Piparkakkutehdas

15.12.2015

Piparkakkutehtaalta terve!

Kolme leipuria, ja kolme kiloa piparkakkutaikinaa. Tulihan niitä aika kasa. Perinteeksi on tosin muodostunut, että leivotaan piparit myös isomummulle, joten ihan kaikki ei jää omaan piparipurkkiin.

piparit 3

Olen onneton pikeerinpursottaja, minkä vuoksi en jaksa edes yrittää tehdä perinteisesti koristeltuja piparkakkuja. Edelleen tämä sokerimassa on enemmän mun juttu, ja sillä saa näyttävyyttä joulupipareihin.

piparit 4piparit 1 piparit 5

Tänään pitäisi vielä pusertaa makkarin kimpussa, mutta katsotaan, miten pitkälle sen kanssa päästään. Olen itse jo vähän hölläämässä koko projektin kanssa, koska kuitenkaan ei ehditä saada sitä valmiiksi ennen joulua. No, mutta katsotaan nyt vielä ainakin tämä ilta.

piparit 2

Piparkakuntuoksua sinne teillekin!


20 Responses to “Piparkakkutehdas”

  1. Leia says:

    Kuulostaapa tutulta hommalta! Olen itsekin tehnyt noita sokerimassalla kuorrutettuja pipareita monta vuotta, mutta tänä vuonna ongelmaksi muodostui elintarvikeliiman puuttuminen. Kaupasta en ole löytänyt ja olen ollut laiska nettikaupasta tilaamaan. Millä sinä kiinnität osat?

  2. LPP says:

    Tulipa niistä kauniita <3
    Tänä vuonna meillä lapset koristeli piparit ja äiti talon 🙂

  3. Sally says:

    Kauniita tähtiä! Mä odotan vielä inspistä, että saisin paistettua piparitalon.

    Ihanaa joulun aikaa!

  4. Heidi says:

    Vau miten kauniita!

  5. hanna says:

    Täälläkin on pipari tuoksunut tänään. Meidän 13v teki taikinan eilen ja 4v leipoi piparit tänään. Pienellä avustuksella. Hieno toi kuorrutus. Miten se tehdään?

    • Isommista lapsista on jo tosiaan apua joulun valmisteluissa. Vaikka ihana noiden pienempienkin kanssa on puuhailla. 🙂

      Kuorrutus on siis kaupan valmis sokerimassa (kaulitaan yleensä kakun päälle), ja siitä on otettu piparkakkumuotilla kuviot, jotka on liimattu sokerikuorrutteella piparin päälle. 🙂

  6. Emma says:

    Minuakin kiinnostaa tuo kuorrutus, ovat niin ihanan näköisiä. Omat piparit näyttävät koristelun jälkeen niin kammottavilta, että jätän koristelun nykyjään suosiolla tekemättä.

    Ja hei, kiitos ihanasta blogistasi. En jostain syystä ole aikaisemmin koskaan kommentoinut mitään. Kurkkaan päivittäin, että joko sieltä taas olisi tullut jotain ihanaa 🙂 Valtavasti hyvää mieltä olen saanut kirjoituksistasi <3

    Mukavaa joulunodotusta!

    Emma

    • Itse en ole enää vuosiin kuorruttanut piparkakkuja juuri siitä syystä, että taitoni eivät ole tuossa lajissa kovinkaan hyvät. Valmis sokerimassa löytyy kaupasta, ja siitä voi ottaa piparimuotilla kuvioita, jotka sitten “liimataan” piparin päälle sillä sokerikuorrutteella. Itse käytän samaa muottia pipariin ja päälliseen, mutta voihan siihen piparin päälle tehdä mitä vain pienempiä kuvioita. 🙂

      Ihana kuulla sinusta, kiitos, että jätit kommentin. ♡
      Suloista joulun aikaa sinne ja mukavia piparinkoristelupuuhia. 🙂

  7. Kirsi says:

    Hei

    Kysymään joko koruarvonta on suoritettu? jos ei niin mikä olikaan päivämäärä milloin se suoritetaan?

    Juoluterveisin

  8. Fanny says:

    Mistä tuo kuorrute on ostettu?voitko kertoa tarkemmin miten nuo kuorrotukset tehdään? Kauniita <3

    • Sokerimassaa löytyy ihan tavallisten ruokakauppojen hylyistä, ja nykyisin myös monina eri väreinä. Kaulitusta massasta voi ottaa piparimuotilla kuvioita, jotka sitten ”liimataan” piparin päälle sillä sokerikuorrutteella, jota myös saa nykyään valmiina.
      Itse käytän samaa muottia pipariin ja pääliseen, mutta voihan siihen piparin päälle tehdä mitä vain pienempiä kuvioita. 🙂

  9. rmariannaS says:

    Säilyykö tuo kuorrutus hyvänä kuinka pitkään?

    • Kyllä se joulun ajan säilyy, ja varmaan aika pitkäänkin. Sokeria se on, ja sokeri nyt on kuitenkin vanhimpia säilöntäaineita. Onhan kaupoissa niitä sokerimassakoristeitakin, jotka säilyy vaikka kuinka.

      Ihan normaalisti kun kuitenkin pitää piparit rasiassa tai purkissa, niin maku pysyy hyvänä. Itse ajattelin kokeilla tytön synttäreille suklaakeksin päälle vaaleanpunaista koristelua. 🙂

Kommentoi