{ kolottaa }

18.2.2013

Ja kolottaakin pahasti! Nimittäin kahvihammasta!
Jos raskausaikana tuli ihan kahvittomiakin päiviä, niin nyt otetaan kyllä takaisin ja urakalla. Kahvia kuluu niin aamuisin, päivisin kuin iltaisinkin. Kahvi antaa voimaa ja piristää, mutta myös lohduttaa ja toimii hyvänä ystävänkorvikkeena hiljaisena iltapäivänä.
Kahvikone on edelleen haavelistallani. Tai oikeastaan se on “hankitaan kunhan tästä rikastutaan -listalla”. Koneita ja laitteita on maailma pullollaan, mutta esteetikkona minä tietysti tuijotan toimintojen lisäksi myös ulkonäköä. Olen hiukan sitä mieltä, että jos itsensä maksaa kipeäksi, pitää rahalleen saada myös kaunista vastinetta. Hintahaitariahan espressokoneilla riittää, ja koneita on moneen makuun. Toiset vannovat itse jauhetun kahvin nimeen, toiset oikaisevat mielellään kätevillä kapseleilla. Makuasia – kuten kahvi yleensäkin.
Keittiöhaaveiluiden ohessa kokosin muutaman varteenotettavan kahvikonevaihtoehdon. Sanotaanko, että mun ehdoton top nelonen. Hintahaitaria näissäkin, ulkonäköä yhdistää retrohtava muotoilu ja väritys.

KitchenAid ArtisanAscaso Dream, Francis Francis x1, Nespresso Maestria
kuvat valmistajilta

Kertokaa ihmeessä kokemuksia näistä minulle, ja muillekin asiasta kiinnostuneille!
Päikkärit jäi nukkumatta, joten iso mukillinen piristystä on jälleen paikallaan….


41 Responses to “{ kolottaa }”

 1. Leeni says:

  Itsellä on sellainen iso, ei niin kaunis hökötys mutta laatu on loistava. Plussana on se, että kone jauhaa pavuista jokaiseen kuppiin tuoreet kahvit ja puhdistaa itsensä käytön jälkeen. N. parin kuukauden välein pitää tehdä parempi puhdistus koneen ohjeiden mukaan. Tyytyväinen olen ollut juuri siitä, että käyttö on ollut helppoa, vaikka ulkonäkö ei mikään kaunotar. Vihaan nurkassa pölyttyviä turhia koneita mutta tämä ollut paljon käytössä.

  • Joo, hyi ne turhat koneet on ikäviä. Sellaisia ei saa kertä keittiöön!

   Mä olen varmaan turhamainen tai jotain, mutta mulla monesti toi ulkonäkö menee vauhdilla käytännöllisyyden edelle. Liika automatiikka laittaa myös joskus miettimään. Mä olen hiukan vaikea luonne, mutta tykkään, että kaiken ei tarvi olla aina niin helppoa. Siksi kai haaveilenkin koneesta, jolla kahvintekoonkin saa tekemisen makua 🙂

 2. Sari says:

  Ei mitään kokemusta mut kivan näköisiä värkkejä! 😀 Tuollaisen voisi hankkia ihan ulkonäöllisistä syistä, vaikka oonkin teen lipittäjä. 😉 No joo, oikeesti ovat varmaan sen hintaisia ettei ihan huvin vuoksi kuitenkaan.. Mut kyllä varmaan kahvi tuollaisesta maistuu paremmalta ihan senkin takia et itse laite on niin upea! 😀

  • Meillä mies juo oikeastaan vain pressoa, ja kun konetta ei kotona ole, kahvittelee hän aika harvoin 🙂 Hassu juttu muuten, mutta näissä koneissa meillä on tosi samanlainen maku. Tämä top nelonen on nimittäin yhteinen 😀

 3. Hannele says:

  Oispa ihania! Mun suosikki ois tuo yläoikea 🙂
  Rentoa viikkoa teille ♥

 4. lukija says:

  Meillä on Jura Ena 9 -täysautomaattinen kahvikone eli se jauhaa jokaiseen kuppiin kahvit pavuista ja vaahdottaa maidon samalla napin painalluksella. Ei siis tarvitse kikkailla maidon vaahdottimen kanssa erikseen.

  Pikavalintanappien taakse voi ohjelmoida haluamansa vahvuisen espresson, cappuccinon tai latte macchiaton. Maidon ja kahvin suhteen voi säätää haluamallaan tavalla (ja kahvilasin koon mukaan) ja kone muistaa valinnat. Kone huuhtelee automaattisesti itsensä käytön jälkeen. Perusteellisempi puhdistus ja kalkinpoisto hoituu kätevästi tableteilla ja kone ilmoittaa, kun on sen aika.

  Mitähän vielä… Kone on tosi helppo ja automaattinen. Ja sillä saa HYVÄÄ kahvia. Tavallinen suodatin-sumppi ei tosiaan maistu enää miltään, kun hyvän kahvin makuun on kerran päässyt 🙂 Ulkonäöltään Ena 9 on pieni, ja kromin värisenä ihan tyylikäskin, tosin ei toki tuollainen retro kuin nuo.

  Mielestäni on ollut hintansa arvoinen ostos. Normaalihinnaltaan se on vähän päälle 1000 euroa, riippuen ostopaikasta. Omani ostin Stockan kantis-tarjouksesta 900 eurolla ja sain kaupan päälle vielä Juran pienen maitojääkaapin, jossa maito pysyy kylmänä ja on heti valmiina käyttöön 🙂 Rehellisesti voin sanoa, että tuo Ena tekee parempaa (tiiviimpää ja kuohkeampaa) maitovaahtoa, mitä usein kahvilassa saa, jos erikoiskahvin tilaa. Suosittelen siis lämpimästi 🙂

  ps. Laskin muuten konetta ostaessani, että se maksaa reilussa vuodessa itsensä takaisin, vrt. jos joisi yhden latten kahvilassa joka päivä…

  • Tuota Juraa on kyllä kehuttu hurjasti. Jos tää ei olisi ulkonäköseikka, Juran konetta varmaan harkitsisinkin. Mulle se helppous ei kuitenkaan ole se ykkösjuttu, olen valmis hiukan kikkailemaankin. 🙂

   Hih, mä en voi laskea tuota säästöä kyllä noin suoraan. Täällä ei kuppiloita ole, paitsi teboilin huoltoasema, ja sieltä ei todennäköisesti lattea saa 😀

 5. Katri says:

  Meillä on ollut Francis Francis (mustan värisenä) ja Illy kapselit nyt noin kuukauden ja tykkään tosi paljon. Tulee keitettyä joka päivä sillä. Keitin superhelppokäyttöinen, kahvi aivan ihanan makuista, maidonvaahdotus hauskaa hommaa. Vielä kun oppis tekemään jonkun taideteoksen siihen maitovaahdon pintaan 😉

 6. Anna says:

  Meillä on tuo Francis Francis ja olen kovasti tykännyt. On ollut menossa mukana jo 11 vuotta ja toimii edelleen 🙂 Vaikkakin muuton jälkeen on ollut lähes käyttämättömänä tilanpuutteen vuoksi. On nappikauha sekä tavallinen, enemmän tulee käytettyä sitä tavallista koska juuri jauhettu on parempaa kuin napit! Meillä on Dualitin grinder, toimii erittäin hyvin sekin kun haluaa itse jauhaa pavuista. Ulkonäköseikkojen perusteella aikoinaan juuri tuohon ihanaan Francisiin päädyin 🙂

 7. Suski says:

  Moikka! Meillä tuo ihana Ascaso. On edelleenkin mielestäni markkinoiden parhaimman näköinen kapistus, kehtaa pitää esillä. Keitän Ascasolla kun on kiireetön aamu, päivä, ihanan leppoisa kahvihetki. Koneen täytyy lämmetä kunnolla ja kahvin tekeminen on ihan käsityötä. Isolle porukalle ja nopeat kahvit keittelen edelleen Moccamasterin suodattimella. Mulla ei meinaa riittää käsissä paukut jotta saisin kahvin tarpeeksi tiiviiksi painettua Ascason suodatinosaan (tamppi?) mutta mies saa hyvin kunnon creman aikaiseksi kaffen pinnalle. Googlettamalla löysin aikanaan youtubesta jonkun jenkkibaristan tms tekevän laitteella testikäyttöä. Oisinkohan ihan ascasolla tms hakusanalla hakenut. Eihän tuo nyt ykköslaite kahvieksperttien mielestä ole, mutta jotenkin tässä on enemmän tekemisen meininkiä kuin esim kapselikoneissa.

 8. Henna says:

  Kannattaa panostaa..itse hankkisin kunnon koneen ja myllyn jolla pavut jauhetaan. Mä en noihin kapselikeittimiin oikein lämpene. Mitähän niissä kapseleissa on edes..? Kunnon pavuista kunnon kahvia! Ja se tekeminen on helppoa, kun kunnolla sen harjoittelee. Netti on täynnä hyviä videoklippejä, mistä saa paljon apua. Myös sen kauniin sydämen saamiseen latten pinnalle. 😉

 9. Pieni lintu says:

  Tosi nättejä kaikki, itse keräilen keittiöön mustia härveleitä. 🙂

  Mietin kerran sellaista kapselikonetta, mutta mä haluaisin oikeesti tietää mitä niissä on aineita – taatusti kaikki lisäaineet ja tökötit. Tyydyn juomaan Moccamasterilla Juhla mokkaa. 😉 Ainakin toistaiseksi.

 10. Maria says:

  Moi!
  Täytyy sanoa että tuo Jura on niiiiiiiin hyvä…vaik ei “hän” mitenkään kaunis ole 😉 Mutta se “kahavin” maku….nams.. Niin mulla oli ensin käsikäyttöinen espresso aparaatti kunnes pyydin äitienpäivälahjaksi “kunnon” kahvinkeitintä ja sain sit minkä halusin. Olen ollut todella tyytyväinen ja en suostu etes huonoa kahvia juomaan ja tavallista suodantinkahvia en ole kuin pari kertaa elämäni maistanut mut ei ole mun juttu… Maku asoita joista voi aina vaihtaa mielipidettä ja tuleekin vaihtaa.
  Hyviä “kahavihetkiä” sinulle <3
  -Maria

  • Kiitos, Maria!
   Todellakin nyt niitä mielipiteitä saa antaa, kun kerran kysyttiinkin! 🙂 Mun täytyy nyt paneutua tähän aiheeseen ja kuunnella myös kanssa kahvittelijaa. Josko vuosi 2013 muuttaisi mun kahvimaailmaa 🙂

 11. Teija says:

  Onko pakko näyttää tämmösiä kuvia?? Mä olin jo unohtanut mun kahvikonehaaveeni 🙂 Noista kaikki näyttää kyllä tosi kauniilta! Ne kapselikoneet ei oikein muhun iske, ihan vaan jätteenkin määrän vuoksi. Ainakin pitää koettaa ajatella jotenkin ekologisesti 🙂

 12. Heippa!
  Onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

  itsekin haaveilen kahvikoneesta,koska rakastan hyvää kahvia! kyläillessä en juo kahvia,jos ei ole keitetty vähintään moccamasterissa…
  mutta asiantuntija sanoi minulle,että nespresso olisi aika hyvä!

  • Kiitos, Kristiina 🙂

   Joo, kyllä masteri on taviskoneista ehdoton kunkku, muut porisijat saavat jäädä kauppaan.
   Noita nespressoja on kyllä kuullut kehuttavan. Mene ja tiedä. Pitäisi päästä maistelemaan 😀

 13. Raija says:

  Heips! Huomaa kuitenkin, että jos juot kovin paljon kahvia, vauvakin saa kofeiinia ja saattaapi valvottaa. ( Jos nimittäin imetät) Itse tajusin sen vasta, kun vauva oli aikuinen 🙂

 14. Tarja says:

  Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta ajattelin kuitenkin kysäistä.

  Postasit jossain vaiheessa loppukesää/alkusyksyä niistä Lumoan ihanista tunikoista. Saako tiedustella mitä kokoa ne sinulla ovat? Itse käytän tavallisesti kokoa 36, vaikka koko vaihtelee riippuen vaatteesta ja vaatteen mallista. Mietin, että kumpikohan olisi parempi, S vai M… Omat synttärit lähestyy hurjaa vauhtia, ja ajattelin miehelle vihjaista että tuossa voisi olla aika ihana lahja 😉 Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Moikka.

   Mulla on noi mekot kokoa S, mutta ovat kyllä aika pientä mallia, että, voisin ottaa jopa kokoa isompana. Ihania yhtä kaikki!

   Ihanaa synttäriä, ja toivottavasti saat mieleisesi lahjan 🙂

 15. Riikka says:

  Voi ei, sun kolottelus kuulostaa ihan yhtä vakavalta, ku mun vauva-aikainen kolottelu. Ei viitsinyt edes laskea, kuinka paljon kahvia upposi. Perkalaattorilla keittelin Pauligin tummaa paahtoa jonku litran per päivä :). Suklaan menekki oli kans jotain ihan järkkyä, levy per päivä ei riittänyt… Ja jännä, ettei kumpaakaan himotusta ollut raskausaikana.

  Nautiskele beibistä, täällä jo viiden kuukauden ikäinen pätykkä. Ja muuten, kahvilla lotrattu pikkuvauva-ajan väsymys alkaa nyt purkautuun. Väsyttää aivan hirveesti. Sulle tulee onneks kevätaurinko ajoissa helpottaan väsymystä, ni ei välttämättä tuu tämmöstä tajutonta väsyä ollenkaan :).

  -Riikka

 16. Maria says:

  Hei..jäi sit eilen kirjuuttamatta että kun on hyvä kahvinkeitin (mikä sit itsekunkin mielestä on hyvä) niin ainakin itse huomasin että pavuissa on eroja… Kun vaihdoin luomupapuhin niin mielestäni “kahavista” tuli vieläkin parempaa..ja vieraatkin on kyselleet että mitä papuja käytän kun kahvi maistuu niin tuoreelle ja hyvälle 😉
  Aurinkoista päivän jatkoa sinnepäin <3
  -Maria

 17. Nina Oksa says:

  Hei mua kolottaa kanssa! Ja ihan nuo samat koneet olleet harkinnassa täälläkin, varsinkin Francis siintänyt haaveissa, ja mistäs muusta kuin ulkonäkösyystä 😉 Toki sitä hyvää kahviakin koneesta on saatava <3 Mielenkiinnolla lueskelen näitä kokemuksia ja mielipiteitä kyllä.

 18. Marie says:

  Hei,

  Samantyylisiä haaveita ollut täälläkin.
  Me hankittiin pressopannu ja käsikäyttöinen kahvimylly ja voin sanoa että ollaan siirrytty ihan uusiin sfääreihin niiden ansiosta. Kustansivat yhteensä reilu 100 euroa joten suosittelen ehkä näillä samoilla lähtemään liikkeelle. Ehkä huomaatte, että kahvikonetta ei tarvikaan. Meille taisi käydä niin 🙂
  Pressopannulla saa lattea ja miehelle on lisäksi mutteripannu jos espressoa haluaa tehdä. Taidankin keittää seuraavaksi aamupäiväkahvit.

 19. Lumo says:

  Hankin joululahjaksi Nesprsson Latissiman ja olemme olleet tyytyväisiä, kahvi valmistuu niin helposti. Kahvia juodaan lähinnä viikonloppuisin, mutta aamulatte tuo vähnä luksusta aamuun. Kotipihassa on metallinkierrätyspiste, joten kapseliroskasta tulee vähemmän huonoa omaatuntoa kuin jos metalliroska päätyisi sekajätteeseen.

  En suoraan sanottuna jaksasii hifistellä sinänsä upean näköisten ja varmasti hyvä kahvia tekevien monimutkaisten kahvikoneiden kanssa, kun kahvi ei kuitenkaan ole NIIN tärkeää minulle.

  • Varmaan ihan totta, että kone kannattaa hankkia tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Itse kuulun suurkuluttajiin ihan yleensäkin, joten yritän pohtia mahdollista hankintaa tosi pitkälle.

   Ja eihän se metalliroskan kierrättäminen tosiaan niin kauhea homma ole. Siinähän ne menee kuten muukin. Jotenkin vaan helposti ajattelee sen olevan jotain “lisätyötä”.

 20. Anne Malia says:

  Meillä on tuo Nespresson Maestria – ihan mieletön helppo vehje. Ollaan aitojen asioiden ystäviä, emmekä ole ikinä lämmenneet tavallisille kapselikoneille, jos maito tulee kapselista esanssina, ei lopputulos voi olla hyvä, näin ajattelen. Mutta kun tutustuimme ja kokeilimme Nespressoa, tajusin, että siinä kahvi on yhtä hyvää kun manuaalisesti toimivilla koneilla, käyttö vaan on paljon helpompaa.
  Meillä oli joskus ihan manuaalinen peressokone, eikä sitä tullut käytettyä, inhosin mm. joka kupillisen jälkeen tiukaksi pakkaantuneiden porojen puhdistamista siitä suotimesta.
  Kapselikone on niin vaivaton puhdistaa ja käyttää. Toki kahvi tulee paljon kalliimmaksi, mutta en jaksa välittää – käyttämätön kone se vasta kalliiksi tulisikin.
  Nespresson kapselit ovat täysin metallikeräykseen heitettäviä, useimmissa kapseleissa ei ymmärtääkseni tuo kierrätys onnistu.

  Pitkä kommentti, mutta suosittelen Nespresson Maestriaa.

  • Hei kiitos tästä!
   Musta on kiva kuulla, että kapselikone on miellyttänyt myös jotakuta “aidon kahvin” ystävää. Taitaa olla niin, että vika ei ole itse kapseleissa, vaan niiden ja koneiden laadussa.
   Tällä hetkellä vaivattomuus ja nopeus kyllä kiehtoisi, enkä jaksa tuota kapselikahvin hintaa niin miettiä, tuo kun on sitä ainoaa drinksuttelua mulle, voi siihen tipauttaa euron pari enemmänkin.
   Se kahvipaakun puhdistaminen on kieltämättä ihan jo mutteripannustakin inhottavaa ja työlästä. Laitetaan siis tästä pisteet Nespressolle….

Kommentoi