{leivontapäivä}

20.8.2011

 

Lupasin muffinien ohjetta, ja tässäpä sitä tuleekin!
Nämä herkkuset eivät sisällä lainkaan voita, tai muita kovia rasvoja, vaan leivontaan on käytetty auringonkukkaöljyä. Ihan rypsiöljykin käy, mutta sattui nyt vaan tuo pullo käteen.
Leseet ja manteli antaa muffineihin ainakin terveellisen vivahteen, ja sokerin määrää voi hiukan ohjeesta pienentää, jos haluaa terveellisemmän vaihtoehdon. Eli enemmän sellaisen aamiaismuffini tyyppisen.
Nyt kuitenkin ihan kaikilla herkuilla. Päälle sirottelin vanilja- ja tomusokeri sekoitusta.
Leseinä käytin neljän viljan lesesekoitusta, mutta mikä vain käy, mitä kaapista sattuu löytymään.
Amerikkalainen muffinivuoka on mielestäni paras. Taikina on melko juoksevaa, ja muffinien on tarkoitus olla suuria. Pätkällä mieleistä nauhaa vuoka saa hiukan ilmettä.
Kirjoitin ohjeen kahteen kuvatiedostoon, ja ne saa klikattua isommaksi, mikäli kiinnostaa.
Nyt kävelylle, koska olo on aikas ähky!
Mukavaa lauantai iltaa kaikille! 
***

 


36 Responses to “{leivontapäivä}”

  1. linnea / pigeonnaire says:

    >Kuinka kauniita muffineja! Tämä ohje laitetaan muistiin ja kokeillaan jonain ihanana syksyisenä viikonloppuaamuna!

  2. Marielisa says:

    >Kiitos tästä! Uudet hyvät reseptit ovat erittäin tervetulleita, etenkin jos/kun ne näyttävät noin kauniilta ♥Mukavaa oloa viikonloppuunne 🙂

  3. Hanne says:

    >Ihana resepti. Kirjoitin jo ruutupaperille muistiin.Ihanasti tuo narukoristus sopii noihin vuokiin, kauniita:)

  4. Minni says:

    >Nam! Onpahan kauniita leipomuksia. Ja mahtavia kuvia! Millä kameralla muuten kuvaat? 🙂

  5. Hanna says:

    >Nam mitä muffinsseja ja vielä terveellisen kuulloinen ohje, näitä ehdottomasti pitää kokeilla ja kiva idea laittaa nauhaa muffinssivuokien ympärille, tuo kivan viimeistellyn ilmeen, mukavaa lauantai illan jatkoa!

  6. Peppi says:

    >Niin kauniisti laitettu tarjolle Herkun näköisiä!

  7. Nonnukka says:

    >Voi namskis! Kiitos ohjeesta 🙂

  8. Pakkasakka says:

    >Kiitos – jotenkin niin kauniita, että malttaako niitä edes raaskia syödä? 🙂 Löysin ihanan muffinssitarjoiluastiankin ostosreissullani, mutta jostain syystä se jäi vielä kauppaan, mutta taidanpa kuitenkin sen käydä hakemassa pois ja kokeilla ohjettasi.

  9. Miia says:

    >Olipas ihanasti tehty postaus. 🙂

  10. Mari says:

    >Kiitos, omppureseptejä tässä just kaipaankin, kun suuri ja vanha puu tuottaa satoa yllinkyllin.Kaunis ja suloinen kuva!

  11. Uuden Kuun Emilia says:

    >Linnea: Joo, ihan mahtavia viikonloppuaamiaiseksi. Meillä ainakin maistui pojallekin hyvin, vaikka on aika kronkeli syömisistään :DMarielisa: Mukavaa, jos näistä jutuista tykätään. Voin siis jatkossakin laitella ohjeita :)Hanne: Tuo ohje on myös helppo tuosta tulostaakin, jos tykkää :)Toi vuoka on aika mitäänsanomaton, joten kiva hiukan piristää sitä :)Minni: Mulla on ihan tavis canonin eos 450d. Pari eri objektiiviä, ei muuta. Ja eka kuva on miehen ottama, eli kunnia sinne :DHanna: Mä olen yleensä sitä mieltä, että kun leivotaan, niin käytetään kunnolla voita ja sokeria, mutta nämä on arkiherkkua tai viikonlopun aamupalaa :)Peppi: Yksinkertaista ja edullista esillepanoa 🙂

  12. Uuden Kuun Emilia says:

    >Nonnukka: Olepas hyvä :)Pakkasakka: Oi, ne muffini telineet on suloisia :)Nyt vaan leipomaan! :)Miia: Kiitos, välilä erilaista :)Mari: Nyt on oikein omena aika! Meillä ei ole itsellämme yhtään omenapuuta, mutta onneksi saadaan mummulasta hakea yllin kyllin 🙂

  13. Aarre says:

    >Kokeilen reseptiä heti huomenna (vaikken itse voikaan niitä syödä).

  14. M-K says:

    >Kiitos! Tuli hyvä mieli jo suunnitellessa.

  15. Mari - Somasti says:

    >Sulla on tyyliä, sulla on silmää muffineista lähtien! 🙂 Niin kauniita. Tuo juuttinaru muffinin ympärillä kruunaa kokonaisuuden, ah! Kiva olisi yllättää ystävää noin kauniilla muffinilautasella!

  16. Uuden Kuun Emilia says:

    >Aarre: Voihan harmi! Toivottavasti kuitenkin on niiden mieleen, jotka poskeensa popsivat :)M-K: Kiva! 🙂

  17. Uuden Kuun Emilia says:

    >Mari: Heh, joo ihan kaikessa :DNää on ihan oikeasti nopeita ja helppoja tehdä, eli siitä vaan iltapäiväkahville hiukan mutusteltavaa 🙂

  18. Miia says:

    >wau, taidetta! <3

  19. uuvee says:

    >oijoijoi, tämä testiin mahd. pian! 🙂

  20. Uuden Kuun Emilia says:

    >Miia: Heh :)uuvee: Joo, aika namskis 🙂

  21. Nipsu says:

    >tyylikkäin muffinssipostaus ever!ihanaa tuo teksti ja (taas) kauniit kuvat!

  22. pellavaunelmia says:

    >Ompas kauniita! Ja ihana idea tuo naru.. Se tekee muffineista hirmuisem söpöjä 🙂

  23. -A- says:

    >Mä vaan rakastan näitä sun kuvia. Ihanasti nämäkin otettu. Tuo eka on ihan kuin GreenGate-katalogista 🙂 Täytyypä kokeilla reseptiä, kiitos!!!

  24. Uuden Kuun Emilia says:

    >Nipsu: Hh, 🙂 Pellavaunelmia: Joo, tuli aika söpöjä 🙂 Värikkäillä nauhoilla saa sitten hiukan menevämpää fiilistä :)A: Oi ei, ei kai mikään kataloogi kuva! :DJa eka kuva on miehen ottama, joten ei se kunnia kyllä mulle kuulu 🙂

  25. Niina says:

    >Kiitti reseptistä ja mukavasta blogistasijota on ilo käydä lukemassa:) Jos vain tarpeet löytyy niin heti kohta tehdään muffineja!

  26. Anu says:

    >Täällä on ehtinyt tulla monta kaunista postausta ja kuvaa…kiitos myös reseptistä. Niin herkulliselta näyttävät.

  27. pioni says:

    >Meilläkin näyttää noita omenoita tulevan ihan kivasti omaan puuhun, joten kiitos mukavankuuloisesta reseptistä.

  28. geranium2010 says:

    >Leivoin tänään poikien kanssa näitä, tosin sovelsin niin, että omenaraasteen sijaan pojat keräsivät puskista reilun puoli litraa herukoita ja karviaisia ja niinpä korvastin kanelin vaniljalla. Nam! Kaapista löytyi Ikean muffinssivuokia, jotka kooltaa sopivat mainiosti. Kokeilemme kyllä vielä omenaversiotakin. Kiitos reseptistä!

  29. Sunna says:

    >Kiitos ihanasta reseptistä. Juuri pyyhin viimeiset murut suupielistä. Muffinseistani tuli oikein herkullisia, mutta ei lähimainkaan yhtä kauniita kuin sinun kuvissasi:)

  30. Milla says:

    >Nams!Täytyy varmaan lähtee omenavarkaisiin 🙂

  31. Uuden Kuun Emilia says:

    >Niina: Kiva kuulla! Toivottavasti löysitte kaikki ainekset! :)Anu: Kiitos :)Pioni: Taitaa tuo omenasato vaihdella aika lailla. Toisaalla on yllin kyllin, joissakin puissa ei lähes ollenkaan!Geranium2010: Oi, kuulostaa ihan mahtavalta. Pitää melkein kokeilla! :)Sunna: Mukavaa, että ohje tuli käyttöön! Ja varmasti olivat myös kauniita :)Milla: Varo ettet jää kiinni ;D

  32. Marja says:

    >Sähän oot suomalaisten vastaisku ruotsalaisten Leilalle! 😀 Niin yli-ihana tuo eka kuva – enkä epäile etteivätkö nuo muffinsitkin olisi ihania 🙂 Pakko varmaan vallan testata tuo ohje! Ja nuo narut on tosi kiva idea, pakko kokeilla sitäkin 🙂 Kivaa alkanutta syksyisen tuntuista viikkoa!

  33. silmis says:

    >omppujen puutteessa laitan mustikoita, katsotaan miten käy! Kiva vapaapäivänä tehdä koulusta tulijoille muffinit välipalaksi. Kiitos ohjeesta…

  34. Henrietta says:

    >Siis eihän kukaan tee näin kauniita muffinsseja, en raaskisi syödä. Vaikka se ole kuin pikku pätkä narua mutta se tekee näistä niin pirun tyylikkäitä ja tomusokeri:)

  35. Linda says:

    >Tosi kauniisti laitetut muffat!! 🙂

  36. […] by Emilia / Uusi Kuu Leivottiin tänään mustikkamuffinit. Ohje on sama, jota käytettiin omenaisiin. Maistuu mainiosti kylmän maidon kanssa. Häviävät pöydältä huomaamatta. Lähinnä omaan […]

Kommentoi