>13.

13.12.2010

> Askel uuteen viikkoon. Vielä flunssaisena, mutta aikomuksena voittaa tauti. Tälle viikolle yritän sovittaa niin paljon asioita, kuin vain mahtuu. Tiedossa on joulujuhlaa, hammaslääkärikäyntiä, kampaajan treffaamista, joululeipomista ja ruokien valmistelua. Viime viikon saldoksi jäi joulahjojen hankinta, kenkien suutarilla käyttö ja yhdet joulujuhlat. Aikomuksena on siis petrata, jotta kaikki ei kasaannu itse jouluviikolle.
Lahjoja kääräisin viikonloppuna pakettiin sitä mukaa kuin jaksoin. Vauhti taisi olla paketti per kolme tuntia, mutta hoituuhan hommat hitaamminkin. Luonteeltani vain olen sellainen suitsait sukkelaan tyyppi, joten hidastaminen onnistuu vain pakon edessä.

Lahjat yritettiin tänä vuonna ostaa hiukan järkeä käyttäen. Koska itsetehtyjä lahjoja ei ole syntynyt, valitsimme pakettejen sisään mahdollisimman paljon kotimaisia käsitöitä ja suomalaisia tuotteita. Puhtaasti lelulahjoja en osaa lapsille ostaa, sillä pelkkä lelukauppaan meneminen aiheuttaa ylimääräistä sydämen tykytystä. Kuinka paljon lapsi oikesti tarvitsee värikästä muovia kehittyäkseen normaaliksi!?
Pehmeitä paketteja pakataan sinne, missä vaate on toivottu lahja. Periaatteena siis turhan välttäminen.
Ja, jos lahjan hankkiminen aikuiselle tuottaa ylitsepääsemätöntä päänvaivaa, ja tuntuu, että lahjan saajalla on jo melkenpä kaikkea, tilataan lahja täältä. Viime vuonna kokeiltiin, ja tänä jouluna useampikin paketti kääritään tätä kautta.

Vaan kylläpäs taas kelpaa tarpoa lumisissa maisemissa suutarin paikkaamissa saappaissa. Pitkää ikää toivon kavereilleni! Hurr… Pitäkäähän itsenne lämpiminä!


43 Responses to “>13.”

  1. SuviMaria Design says:

    >Kertakaikkiaan ihanan näköisiä paketteja!!Vinkkinä, jos on vielä tarvetta lisälahjalle, niin mun blogista löytyy arvonta

  2. SuviMaria Design says:

    >Kertakaikkiaan ihanan näköisiä paketteja!!Vinkkinä, jos on vielä tarvetta lisälahjalle, niin mun blogista löytyy arvonta

  3. Anne says:

    >Tavarataivas vai jotain muuta… sitä voi kyllä lastenhuoneissa miettiä. Joka vuosi on tietysti uudet suosikit ja merkit, joita kovasti toivotaan.Lahjojen antaminen ja saaminen on kuitenkin mukavaa, mutta ehkä kohtuus kaikessa?!Kauniita paketteja sinulla! (Tehokasta) ja mukavaa viikkoa!!

  4. Anne says:

    >Tavarataivas vai jotain muuta… sitä voi kyllä lastenhuoneissa miettiä. Joka vuosi on tietysti uudet suosikit ja merkit, joita kovasti toivotaan.Lahjojen antaminen ja saaminen on kuitenkin mukavaa, mutta ehkä kohtuus kaikessa?!Kauniita paketteja sinulla! (Tehokasta) ja mukavaa viikkoa!!

  5. Kotivalo says:

    >Minäkin kääräisin viime vuonna sukulaisnaisille soap factoryn saippuat ja bamburätit, saivat kiitosta = ) Olen myös lopen kyllästynyt keksimään väkisin jotain lahjaa ihan vaan muka pakon vuoksi. Voiko älyttömämpää olla. 7-vuotiaan toiveita kyllä toteutamme lelumuodossa, järjen rajoissa, mutta aikuisille mahdollisimman vähän, ja nekin niitä tooosi tarpeellisia tai sitten ihan aineettomia. Tai sitten esim. ruokalahjoja, niistä tykkään itsekin! Mukavaa puuhakasta viikkoa!! = )

  6. Kotivalo says:

    >Minäkin kääräisin viime vuonna sukulaisnaisille soap factoryn saippuat ja bamburätit, saivat kiitosta = ) Olen myös lopen kyllästynyt keksimään väkisin jotain lahjaa ihan vaan muka pakon vuoksi. Voiko älyttömämpää olla. 7-vuotiaan toiveita kyllä toteutamme lelumuodossa, järjen rajoissa, mutta aikuisille mahdollisimman vähän, ja nekin niitä tooosi tarpeellisia tai sitten ihan aineettomia. Tai sitten esim. ruokalahjoja, niistä tykkään itsekin! Mukavaa puuhakasta viikkoa!! = )

  7. anrinko says:

    >Kirjoitin pitkän viestin ja blogger teki tenät…höh.Ihania paketteja kyllä!!!

  8. anrinko says:

    >Kirjoitin pitkän viestin ja blogger teki tenät…höh.Ihania paketteja kyllä!!!

  9. Johanna says:

    >Kylläpäs on nätin näköisiä paketteja! Meillä lahjarumbaa helpottaa huomattavasti se, että ollaan suvun aikuisten kanssa sovittu, ettei aikuiset vaihda enää lahjoja. Kaikilla tuntuu olevan jo kaikkea…Pikaista paranemista flunssasta!

  10. Heidi - Suklaamarenki says:

    >Suloisia paketteja. Tarpeeseen koitetaan täälläkin lahjoja katsoa ja omille ostetaan myös yhteisiä paketteja. Opitaan jakamaan ja toivottavasti myös arvostamaan hiukan arvokkaampaa lahjaa vaikka onkin kolmen oma 🙂 Mukavaa viikkoa ja älä nyt ihan nuppeja vedä kaakkoon 🙂

  11. Miia says:

    >Kauniita paketteja ja järkevää lahjojen ostostelua:)

  12. Milla says:

    >Kauniita paketteja!Taitaa olosi olla jo parempi, aikamoinen to do-listasi oli tälle viikolle! Olehan rauhallisesti ettet uudelleen sairastu.. Terveys sisar kehoittaa ;)Mulla lahjojen osto lähtee aina käsistä, aloitan jo syksyllä ja aina löytyy jotain minkä tiedän läheistäni ilahduttavan.. Mulla ongelmana on siis lompakon laihuus eikä lahjojen ideointi 😀

  13. Noora says:

    >Apua, mulla ei ole yhtään lahjaa hankittuna saatikka sitten valkoista paperia niihin.Reipasta viikkoa sinulle!

  14. Uuden Kuun Emilia says:

    >SuviMaria: Kiitos, tulenkin kurkkaamaan!Anne: Kiitos! Todellakin kohtuus kaikessa! :)Eilen juuri pähkäilin tuolla lastenhuoneessa, tuota tavaran määrää. Kun lapsella on kaikki juhlat loppuvuodesta, se tavara lisääntyy joulukuulla ihan superpaljon!Kotivalo: Ruokalahjat on hyviä, kotona jo opin niitä arvostamaan, kun äiti leipoi ja teki sinapit ym. sukulaisille.Tottakai lapsi lelujakin tarvitsee, mutta aikuisen on tosiaan hyvä muodostaa ne "järjen rajat"Anrinko: No pyh, olipa tyhmä bloggeri!Kiitos kuitenkin :)Johanna: Kiitos. Ja hyvä päätös teillä. Meilläkin tähän suuntaan on jo matka alkanut :)Heidi: Yritän pitää maltin matkassa 🙂 Yhteiset lahjat on lapsille kivoja. Jakaminen ja yhteiset leikit opettavat. Vähän suurempaankin hankintaan on tällä tavalla mahdollisuus.Miia: Kiitos :DMilla: Ihanan terveyssisar! 🙂 Yritän pitää vauhdin turvallisena :DLompakon laihuus taitaa olla ongelma vähän kaikille, mutta tosiaan on olemassa ihmistyyppi, joka osaa ideoida lahjoja. Poimia vuoden mittaan ne tarpeet ja toiveet toisten puheista. Taidat kuulua ryhmään 🙂

  15. Uuden Kuun Emilia says:

    >Noora: No panic! Vielä ehdit :)Reipasta viikkoa sinnekin!

  16. ryppymekko says:

    >Kauniit kengät,ja näyttävät siltä, että niillä on mukava kävellä.Minäkin sujautin yhteen pakettiin SF:n saippuaa,jotain ihanan naisellista tuoksua niin kuin paketissakin luki.Lelupolitiikasta -itse suosin puisia tai muuten hyviä ja pitkäikäisiä leluja -kuten legoja.Semmoisilla tykkään auttaa pukkia lasten lahjojen suhteen,mutta kaikenlainen muovinen krääsä ja romu kyllä yökityttää täälläkin.Iloa uuteen viikkoon taas!

  17. Uuden Kuun Emilia says:

    >Ryppymekko: Saippuoita tuoksutellessa, tuli kyllä valinnan vaikeus :)Puulelut ja halattavat on mun suosikkilistalla. Legot (perinteiset, ei ne, joista yhden osan joutuessa hukkaan ei ole enää mitään iloa) ja palikat on myös hyviä. Erilaiset soittimet, kirjat, palapelit ja piirustusvälineet on myös lapsille kivoja. Ja lastenlaulut tietysti 🙂

  18. Marina says:

    >Itse perkasin juuri lastenhuoneiden sälät ja salaa lapsilta toivon, ettei sitä lelumäärää taas kasvateta. Tuntuu joskus turhalta haaskuulta ostaa kalliita leluja, niillä ei ainakaan meillä kovin kauan jakseta leikkiä. Harmillista!Itse ei niin lahjoja edes kaipaa, ruoka, rauha ja kiireettömyys riittävät 🙂

  19. Uuden Kuun Emilia says:

    >Marina: Samoja rumia toiveita täällä. Krääsän määrä on tuhoton, lapsi valitsee suosikkinsa ja muu jää yli. Siksi en osta vieraille lapsille yleensä lahjoja. Ihan vain, koska sen tärkeimmän saavat yleensä vanhemmiltaan, ja muu onkin aina vain lelukorin täytteenä. Oliko meillä aikanaan samanlainen läjä leluja, yhtä pitkät toivelistat!? Epäilen :)Itse toivon lahjaksi aikaa. Erilaisissa muodoissa, aina tarpeeseen!

  20. Hanna says:

    >Kauniita paketteja, mukavaa alkanutta viikkoa ja toivottavasti flunssa paranee pian.

  21. -Heli- says:

    >Kauniita jouluisia paketteja 🙂 toivottavasti flunssasi paranee pian!

  22. Kirsikka says:

    >Vähän samoilla linjoilla täällä lahjojen kanssa. Aikuisten kesken sovittiin ettei osteta mitään suklaarasiaa kummempaa, kun tavaraa on itse kullakin jo tarpeeksi. Mutta ehkä jotain pientä sujautan kuitenkin pakettiin, kun lahjojen antamisesta saa niin hyvän mielen. Ensimmäistä kertaa taidan ommella suurimman osan lahjoista itse, siihen tarjoutui nyt niin hyvä tilaisuus, kun lapset lähtevät käymään mummulassa. Kivoja lahjoja olet paketteihin keksinyt, minuakin hirvittää ne lelukauppojen tavararöykkiöt! Toki sekaan mahtuu paljon hyvääkin, mutta ihan liikaa on aivan turhaa tavaraa. Yhteisiä lahjoja on täälläkin tulossa paketteihin ja ruokalahjat on kivoja. Itse olisin onnellinen jos saisin lahjaksi lastenhoito- tai vaikka ikkunanpesuapua!

  23. Uuden Kuun Emilia says:

    >Hanna: Kiitos :)Heli: Kiitos, toivotaan näin!Kirsikka: Omatekoiset lahjat on kyllä parhaita. Itse olen ajatellut heti alkuvuodesta aloittaa joulun valmistelut seuraavaan paketointiin. Jos pikku hiljaa saisi aikaiseksi omatekoiset joululahjat.Lelukaupat on kyllä mahdottomia. Itse kierrän ne kaukaa. Jo markettien leluosastot on niin isoja, että pää menee pyörälle :)Omat toiveesi kuulostavat mukavilta. Samankailtaisita pitäisin itsekin 🙂

  24. Katri says:

    >Täällä kaikki lahjat vielä hankkimatta, yhtä kummipoikaa lukuunottamatta, joten kateellisena luin postauksesi… Turhuutta haluaisin välttää minäkin ja hankkia joka lahjan oikein ajatuksella. Jotenkin vähän etukäteen jo ahdistaa se muovinen krääsämäärä, jota sukulaiset lapselle kantaa.. :/ Onneksi sieltä on tietääkseni tulossa joitain hyötylahjojakin. Tsempit vielä toipumiseen!

  25. Uuden Kuun Emilia says:

    >Katri: Kiitos, ja tsemppiä lahjojen osteluun sinne.Hyötylahjat kuulostaa munkin korvaan paremmalta 🙂

  26. L says:

    >Ihania kuvia ja kauniita paketteja!

  27. Uuden Kuun Emilia says:

    >L: Kiitos 🙂

  28. selma says:

    >Ihania paketteja! Vautsi vau! Meillä on pakettihankinnat hyvällä vaiheella. Kaikki muut hankittu paitsi vaikeimmat eli loput omille lapsille ja sitten miehelle. Yli vaikea ostaa! Mäkään en haluaisi päätyä lelukauppaan. Ehkäpä jokin perheen yhteinen reissu tai tapahtuma. Ja kenkien korjaus on oiva juttu! Korjautin käyttökelvottomat omani ja nyt lasken joka käytön jälkeen korjaussumman jaettuna käyttökerrat ja tulen niin hyvälle mielelle! Nätit kengät.

  29. Uuden Kuun Emilia says:

    >Selma: tsemppiä päätöksen tekoon :)Ostin kenkäni joskus juhannuksen jälkeen viimeisistä alennuksista. Eli talvikengät miltei seuraavana syksynä. Ale taisi olla joku -75%. Nyt kympin suutarilasku siihen ja melkein ilmaista on silti käveleminen, jo ties monettako vuotta. Tykkään 🙂

  30. Villa Kajava says:

    >Mä olen ihan samaa mieltä tuosta lasten lelulahjoista! Kyllä aika tarkkavainuinen saa olla, jotta löytää sen just mieluisan,josta pidemmäksi aikaa iloa. Meillä minä olen tyhjentänyt nyt koko syksyn säännöllisesti lasten leluarsenaalia,laittanut ja laitan keräykseen/lahjoitukseen. Meillä neljä lasta,joten "väkisinkin" leluja tulee ja toki hyvä niin onhan se lapsille tärkeää 8kovat paketit ;)), mutta sukulaisille ja kummeille ollaan koetettu vinkata yhteislahjoista. Mulla on alkanut tulla kertakaikkiaan mitta täyteen "krääsästä",enkä tarkoita etten arvostaisi lahjan antajaa vaan mieluummin vaikka konkreettisia lahjoja (lapsenvahdiksi,vie leffaan tai hoplop:iin…).Niistä jää niitä muistoja :). Nuo toisenlaiset lahjat olleet meillä suosittuja muutaman vuoden ajan aikuisille, niistä saa varmasti hyvän mielen sekä saaja että antaja. No,niin romaania pukkaa…KIva,jos siellä lenssu alkaa olla takanapäin! täällä ollut ja on sairastupa, ehkä sitten jouluksi parannutaan…t.Minna 🙂

  31. Viiru says:

    >Meillä on ykkösenä listalla erilaiset lahjakortit ja pehmeät paketit. Jälkimmäiset yleensä kaupasta kun ei tuota käsityötaituruutta ole itselleni suotu, mutta suositaan suomalaista silti. 🙂 Hauskaa joulun odotusta sinne, älä rehki liikaa ettet sairastu uudestaan. Itse sitä tässä kokeiltiin ja nyt ollaan jo kolmatta kertaa kipeänä kun ei osata rauhoittua! Toivottavasti sinä osaat. =)Ja vielä ISO kiitos ihanasta blogistasi, niin aito ja aina mukava lukea!

  32. Uuden Kuun Emilia says:

    >Minna: Tosiaan kolmen lapsen kanssa nuo yhteiset lelulahjat olisi jo pelstus 🙂 Toisaalta ne konkreettisemmat esimerkkisi kuulostavat hyviltä. Elämyksiä myös lapsille.Koittakaahan nyt parantua. Paljon kuumaa ja villasukkaa jalkaan :DViiru: Kiitos itsellesi! Yritän pitää tahdin kevyenä, ettei käy hassusti.Mukavaa joulun aikaa sinne myös!

  33. Rilla says:

    >uuuh… pakettikateus iskee :)Mulla ei ensimmäistäkään paketissa, vasta osa hankittuna. Jos kuitenkin tämän viikon aikana saisin aikaiseksi :)(Ja se paketointi tulee hoidettua vasta viimetipassa – on jo vähän perinne tehdä niin :D)

  34. Anonymous says:

    >Meillä kuusihenkisessä perheessä on jo muutaman vuoden ajan yritetty ainakin hidastaa lahjavuoren eksponentiaalista kasvua.Lapsille olen sanonut, että kaksi toivetta saa esittää.(Näiden lisäksi kuitenkin tulee ne kummien ja mummien ym. lahjat.)Olen vaan harmitellut, että trendit ohjailevat vahvasti lasten toiveita.Viime vuonna toivottiin kampausponia, pet shopia, johon voi liimata tarroja jne.Tänä vuonna sitten Tsu tsu petsejä (kuulin, että joissain kaupoissa myyvät jo ei oota.. :)Niukasta budjetista kun lahjoja hankkii, kiinnostavuudeltaan lyhytikäisten trendihömppien hankkiminen tuntuu äitinä niin itkettävän turhalta. Mutta tärkeitähän ne lapsille ovat.Ostaisin itse niin paljon mieluummin koti- ja nukkeleikkijuttuja. Niitä leluja, jotka oikeasti tukevat mielikuvitusleikkejä.Nuo pakettikorttisi ovat aivan suloisia!-Maaria

  35. Hyvä Mieli says:

    >Kiitos hyvästä linkki vinkistä! Kauniita kuvia täällä taas 🙂 Mukavaa viikonjatkoa.

  36. Uuden Kuun Emilia says:

    >Rilla: Tsemppiä loppurutistukseen ja iloa perinteeseen :)Maaria: Ihan totta! Eikä varmasti auta, että lelukuvastot on piilossa, kun paineet trendeihin kasvaa lapsille jo ihan hoito- ja koulupaikoissa. Niin totta myös tuo oman mielikuvituksen tukeminen, mutta eipä taida tänä päivänä käpylehmät olla muotia :)Mä olen vielä noista trendeistä ulkona, mutta kunhan jälkikasvu kasvaa, tulen varmasti päivän jutut tietämään. Lelubisnes on isoa rahaa.Mukavaa joulun aikaa kuitenkin sinne päin! :)Hyvä Mieli: Kiitos ja olepas hyvä! :)Mukavaa viikkoa sinnekin!

  37. Päivi says:

    >Niin kauniita nuo sun paketit. Kyllä yksinkertainen on vaan kaunista. <3Kiva kuulla, että elämä alkaa pikkuhiljaa voittaa! :)-Päivi-

  38. Sissi says:

    >Oi kun pääsiskin lahjarumbasta. Muksujen kanssa ei taida vielä onnistua, mutta onneksi muualle ei ole pakko lahjoja laittaa. Silti on pientä pakettia kertynyt, periaatteessa tarpeellista, mutta vois varmaan olla ilmankin.

  39. Kaaponkammari says:

    >Yhdyn edellisten kommentteihin kauniista paketeista. Nuo ovat tosiaan sitä ja tuo Ikeavinkki on laitettu korvan taakse. Minä välillä ihmettelen,että mihin kaikki suutarit ovat kadonneet. Heidän ammattikuntansa arvostus pitäisi nostaa uudelle tasolle ja suutariliikkeitä pitäisi olla enemmän:)

  40. Onna says:

    >Heh tiedän tunteen, tässä kun yrittää yhtä tehdä, niin saakin idean tehdä toista ja pian onkin monta projektia meneillään 😀 Onpa ihania nauhoja, olen jotenkin heikkona nauhoihin. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  41. maiju says:

    >Sama vika – ei tunnu hyvältä ostaa turhaa tavaraa. Paavo saa tänä vuonna meno-paluun Helsinkiin eli lennämme sinne joulun viettoon. Paketteja tulee niin paljon sukulaisilta että omia rahoja ei kannata niihin käyttää. Eikä kolmevuotias kaiken totuuden nimissä vielä tajua joulusta yhtään mitään.Mies saa neljä Nero-lautasta. Hän on ammattikokki ja laittaa fantastista ruokaa. Eli ilo siitä kaksinkertaistuu, kun saa nauttia sapuskat astioista, jotka korostavat ruoan herkullisuutta. Niin ja astoiden suhteen olen parantumaton esteetikko! 🙂

  42. Sanna-Pauliina says:

    >Miks mulla on jo toista vuotta ne samat kolme paria nahkamonoja kaapissa oottelemassa suutaria?? Onhan sinne tästäkin missä nyt asun niin huikeat parisataa metriä jos sitäkään 😀 Ja Tampereella tais olla jopa kolme sataa.. ei sitä semmosia matkoja tämmönen jalaton pääse! Yksistä on korkolappu irronnut kokonaan ja muista muutenvaan luu paistaa, nyt jos ottais itteään niskasta kiinni ja suutariin mars kerran muutki kykenee :)Sais muitakin kenkiä käyttöön kun aina vaan ne ElNaturalistat…

  43. Uuden Kuun Emilia says:

    >Päivi: Kiitos :)Sissi: Joo, onneksi aikuisille ei tuo lahjajuttu ole ihan yhtä tärkeä :)Kaaponkammari: Olen ihan onnesta soikeana, kun täällä nykyisessä kotikaupungissa on suutari. Ihan huippu ammatti! :)Onna: Oliskohan tyypillistä naista!? :DMaiju: Lentomatka on varmasti 3-vuotiaalle aikamoinen elämys. Meilläkin on annettu Niilolle lahjaksi vain pieniä juttuja. Nyt synttärinä sai puisen palapelin. Ostetaan mielummin sitten kun tarvitaan jotain, ei kannata väkisin turhaa roinaa kantaa taloon.Kokki on varmasti ansainnut lautasensa :DSanna-Pauliina: Heh, arvaapa vaan kuinka kauan mulla kesti saada kengät sinne suutariin!? Ihan mahdotonta, ikinä ei vaan muka muistanut. Kunnes päätin 🙂

Kommentoi