>{roosaa}

14.10.2011

>

Lokakuu ja Roosa Nauha. Jo yhdeksättä kertaa. Pieniä valintoja, pieniä puroja – ja tavoitteena tietenkin valtameren suuruinen lopputulos.
Jokavuotisen silkkinauhan lisäksi tulee hyvää asiaa kannatettua kuin huomaamattaan. Valitsin viime viikonloppuna Pirkka Reilunkaupan ruusut Roosa Nauha -kampanjan puntissa. Haravoin ja hoidan puutarhatyöt vaaleanpunaisilla välineillä. Perussakset ovat roosaa nekin. Kaapista löytyy kampanjan teepparia, Lindexin Roosa-mallistoa, avaimenperää, kynää, muistikirjaa ja kauppakassia. Pieni valinta, kun ostaa tuotetta tarpeeseen. Geishaa karkkihyllystä, ruusuja ruokakaupasta. Itseään on helpompi hemmotella, kun sivutuotteena on hyvä tarkoitus.
Tänään skrapasin jälleen autonlaseja sillä iänikuisella parkkikiekolla. Tosin tässä käytössä senkin ikä on korkeintaan vuosi. Syntyi ostopäätös uudesta työkalusta. Skrapa on saatava ja miellellään vaaleanpunaisena. Sinituote on tarttunut lokakuulle ajankohtaiseen asiaan, ja myy vaaleanpunaista talvisettiä. Lapion sijaan olisin toivonut lumiharjaa jääraapan kaveriksi (kukaan tuskin pystyy kuvittelemaan, että kaivan autoani hangesta minikokoisella (vaaleanpunaisella) lapiolla), mutta menkööt. Hyvän asian puolesta!
Lindexin Roosa nahkarannekoru on kiva pieni joulumuistaminen ystäville. Jotain kuitenkin sen suosiosta ja ihmisten halusta auttaa kertoo, että koru on loppuunmyyty useimmista myymälöistä.
Vai pitääkö auttaminen juuri nimenomaan nykyään näkyä? Ranteessa, vaatteessa, jääraapassa?
Ostatko herkemmin vaaleanpunaista kuin olet ostamatta ollenkaan? Teetkö valinnan, vai ostatko Roosan nimissä minkä tahansa hilavitkuttimen tai turhakkeen? Onko suora ja puhdas rahalahjoitus ainoa oikea tapa auttaa?
Vaikka samapa tuo. Mikä on kenenkin oikea tapa, ei lopulta ole tärkeää. Pääasia on jokaisen puron yhteinen virta. Niin suurempien kuin pienempienkin. Joka tapauksessa tähtäimessä se valtameri.
Eikös?
KLIK:
Vaaleanpunaisia perjantaitunnelmia
emilia
***

6 Responses to “>{roosaa}”

  1. Lumo says:

    >Oma roosa nauha-tuotteeni on teettämäni koru. Koska tuote ei ollut virallinen kampanjatuote, lahjoitin korun hintaa vastaavan summan Roosa nauha-rahastoon. Kampanjakin sai enemmän rahaa kuin normaaleista kampanjatuotteista, lisäksi se herätää välillä keskustelua tärkeästä asiasta.Koru merkitsee minulle todella paljon, koska siihen sisältyy vahvoja henkilökohtaisia latauksia.http://lumolifestyle.blogspot.com/2011/01/pendant-for-memory-of-my-friend.html

  2. hietzu says:

    >Tänään katson maailmaa ilomielin vaaleanpunaisten aurinkolasien lävitse. Roosa nauha kampanja on mielestäni yksi loistavimmista ja meillä on siskon kanssa sanaton sopimus, että jos lahjoja toisillemme ostellaan, sen olisi kiva olla jotain Roosa nauhajuttuja. Korut, ja varsinkin yleishyödylliset tarvikkeet, vaaleanpunaisella värillä ja hyvällä tarkoituksella maustettuna ovat ihania saada ja antaa.Aurinkoista viikonloppua ja hyvää mieltä toivotellen!

  3. Maija says:

    >Hyvä ja ajankohtainen postaus, kiitos 🙂 Ostan roosa nauha- tuotteita, mutta vain sellaisia mitä tarvitsen, sillä en tapaa ostella mitään turhaa. Wettexillä oli taannoin roosa nauha- rättejä, käytännöllisiä ja hienojakin vielä.Jos niitä tulee vielä, ostan kyllä useamman rullan.Äitini on rintasyövän sairastanut ollessani vielä lapsi,sehän on sairaus mikä voidaan todeta nuoresta iästä ja hyvistä elämäntavoista huolimatta, siksikin asia tuntuu hyvin tärkeältä. Tuntuu hienolta, että niin moni muukin kokee asian tärkeäksi ja kantaa kortensa kekoon.

  4. mammamiau, MiMa says:

    >Ihana postaus!Minä ostan ihan minkä hilavitkuttimen tämän asian puitteissa. Oma äitini sairasti kolme kertaa rintasyövän ja 2006 menehtyi syöpään. Tämä on minulle niin se tärkeä juttu jo vuosien takaa…ostaa siis niitä hilavitkuttimia vaaleanpunaisena…=)MiMa

  5. Uuden Kuun Emilia says:

    >Lumo: Mahtava idea! Ja samalla kunnioitettava. Ihana ajatus pitää rakas ystävä lähellä. Halauksia!Hietzu: Hyvä päätös lahjan antamisessa. Mäkin kannatan tätä, että osaksi lahjassa on myös yleistä hyvää :)Maija: Taitaa olla niin, että nykyään jokainen tuntee jonkun sairastuneen. Jos ei ihan perhepiiristä tai lähisuvusta, niin sitten muuten vaan. Asiaa on käsitelty mediassa hyvin, ja aihe on saatu puhuttelemaan kaikkia. Hyvä niin.Itsekin ostan paljon yleistarpeellista vaaleanpunaisena.MiMa: Halauksia sinne. Toivotaan, että Roosa kampanjasta on apua ja asioita saadaan näin vietyä eteenpäin!

  6. Meän Satu says:

    >Sama täällä, äitini kuoli rintasyöpään v.-96 ollessani 25v, vaikka aikaa on kulunut näin paljon, on muistot vereslihalla edelleen, mutta pystyn toki elämään asian kans. Eli mie kans ostelen Roosa-tuotteita ihan vaan äitini kunniaksi ja muistoksi ja samalla tuen myös muita saman kohtalon läpikäyneitä.

Kommentoi