{ kesärento }

21.7.2013

Viime päivinä ei juuri ole hellevaatteita tarvittu. Olen tallustellut kotona villasukissani, miettinyt syksyä, ajan kulkua, tulevia juttuja ja kaikennäköistä muutakin. Tuntuu jotenkin niin kovin haikealta katsoa kun syysleimut kukkivat kauniina, komeamaksaruoho alkaa saada hentoa punaa ylleen ja vehnäpellot muuttavat väriään. Eletään kuitenkin vasta heinäkuuta, kenties lämpimät ovat vielä tulossa, ja elokuu todistaa kesämme siirtyneen kalenterivuoden keskivaiheilta hieman eteenpäin.

verandah Uusi Kuu -blogi

Kuistilla on kuitenkin lämmin, vaikka ulkona puhaltaa kylmä tuuli. Kesäkengät odottavat kaikessa rauhassa, että uskallan taas luopua sukistani ja paljastaa varpaani. Aurinkoa ja lämpöä odottavat myös Tine K:n kesäkassi ja BeckSöndergaardin ohut puuvillahuivi. Kaikki ne merkitsevät minulle rentoa kesäelämää, loman tunnetta ja huolettomuutta.

kuistilla Uusi Kuu -blogi

Vanhoilla Scollin sandaaleillani on myös toinen merkitys. Samaisissa kengissä astelin ensimmäisen kerran katsomaan tätä taloa. Muistan kuinka riisuin kesäkenkäni eteiseen ja sipsuttelin paljain jaloin talossa. Mielialani oli samaan aikaan kiihtynyt, jännittynyt, mutta onnellinen. En varmaan voi koskaan luopua noista kengistä!

summer shoeshallway Uusi Kuu -blogi

Kuistin valoisasta ja kesäisestä tunnelmasta pitää nyt kuitenkin siirtyä pikkueteiseen. Koneella istumisen sijaan on tehtävä jotakin, että punaruskeasta värimaailmasta päästään tähän samaan raikkauteen ja valoisuuteen, joka vallitsee verannalla.

becksöndergaard Uusi Kuu -blogi

Kenties huomenna jo lämpöisemmin terveisin! Suloista sunnuntaita!


18 Responses to “{ kesärento }”

  1. Ansku says:

    Erään sääennusteen mukaan elokuu olisi ilmojen puolesta parasta lomailuaikaa…eli kesää ootellessa 🙂

  2. Cillatar says:

    Ihania kuvia jälleen! Joo, täällä kans menty sukat ja conssit jalassa, ballerinoista ja paljaista jaloista ei tietoakaan muutamaan päivään. Pakko kysyä tuosta eteisen (?) valkoisesta kenkä(?)säilytyspenkistä. Onko se Ikean? Olen nähnyt vastaavia instagramin kuvissa monia kertoja ja aina miettinyt mistähän ko. huonekalu on kotoisin. Kiitos jos valaiset asiaa :). Toivotaan aurinkoa PIAN!

    • Onneksi tänään jo hiukan lämpeni, tosin sisällä on vielä villasukat olleet tarpeen.
      Joo, toi on sitä Ikean leksvik (oliks se sellanen) sarjaa, mutta penkkiä ei enää tehdä. Loistava kalu, joka tosin piristyi vlkoisen maalin ansiosta enemmän makuuni 🙂

  3. Kotivalo says:

    Mä uskon vakaasti, että paras kesäaika on vielä tulossa, sillä mulla on neljän viikon kesälomasta vasta yksi vietettynä. Pakkohan sitä silloin on vielä päivän paistaa lämpimästi =)

  4. Kaati says:

    Heh, meilläkin mies nauraa, kun minä kuljen villasukat jalassa. Kehotti laittamaan myös “pitkät kalsarit”.. Täällä rannikolla on kyllä tänään ollut lämmin päivä, mutta pari vähän koleampaakin mahtui joukkoon. Uskon että sieltä vielä lämpimät tulee – ehkä tuo poikkeuksellisen aikainen kesäsää vähän hämää meitä!

    • Se hämmentää luontoakin! Jotenkin ihan rytmi sekaisin!
      Mutta nyt kyllä pitäis sukista jo luopua ja antaa varpaillekin valoa ja lämpöä. Toivottavasti tämä oli vain jokin välivaihe kesässä 🙂

  5. leena says:

    Tiistaina lämpenee meilläkin. Hui miten kylmää onkin ollut. Tänään kauppareissulla olin pukeutunut jo villahuiviin ja paksuun kesätakkiin, on niin syväjäätynyt olo.
    Olimme lauantaina jokirannassa ( palelin ! ). Täytyy sanoa että kylläpä entiset kotiseudut näyttää kauniilta.
    Anttilan tilalla täytyy myös poiketa lähipäivinä.
    Lämmintä KESÄviikkoa Emilia ja perhe. Amalia on söpö.

    • Meillä oli eilen sähkötkin illalla pari tuntia poissa, ja siinä kynttilän kanssa vessassa olllessa tuli aika syksyinen olo 😀

      Arvaa vaan onko meillä vedetty anttilan herneitä taas ämpäri kaupalla. Huh, on ne vain niin hyviä! Niilo kutsuu paikkaa herneläksi. Samalla kaavalla taipuu pitseria pitsalaksi ;D

      Ihanaa kesää!!!

  6. Celina says:

    Kauniita kuvia kylmyyden keskelle <3 Me tultiin espanjan lämmöstä torstaina ja luulin paleluni johtuvan vain siitä 😉 Mutta todella tuntuu ilma jo syksyiseltä!

  7. Hannis says:

    ON muuten ihanat kengät. Voi, kun mulle osuis samanlaiset jossain vastaan… Ja samat fiilikset. Ihmeellinen elokuun olotila, vaikka ollaan heinäkuun puolivälin yli vasta vähän hiippastu. Ja just tänään kävin yhdellä puutarhalla, jossa syyskukat olivat jo kaikki loistossa. Vähän outo olo. Mut ensi viikolla on taas kesä!!

    • No joo, onneksi se alkaa taas vaihtua kesäisempään säähän!

      Hassua muuten, että jätit nyt kommentin. Mä nimittäin tuossa sunnuntaina just mietin sua, kun ajattelin näitä hoitovapaa juttuja, omia suunnitelmia, haaveita, opiskeluja ja sitä, että unelmiaan voi tavoitella kyllä aikuisemmallakin iällä. Tää oli varmaan jotain telepatiaa 😀 Ja siis tässä ajatuksenvirrassa sä olit mulla sellaisena positiivisena esimerkkinä! 🙂

  8. Sanna says:

    Ihana tuo Tine K:n kassi! Mulla on ollut sellainen toivelistalla jo pitkään! 🙂 Sanna

  9. Marjo says:

    Moi,

    Tine k:n kassista olisin kysynyt mikä koko se on? Katsoin heidän nettisivuja ja yritin miettiä sopivan kokoista ns. kauppakassiksi tai rannalle.

    Kiitos jo etukäteen vastauksestasi 🙂

    • Moikka, ja anteeksi, että vastaukseni kesti!

      Itselläni on tinen korikasseja useampaa kokoa, mutta juuri tämä koko on sellainen kaupunkikierrokselle, kauppaan ja rannalle sopiva. Kassi on noin 38-40 senttiä korkea, ja muistaakseni se olisi sitten kokoa M, mutta en ole ihan varma, miten toi järjestys menee.
      Toivottavasti tästä oli jotain apua!

Kommentoi