{ ajatuksia keittiöstä }

29.5.2013

Meillähän on tuo keittiö jäänyt vielä vallan ilman minkäänlaista remontointia. Siis mikäli sitä tapetin poistoa ja seinälaudoitusta ei lasketa. Oikeastaan meillä on muutenkin tämä remontinteko sellaisessa pysähdysvaiheessa, ja tekemättömien hommien lista on ihan mieletön. Keittiöstä ei ole moneen kuukauteen edes keskusteltu, saati mitään remonttia edes suunniteltu. Lattiapuut ovat edelleenkin odottamassa, mutta kuten ymmärrätte, uuden lattian teko edellyttäisi koko keittiön purkamista jne. Homma ei ole mikään ihan nopea, ja oikeastaan, en olisi siihen jaksanut lähiaikoina ryhtyäkään.
Eilen kuitenkin pitkästä aikaa otimme asian puheeksi, kävimme läpi vanhoja suunnitelmia, ja otimme huomioon asioita, joita tämän reilun puolen vuoden aikana, olemme havainneet. Niistä yksi oli haaveeni nimeltä Smeg; Kuten jossain kohtaa moni minua asiasta huomautti, olen todennut nyt itsekin, ettei pieni jääkaappi yksinkertaisesti riitä tämänkään kokoiselle perheelle, jossa ruokaa tehdään kerralla aika isojakin määriä, ja jääkaappi on tupaten täynnä lähes aina. Nyt olenkin aika tyytyväinen, että keittiön remontointi on jäänyt. Moni asia vanhoista suunnitelmistani on väistynyt uuden, paremman idean, tieltä.

IMG_0926

Syy siihen, miksi keittiökuvia ei blogissa ole näkynyt, on yksinkertainen: En pidä tuosta huoneesta laisinkaan. Ärsyttävä tumma laminaatti, josta natkutin jo kevät keikkuen tulevi -postauksessakin. Sama tumma jatkuu keittiön työtasoissa, ja paikoitellen välitila on kaakeloitu aika rujolla (jälleen tummalla) laatalla, joka kaiken kukkuraksi on saumattu silikoonilla, joka puolestaan loistaa aika inhasti ledvalojen ansiosta. Huhhuh, no siinä ne pahimmat. Ihan hirveästi en myöskään välitä kaapistoista, perinteisestä tiskipöydästä, tai kulma-avohyllyistä. Myös sähkötöiden osalta keittiö on toteutettu “ei niin meidän näköiseksi”… Siinäpä siis asiat jotka ovat korjauslistalla kunhan keittiön repiminen tulee ajankohtaiseksi.

keittiödkeittiöbkeittiöcIMG_0988keittiöe

Mutta tässä kaiken suunnittelun ja hauduttelun keskellä ajattelin kuitenkin joitakin pikku otoksi alaittaa tännekin. Lähinnä fiilistä, jota olen olosuhteista huolimatta koittanut keittiöön luoda. Huoneen toinen päätyhän on sellaista vapaata oleskelutilaa, eli kokonsa puolesta huone palvelee oikein mallikkaasti sekä perinteisenä keittiönä, ruokailutilana ja olohuoneenakin.

IMG_0715

Että semmosta tällä erää. Nyt pitää kiiruhtaa syömään, koska tajusin just, että en ole tänään syönyt vielä mitään muuta kuin kynsiäni….

Pysykeehän taajuudella, luvassa on kiva arvonta!


16 Responses to “{ ajatuksia keittiöstä }”

 1. Nuo astiat ja korit näyttävät tosi kauniilta, samoin kukat 🙂

 2. Joo, jaan tämän tunteen. Tiedän, mitä tarkoitat! Meillä keittiö ei ole ollenkaan omaa makuamme. Ja talon ärsyttävin huone. Pian olen jo niin kyllästynyt, että alkaa leka heilua ja ollaan sitten ilman jos olla pitää 😉

  • Niin, sähän oot samasta asiasta myös kirjoittanut. Meillä taloon tullaan oikeestaan heti miten keittiön kautta. Eteisestä siis kuljetaan keittiöön, ja porukka sitten jämähtääkin siihe. Ärsyttää, kun se on kuitenkin huoneista se vähiten meidän näköinen. Toisaalta me ollaan kyllä itsekin melkein aina keittiössä. Siellä kun on sohvat ja nettipistekin niin mukavasti. Nyt juuri vastaan sulle keittiön työpisteestä, Klaara makaa lattialla ja Niilo värittää. Pöh!
   Kyllä tähän vaan on varmaan pakko joku remppa aloittaa, mä en jaksa muuten. Me koitetaan mahdollisimman paljon hyödyntää vanhoja laatikoston runkoja ym. Tää keittiö kun on vain kolmisen vuotta vanha, tuntuu kurjalta repiä kaikki palasiksi. Koska keittiö on paikallisen puutyöliikkeen tekemä (ei siis mikään täyspuinen), ja laatikostojen etusarjoitus ei esim. Ikeaan sovi, ajateltiin, että pyydetään se keittiön tehnyt tyyppi käymään, ja saa sitten antaa suoraan oman hinta-arvionsa.
   No, mutta ei se nyt kuitenkaan ihan heti tule tapahtumaan, vielä kun on epäselvää, onko tänäkään kesänä edes lomia 🙁

   Tsemppiä sinne. Lekalla tai ilman 🙂

 3. Pieni lintu says:

  Meidän vuokra-asunnossa ei oikeestaan ole mitään kivaa huonetta..heh! 😀 Lattiat on reikäset muovimatot, pissanväriset. Seinät pitänyt täyttää tauluilla kun on proppuja ja reikiä seinät täynnä. Kakan väriset kukkakaakelit keittiössä olen peittänyt harmaalla peittävällä kontaktimuovin tapasella jutulla, huh siinä oli työmaataa.

  Ihanat kuvat silti postauksessasi! <3

  • Huh, no se on tosiaan mielikuvitukselle hyvää puhdetta, kun yrittää luodda sitä omaa tunnelmaa vallitseviin olosuhteisiin. Mutta onneks sä oot sen verran näppärä, että noi kikkailut onnistuu 🙂

 4. Elisa says:

  Kaikesta “kauheudesta” huolimatta kuvat ovat super kauniit ja jollei niiden seurana olisi ollut listaa kaikesta kamalasta niin ei olisi ollenkaan huomannut. Koita kestää. Vielä senkin aika tulee. Minkävärinen Smeg on suunnitelmissa?

  • Hahaa, olipas juu tekstissä taas narinaa 😀

   Mä haaveilin kerman värisestä smegistä, mies haluis valkoisen. Tää taisto jäi nyt taistelematta, koska smeg todettiin vain liian epäkäytännölliseksi 😀

 5. salla says:

  Kuvien perusteella olet onnistunut luomaan kivan fiiliksen keittiöön 🙂
  Meillä on myös keittiö sellainen murheenkryyni että.. isompaan remppaan ei ole rahaa laittaa, mutta taidettiin löytää pienemmän budjetin ratkaisu toimivampaan(?) keittiöön. Ja teillä sentään on valkoiset kaapinovet! Meiltä löytyy sellaiset “mummo-slogien” väriset tumman kerman/beigen väriset, mutta onneksi ne voi maalata 🙂

  • Ouh, mummo-slogit! 🙁
   Joo, onnek son valkoinen, mutta tosiaan ei toikaan nyt ihan se mun juttu ole, joten jotenkin täytyy vaan saada tää keittiöasiakin taas pikkuisen vireille, ja kerätä voimat ja inspis 🙂

 6. Cartsa says:

  Meillä tuo jääkaappikuvio on ratkaistu sijoittamalla extra “kaljakaappi” kodinhoitotilaan. Se on helpotus, kun järkätään juhlia ja siellä tulee säilytettyä juurikin etukäteen valmistettuja ruokasatseja. Isot limut ja vissypullot ja mehut (ja ne oluet) ei turhaan täytä keittiön kylmäsäilytystilaa. Toimii meillä.

  Raikkaita kuvia teidän keittiöstä.

  • Meillä kodinhoitotilat on laajennusosan alla, eli keittiön alla. Siellä on myös kylmä kellari, joka tosiaan nielee kaikki vihannekset, munat, juomat ym.
   Me ollaan kuitenkin niin patalaiskoja, että kellariin käveleminen on turhan työlästä. 🙂 Ei sinne tuu lähdettyä aina kauppareissun päälle, jotenkin vaan yrittää ahtaa kaikki kaappiin.
   Todennäköisesti kodinhoitotilaan laitetaan vielä yksi jääkaappi, pakastin siellä jo onkin. Helpottaa juhlien aikaan kun tilaa on riittämiin, tosin talvella kuistikin toimii hyvin säilytystilana.

 7. Sande says:

  Moikka! Kauniita tunnelmallisia kuvia! 🙂 Vaikka tekstin mukaan olisi odottanut ihan jotain muuta! 😉 Kyllä se siitä vielä!!!
  Ja ihan pakko kysyä; mistä olet noita kauniita bamboo food sticksejä ostanut? 🙂

  • Tikut on Nougatista. Ne on kivoja tapaksien kanssa ja mansikoiden ym. seurana.

   Toivotaan, että keittiö jossain kohtaa muuttaisi ilmettään sen verran, että siitä liikenisi kuvia enemmänkin blogiin asti 🙂

 8. Anne says:

  Tosi kauniin olet keittiöstä kaikesta huolimatta tehnyt. Mutta hyvällä silmällä, saa vähemmänkin kauniista viihtyisän. Ja sinulla sitä silmää on! Meillä oli edellisessä asunnossamme iso punainen Smeg. Nykyiseen keittiöön sitä ei saanut sijoitettua, mutta kun putkiremontin myötä keittiö kokee joka tapauksessa uudistuksen yritän suunnitella tilan niin, että saan sinne taas Smegin, tosin tällä kertaa valkoisen tai luonnonvärisen. Ei se ehkä kaikista käytännöllisin jääkaappiyhdistelmä ole, mutta aika usein annan käytännöllisyydelle ulkonäön vuoksi periksi 🙂 Aurinkoista torstaita!

  • Meillä oli myös vastakkain juurikin se kerman sävyinen ja valkoinen smeg. Jos keittiöremppa oliskin tehty heti, smeg toimisi meillä varmasti mainiosti. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa suuri jääkaappi, eli kaksi kertaa sen, mitä edelliset ovat olleet. Ja hittolainen, kun reilussa puolessa vuodessa siihen on tottunut! Nyt pieni jääkaappi tuntuisi kuin jo myönnetyt etuudet vietäisiin 🙂 No smeg on kuitenkin tuolla takaraivossa. Tiedä, mihin sitten lopulta päädytään. Ihanaa olla nainen: aina lupa muuttaa mielensä 😀

Kommentoi