{ äitiyspukeutumista }

12.12.2012

Tätä kumpua on nyt tainnut tulla tänne blogiinkin jo yli äyräden, mutta kuten kaikki tiedetään, jossain kohtaa tämäkin aihe on (ainakin tältä erää) loppuun käsitelty.
Ajattelin koota vielä joitakin ajatuksiani äitiyspukeutumisesta, sen helppoudesta ja omasta mielikuvituksesta.
Kuten aihetta täälläkin on aikaisemmin puitu, vauvamasun koko on melko yksilöllinen juttu. Toisille äitiysvaatteet ovat turhake, toisille tarvehankinta. Itse kuulun jälkimmäiseen kategoriaan – ainakin jossain määrin.
Elämme yhteiskunnassa, jossa odottavan äidin ei edes oleteta piilottelevan masuaan, vaan vauvavatsasta saa, ja kuulukin, olla ylpeä – sitä voi huoletta esitellä. Vyötäröä korostetaan, eikä mikään yhteiskuntanormi pakota odottavia äitejä kaapuihin. Hyvä näin. Pallomahan vapaa esittely myös mahdollistaa “tavallisten” vaatteiden käytön melko pitkään. Itse olen pyrkinyt hyödyntämään kaiken jo kaapista löytyvän, ja päälle mahtuvan, nyt raskausaikana. Housujen suhteen olen kuitenkin joutunut taipumaan täysin äitiysvaatelinjojen puolelle. Vaikka erilaisin etupanelein onkin nykyisin mahdollista venyttää housunvyötärö myös vauvamasun ympärille, ratkaisu ei toiminut itselläni. Yksinkertaisesti tarpeeksi pitkiä yläosia on vaikea löytää raskausaikana, ja turvaudunkin usein mekkoihin jo ihan mammahousujen kanssa. Erilaisia teeppareita ja toppejakin myydään nykyään artikkelina mekko, ja ainakin itselläni nämä toimivat usein paremmin kuin varsinaiset äitiyspaidat, jotka jäävät lähes kaikki napapituisiksi. Jos siis on muutenkin pitkän naisen vaikeaa löytää sopivia vaatteita, ei se ainakaan raskausaikana helpotu!

Äitiyshousuissa ja -farkuissa on nykyisin kiitettävästi lahkeenpituutta. Moni merkki myös valmistaa housuja eri pituisina, kuten esimerkiksi Vertbaudet, jonka valikoimista nämäkin farkut löytyivät. Itse koen myös äitiyshousut korkeine kangasvyötäröineen mukaviksi. Ymmärrän toki, että moni kesällä äitiyshousuja käyttävä on asiasta toista mieltä, ja onneksi kesämallistoissa on alettu ratkaisemaan tuota ongelmaa matalammalla vyötärönauhalla.
Mitä taas tulee yläosiin, on tämä paitis (Vertbaudetin myös) aino varsinainen äitiyspuseroni, joka suostuu ylettymään yli vatsan. Melko tavallinen ja mitäänsanomaton paita kaipaa kuitenkin seurakseen piristystä, ja ongelman olen ratkaissut vyön käytöllä. Lindexin Holly&Whyte -malliston ruskea vyö tulee varmasti saamaan jatkokäyttöä myös myöhemmässä vaiheessa.
Yleisesti ottaen olen viimeaikoina pyrkinyt välttämään turhia vaateostoksia, ja ajattelemaan jokaisen hankinnan kohdalla myös myöhempää käyttöä. Monesti siitä “tavallisesta” mallistosta löytyykin ne parhaimmat pukimet, ne joille on käyttöä vielä vatsasta luopumisen jälkeenkin. Toisaalta, luulenpa, etten tälläkään kertaa halua ihan heti luopua äitiysfarkkujen mukavuudesta. Kuten sanottu, lämmin vyötärökaitale on talvella paitsi mukava, myös kätevä. Ja ottaahan se taas aikansa opetella sulkemaan housuista vetskari!

Kuten näkyy, kuvat ovat jo parin viikon takaa, postauskin jemmaan kirjoitettu. Tällä hetkellä kuistin ikkunoita koristavat kuurankukat, eikä vihreästä maisemasta voi juuri puhua. Vauvamasu ei ole enää pyöreä kumpu, vaan lähinnä pömpöttävä alavatsa. Vauva on jo niin alhaalla, että masu oikeastaan tuntuu lähes olemattomalta tuon pystyvatsa-ajan jälkeen. 🙂

Lumista keskiviikkoa teille!

 


24 Responses to “{ äitiyspukeutumista }”

 1. Ansku says:

  Upeita kuvia ja niin on mallikin, oikein hehkut! Kaunis sävy tukassasi!

  Kuistiakin jaksan aina vaan ihastella…ja toivoa itselle joskus samanlaista!

  • Hih, just tänään haistatin pitkiä tolle “hehkusta” puhumiselle! 🙂 Olo on kyllä niin jotain muuta 🙂
   Mutta kiva jos näyttää ulospäin hiukan inhimillisemmältä ;D

   Mäkin toivon sulle kuistia! 🙂 Se on kiva!

 2. lina says:

  Jos joskus olen raskaana, haluaisin näyttää yhtä hyvältä kuin sinä! Olet tyylikäs odottaja! 🙂

 3. zubi says:

  Olet tosi kauniina ja hiustesi uusi (?) sävy on hieno!

  Minä yritin raskausaikana myöskin hankkia sellaisia juttuja, joille olisi käyttöä sitten raskauden jälkeenkin. Ostin esim. pari mekkoa ja puseroa normaalimallistoista. Mutta jotenkin ne eivät nyt enää ilman masua istukaan hyvin ja ovat jääneet kaapin perukoille. Toivottavasti sulla käy paremmin hankintojen kanssa. 🙂

  • Kiitos, hiuksissa on nyt raitoja, tosin jo hiukan tyvikasvun kera, mutta ensi viikolla taas hiukan frisyyrikin saa kirkastusta 🙂

   Mä aloin oikein miettiä, että enhän mä oikeestaan ole juuri ostanutkaan mitään! Siis olen ostanut sellaisia toppeja ja teeppareita, jotka on myyty nimellä “mekko”, mutta niitä mä käytän aina muutenkin aluspaitoina, eli käyttöä löytyy kai varmasti 😀

 4. Mirva says:

  Kaunis asu ja kaunis masu. 🙂 Minä käytin myös pitkään äitiyshousuja raskauden jälkeen. Talvella oli mukavaa, kun maha ja selkä pysyi lämpimänä imettäessäkin.

 5. Utelias tonttutyttö says:

  Saako toivoa kotipostausta, sellaisin kokohuonekuvin, ei niinkään tunnelmakuvia jostain yksityiskohdista kuten on ollut? Tiedän että toive on ahne mutta uusi wanha talonne näyttää niin mielettömän kauniilta näistä pikkukuvistakin että olisi valtavan hauskaa valmista kokonaisuutta.

  Vai onko kotinne menossa johonkin lehtijuttuun? 😉

  • Tonttutyttö on tainnut lukea blogiani aika vähän ;D

   Meillähän kun ei ole sitä valmista pintaa, jota kuvata, eli ihan siitä johtuu nämä rajatut kuvakulmat 🙂 Mutta kyllä niitä blogissakin aikanaan on, tämä kun ei vaan ole mikään “hurja remontti”, vaan ihan tosielämän elämistä, työ, lapset, raskaus, – ja remppa siinä sivussa 🙂

   Niitä laajempia kuvakulmiahan on sitten ollut aika-ajoin facessa. Mutta toki olen siitäkin täällä blogissa aina infonnut 🙂

 6. Teija says:

  Oi sinuu kaunokainen 🙂

 7. Anni says:

  Olet kerrassaan hehkeä odottaja!

  Samaa mietin tuossa yksi päivä, että miten näistä vatsanpäälle vedettävistä housuista malttaakaan helmi-maaliskuussa luopua, kun on niin mukava lisälämmike… Ja helpottavaa kun ei tarvitse pohtia, tuliko se vetoketju suljettua 🙂 No, ehkä tässä ehtii vielä tulla siihenkin mielentilaan että alkaa ikävöidä tavallisia malleja ja laajempaa valikoimaa!

  • Rehellisesti sanottuna, olen jo siinä vaiheessa, että mieli vaeltaa kaikissa niissä vaatteissa, jotka on pakattu laatikoihin odottamaan uutta vuotta ja omaa kroppaa 🙂 Mutta kyllä se silti tiukille ottaa! 🙂
   On nuo housut vaan niin mukavia, ja se vetoketjuttomuus ihan huippua 😀
   Onnellisia odotusaikoja sinne!

 8. Henni says:

  Upea ilmestys olet kaikkine kauniine vatteinesi ja “uusine” hiuksinesi… ihana on myös tausta kuville tuo teidän kodin “lasikuisti”!!!

  Tähtientuiketta 12.12.12 päivän iltaasi 😉

 9. Sanni says:

  Heippa! Ootpa nätti 🙂

  Sellasta kyselisin, että mikä tuo maalin sävy on tuossa paneelissa? Tai jos ootte maalannu valkoiseksi seiniä niin millä sävyllä? valkoisen maalin valitseminen on niin vaikee tehtävä, että ihan siksi kyselen.

  • Siis tuo kuisti on vasta pohjamaalattu, ihan sävyttämättömällä pohjamaalilla. Kuultaa vanha oranssin punainenkin vielä läpi 🙂 Keväällä vasta mietitään sitä lopullista sävyä, kun kuisti kuivuu ja lämpenee 🙂
   Onnea sävyvälintoihin 🙂

 10. Hanne says:

  Ihana tuo sinun masusi!
  Kauniit kuvat sinusta, odottava nainen on niin kaunista katseltavaa:)
  Ihanaa odotusajan loppua sinulle!

  • Kiitos. Odottavissa äideissä ja vauvamasuissa tosiaan on jotakin maagista. 🙂 Kaipa se on se uuden elämän alku tai lisääntymisvietti, jotka saavat vauvamasut näyttämään aina kauniilta 🙂

 11. Henna says:

  Aivan ihana tuo vyö, itsekin olen raskaana ja ajattelin laittaa tuollaisen vyön tilaukseen.. Koko vain mietityttää, olisitko voinut kertoa minkä kokoinen tuo sinun vyösi on?

  • Mun vyö on kokoa M/L. Mutta tossa ainakin on molemmin puolin säätövaraa, joten käytin sitä pienemmäksi säädettynä vatsan päällä, kun taas lantio on levempi, ja matalien housujen kanssa vyö toimii eri säädöllä. Kannattaa kokeilla oman kummun ympärille 🙂

Kommentoi