uusi vuosi (+ vähän joulun iloista ja kiloista)

01.1.2018

Uusi vuosi ja vuoden ensimmäinen päivä! Ulkona luminen luonto ja sisällä leppoisan lämmin vapaapäivän tunnelma. Ensimmäistä kertaa koko nelihenkinen perheemme jaksoi olla hereillä yli vuoden vaihtumisen. Raketit paukuteltiin kimpassa naapureiden kanssa, ja sen jälkeen istuttiin glögille ja kuohuvalle, ja nostettiin malja vuodelle 2018. Mitään sen ihmeellisempiä lupauksia en tehnyt, tosin toki toivon, että tulevana vuonna pystyn taas tekemään niitä hyviäkin valintoja, jotka edistävät niin omaa kuin perheenkin hyvinvointia.

Istutin tänään esikoisen bussiin ja pyysin kuljettajaa katsomaan, ettei poika poistu autosta ennen Kamppia. Kolmen ja puolen tunnin bussimatka yksin on jännä 9-vuotiaalle, mutta pakko myöntää, että jännitti vähän itseänikin. Onneksi siskoni oli matkustajaa vastassa, ja otti pojan huomaansa heti päätepysäkillä. Klaaran kanssa jatketaan lomailua kotosalla, ja loppuviikosta saadaan matkalaisen mukana myös palautusväki yökylään. Arki jatkuu vasta loppiaisen jälkeen, ja voi miten ihanalta tuo ajatus edelleen tuntuukaan!

Meillä on edelleen myös joulukuusi ja joulukukat. Tontut nököttävät paikoillaan, enkä tunne mitään kiirettä joulusta luopumiseen. Päinvastoin, haluaisin pitkittää joulun iloa vielä parikin viikkoa. Onneksi kuusi ei juuri varise, joten mitään kiirettäkään joulun poissiivoamiselle ei ole. Näin on hyvä, ja nautin edelleen joulunajan levollisuudesta. Ja kyllä, myös suklaasta ja glögistä. Oikeastaan jopa suututtaa, kun silmiin osuu jatkuvasti kaiken  maailman juttua siitä, miten joulukilot karistetaan. Ikään kuin ihmisen pitäisi rangaista itseään siitä, että pimeän syksyn jälkeen otetaan vähän rennommin, eikä nipoteta joka suupalasta. Ymmärrän toki, että vuoden vaihtuminen vaikuttaa osaltaan taas laihdutusbuumiin ja ryhtiliikkeiden tekemiseen, ja kaikki kunnia toki jokaiselle tuollaisen päätöksen tehneelle. Kunhan jatkossakin muistaa, että juhla on juhla, ja sen kuuluukin erottua arjesta.
Äidilläni on ollut aina tapana sanoa, että sillä, mitä ihminen syö joulun ja uudenvuoden välillä, ei ole merkitystä, kunhan kokonaisuus uudenvuoden ja joulun välillä on kunnossa. Luotan tähän viisauteen itsekin. Parissa viikossakaan kun ihminen harvoin oikeasti paljonkaan lihoaa. Toki joulun jälkeen kroppa voi olla turvoksissa, ja nesteiden kertyminen saa olon tuntumaan ”isolta”, mutta kyllä se siitä tasoittuu ihan arjella. Ilman sen isompaa rankaisemista tai itsensä kurittamista. Sain itse joulupukilta paketin Fazerinoja, ja tässä kirjoittaessani mutustankin samalla lempparisuklaatani. Ja syön kyllä rasiani ihan rauhassa ja hyvillä mielin loppuun asti, vaihtui sitten viime yönä vuosi tai ei. :)

Kuvien buclee neuletakin sain kesällä Lifestyle La Lunasta, ja ajattelin vinkata, että kyseinen neule on nyt myös alessa. Käyttäkäähän myös koodia life, jolla saatte Lifestyle La Luna -nettikaupasta -10% alennuksen kaikista tuotteista, eli myös jo alennetuista hinnoista! Koodi on voimassa sunnuntai-iltaan asti.

Nyt sohvalle pötköttämään! Leppoisaa vuoden ensimmäistä! ♡

Tallenna

Tallenna

Tallenna


6 Responses to “uusi vuosi (+ vähän joulun iloista ja kiloista)”

 1. Virpi sanoo:

  Niin samaa mieltä suklaista ja kiloista. Ihania ja kauniita kuvia. Onnellista vuoden jatkoa❣️

 2. Oma äitini sanoi tuota samaa viimeksi tapaninpäivänä. Sillä, mitä syö joulun ja vuodenvaihteen välillä, ei ole väliä. Sillä, mitä syö vuodenvaihteen ja joulun välillä, on. :) Pitää niin täysin paikkansa.
  Olen samaa mieltä joulun suhteen kuin sinä. En halua vielä kerätä joulukoristeita pois, haluan tämän leppoisuuden ja lämmön tunteen jatkuvan vielä hetken. <3

  • Tämänkaltaisia viisauksia pitäisi muistaa paremmin arjessa, ja unohtaa turha mustavalkoisuus. :)
   Minulla palaa täällä jouluiset tuoksukynttilät. Viikon ajan saa onneksi ihan rauhassa joulutella. :)

 3. -A- sanoo:

  Kyllä, olen aivan samaa mieltä kanssasi! Eihän se elämä muutenkaan maistuisi yhtään miltään, jos juhla ei erottuisi arjesta tai ei ’saisi’ toisinaan niillä omilla herkuillaan herkutella olkoon vaikkapa suklaalla, juustokakulla tai kaakaota kermavaahdolla…juuri näitä em. nautin eilen. :D Kaikkea hyvää uuteen vuoteen, onnea, menestystä sekä rakkautta ja terveyttä erityisesti. :)

  • Kiitos. ♡ Terveytta, rakkautta, ilo aja onnea myös sinun vuoteesi. ♡
   Herkut kuulostavat hyvältä. Minun jauhopeukaloni kutiaa sen verran, että tekisi mieli juhlistaa joulun päättymistä vaikkapa loppiaiskakulla. :D