{ tukka tykkää }

11.1.2013

En varmaankaan ole ainoa, jonka kuontalo kärsii kylmästä ja kuivasta talvi-ilmasta. Latvat hapsottavat, tukka on sähköinen ja helposti takkuuntuva.
Keräsin tähän postaukseen joitakin tuotteita, joista löytyy apu ainakin oman frisyyrin hallitsemiseen. Vanhoja tuttuja ikuisuuskavereita ja pari uudempaa hyväksi havaittua tuttavuutta.
Redkenin all soft -sarja on aina vain se luottotuote, johon palaan erilaisten kokeilujen jälkeen. Sopii hiuksilleni hyvin. Tilaan omani aina Feeluniquelta, ihan puhtaasti hinnan vuoksi. Kun nyt jouluna Redkenit sattuivat saamaan entistäkin huokeamman ale-hinnan, hamstrasin oikein kunnolla. Feeluniquen tilauksiinhan ei tule erillisiä postituskuluja, joten ei haittaa, kuinka monessa erässä tekisit isommankin tilauksen. (Tästä on hyötyä nyt kun tuo veroraja tipahti siihen 22€:n ylittäviin tilauksiin.)
Samasta paikasta on myös Loréalin Tecni Art -sarjan Liss Control, jota jaksan kehua vuodesta toiseen. Tällä taikoo ihan oikeasti sileät latvat pitkään ja pörröiseenkin tukkaan. Suosittelen lämpimästi!

Tämän talven uusista tuttavuuksista mainittakoon Wellan hiusöljy, joka tarttui mukaan Niilon parturireissulta. Olen aika heikkona hiusöljyihin, ja niitä löytyykin kylppärin kaapista melkoinen kokoelma. Pitkäaikainen suosikkini Orofluidon Beaty Elixir sai tästä hyvän haastajan. Tuoksu ja tuntu ovat lähellä toisiaan, ja ison plussan Wellan öljy saa kätevästä pumppupullosta. Suosittelen tätäkin.
Blogin kautta sain kokeiltavaksi Four Reasonsin Cristal Styling Mist -suihkeen. Föönaussuihke on itselläni melkein jokapäiväisessä käytössä isojen rullien kanssa, ja tämä suihke lunastaa lupauksensa. Tukasta tulee kuohkea, muttei sähköinen, ja pito on sen verran hyvä, että hiuslakkaa ei ole tarvinnut käyttää. Tuoksu on ihana, puhdas ja hiukan vasta pestyä pyykkiä muistuttava. Voisi olla yksi Cleanin tuoksuista!

Lopuksi hankinta ylitse muiden: Tangle Teezer! Jos teillä ei vielä ole, niin hankkikaa ihmeessä! Olin itse pikkuisen skeptinen kohutun hiusharjan lupausten suhteen, mutta kokeiltuani olen ihan myyty. Viimeisetkin sähköisyydet ja pörrötykset lähtee tällä. Voi kunpa sama harja olisi ollut käytössä jo aikoinaan Niilon pitkiä ja kikkaroita hiuksia harjatessa; Tämä hiusharja ei nimittäin revi tai satuta, joten hankkikaa vaikka lastenkin hiusten vuoksi. Niilo omi jo harjani, ja laitoin itselleni uuden tilaukseen. Poika koitti Teezeriä myös Alman turkkiin, ja sen verran hyvää jälkeä tuli koiran nauttiessa toimenpiteestä, että Alma saa oman Tangle Teezerin myös!

Sellaista tukkarintamalta. Toivottavasti joku hyötyy vinkeistäni, omiakin saa jättää kommenttiboksiin!


33 Responses to “{ tukka tykkää }”

 1. Vivian P. says:

  Kiitos vinkistä, laitoinkin muutaman tuotteen nimen ylös 🙂
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

 2. Pieni lintu says:

  Tota harjaa olen miettinyt – onko tosiaan hyvä?! Vähän epäilen kun oma tukka on siis tonne pyllyyn melkein ja luonnonkihara. 😉 Muutaman tuokion saan viettää harjan kanssa suihkun jälkeen vaikka hoitoainetta käytän. 😀

  • Ihan oikeesti mulla on sellainen takkupehko nykyään, että harjaaminen on yhtä repimistä. Raskaus varmaan vaikuttaa taas hiusten laatuun. Mutta toi toimii oikeesti, ihan uskomaton juttu. Mäkin olin skeptinen, kun muistuttaa musta enemmänkin jotain hevosenhoitovälinettä 😀

 3. Ande says:

  Kärsin ihan samasta hiusongelmasta! Nyt kun olen vielä raskaana, niin tukka näyttää entistä kamalammalta. Postauksen inspiroimana tilasin itselleni mainitsemasi shampoon testaukseen. Jos vaikuttaa hyvältä, niin täytyy varmasti tilata koko sarja 🙂

  Ymmärtääkseni Feelunique on brittiläinen firma, jolloin tilauksiin ei ylimääräisiä tulleja tule!

 4. Kelli says:

  Voi ei sait ylipuhuttua! Olen ollut itsekin vähän skeptinen tuon Tangle Teezerin kanssa, mutta tuo avainsana mulle on sähköisyys. Vihaan talvella harjailla hiuksia kun ne lentelevät sitten ympäriinsä ja on pakko laittaa ponnarille 😛 Kai mun on pakko nyt hankkia oma!

  • Sorry, tää meni tosiaan aikalailla myyntipuheeksi 😀 Mutta oikeesti, toi on kyllä ihme kapistus! En olisi koskaan uskonut, että saan yhdestä hiusharjasta tuollaisen hehkutuksen aikaan 😀

 5. Tanja says:

  Tämä postaus tuli kun tilauksesta, 2 tuntia sitten harjasin hiuksiani varmaan puolisen tuntia, laitoin latvoihin öljyä, harjasin, välillä rasvasin kädet (jotka nekin on kuivat korput) ja harjasin sitten hiukset niillä rasvaisilla käsillä. Muu ei monestikaan auta. Mulla oli joskus vuosia sitten joku hoitoaine joka helpotti tämän ongelman kanssa mutta sitä ei enää ole olemassakaan. :/ Tästä otan vinkit talteen, kiitos!

 6. Cartsa says:

  Kerran jo tuollaista harjaa kädessäni pyörittelin mutta jäi silloin vielä kauppaan. Täytynee käydä korjaamassa se virhe, kiitos kovasti vinkistä! Asia on tosiaan nyt hyvinkin ajankohtainen.

 7. Hanna says:

  Olen kuullut harjasta vaan hyvää, kyllä mun nyt pitää sellainen vihdoin ostaa, kun on monta pitkähiuksista meidänkin talossa:)
  Mistä muuten harjan tilasit? Varmaan parturiliikkeistäkin löytyy täältä meidän kaupungista? Kiitos kaikista muistakin vinkeistä!

 8. Katja says:

  Mulla on ollut jo vuosia käytössä Four Reasonsin hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Välillä ostan saman sarjan muitakin tuotteita. Tällä hetkellä kaapista löytyy syväshampoo ja hiuskiinne. Kohtuullisen edullinen sarja, mutta sopii mun hiuksille.

  • FR:n hiuspuuteri on ehdottomasti paras laatuaan. Mustakorkkinen hiuslakka pitää kampauksen kuin kampauksen. Mä tykkään noista myös tosi paljon, ja hinnat on onneksi kohtuulliset verrattuna moneen muuhun!

 9. Elina says:

  Kiitos suosituksista! Hyvin ajankohtainen aihe… itselläni on hiukset aika huonossa kunnossa kahden raskauden ja pitkien imetysten jäljiltä. Ensimmäistä kertaa elämässäni joudun etsimään sopivia tuotteita hiuksilleni. Aikaisemmin kun pystyin käyttämään ihan mitä vaan ja hiukset oli kiiltävät ja hienot. Täytyy nyt kokeilla joitakin uusia ja laadukkaampia tuotteita.

  Miten tuo veroraja muuten toimii? Eli jos tilaus jää alle 22 € siihen lisääntyy jotain veromaksuja?

  • Toivottavasti saat tukan taas kiiltelemään ja hiusten kasvukin normalisoituu kun saat hormonit jälleen tasapainoon 🙂

   Eli mikäli tilauksen arvo ylittää 22€, voi tulli periä tilaussummasta alv:n. Mulle ei tosin koskaan ole vielä rapsahtanut, eihän ne millään pysty joka pakettia syynäämään 🙂

 10. lukija says:

  Mulle ei ole koskaan tullut tullimaksuja Feeluniquelta, vaikka olen tehnyt isompiakin tilauksia… 😮 Mutta hyvä tietää, että VOI tulla.

  Tangle Teezer on paras 🙂 Mulla on ollut se musta perusmalli jo pari vuotta ja 3v. kiharatukkaiselle tytölleni tilasin juuri sen pinkin kukan mallisen Tangle Teezerin.

  • Ei ole tullut mullekaan, ja arvaa unohdinko tuon uuden hintarajan joulun jälkeen 😀 Hih, olis voinut rapista ihan kunnollakin veroa! 🙂

   Toi harja on varmasti lapsille ihan sairaan hyvä. Itsekin muistan lapsuudesta ne hiusten harjausitkut. Hui! 🙂

 11. AnnaW says:

  Ostin harjan, kun 3-vuotiaan neidin takkutukan selvittely oli aina yhtä itkua ja tuskaa. Ei itketä enää, paitsi ehkä onnesta 😀 On tosiaan kehuen arvoinen harja!

  Oman tukan kohdalla olen siirtynyt täysin Flow kosmetiikan luonnonmukaisiin tuotteisiin, enkä varmasti ikinä siirry takaisin muihin sötkötyksiin! Olen ollut hurjan tyytyväinen!

  • On ihan varmasti pelastus lapsen hiuksille! Harmi, että havahduin harjaan vasta nyt kun pojalla on jo lyhyempi tukka.

   Kiva kuulla kokemuksia luonnonkosmetiikasta. Pitäisi itsekin perehtyä paremmin aiheeseen!

 12. Tangle Teezer on ollut itselläni käytössä parin vuoden ajan (bongasin aikoinaan jostain blogista) ja on osottautunut ihan huipuksi. Ostin tuolloin normaalikokoisen harjan lisäksi matkaversion sekä tytölle kukkaharjan, jossa voi säilyttää vaikka hiuslenkit ja pinnit. Tosi kätsy.

  • Mä tilasin nyt itselleni sen perus mustan, Niilo saa sinisen ja Alma pinkin 🙂 Ollaan sitten koko porukka karvat järjestyksessä 🙂

   Harmi tosiaan, että mä en antanut tuolle harjalle aikaisemmin tilaisuutta. Olisi pelastanut monilta tukanselvitysitkuilta!

 13. Leena says:

  Hei Emilia,

  Hyviä vinkkejä, kiitos ! Pitääkin tehdä tilaus tuolta firmasta.

  Siitä onkin jo aikaa, kun viimeksi kommentoin….vaikka kyllä piipahtelen silloin tällöin täällä.
  Teillä näyttää niin kodikkaalta ja seesteiseltä ja sinä olet kukoistava 🙂
  En muuten hoksannut missäpäin kotinne nyt sijaitsee, vaikka vinkin siitä mulle annoit 😉

  Jaksuja ja ihanaa viikonloppua,

  t.Leena

 14. Muumimamma says:

  Näytti ainakin perjantaina vielä olevan nuo shampoot ja hoitoaineet alessa. Tein tilauksen 🙂 Tuota sinistä Redkeniä olen tilannutkin jonkin kerran!
  Jaksuja!

Kommentoi