{ Mitä mietit, kulta? }

14.3.2011

Ihan käsittämätön fiilis! Tarmo tuli heti aamusta kylään. Pelästyi kai, kun olin viikonlopun poissa. Vaatekaapista lähti kaksi isoa säkkiä uffelle, ja keittiön ruokakomerosta (joka piti siis siivota jo jouluksi) lajittelin neljä kassia tavaraa kierrätykseen. Kippoja, purkkeja ja tyhjiä pakkauksia. Kolme avattua palasokeripakettia! Eikä meillä edes kukaan käytä palasokeria. Kaksi avattua tomusokeripakkausta, samoin kaakaota. Täysjyväpastaa, kuutta erilaista tummaa riisiä… Ihan mieletön kaaos, mutta nyt se on selätetty. Olo on kyllä kuin voittajalla!

Olkoon fengshuita tai mitä vaan tiedettä, mutta kyllä taas kulkee henki vapaammin. Meillä on muutaman jätesäkillisen verran enemmän tilaa!
Mulla on jo pidempään ollut fiilis, etten viitsi oikein tehdä täällä mitään. Ajattelen koko ajan, että jos rempataan, niin mitäs sitä tuotakaan tuosta siirtämään. Mitä järkeä on pestä ikkunoita tai ommella uusia vehoja valmiiksi, kun eihän niitä verhoja kuitenkaan likaiseen ikkunaan kannata ripustaa jne. Mutta tää komeroiden raivaus ja rojun karsiminen on kyllä oikeastaan ihan hyödyllistä tässä vaiheessa.
Viikonloppu oli ihana, arki ja kaavat menivät mukavasti rikki. Eilen ei ihan niin suurta home sweet home -tunnetta tullut, kuin olin odottanut, mutta oma sänky tuntui kieltämättä ihanalta. Ja monet asiat näkee kyllä paremmin, kun ottaa välillä etäisyyttä. Esimerkiksi, että keittiön astiakaapin voisi siirtää olohuoneen ruokailutilaan, keittiön yläkaapit purkaa ja siirtää kaapin (siis sen joka menee olkkariin) tilalle, alakaapistoksi. Näin työtason määrä tuplaantuisi ja keittiöön saisi avohyllyt. Tuli vain mieleen, tuossa illalla, kun kallistin omalle sohvalle. Mies oli lähinnä vain sitä mieltä, ettei enää aio kysyä, mitä mielessäni liikkuu.
Tarmokasta viikon alkua, tytöt ja pojat!
 
 

***


33 Responses to “{ Mitä mietit, kulta? }”

 1. Nonna says:

  >Ihana Tarmo! On äijä käynyt täälläkin! Tosin ei ihan tuollaisten säkkien kanssa!Kyllä me naiset ollaan mahtavia, näiden ideoiden kanssa siis! =)Mukavaa, tarmokasta viikkoa!

 2. Päivi says:

  >Hienoa!Raivaaminen tekee kyllä hyvää!!Ja joskus se inspis vaan iskee. 🙂

 3. kerttu says:

  >kyllä vaan on kaunista sinun keittiössä, tsemppiä projekteihin!

 4. Miia says:

  >Mun pitäis tehdä sama homma ruokalaatikoille. Kauheessa sotkussa. Astioita ei juurikaan ole ylimääräisiä, keittiöremontin jäljiltä kaikki turha jäi kellariin laatikoihin, jotka vielä pitäisi jaksaa käydä läpi. Sitten joskus! 🙂 Meilläkin miestä jo pelottaa kysyä, jos sanon, että arvaa mitä juuri tässä ideoin? 😉

 5. Uuden Kuun Emilia says:

  >Nonna: Ehkä se muistaa ottaa säkit ensi kerralla :)Välillä kyllä ihan kauhistuttaa, nää ideat. Miestä ainakin :)Päivi: Onneksi se iski nyt. Tuli ihan mahtava fiilis! :)Kerttu: Kiitos :)Miia: Mä sain nyt sellaisia isoja astioita tuonne komeroon, ja kaappitilaa tuli kivasti lisää. Tsemppiä vaan niiden laatikoiden kanssa! :)Meillä mies ihmettelee varmaan lasittunutta katsettani ja kysyy, ihan vaan, kun ajattelee, että viiraakihan tolla. Ja viiraahan sillä 🙂

 6. Mags says:

  >No nyt se Tarmo joutaiski jo meille :-DVaraston tsekkaus ja lajittelu ohjelmassa!

 7. Milla says:

  >Oijoi, oot ollu reipas!!Kyllä se kotoa lähteminen piristää kummasti! Teillä oli siis mukava vkonloppu? :)Aika kiva toi astiakaappi idea, noi osat on siis erillisiä?

 8. Uuden Kuun Emilia says:

  >Mags: Saat lainata Tarmoa, kunhan palautat! 🙂 Ihana tavaraterapia tämä käänteinenkin :DMilla: Viikonloppu oli ihana! Kellään muulla ei ole niin hyvä huumorintaju, kuin siskollani. Syötiin lapsilta salaa karkkia ja naurettiin härskejä vitsejä. Taas tuli muutama lisävuosi elämään :)Noi osat on juu erillisiä, mutta molemmat menis sinne olkkariin, ja tilalle keittiökaapistoa ja tasoa. Siis mun unelmissa, tuskin todellisuudessa, jos mies saa päättää 😀

 9. Milla says:

  >Hyvähyvä!Mun mielestä sullakin on hyvä huumorintaju, tai ainakin näin kirjallisesti :)Yrität nyt ylipuhua että kun remonttia aletaan tekeen niin helpommalla pääsee kun kerralla toteuttaa kaikki vaimon haaveet!

 10. Teija says:

  >Tarmo on ollut aika liikkuvainen kaveri! Mä oon ihan puuhamoodilla täällä ollut tänään. O kipeenä ja tässä kotoillaan pari päivää. Tarmoa myös loppuviikkoon!

 11. Petriina says:

  >Ai sinnekö se Tarmo tuli kylään ? Olen vähän kaipallut häntä, niin että paas palauttaen ;-)Ihan silläkin uhalla, että toistan itseäni ( ja muita ), teillä on tosi kivan näköistä !

 12. Uuden Kuun Emilia says:

  >Milla: Siis mullahan on tosi hyvä huumorintaju. Sisko vaan sattuu oleen siinä samassa sarjassa, ja ymmärtää nauraa mun vitseille :DMä olen vetänyt ton kortin nyt aika monestikin. Vissiin alkaa rouvan haaveet ja unelmat vaan pikkuhiljaa ukolle riittelemään :)Teija: Terkut Oskulle, ja pikaista paranemista. Sulla on raskaushormonit ja pesänrakennus vietti. Mä olen kato ihan vaan Tarmon varassa :)Petriina: Kiitos :)Mä lähetin sen jo matkaan. Päivän hommat on nyt tehty, ja lepäilen lopun iltaa sitten huomista suunnitellen 🙂

 13. Kirsikka says:

  >Siivoaminen tekee hyvää kaikin puolin, ainakin välillä 😉 Suunnitelmasi kuulostavat hyviltä ja ah miten ihanat raikkaat kuvat! Meillä tarmo kävi vain sen verran että sain laukut purettua ja pelastettua alakerran sekasorron vallasta. Joo, mullakin kaikenlaista ideaa pukkaa, mutta mies ei jostain syystä innostu yhtään, kumma juttu 😮

 14. J says:

  >Ootpa ollu reippaana!Pyydäpä sitä Tarmoa käymään täälläkin 😉 Energiapläjäystä tarvittais! Lapset sairastu ja tuntuu et nyt se tauti tarttuu minuunki. Ei oo tänään saanu muuta aikaseks ku pessy monta koneellista oksennuspyykkejä..

 15. Päivi says:

  >Vinkkaapas sille tarmolle, että laittaa vilkun tänne meidän suuntaan kans välillä… on ollu jo hiukan liian pitkään poissa. :/Ihanat kuvat! :)-Päivi-

 16. Uuden Kuun Emilia says:

  >Kirsikka: Joo, ei ne ukot kyllä jaksa innostua yhtään tarpeeksi :)Voimaa ja tarmoa sinne!J: Huh, voimia! Ja pikaista paranemista porukalle! Päivi: Mä luulen, että sillä on kyllä naisia aikalailla jonoksi asti, että odottelehan vuoroasi 🙂 Toisaalta koralli väri erottuu jonossa, joten voit olla onnekas 🙂

 17. Valloittava valkoinen says:

  >Hei mulla ihan samaa;)keittiötä jo sain hieman muunneltua mutta suurta en saanut tehdä vaatii kypsyttelyä! ja onhan meillä muutakin remppaa "hieman"!Iloisin terkuinAnu

 18. Hanna says:

  >Kiva että oli mukava viikonloppu, lähetätkö Tarmon meillekkin piipahtamaan sitä tosiaan nyt tarvittaisiin:) Kauniita kuvia ja iloa viikkoosi.

 19. Kaaponkammari says:

  >Tosiaan on niin, että pieni irtiotto saa välillä aikaan kunnon ryhtiliikkeen ja sitten taas välillä reissussa rähjääntyy niin, ettei saa edes niitä laukkuja purettua. Mutta ehkä se riippuu just siitä, onko Tarmo kotona vai ei!Iloista viikkoa ja pidetään peukkuja, että Tarmo kolkuttelee ovelle heti aamusta. Etelässä sitä ei oo näkynyt.

 20. tiinu says:

  >Oijoijoi meillekin voisi poiketa Tarmo jos toinenkin, huhhuh tätä rojun määrää! :O Oletpas sinä ollut kyllä ahkera! Kevät tulee ja järjestys sen mukana – eikö niin? =)

 21. Sissi says:

  >Voi Tarmoa, ehti hetkeks tännekin kun sain jopa imuroitua viikonlopun aikana. Aikamoisen ehtiväinen miekkonen!

 22. Elsa says:

  >Nii-ih, tulisipa se Tarmo tännekin, mutta sillä taitaa olla kiirus, Joten parempi ettei sitten tänne tulekaan, saan laiskotella ihan sitten luvalla… ;)Mukavaa viikkoa!

 23. Piupau says:

  >Oi, oi, mahtavaa toimeliaisuutta. Kadehdittavaa. Samanmoisia ajatuksia on risteillyt mielessä, pitäis raivat, paljon joutaisi muille maille meidänkin nurkista.Kauniita kuvia. Tuo turkoosin sininen väri on valloittava.Iloa viikkoon!

 24. Uuden Kuun Emilia says:

  >Anu: No joo, teillä kyllä menee nyt niin paljon remppaan, että hiukan varmaan pitää "hillitä" :)Mukavaa viikkoa sinne!Hanna: Eiköhän tuo tuosta jouda jo sinnekin :)Kaaponkammari: Joo joskus on kyllä reissun jälkeen noinkin 🙂 Mutt amitäs noista. Tarmoa sinne! :)Tiinu: Mulla on keväällä ja syksyllä aina sellainen järjestely into. Mutta kyllä säkin vielä ehdit moisesta innostua, älä huoli. Se inspis vaan iskee. Kun sitä vähiten odottaa :)Sissi: Häntäheikki :)Elsa: Mäkin nautein aikani tuosta olotilasta, mutta jossain kohtaa alkoi tökkiä. Välillä mukavaa näinkin :)Piupau: Mistä sitä rojua aina tuleekin :)Turkoosi taitaa olla munkin ikisuosikki! 🙂

 25. Sannu says:

  >Olispa kivaa kun olis sisko:)Mä tahdon noi sun keittiön tuolit.Mistä oot löytänyt,ootko itse maalannut ne vai oliko valmiiksi noin ihanan väriset?Mun pitäis tänään myös järjestellä keittiön astiakaappia katonpa vielä uudestaan sun kuvat oot niin kivasti laittanut kaikki.

 26. Niina says:

  >Ompas kiva sävy noissa tuoleissa !saiskos Tarmon tännekin ? Mä tarvisin, tosin mun iskän nimi on Tarmo 😀 Mut se ei ehkä suostuis peseen ikkunoita meillä ???

 27. Satu says:

  >Kiva kun oot saanu toivottua miesseuraa kyläilemään. 🙂 Ihan huippu ihanaa kun saa jonkin pitkään hautuneen homman viimein tehtyä. Tarmo tuli meillekin piipahtamaan maalipensseli kourassa. 🙂

 28. selma says:

  >Mä niin tunnistan tuon ihanan tilan, kun saa aikaiseksi ja uusia ideoita sinkoilee. Onnittelut! Ideat kuulostaa mahtavilta. Tuskin maltan odottaa:) Mulla on sama juttu käynnissä ja olen pystynyt luopumaan hyvällä mielellä joistain tavaroista, joista en olisi uskonut. Pitänee varata kirppispöytä tai malttaa säästää Herttoniemen kirppistapahtumaan:)Aurinkoista viikkoa!

 29. Esmeralda says:

  >Kylläpä olet ollut Tarmokas ja onnekas. 🙂 Meillä Tarmo on piipahtanut vain sellaisilla pikavisiiteillä, ettei olle kovin syvällistä tuttavuutta tehty. Sen sijaan Into käy tiuhaan kylässä, mieheni mielestä turhankin usein. Samanlaista ongelmaa siis täälläkin suunnalla.Kauniita kuvia, ihania astioita, kivoja suunnitelmia!!

 30. Uuden Kuun Emilia says:

  >Sannu: Tuolit on sukulaisten vintiltä ja ne oli valmiiksi maalattu kivoilla väreillä. Maalit on sitten hienosti kulunutkin ja sellaiset aidot vanhat. Munkin pitäis vielä käydä keittiön kaappeja läpi. Jos jotain joutais poiskin :)Niina: Hih, mä olen niin pelännyt, koska joku kertoo esim. miehensä olevan Tarmo. Mutta tosiaan riippuu Tarmosta, onko ikkunoita pesevää lajia :)Noi vanhat maalit on jotenkin niin ihania. En varmaan osais löytää yhtä mahtavia sävyjä. Satu: Mäkin tarvisin hiukan maalaus inspistä. Mutta toisaalta toi komeronkin siivous tuntuu kyllä mahtavalta, kun se on ollut työlistalla jo tovin.Selma: Mä luulen, että mies malttaa odottaa, ja hyvin :)On aika vapauttavaa, kun saa tavaraa nurkista pois. Ihana tunne, kun joka paikka ei ole ihan täynnä! :)Esmeralda: Se Into on kyllä vekkuli epeli. Mutta ilmankin olis tylsää! 🙂

 31. Anonymous says:

  >Heippa!Teillä näyttää roikkuvan olkkarin katossa just sellanen kattokruunu jollaista olen jo pitkään haeskellut. Että sitä vaan utelen, mistä olet moisen helmen löytänyt…Keväisin terveisin, Anna

 32. Uuden Kuun Emilia says:

  >Anna: Tässä on linkki tuohon maahantuojan sivulle.http://www.fragata.fi/kattokruunut.html Eli olkkarissa on kaksi niitä 6998-3 -valaisimia. Itse olen maalanut meidän kruunuihin hiukan lamppumustaa, jotta näyttäisivät enemmän tummilta. Noihan on aika messinkisiä muuten.Toivottavasti oli apua! 🙂

 33. KesäEsa says:

  >Kertakaikkiaan upea astiakaappi.

Kommentoi