>Minä haluan, minä tahdon

24.1.2011

>Nykyäänhän ei saisi haluta yhtään mitään. Siis mitään tavaraa, tai materiaalia/materiaa, kuten henkisesti puhdistuneet asian ilmaisevat. Maailmanrauhaa ja onnea saa ihan vapaasti haluta niin missit kuin tavalliset hiukan rumemmatkin kansalaiset. No, minä kuitenkin haluan monenlaista. Olen aina halunnut ja haluan varmaan niin kauan kuin henki vain suinkin pihisee. Muistan kun lapsena luettelin haluamisiani äidille, käski äiti luetteloida ne asiat, joita en halua. Kuulemma helpompi hahmottaa, lyhyempi lista jne. Samaa menettelyä on ehdottanut myös mieheni. 
Jouluna on luvallista toivoa joulupukilta. Ainakin lapsilla. Me aikuiset sitten kypsine mielipiteinemme toivomme pukilta laatuaikaa perheen kanssa ym. abstraktia ja vaikeasti paketoitavaa. Hassua tässä on se, että koko joulupukkihan on ihan vain meidän materiaalisen maailmamme tuotos. Eihän isomahaisella, pitkä partaisella ja punaiseen pukeutuneella miehellä ole oikeasti mitään tekemistä joulun alkuperäisen sanoman kanssa. Joulu on Jeesuksen syntymäpäivä ja meidän versiossamme joulupukki jakaa lahjoja kaikille, niillekin, jotka eivät päivänsankarista isommin välitä.
Eikös siis olisi vähintäänkin reilua, että kun on minun syntymäpäiväni, joku satuolento toisi lahjoja minulle? Ihan sama olisiko se joulupukki, hammaskeiju vai veli venäläisen pakkasukko. Mutta idea olisi sama. Jättäisin toivelistan johonkin pikkukätyreiden helposti saataville, ja syntymäpäivänäni joku koputtaisi ovelle lahjasäkki olallaan. Kysyisi vaikka, että “Onkos täällä kiltti päivänsankari?”
Syntymäpäivääni on vielä tovi, enkä oikein tiedä mihin sitä listaakaan jättäisi, joten kokoan sen nyt sitten tähän.

Rakas syntymäpäiväkeiju (?), minä haluaisin:

Thorsten van Eltenin kyyhkyslampun 
(keltainen tai valkoinen, molemmatkin käy)


                               Hang It All -naulakon

Niilon huoneeseen Royal Guard
verhot. (Kiva jos voisit tuoda pientä piristystä myös pienelle kaverille!)
Työtuoliksi Eames Eiffel DSR
Ascaso Dream-espressokeittimen


*Astiakaapin ulkovaraston häälahja-astiastolle.
(käytetty ja vanha, jotta luonnonvarat eivät kulu minun vuokseni)

*Korkean senkin eteiseen 
(myös vanhana ja käytettynä, kiitos)

Maailmanrauhaa ja onnellisuutta saa jakaa syntymäpäiväni kunniaksi sitten ihan joka puolelle!Koska kaikki lahjatoiveeni ovat budjettirajojeni ulkopuolella, olisi hauskaa jos nämä voisi valmistaa jossain syntymäpäivämaassa ihan vain keijujen (?) voimin!

Olen saanut tunnustukset Marilta, Maritalta, Tuulettarelta, Hannalta ja Minnalta. Kiitos ja kumarrus, hyvät naiset. Tunnustuksien mukana tuli tehtävä kertoa itsestään seitsemän asiaa, joten olkoon lahjatoiveeni nyt vaikka sitten ne suuret “paljastukset”. Eteenpäin en näitäkään taas laita, mutta jokainen saa omantuntonsa mukaan ne tästä ilokseen napata.Ei muuta tällä erää. Mukavaa viikon aloitusta kaikille!
Ai niin; Arvatkaapas siivosinko sen ruokakomeron 🙂
***


39 Responses to “>Minä haluan, minä tahdon”

 1. J says:

  >Lahjatoivelistaltasi löytyi monta kivaa, mitä minäkin haluaisin ja tahtoisin 🙂 Tuoli, naulakko, keitin.. Harmi ku ei tullu lotosta voittoa, vaikka ahkerasti näpyttelin numeroita. Jos ois tullu ni oisin voinu täyttää jonkun sun toiveen 😉

 2. Sannu says:

  >Mäkin haluaisin vaikka mitä.Nyt vaan ei oo pätäkkää pätkääkään ennenkuin pääsee takas työmaalle.Mä vien tällä viikolla kirpparille rojua ja vanhoja huonekaluja varastolta jos vaikka tulis vähän ylimääräistä..Ja saa kaappeihin tilaa.Meillä muuten on vuoden ollut toi Ascaso Dream ja väitän että sillä tulee parempaa lattea kuin monissa kahviloissa oon saanut.Kotiäidin ilo.Mä kun en harrasta kahviloissa istumista mutta olen armoton kahvi juoppo.

 3. Anne says:

  >Aaa… no olishan se maailmanrauhakin aika nappi juttu! Sen lisäksi meille voisi joku raahata Kitchen Aidin yleiskoneen tai sellaisen Smoothie ym sekoittaja aparaatin. Jos siis se sun keiju ehtis piipahtaa täälläkin?

 4. Anniina says:

  >Sinulla sitten on sana hallussa, oikein täytyy ihailla kaikkia tekstejäsi. 🙂 Vaikka ei oikein olisi aihettakaan, osaat kirjoittaa siitäkin niin hyvin että teksti on pakko lukea loppuun ja palata aina lukemaan lisää. KIITOS!Ihana lahjalista ja oikein oivaltavasti kirjoitettu jälleen kerran!

 5. Uuden Kuun Emilia says:

  >J: Me tehtiin piruuttaan lotto, ja voitettiinkin. Tosin 4,4 euroa, joten ei toiveiden toteutuksia :)Sannu: Sitäpä tämä kotosalla olo teettää :CMeillä päin kun niitä kaffiloita ei ole, niin tulis toi masina ihan tarpeeseen :)Anne: Siis se kävis aina kaikkien synttärisankareitten luona! :)Mä tarvisin kans sen Kitchen Aidin ja uuden keittiön :)Anniina: No kiitosta. Olipas kivasti sanottu 😀

 6. Villa Kajava says:

  >Ihania haaveiluja ja toiveita pikkuisilta toivekeijuilta ;)! Tuosta listasta voisin omaan toivelistaani "lainata" tuon keittimen, pululampun sekä keittimen ;). Tää oli tosi kiva postaus!t.MInna 🙂

 7. kerttu says:

  >meillä on kaveripiirissä sellainen sanonta kuin "raha ei tee onnelliseksi – materia tekee"… ymmärrän sua. kyllä mä ainakin ihan rehellisesti voin sanoa olevani sekä humanisti että materialisti. rakastan mun tavaroita ja kaikkea kaunista! on niitä huonompiakin piirteitä ihmisissä, minusta… toivottavasti keiju kuulee&näkee toiveesi, toteuttaa ne ja monta muutakin!

 8. Villa Kajava says:

  >no voi vessanovenkahva…:(. Just huomasin toistavani tuota keitintä…No ehkä se sitten psremmin voisikin toteutua (jankkaus?),heh. Tässä laukkaa portaita ylös&alas Little Miss Sunshinea nukuttamassa menee pasmat sekaisin…piti kirjoittaa, että kelpais Hang it all tännekin…t.Minna 😉

 9. Tuire says:

  >Mä ihastuin noihin verhoihin! Raikkaat ja poikamaiset. Olen menossa kankaanpainanta kurssille ja nyt pitäisi jo miettiä kovasti kuoseja. Toivon, että voitat seuraavassa lotossa isomman potin. 🙂 Ja mä sitä seuraavalla viikolla ja ostan kaappikellon.

 10. Onnenkyynel says:

  >Ihan järkeenkäypänen tilitys joulun/syntymäpäivän tärkeyden tasapainottamisen puolesta =)Minäki tykkään nuista verhoista ja tuon keittimen voisin haluta, vaikkei sellaselle todella ole tarvetta, on vaan niin just eikä melkeen.Jospa joku siellä synttärikeijujen luvatussa maassa alkais valmistaa sulle edes yhtä listan toiveista.. Siitä postausta odotellessa =)Niin ja haluta saa, jalat maassa.Kaikkea ei tietysti ikinä saa mitä haluaa, eikä tarvitsekaan, mutta kai tähän maailmaan ihan puhdasta haluakin mahtuu, ilman pelkoa pahasesta turmeltumisesta?? ;)Riippuu tietysti ihan elämänkatsomuksesta, johon viittasitkin..Iloa viikkoon sinne eniveis ja haaveilemisiin.

 11. Noora says:

  >Hyvä Emilia! Ihanaa, että annat minullekin vapauden haluta ja TAHTOA! Tosi kivat nuo verhot, meidän Onska voisi tahtoa ne. Mukavaa viikkoa sinne!

 12. Hanna says:

  >syntymäpäiväkeijusta en ole kuullutkaan aivan ihana juttu 😉 harmitus kun nuo minun synttärit on vasta syksyllä,tuon keittimen kyllä voisin haluta meillekkin:)Iloa viikkoosi Emilia!

 13. ryppymekko says:

  >Nuo verhot olis kyllä kivat,lastenhuoneeseen just.Toiskohan keiju ne miulle torstaina,ja sit tuon tuolin kans..Joo eipä taida,mutta kivoja ovat nuo tavarat ja ne haaveet niistä kyllä 🙂

 14. Suvimarja says:

  >:D olipas kiva postaus! Mulla on kanssa vähän tuota samaa vikaa, aina olis haaveissa jotain..Ja nyt tuosta listastasi innoittuneena haaveisiini lisään tuon espressokeittimen!Niitä vanhoja huonekaluja siinä listallani taisi jo ollakin.. keiju missä lienet?

 15. selma says:

  >Kiva postaus! Mulla on myös aina lista, että mitä haluan. Hyvä lista sulla, mulle kelpais kanssa eamesin naulakko ja tuoli ja mikä ettei hyvä keitinkin. Miltä kuulostaisi vielä valk tai musta kitchenaid? Toi solttukangas on kanssa ihana. Mun listalta löytyy mm. kilta-tuoli mustana tai harmaana ja talonpoikaisvaatekaappi ja tosi kiva hinku olis saada vanha metallinen pukukaappi. Ja ja ja…. ai niin ja komuutti. ja joku industrial tuoli. Kuulostaako kohtuuttomalta, hih? Mä olen vähän sellainen tänne ja heti-tyyppi ja välillä ottaa koville metsästää pitkään jotain vanhaa (ja saada mies suostumaan siihen). Ja muuten tyylisi on todella muuttumassa niin kuin puhuttiin:) Sama täällä! Meillä vaan alkaa olla ihan eri pari huoneita…ihan kuin eri kodeista. Kiitos mattovinkistä!

 16. Anonymous says:

  >Hei!Oletko siis horoskooppimerkiltäsi vesimies!?Olenkin tunnistanut monesti itseäni sinun jutuissasi/tuntemuksistasi. Paljon onnea vaan sinulle, milloin on synttäripäivä, mulla 30.1. Toiveet kannattaa listata, ne saattavat hyvinkin toteutua…Terveisin Piipe, joka on paljon sinua vanhempi, mutta ei taida koskaan ihan aikuiseksi kasvaa

 17. Ruusa says:

  >JES, mulla on kohta synttärit, joten alankin tekemään heti omaa listaani-enemmän tässä on järkeä kuin joulupukissa ;)Tällä hetkellä mä haluaisin vaan nukkua… :)Mukavaa viikkoa!

 18. Katja says:

  >Ei sillä alkuperäisellä joululla ole mitään tekemistä sen ns. synttärisankarin kanssa, joten eiköhän se toivominen voida sen valossa meille aikuisillekin silloin oikeuttaa… juhlistamaan talvipäivää ja katkaisemaan pitkän talven selkä, kuten ne alkuperäiset kekrit silloin vieteltiin. Ja joka väittää, ettei ikinä halua mitään, valehtelee!

 19. ANNAO says:

  >Ihana lahjalista ♥Voi kun olisikin keijuja jotka toisivat syntymäpäivänä aikuisten lahjalistojen toiveet :)Mukavaa viikon jatkoa ja toivotaan että joku ihana ihminen toteuttaa syntymäpäivänäsi edes yhden noista toiveista 😉

 20. Johanna says:

  >Mutta onko tuo naulakko enää hyvännäköinen kun sitä käytetään eli on täynnä vaatteita ym? Vai onko se pelkkä koriste eli tarkoitettukaan naulakoksi?

 21. Lettu says:

  >Tääki tahtoo nuo naulakon ja essokoneen! 😀 Ja eka sen oman talon ja keittiön mihin se kone mahtuis ja pojalle huoneen ja sinne neulakon ja ja ja… Kallista tämä elämä.Mistähän sen lahjojenvalmistuskeijumaan löytäis… Se vois olla vaan aikuisille tarkotettu ja joulupukki olis lapsille?? 😉

 22. hietzu says:

  >Allekirjoitan ajatuksesi. Syntympäiväksi voisi tehdä toivelistan joulun sijaan.

 23. Sissi says:

  >Määkin haluun!

 24. Rilla, says:

  >Kaikki kivoja, kyyhkyset kivoimmat. Mutta ihan sikahintaset! :-O Tahon ne silti!

 25. Peppi says:

  >Olispa tuommoinen syntymäpäivämaa! Itselläkin olisi sinne muutama toive esittää 😀

 26. Anonymous says:

  >Heippa!Löysin blogisi n. kuukausi sitten ja olen siitä todella iloinen 🙂 Minulla oli tosi huono päivä tänään, mutta ei ole enää kun luin blogiasi!! Ihana kirjoitus ja H A U S K A!!Minulla oli synttärit alkuvuodesta ja toivoin kovasti uutta kameraa ja arvatkaapa mitä, SAIN SEN!! Minä siis olen aivan vakuuttunut ja itse kokenut synttärikeijun olemassa olon 🙂 Ei, kun siis listan tekoon ihan tosi mielellä :)Mukavaa viikon jatkoaTerveisin: Iida

 27. Ainosofia says:

  >Heh :))hauskoja nämä sinun postauksesi.Niin – aina kannattaa toivoa – joskus toiveet toteutuu.Minäkin toivon, että synttäreilläsi jokin noista löytää luoksesi <3

 28. Mirjami says:

  >Itse olen paininut samanlaisten ajatusten kanssa viime aikoina. Löysin nimittäin käsilaukun, jonka hinta ei todellakaan ole kukkarolleni sopiva. Päätin, että jos saan summan kokoon tekemällä extratyötä vahtimalla lapsia, voin ostaa laukun. Että eikun odottelemaan.Vähän myös ottaa päähän, että Yhdysvaltojen nettikaupoissa samaa laukkua myydään puolet halvemmalla. Harmikseni kukaan tuttavani ei asu Jenkeissä eikä voi lähettää tuotetta eteenpäin minulle.Tuo kahvikone on muuten tosi hieno!

 29. Kultsin kämppä says:

  >Hang it allin minäkin haluaisin seinälleni. Ja saahan sitä kaikkea roipettakin haluta, kunhan ei aivan kokonaan unohda maailman rauhaa ja eläinten oikeuksia. heh…

 30. ANNAO says:

  >Blogissani on sinulle jotain 😉

 31. pioni says:

  >Kyllä tuollainen lahjakeiju olisi oikein kiva olla olemassa. Sopii varmasti ihan hyvin hammaskeijujen ja tonttujen kaveriksi;)

 32. Sanna-Pauliina says:

  >Saa sitä materiaakin haluta! Mulla ainakaan ei ole niin paljon rahaa itsellä tai rikkaita lahjojia jotta maapallo pahasti siitä kärsisi.. Sen vähän mitä uutena hankkii saa kyllä pitää ihan hyvällä omalla tunnolla 🙂 Toisaalta jos mulla olisi paaaljon rahaa ostaisin ekologisesti aitoa antiikkia 😉

 33. Aseman laidalla says:

  >Jälleen puhut asiaa…Laitoin blogiini sinulle viestiä 🙂

 34. Uuden Kuun Emilia says:

  >Antakaa anteeksi inhimillisyyteni, kun en ole ehtinyt vastailla kommentteihinne. Ollut aika haipakkaa tässä pari päivää…Kiitos ihanista viesteistänne, kaikista. Koitan ehtiä kurkkimaan blogeihinne! ♥

 35. Anonymous says:

  >Hei, Upeat nuo verhot. Yritin etsiä netistä, mutta en vaan löydä tietoa. Mistä noita saisi, mitä maksaa? Kiva jos ehdit vastata. t. Laura

 36. Elina says:

  >Minunkin blogistani löytyy sinulle tunnustus, tosin sanoin jo heti siellä, että eteenpäin ei ole pakko antaa, jos siltä tuntuu ;)Kiva lahjalista!

 37. Niina says:

  >Oi hitsi noi verhot on kivat ! Kaikki muu suht tuttua huttuu ja naulakko myös mun hankintalistalla (ollut jo vuosia himotuimmat listani alkupäässä) mutta noi VERHOT ! Ooh ! Hitsi kun ei oo pikkupoikaa enää meillä 🙂

 38. Uuden Kuun Emilia says:

  >Moikka! Nopeesti tulin laittaan linkin noihin verhoihin:https://www.vossbergversand.de/index.php?se=466&st=3&pg1=7&pg2=1518

 39. Rouva X says:

  >Naulakko sopisi meillekin. Meillä on noita Eamesin tuoleja 4 kpl yläkerran työhuoneessa ja täytyy sanoa, että paitsi ne näyttää tosi upeilta, niissä on todella ihana istua!

Kommentoi