joulun rippeitä ja uusia suunnitelmia

02.1.2018

Se oli joskus kesän loppupuolella, kun voivottelin ystävälleni pitkän syksyn ja talven ankeutta. Tuolloin ystäväni luetteli talvikauden kiintopisteet, joita oli oktoberfestit, Ultra Bran konsertti ja helmikuun ystävänpäiväbileet. Että kyllä me selvitään, kun tehdään kivoja juttuja ja juhlitaan tarpeeksi. Ja niin on muuten selvitty! Uskomatonta, että nyt siintää mielessä jo kiintopisteistä viimeinen, eli kunnon ystisbileet helmikuussa. Maaliskuussa alkaakin sitten jo kevät! 🙂  Tänään onkin pähkäilty kolmen naisen voimin, kuinka paljon ruokaviiniä pitää varata 50 hengelle, laitetaanko kattoon pinkkejä pompomeja jne. Niin kivaa kuin arki onkin, kaikenlaiset juhlat ja arjesta irrottautuminen tekevät kuitenkin elämästä elämää. Pitää olla niitä arjen suvantovaiheita, jotta juhla tuntuu juhlalta – ja toisinpäin. Ja ystäviä! Mihin joutuisinkaan ilman ihania supernaisia, joiden seurassa arki-illatkin muuttuvat juhlaksi!
Oivalsin tänään myös syyn jouluun ripustautumiseeni. Jos nimittäin olisin vielä eilen kynsin ja hampain taistellut jatkoaikaa joululle, nyt uskon pystyväni irrottautumaan tästäkin teemasta. Toki ihan loppiaiseen asti aion nauttia joulun tunnelmasta, mutta joulun loppuminen ei enää hirvitä. Katse on uudessa ja tulevassa, sillä alkanut vuosi tuo kyllä mukanaan uusia ilonaiheita ja uusia juhliakin.

Se mitä aion ehdottomasti napata päättyneestä vuodesta myös tulevaisuuteen, on juurikin oman ajan ja omien juttujen vaaliminen. Ja tästä pitää kyllä antaa eräänlainen sulka myös mieheni hattuun, sillä niinä hetkinä, jolloin lähtemisen sijaan halusinkin vain käpertyä itseeni, kotoa ulos työntäminen ja pieni potkiminen tulivat enemmän kuin tarpeeseen. Luulen, että klisee hyvinvoivasta äidistä ja hyvinvoivasta perheestä tuli viimeisen vuoden aikana todistettua useammankin kerran. Ja vaikka riittävä lepo, terveellinen ruokavalio ja liikunta ovatkin hyvinvoinnin peruspilareita, väittäisin, että sellainen elämisen mielekkyys voitelee kyllä jopa vihersmoothieta paremmin! 🙂
Niin, että nyt kun moni täyttää kalenteriaan vuoden alussa, kannattaa mukaan mahduttaa myös jotakin pientä extraa.♡

Tallenna


4 Responses to “joulun rippeitä ja uusia suunnitelmia”

  1. Voih, olen tästä kyllä niin samaa mieltä! Nimittäin katsoin juuri taaksepäin kulunutta vuotta ja totesin mielessäni että se oli ihan superkiva juurikin niiden kaikkien pienten ekstra juhlien, illallisten kavereiden kanssa ja tapahtumien vuoksi! Ja ne eivät välttämättä ollut mitään erityisiä juttuja mutta perinteinen fondue-ilta ystävien kanssa toi aina jotain pientä ekstraa viikkoon! Joten samalla linjalla mennään myös tänä vuonna! Ihanaa uutta vuotta!

    • Juuri näin! Se henkinen pääoma, jota hyvässä seurassa vietetty ilta tai hetki antaa, edistää myös kokonaisvaltaista hyvää oloa ja piristää toki myös harmaata arkea. Kivoja juttuja kannattaa itsekin aktiivisesti järjestää, sillä ei niitä kenenkään elämään noin vain itsestään aina jaksa muodostua. 🙂

      Oikein ihanaa uutta vuotta myös sinne!

Kommentoi