tuo vaaleansininen mekkosi on? :)