{ aattona }

07.3.2013

Se olis sitten naistenpäivän aatto! Ja kyllä, juhlasta kuin juhlasta saa halutessaan kaksipäiväisen, se ei ole homma eikä mikään! Henkilökohtaisesti tosin juhlin tätä aattopäivää yhtä arkisin menoin kuin huomistakin, mutta kuulostaahan tuo aatto jo paremmaltakin, kuin vain tavallinen torstai.

Oral-b -arvonta päättyy tänään iltakymmeneltä, joten nyt olis viimeiset mahkut osallistua.

Mua pyydettiin myös vinkkaamaan teille huomisesta vaunumarssista, jossa marssitaan äitiyskuolemia vastaan RFSUn johdolla. Tämä on ensimmäinen laatuaan meillä Suomessa, mutta ruotsalaiset (no tietenkin) ovat harrastaneet tätä jo useamman vuoden.

Lainaan tähän pienen pätkän tiedotteesta:

“Joka päivä 800 naista ja tyttöä kuolee, koska heiltä puuttuu mahdollisuus ehkäisyyn, turvalliseen aborttiin ja seksuaaliterveyteen. Uhreista 99 prosenttia asuu köyhissä maissa, missä äitiyskuolleisuus on yleisintä 15–19 -vuotiaiden tyttöjen keskuudessa. Teini-ikäisten tyttöjen on erityisen vaikea saada mahdollisuus ehkäisyyn ja seksuaalikasvatukseen, minkä takia heillä ei ole mahdollisuutta myöskään päättää omasta elämästään. Äitiyskuolemien määrä vähenee maissa, joissa varmistetaan naisille ja tytöille mahdollisuus ehkäisyyn, turvalliseen aborttiin ja tarvitsemaansa neuvolatoimintaan. Lisäksi jokaisella naisella ja tytöllä tulisi olla oikeus päättää omasta kehostaan. RFSU työskentelee yhdessä kumppaniorganisaatioiden kanssa ympäri maailmaa tavoitteiden saavuttamiseksi. Pienempi äitiyskuolemien määrä on edellytys myös köyhyyden vähentymiseen. Seksuaaliterveyden ja -oikeuksien parantaminen on tärkeä tekijä kestävän kehityksen kannalta, koska se tarjoaa naisille mahdollisuuden vaikuttaa elämäänsä ja paeta köyhyyttä.”

Vaunumarssi lähtee Helsingin Esplanadin puistosta Espan lavalta (Kappelia vastapäätä) klo 12.00. Marssin määränpää on Eduskuntatalo. Osallistua voit lastenvaunujen kanssa tai ilman! Jokainen marssija saa vaunusuojan, lämmintä mieltä ja MAT Cateringin tarjoamat sumpit!
Ei siis yhtään hullumpi idea muistaa huomenna myös naisia ympäri maailman! Varmasti sellainen hyvänmielentempaus, joten ainakin, jos keskipäivältä uupuu ohjelmaa, ja pääkaupunkiseutu on suhteellisen lähellä, suosittelen osallistumaan!

Mutta nyt minä alan selailla reseptien makoista maailmaa, sillä huomenna olen vuoden vanhempi kuin tänään, ja sekös jos mikä vaatii asiaankuuluvat (lohtu)herkut. Kaksipäiväisenä toki nekin – kuinkas muuten.

Aurinkoista torstaita.
Pitäkää hatustanne kiinni!


6 Responses to “{ aattona }”

  1. Katja says:

    Onnea ja mukavaa naistenpäivää! Nää tuplajuhlat on aina pahoja. ;O)

  2. Hannele says:

    Oikein tuplajuhlat, kiva juttu! Ja onnea hirmuisesti 🙂

  3. Heppu says:

    Hyvää naistenpäivää teidän perheen naisille <3

  4. Tarja says:

    Ihanaa naistenpäivää teiden perheen naisille, ja onnea myös synttäreiden johdosta! 🙂 Itselleni tämä maaliskuun alku on triplajuhlien aikaa, kun ensin on nimpparit, sitten naistenpäivä ja vielä perään synttärit. Miehelle helpompaa, kun kaikki päivät on putkeen ;D

  5. Tiina says:

    Onnittelut! Sulla on muuten sama syntymäpäivä kuin mulla. 🙂

  6. Maria says:

    Onnea ja Aurinkoa päivääsi <3…
    Ja hyvää naistenpäivää ihaNainen <3
    -Maria

Kommentoi