{ lasten valtakuntaa }

07.10.2014

Eli kuvia lastenhuoneesta.
Lasten valtakunta taasen on ehkä hiukan harhaan johtava, tuntuu kuin lasten valtakuntaa olisi koko muu talo, paitsi lastenhuone. Meillä kun on reilusti lelukorit ja satukirjat keittiössä, ja vietämme lähes kaiken ajan siellä.
Jotenkin mukavaa, kun koko perhe on samassa tilassa, ja kaikki puuhailevat juttujaa. Lastenhuone palvelee leikeissä oikeastaan silloin kun esikoisella on leikkikaveria, hän haluaa rakentaa suuren junaradan tai muun ison rakennelman, tai silloin, kun lapset tekevät majan kerrossängyn alapedille.
Kysytte usein kuvia lastenhuoneesta, mutta koska tuolla nyt ei juuri mikään ole muuttunut, en ole jaksanut kuviakaan päivitellä. Eilen, vaihtaessani Klaaran lakanoita, päätin kuitenkin nappasta jonkun kuvan. Toivottavasti näistä nyt on jotakin iloa!

lastenhuone 6

Klaara nukkuu yönsä lastenhuoneessa, mutta pikkumies kömpii illalla meidän sänkyymme, josta kannamme pojan sitten jatkamaan uniaan omaan sänkyyn. Tosin yöt joina mieheni on poissa, ovat pojalle spesiaaleja. Hän tietää hyvin, että näinä öinä äidin vieressä saa nukkua vaikka aamuun.
Lastenhuoneessa nukutaan, mutta sillä on tärkeä merkitys myös säilytystilana. Molemmilla lapsilla on puinen vaatekaappi ja huoneessa säilytetään tietenkin suurin osa leluista. Lehtiä, kirjoja, värityskirjoja, pikkuautoja ja pehmoleluja. No, juttuja, mitä nyt lastenhuoneessa yleensäkin on….

lastenhuone 5

Klaara nukkuu edelleen päästävedettävässä pinnasängyssään, johon hän muutti Leanderin kehtokeinun jälkeen. Vielä ei ole tullut tarvetta vaihtaa laidattomaan sänkyyn, ja toivon, ettei tulekaan, sillä pidän tuosta sängystä todella paljon.

lastenhuone 2

Molemmilla lapsilla on samanlaiset vaatekaapit, ja ne on sijoitettu ikkunan molemmin puolin. Ikään kuin Klaaran puoli huonetta, ja Niilon puoli huonetta. Toistaiseksi tämä yhteismajoitus siis toimii meillä moitteetta.

lastenhuone 1

Lastenhuone(kin) on yhä listaton, sillä tähän huoneeseen ei tule vielä sähköjä. Toiveissa nyt kuitenkin olisi, että tämä talvi saataisiin jo elää vähemmällä jatkojohtomäärällä, ja lastenhuokin saisi kiinteät sähkökalusteet.

lastenhuone 3

Reipasta aamua ja iloista tiistaita!

PS. Laitoin eilen Instagramiin kuvan astiakaapista hyllyineen.


6 Responses to “{ lasten valtakuntaa }”

  1. Riikka says:

    Kauniin ja harmonisen näköistä kerrassaan. Saanko kysyä mistä nuo ihanat pupulakanat ovat? 🙂

  2. Elisa says:

    Ihania lastenhuonekuvia. Tälläinen inspis onkin vihdoin meillekin ajankohtaista. 🙂 Mutta ihana on myös toi uusi astiakaappi!!! Siis aivan uskomaton. En malta odottaa, että nähdään kuvia siitä, kun kaikki kauniit astiat on laitettu sisään. 🙂

  3. Katariina says:

    Todella kaunis ja hempeä lastenhuone. Ihastuin päästävedettävän pinnasänkyyn ja vaatekaappiin. 🙂 Saanko kysyä minkä merkkiset ne ovat ja mistä mahdollisesti voisin tiedustella näitä?

    • Vaatekaapit ovat tosiaan Ikean vanhempaa tuotantoa (Leksvik), ja olen aikanaan maalannut ne valkoisiksi. Pinnasänky on viime vuosisadan puolivälistä, ja se on löytö huuto.netistä.

Kommentoi