{ suklaakakku }

14.1.2015

Mikäköhän siinä on, että ranskattaret voivat syödä joka päivä croisantin ja palan kakkua, mutta meille Suomi-neidoille sitä tuskin suositellaan. Pah, ja kakkua kans, sanon minä! Iltapäiväkahvi maistuu paremmalta kun sillä on seuralainen, ja nimenomaan avec kiinteässä muodossa.

Empiirisen tutkimukseni perusteella, olen tullut siihen tulokseen, että suklaata tuskin voi koskaan syödä liikaa. Nojaten tähän itse luomaani faktaan, leivoin eilen ”kahvikakkua”. Koska mielestäni tiikerikakku vetää mehevyydellään perinteisten kuivakakkujen ohi, leivoin suklaakakkuni jättämällä vain vaaleat raidat pois perinteisestä tiikerikakusta, ja kas, näin syntyi musta pantteri!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perinteinen tiikerikakku

200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet lukuunottamatta kaakaojauhetta. Yhdistä molempien kulhojen sisältö ja sekoita huolella. Ota taikinasta yksi kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito. Levitä kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8l), paista uunissa 175°C n. 50min

Pantteriversioon käytä 1,5 dl kaakaojauhetta, ja sekoita se kuiviin aineisiin. Lisää lopussa n. desin verran maitoa. Jaoin taikinan kahteen kertakäyttöiseen leipävuokaan, ja sain kaksi pientä kakkua, joista toisen voi pakastaa tulevia kahvitteluja ajatellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arjesta juhlaa! Aika yksinkertaista!

Ps. Kyllä mä tiedän, että ranskattarien ruokavalio perustuu kohtuuteen ja tasapainoon, kunhan siis vain vitsailin. Mutta, eipä olisi huono juttu lainkaan, jos vastaavat taidot iskostuisivat myös meidän suomalaisten pääkoppaan. Oli kyse sitten nestemäisistä tai kiinteistä aveceista.


19 Responses to “{ suklaakakku }”

 1. Avatar Marie sanoo:

  Hei! Hyvä idea tuo pantterikakku! Olen juuri pähkäillyt mitä helppoa leipoisin pakkaseen vierasvaraksi. Pantteriversiossa vähensitkö siis samassa suhteessa vehnäjauhoja kuin lisäsit kaakaojauhetta? Varmaankin :)
  Kauniit kuvat!

  • Mulla ei noi vierasvarat oikein tunnu kestävän. Olen sellainen herkkurohmu, että muut jäävät ilman! :)
   En vähentänyt vehnäjauhon määrää, maitoa siis vain lorautin hiukan lisää, eli varmaan sen n. puoli desiä, jonka tuohon listasinkin.

 2. Avatar Heini sanoo:

  Kyllä vain, kakku kruunaa kahvihetken <3 juuri mutustelin kahvikupposen kera eilen leivottua kahvilla ja valkosuklaalla maustettua kakkua ja on se vaan herkkua! suklainen ei voi mennä pieleen ;) Tuon mustan pantterin kanssa maistuisi varmaan herkulta myös nokare vaniljaista kermavaahtoa!

  • Vanilja vispi, sinähän sen sanoit! Pitääkin koekilla, olis aika herkkunen. Mietin myös pähkinärouhetta ja jotakin kuorrutetta päälle. Pähkinät jotenkin sopisivat tosi hyvin tähän.
   Ihanaa kahvihetkeä sinne. Minäkin taidan surauttaa vielä kupillisen. :)

 3. Avatar Riikka sanoo:

  Loistava idea! Tämä lähti kokeiluun :) itse olen sitä mieltä, että pieni herkkuhetki päivässä estää suuremmilta retkahduksilta ;)
  Nautinnollista keskiviikkoa :)

 4. Avatar Johanna sanoo:

  Näyttää niin super herkulliselta tuo kakku, kyllä maistuis :) Vieraita varten voisi ottaa resepti kokeiltavaksi, joten kiitos ohjeesta :)

 5. Ihanat tummanpuhuvat kuvat! <3 Ei tuossa kakussakaan vikaa, itsellä menossa sokeriton tammikuu, niin en viitsi enempää kuolata ;)

 6. Avatar LPP sanoo:

  No nams!
  Vaikka voisin mä suklaani juodakin, niinkuin pirtelönä esmes :D

 7. Avatar Heidi sanoo:

  Herkullisen näköinen pantteri ja olen niin samaa mieltä Riikan kanssa :) Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva kun tumma pantteri sulautuu tummaa taustaa vasten, oijoi. Leppoisaa keskiviikkoa :)

 8. Avatar ilonin Anna sanoo:

  Oi! On tosi upeat kuvat sulla!! Ja mitä ranskattariin ja kakkuihin tulee, niin ehdottomasti kakkupala päivässä tekee hyvää, ainakin suklaaaaaa!! :D Jos vaan on annoskoot ja muuten valio kohdillaan.. ;) Siinäpä sitten suomalaisten kompastuskivi.

  • Näinhän se menee. Valitettavasti. Ollaan vähän överikansaa – monessakin asiassa.
   Mutta kakkupala päivässä pitää varmaan jonkun lääkärinkin loitolla, jos vain jaksaa pysyä siinä palasessa! :)

 9. Avatar Saara sanoo:

  Pitääpä kokeilla reseptiä… Näyttää liian hyvältä!!! Olisin kysynyt sinulta TineK: N tarjottimista, jotka roikkuvat seinälläsi