{ kauniit korvapuustit }

28.3.2014

Lupasin ohjeen eilisessä postauksessa näkyvien korvapuustien kieputtamiseen, ja tässä sitä nyt tulisi. En tiedä, onko näille pullille jokin oikea nimikin, huikatkaa ihmeessä, jos tiedätte. Itse kutsun tällä tapaa tehtyä pullaa nutturapullaksi tai nutturapuustiksi. Onhan se vähän nutturan näköinen!

kauniit korvapuustit 14

Varsinaista taikinareseptiä en nyt tähän kirjoita, koska varmasti monella pullataikina syntyy näppituntumalla. Ja, jauhopussien kyljestäkin kai aina jokin peruspullataikinan ohje löytyy. Oma näppituntumani tulee kuitenkin muutamasta perusjutusta, kuten, että puolta litraa maitoa kohden käytän puoli pakettia voita, yhden munan ja kokonaisen putkilon kardemummaa.

kauniit korvapuustit 2

Nutturapullat Uuden Kuun tapaan:

Ota osa taikinaa (esim 0,5 litran taikinasta 1/3), ja kauli se suorakaiteen muotoon. Ei neliöksi, vaan pitkänmalliseksi suorakaiteeksi.
Toimi samaan tapaan kuin korvapuustejen kanssa yleensäkin, eli voitele tainalevy rasvalla, ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.

Taita sitten taikinalevy kahtia, niin että edessäsi on noin nelion mallinen kaksinkertainen taikinalevy. Itse yleensä tasoittelen levyä vielä kaulimella, jotta ilmakuplat lähtisivät pois, ja levy asettuisi reunoistaan tasaisesti.

Leikkaa noin parin sentin levyisiä taikinasuiruja taitereunasta kohti vastakkaista reunaa. Leikkaa sitten suiru vielä pitkittäin kahtia, mutta jätä taitosreunaan noin sentin parin mittainen pätkä, joka yhdistää ohuet taikinaviipaleet.

Kieputa kahta taikinanauhaa toistensa ympäri. Kuvissa teen tämän pöydän päällä, mutta homma toimii tosi nopeasti kun roikottaa tainaa ilmassa ja kieputtaa  nauhat vikkelästi. Muutaman tehtyään pääsee vauhtiin, ja pullat syntyvät oikeesti nopeasti!

kauniit korvapuustit ohje 1 kauniit korvapuustit ohje 2

Kieputa taikinanauha pellille siten, että aloitat liitoskohdasta ja alat kokoamaan ”nutturaa” sen päälle. Sujauta loppupää nutturan alle, ja näin pullanuttura ei aukea uunissa.

kauniit korvapuustit 10

Voitele munalla ja ripottele raesokerit päälle!

kauniit korvapuustit ohje 3

Uuniin ja avot!
Perjantain iltapäiväkahvit on pelastettu!
Se on muuten nyt teidän syy, että meillä leivotaan pullaa kahtena päivänä peräkkäin! Pitää taas kiikutella lämpimäisiä jonnekin, ettei mene ihan pullamössöksi koko viikonloppu! :)

kauniit korvapuustit 13

Ai niin, sitten toinen reseptivinkki:
Mintun maailman paras pizzapohja!
Oli ihan pakko kokeilla eilen, ja kyllä, se toimi! En ole koskaan ikinä saanut kotona pitsaani tuollaista rapeaa pohjaa. Suosittelen, jos yhtään on esim. pitsaperjantait mielessä! ;)

Herkullista viikonloppuun siirtymistä!


12 Responses to “{ kauniit korvapuustit }”

 1. Avatar AnnaW sanoo:

  Meinasin ilmoittautua vapaaehtoiseksi pullan syöjäksi mutta eihän tämä id salli :/ No onneksi meillä tuoksuu omenavaniljaskonssit, just tulee toinen pellillinen uunista :) herkullista perjantaita teille!

  • No mä olisin sulle kyllä vaikka pullat lähettänyt! Mutta toisaala, ihan hirmu herkullisilta kuulostavat myös omenavaniljaskonssit! :)

   Herkkusuut osaavat nauttia arjesta! :)

 2. Ai nam, kuinka herkullisen näköisiä! En ole leiponut pullaa varmaan yli vuoteen. On muka niin vaivalloista. Täytyy piakkoin ryhdistäytyä, ja kokeilla korvapuustien nutturalle laittamista.;)

  • Kaikki tuntuu aina vaivalloiselta, ennen kuin aloittaa. Mutta, oikeesti leipominen on ihan kivaa, eikä mitenkään vaivalloista. Mä leivon joka viikko vähintään kerran, tämä oli tälle viikolle jo neljäs taikina. :)
   Terapeuttista hommaa. Varsinkin kun ei omista yleiskonetta, saa vaivaamisessa oikein käyttää voimaa! :)

 3. Avatar Hanne sanoo:

  Kiitos kivasta ohjeesta!
  Ovat kauniin näköisiä ja varmasti maistuvia:)

 4. Avatar kaisaminni sanoo:

  Ooh, nutturapullat! Mikä ihana nimi! Näyttää hyvältä. Tahtoo pullaaaa!

  <3

 5. Avatar Hanna sanoo:

  kiva ohje kiitos, nyt pitäisi löytää vielä aika pullan leipomiseen ehkä sunnuntaina :)

 6. Avatar R sanoo:

  Ihanan näköisiä pullia! Innostuinkin leipomaan postauksesi myötä nutturapullia sekä Mintun maailman parasta pizzaa. Kerrankin onnistuinkin saamaan nättejä pullia!