{ paremman ihon metsästys }

25.8.2014
Yksi tämän syksyn blogiteemoista  tulee varmasti osaltani olemaan iho. Iho-ongelmista, ihonhoidosta ja ihon merkityksestä itsetuntoon, olen kirjoittanutkin teille vuosien varrella tasaiseen tahtiin.
Kokemuksiani sekä kosmetiikan, että aknelääkkeiden parista, voit löytää tunnisteen beauty alta.
Koska ihonhoito, ja kasvojen ihon kunto, ovat asioita, joiden kanssa joudun painimaan päivittäin, lähdin mukaan Indiedaysin ja Vichyn yhteiseen kampanjaan. Kampanjan kantava teema on unelmaihon saavuttaminen säännöllisellä ja johdonmukaisella ihonhoidolla.
vichy1
Kanssani tähän ihonhoitohaasteeseen lähtivät Rillan Kodin Rilla ja All I ever wanted is here -blogin Karla.
Puhuttaessa ihanneihosta meillä monilla on hyvin samankaltaiset toiveet ja haaveet, mitä ihon kuntoon tulee. Lähtökohtaisesti jokainen ihminen on kuitenkin ihotyypiltään yksilö, eikä universaaleja ihonhoito-ohjeita ole olemassa. Hyvin erilaisista lähtötilanteistä lähdimme myös me kolme bloggaajaa tavoittelemaan parempaa ihoa.
Koko Suomen lomaillessa heinäkuussa, aloitin oman unelmaihoni metsästyksen Helsingistä Kluuvin Apteekista. Tapasin Vichyn edustajan, jonka avulla kartoitimme ihoni kuntoa, tarpeita, puutteita – ja niitä toivottuja tuloksia. Omalle iholleni sopivien tuotteiden lisäksi, sain mukaani tietoa ja vinkkejä. Kirjallisia ohjeita ihonhoitorutiinieni päivittämiseen, ruokavalion merkitykseen jne.
Kuten tuolta beauty tunnisteen alta voitte lukea, Vichyn tuotteet ovat omalla kohdallani hyvinkin tuttuja, ja olen käyttänyt niitä jo jokusen vuoden. Olen kuitenkin kokeillut tuotteita vähän ristiin rastiin yhden tuotemerkin alta, eikä ihonhoitooni ole muodostunut selkeää ja johdonmukaista tuoteperhettä. Nyt olen kuitenkin oppinut, että kokonaisuudella on merkitysta,ja ihonhoidossa koko ketju puhdistuksesta kosteutukseen ja tehohoitoihin on tärkeää.
vichy2
Paitsi että apteekkikosmetiika on luotettavaa ja helposti saatavilla, apteekeista voi nykyään löytää asiantuntija-apua iho-ongelmiin ja ihonhoitoon yhtälailla, kuin tavaratalon kosmetiikkaosastolta. Ja, tätä ammattiapua kannattaa todella hyödyntää, sillä juuri niiden itsellesi sopivimpien tuotteiden valinta voi joskus olla haastavaa, ja itse myös usein sokaistuu jostakin iho-ongelmastaan niin paljon, että unohtaa kokonaisuuden merkityksen. Hyvänä esimerkkinä oma akneni, jonka annoin vuosia vetää itseäni harhaan, ja keskittyen finneihin ja epäpuhtauksiin, laiminlöin ihoni muut tarpeet, kuten kosteutuksen ja herkän ihon rauhoittamisen.
vichy4
Apteekki löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kunnasta, mutta varsinaisia Vichy-apteekkejakin on!
Vichy onkin listannut suomen apteekit oman tuotetarjonnan ja ammatitaitoisen hekilöston mukaan, ja lähimmän Vichy-apteekkisi voit tarkitaa tästä.
Vaikka tuosta listasta ei löydykään esimerkiksi omaa lähiapteekkiani, se ei tarkoita, etteikö Vichyn tuotteet löytyisi apteekkimme hyllystä. Tasaisin väliajoin, myös meidän apteekissa vietetään ihonhoitopäiviä, ja tällöin paikalle saapuu juuri ihonhoitoon perehtynyt ammattilainen. Nämä ihonhoitopäivät ovat apteekissamme myös siltä kannalta mukavia, että yleensä asiakkaiden iloksi tuotteiden hinnoissa on mukavia alennuksia. Suosittelen siis, että mikäli asut minun tapaani pienessä kunnassa, kysyt suoraana apteekistasi, onko tämän kaltaiset tapahtumat myös teillä mahdollisia!
vichy3
Oman ihonsa analysointia ja ihanneiho-diaknoosia voit kokeilla myös Vichyn Ideal Skin Diagnostic -sovelluksen avulla. Sovelluksen kautta on myös mahdollisuus voittaa omalle iholleen sopivat ihonhoitotuotteet!
Vichyn My Skin -ohjelmaan kannattaa myös tutustua, sillä sitä kautta saat ajankohtaista tietoa ja apua omaan ihonhoitoosi liittyvistä asioista!
Entä oma ihoni, ja mistä lähdettiin liikkeelle?
Kuten tiedätte, joudun painimaan edelleen finnien ja arpien kanssa. Mistään teini-ihosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä samaan aikaan ihoni kaipaa kosteutta ja hellivää hoitoa. Ihooni on muodostunut juonteita, ja vuosien myötä olen alkanut kärsiä myös erittäin herkästä ihosta, johon tietysti lukuisat lääkekuurit ja voimakkaat hoitovoiteet ovat vaikuttaneet.
Valitsimme iholleni sopivat tuotteet Vichyn valikoimista, ja paria poikkeusta lukuunottamatta hoitolinjaksi valikoitui hellävarainen, silottava ja heleyttävä Vichy Idéalia. Idéalia -sarjastahan itselläni onkin jo ollut tuotteita käytössä (kokemuksiani voit lukea esim. täältä, täältä ja täältä), mutta nyt koko kokonaisuus hiottiin kuntoon. Niin, ja jopa BB-voiteen käyttöön löytyi niksi, jolla meistä lopulta tulikin ystäviä!
Enemmän noista tuotteista, ja koko prosessista kerron teille jatkossa vielä lisää. Nyt täällä alkaa sellainen härdelli, että oksat pois!

2 Responses to “{ paremman ihon metsästys }”

 1. Avatar Maria sanoo:

  Moikka Emilia!
  Mä tykästyin ID:n pikkujoulujen päivätilaisuudessa saamaani Vichyn Idealia life serum voiteeseen ihan hirmuisesti. Se sopi mun sekaiholle hyvin. Iholle, joka on välillä kuiva ja välillä rasvainen. Välillä pukkaa näppyä ja välillä voi hyvin. Kiitos muistutuksesta, sillä tuo voide on ollut käyttämättä kesäkuukaudet. Mä aina hurahdan uusin tuotteisiin ja sitten ne vanhat (hyväksi toteamani tuotteet) jäävät käyttämättä :/

  Mulla hormonit vaikuttavat ihon kuntoon ihan hirmuisesti. Esim. kevättalvella lopetettuani e-pillerit olen taistellut ihoni kanssa todella paljon. Enemmän kuin teini-iässä ikinä. Söin jopa vähän aikaa ab-kuuria (lopetin sen kesäksi) ja lätkin naamaani Avitcid-voidetta. Iho kuivui eikä näpyt lähteneet. Onneksi tajusin mennä kosmetologille, sillä pari kertaa sarjahoitona tehty (kaksi viikkoa välissä) Elsa Hjeronymus -hoito ja Sothysin kotihoitotuotteet todella auttoivat ja en muistakaan, koska ihoni olisi ollut näin hyvässä kunnossa. Paitsi raskausaikoina, mutta kun ei sitä iltatähteäkään ihan ihon takia viitsisi alkaa yrittämään ;) Tästä viisastuneena päätin alkaa käymään kasvohoidossa useammin. Nyt viime kasvohoidosta oli aikaa jo yli viisi vuotta. Joten suosittelen myös tuota kokonaisvaltaista ihon kunnon kartoitusta, joka sullekin tehtiin.

  Iän myötä myös noita juonteita on alkanut tulemaan…ja naururyppyjä :) Mutta mieluummin ne kuin ne inhottavat näpyt. Mulla ei ole koskaan varsinaisesti ollut kipeitä, tulehtuneita finnejä vaan sellaista pientä ”mannaryyninäppyä”. On se kiva, että näin kolmenkympin paremmalla puolella iho reagoi kuin teini-iässä konsanaan :D Hoitotuotteet pitää vaan sopeuttaa tämän iän vaatimiin tuotteisiin.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  • Voi mä olen ihan samanlainen! Kokeilen kaikkea uutta ja unohdan ne vanhat hyväksi todetut tuotteet. Nyt oli päässyt käymään näin sen idealia pro -serumin kanssa.

   Yritin tuossa itsekin lopetella e-pillereiden käyttöä, pieni toive vielä kolmannesta lapsesta. Sitten iho räjähti. Ja mulla on oikeesti niitä isoja kipeitä finnejä, osa ei tule edes pintaan, vaan naama menee vaan muodottamaksi, kun muhkurat on syvällä ihon sisällä.
   Otin pillerit takaisin, ja nyt neljä kuukautta olen taas niitä käuyttänyt. Pikkuhiljaa alkaa hiukan helpottaa.
   Mulla eka raskaus sai ihon hyvään kuntoon, toisen aikana soin ab-kuurinkin, kun oli niin pahasti naama tulehtunut. Roa kuuria en enää tahtoisi syödä, kolme jo takana. Se kun rasittaa niin paljon elimistöä. Tosin lääkäri sanoi, että yhden voi vielä määrätä, mutta koitan välttää sitä kaikin voimin.
   Nyt iho on tosiaan jo huomattavasti parempi, tietysti kuukaudessa tuo hormoni taso heittelee, ja huomaan myös vehnän vaikuttavan sokerin lailla ihon kuntoon.
   Mutta kokonaisuus ratkaisee, ja pikku hiljaa nyt kohti sitä unelmaihoa. Rypyt ja juonteet hyväksyn minäkin, kunhan näppylöistä vain pääsisi joskus eroon!