Suojaa elämäsi + arvonta

25.5.2016

Tiedättekö sen ärsyttävän jutun, kun selattuasi nettikauppojen mattovalikoimaa, koko Facebook muuttuu yhdeksi isoksi mattomainokseksi? Tietokone herää salaperäisesti lepotilastaan aina kun seisahdat sen eteen, ja sattumalta näytöllesi poukkii sen yrityksen mainoksia, jonka sivuilla satuit juuri käymään?
Koska nykyaikana tekojasi ja elämistäsi ei seuraa ainoastaan utelias naapurisi, kannattaa tietojensa suojaamiselle uhrata ajatus tai kaksikin. Olen mukana Indiedaysin ja F-Securen kampanjassa ja tarkoitukseni onkin nyt herätellä teitä aktivoitumaan tietoturva-asioissa. Kerron paitsi omista, ei niin mukavista kokemuksista, tarjoan teille ihan ilmaista F-Secure SAFE -kokeilua ja postauksessa on myös arvonta.

fsecure 1

“Kukapa olisi kiinnostunut juuri minun tekemisistäni, tai onko sillä nyt niin kauheasti merkitystä, jos joku tietää, mitä nettikauppoja selailen, tai mitä sieltä katselen?”
“Eiköhän luottokorttivarkaatkin tavoittele niitä rajattoman Amexin käyttäjiä enemmän kuin tällaisia tyhjätaskuja?”
“Kukaan ei voi kiinnostua näin tavallisen ihmisen elämästä kovinkaan paljoa, ja jos kiinnostuu, niin antaa kiinnostua.”

Siinä muutama ajatus joihin tuudittauduin useita vuosia. Lähtökohtaisesti ajattelin, että yksikään ihminen ei voisi olla kiinnostunut tuiki tavallisesta elämästäni, enkä pitänyt sitä itse “vakoilemisen” arvoisena. Omaan henkilökohtaiseen kiinnostukseeni perustuvaa mainontaa pidin lähinnä kätevänä, en häiritsevänä.

Sitten alkoi tapahtua outoja. Pieniä juttuja, ja liian paljon sattumia,  jotka saivat tietokoneella olemisen tuntumaan oudolta.  Lopulta viime vuonna koittikin päivä, kun nettiin ei enää päässytkään. Tai pääsi, mutta jokainen laite ohjasi käyttäjänsä yhdelle ainoalle sivulle. Yritin blogiin ja sähköpostiini, mutta ei, koko internetin ihmeellinen maailma oli kutistunut yhteen ainoaan sivuun. Meidät oli sananmukaisesti kaapattu!

Onneksi ja Luojan kiitos, saan bloggaajana tarvittaessa apua Indiedaysin omalta velholta, sillä ilman häntä olisi paniikkini ollut paljon suurempi. Toki tilanteen korjaaminen vaati vaivaa ja työtä. Kuten tiedätte, ei ole esimerkiksi ihan pikkujuttu vaihtaa salasanaansa jokaiselle sivustolle. Mutta tapaus herätti. Sen jälkeen en ole pystynyt tuudittautumaan tavallisuuteeni, vaan ihan oikeasti ymmärrän, että ongelmat verkossa ovat tätä päivää ja koskevat meitä ihan jokaista. Jopa meitä tavallisia tallaajia, joiden sähköpostit eivät sisällä valtiosalaisuuksia.

Liikaa ei voi suojautua, kerrotaan koulun terveystiedon tunnilla, ja sama pätee aivan varmasti myös netinkäyttöön. Silti moni säästää juurikin niissä turvallisuuskuluissa, koska paitsi että niihin menee rahaa, yleensä ohjelmien asennuskin on hankalaa ja aikaa vievää. Asia, jota tulee helposti lykättyä tuonnemmaksi.

Kotimainen F-Secure SAFE on kuitenkin virkistävä poikkeus, ja itse asiassa, ihan ensimmäinen tietoturvaohjelma jonka olen itse asentanut tietokoneelle! Nimittäin asentaminen on tehty niin helpoksi ja vaivattomaksi, ettei kukaan voi väittää, etteikö osaisi asentaa itselleen suojaohjelmaa.

Pahvinen tuotepakkaus ei sisällä oikeasti konkreettista tuotetta, vaan kätkee sisäänsä koodin ja selkeät ohjeet. F-Securen sivuilla luot vain itsellesi tunnukset (ei vaadi kuin nimitiedot, käyttäjätunnuksen ja salasanan), ja näpyttelet koodin sille varattuun kenttään. Tämä oma pakkaukseni on tarkoitettu kolmelle laitteelle, joten kahden seuraavan laitteen kohdalla riittää, että kirjaudut sisään, ja kun sivusto kysyy, tahdotko suojata tämän laitteen, vastaat vain kyllä. Puhelimeen tosin latasin F-Secure SAFE sovelluksen, johon kirjauduin sisään ja lisäsin laitteen suojaukseen samaan tapaan kuin koneen ja läppärinkin.

Nyt teillä kaikilla on mahdollisuus ladata itsellenne neljän kuukauden kokeiluun F-Secure SAFE. Klikkaat vain itsesi F-Secure SAFE sivulle, ja lataat ohjelman heti maksutta käyttöösi.

fsecure 2

Jos käytät nettipankkia, teet ostoksia verkossa tai haluat suojata laitteet myös lapsille turvallisiksi, suosittelen F-Securen SAFE -palvelua.  Palvelu antaa mielenrauhan niin omien tietojen suojaukseen, kuin myös siihenkin, ettei lapsesi silmille osu netin uumenista mitään sopimatonta. Meillä on aikaisemminkin käytetty F-Securen suojauksia, mutta tämä SAFE -palvelu on ehdottomasti laajin kokeilemamme tietoturvapalvelu. Plussaa annan helppoudesta, sillä en itse varsinaisesti ole mikään neropatti vastaavien suojausten kanssa.

F-Secure SAFE on myös hyvä lahjaidea opiskelemaan lähtevälle, kenties uuden tietokoneen saaneelle nuorelle, tai rippille pääsevälle ja uutta kännykkää toivoneelle teinille. Siinä uusien laitteiden hurmoksessa kun usein turvallisuus sattuu jäämään huomiotta.

fsecure 4

Lukijakilpailu:

Kerro miksi juuri sinä tarvitisisit F-Secure SAFE:n vuodeksi?
Saan arpoa vastauksistanne kaksi voittajaa, jotka molemmat tosiaan saavat veloituksetta vuoden ajaksi F-Secure SAFE:n.

Jätä kommenttisi viimeistään maanantaina 30. 5.2016, ja ole mukana arvonnassa!

Muista myös ladata ilmainen neljän kuukauden kokeilujakso F-Secure SAFE -sivuilta.


59 Responses to “Suojaa elämäsi + arvonta”

 1. Nelliina says:

  Pysäyttävä ja tärkeä postaus. Lisäsuojaus olis kyllä tarpeen! Mukaan arvontaan.

 2. Outi H says:

  Mukana

 3. Hanna K. says:

  Ajankohtaista asiaa! Googlen käyttö puhelimella on nyt alkanut pojillani ja jonniinmoista suojaa on järkättävä pienille surffareille.

 4. Niina says:

  Kuten sanoit, joku suojauspalvelu koneella, tabletilla tai puhelimella on nykysin ihan ehdoton! Miten en ollut tajunnut tätä hankkia puhelimeen, kyseinen palvelu nimittäin löytyy jo työpaikan koneista! Mukana ollaan! 🙂

 5. Saikku says:

  Mukana. Käytän paljon verkkokauppoja joten tää ois kyllä tarpeellinenn 🙂

 6. Katja says:

  Lapset alkavat olla siinä iässä,että kaikenlainen kiellettykin kiinnostaa,niin olisi hyvä vähän rajata sivuja joille pääsevät. Itse käytän nettikauppoja joten siinäkin mielessä suojaus olisi tarpeen.

 7. veera s. says:

  mukana! uuden tietokoneen hankinta on mielessä ja olispa kerrankin kiva saada siihen kunnon suojaukset 🙂

 8. Aila says:

  Elämä olisi helpompaa jos olisi kunnon suojaus, mukana arvonnassa.

 9. MARJA-LIISA says:

  Tämä on ollut mielessä, vaan toteutus vielä puuttuu. Ehdottoman tarpeellinen

 10. Laurs says:

  Hyödyllinen arvonta! Itselläni on tuo tietoturva-asia valitettavasti retuperällä, juurikin nuo mainitsemasi selitykset itselläkin ollut mielessä. Tämän arvonnan voittaisi tosi mielellään!

 11. Mukana arvonnassa! Myönnän olevani näissä suojausasioissa aika lailla ulkona, vaikka ne käyvätkin usein mielessä verkkokauppoja selaillessani. Olisinkin siis enemmän kuin iloinen, jos arpaonni suosisi tällaisen paketin kohdalla:)

  • Annukka says:

   Mukana arvonnassa. Taitais olla tarpeen suojaukset täälläkin. Tajuaahan sitä miten tärkeitä suojat on mutta kun niihin ei millään viittis laittaa rahaa. Tosi järkevä ajatusmalli…

 12. kasuriina says:

  Omaan ja varsinkin lasten nettisurfailuun tuo on hankintalistalla. Ehdottomasti 4kk jakso kokeiluun

 13. Christel says:

  Tyttärentytär käyttää kaikkia laitteitani ollessaan luonani.Koska olen taloudellisesti tiukoilla olen tietysti säästänyt missä voin…eli just niin kun blogissa varoiteltiin.
  Väsynyt mummi.

 14. Hanna says:

  Siis apua! En oo oikeesti tajunnu että kännykässäkin tarvis olla suojaukset, vaikka tällähän mää kaiken teen. Maksan laskut, tilaan netistä, luen s-postit jne. Hyvä että herätit!

 15. heikki says:

  No oishan se kiva jos turvallisuudesta ei tarvitsisi vuoteen maksaa. Se on viikon ruokabudjetti

 16. Katri/tohkeissaan says:

  Mä olen ihan huithapeli näissä asioissa.. Juuri siksi että ne tuntuvat niin monimutkaisilta enkä jaksa selvittää mikä olisi hyvä ja kätevä, eikä sikakalliskaan mielellään.. Mukana siis ollaan!

 17. Sari Koo says:

  Tahdon liikkua turvallisesti netissä ja tällä voitolla tulisi myös lasten kännyköiden turvallisuus taattua.

 18. Leena says:

  Jos mä onnistun suojaamaan mun tietokoneeni, tabletin ja puhelimen yhdellä kertaa helposti ja ilman tuntien värkkäilyä, niin siihen pystyy sit vajaa 6 miljoonaa muutakin suomalaista…lottovoitto on syntyä suomessa, mutta vielä bonuksena F-secure sopis mulle.

 19. Mari Vee says:

  Ilman muuta suojaus tärkeää! Harkitsen joko uuden läppärin tai tabletin hankintaa ja siihen olisi kiva voittaa vuodeksi ilmainen suojaus.

 20. Sanna M says:

  Mukana! Ehkäpä sitä oikeasti pitäisi vähitellen alkaa toimia ja herätä tähän asiaan, eikä vain suunnitella (ja samalla selata nettiä…)! Mielessä on ollut, mutta…

 21. Marjo says:

  Ostamatta ja lataamalla on kun tuntuu ettei kone enää toimi eikä aukea ohjelmien lataamisen jälkeen, suututtaa odotella ja vastailla kysymyksiin, joista ei ymmärrä mitään…
  Sallitko sitä, sallitko tätä, mistä sen voi tietää voiko ne sallia vai ei. Ja jos et salli niin et saa tehtyä sitä mitä olit tekemässä… 4 kk menee sen verran joutuin ettei kehtaa sen takia kokeilla – varsin kun siitä kesällä yrittää pari kuukautta pysyä poissa koneelta – vuodeksi jos saa niin sitten testaan ihan varmana 🙂

 22. Birgitta says:

  Ehdottoman tärkeä asia!

 23. Maria M says:

  Suojaus olisi todella tarpeen henkilökohtaiselle koneelle, sitä kun tulee ostettua kaikenlaista netistä. Ehdottomasti mukana arvonnassa.

 24. Anu says:

  Tuo tulisi todella tarpeeseen, koska laiminlyön nettiturvallisuuden täysin. Ihan pihalla asiasta ja kohta käy sit varmaan aika huonosti.. Toivottavasti arpaonni osuu kohdalleni!

 25. Arja says:

  Näyttäisi olevan tarpeellinen, joten mukana.

 26. moonangel says:

  Joku parempi suojaus olisi kyllä saatava koneelle, joten mukana ollaan!

 27. Tuire E says:

  F-Secure on ollut luotettava ja toimiva jo vuosien ajan, kaikissa laitteissa, ja totta kai se on käytössä jatkossakin, mutta olisi mahtavaa voittaa jotain näin hyödyllistä! Hyvä kirjoitus, voin niin samaistua tähän ei-niin-neropattiuteen näissä asioissa…

 28. Annu says:

  Koska, koskaan ei voi suojautua liiaksi 😉

 29. Satu says:

  Koneelleni on tietomurtauduttu viimeisen vuoden sisällä moneen kertaan. En luota yhdenkään virustorjuntaohjelman toimintaan, en myöskään F-Securen Safeen, mutta voin kyllä kokeilla sitä, jos onni sattuu suosimaan.

 30. Tiffany80 says:

  Olen todella epävarma koneeni tietoturvan suhteen. Suomalaiseen F-Secureen luotan, toivoisin saada lisäturvaa koneen käyttöön!

 31. Jasmin says:

  Nettipankkia tulee käytettyä tosi paljon ja aina pyörii siinä samalla turvallisuus mielessä, lisäksi multa ei kyllä mitään kunnon suojia koneelta edes löydy, joten hyötykäyttöön tulis!

 32. Skimbaja says:

  Ehdottomasti mukana! Paljon matkustavalla sattuu ja tapahtuu!

 33. Sini says:

  Täytyy myöntää, että olen elellyt tietokoneen ja puhelimen turva-asioissa ihan omissa pilvilinnoissani, mutta tämä tekstisi herätti. Shoppailut hoituu nykyisin suurilta osin netissä ja esikoinenkin saa pian oman puhelimen, kun koulu alkaa, joten nyt olisi aika hoitaa asiat tietoturvasuojausten osalta kuntoon!

 34. Meri says:

  Olen kyllä laiminlyönyt nuo asiat täysin, joten nyt olisi hyvä aika tsempata etenkin, kun aloitin vasta uudessa työssä ja tietokonetta tulee käytettyä entistä enemmän.

 35. SAMP says:

  Mikä siinä onkin, että itselle vieraat asiat aina lakaisee maton alle ja tuudittautuu uskoon, että kaikki on varmasti ihan hyvin 🙂 kirjoitus sai kyllä pienen huolen aikaan, joten pitää hoitaa tietokoneen suojaukset ajantasalle. Netissä shoppailu yms. on ihan arkipäivää nykyisin itselleni, joten toivottavasti arpaonni osuu kohdalle 🙂

 36. Soile says:

  Hyvää asiaa joka tuppaa unohtumaan usein. Varsinkin nuorten koneille olisi hyvä juttu.
  Mukana arvonassa!

 37. Harriet G says:

  Opiskelijana ei aina halua laittaa rahojansa virussuojauksiin sun muuhun. Tyydytään aina niihin ilmaisversioihin, jotka eivät välttämättä suojaa aina. Okisi mahtavaa saada f secure itselleni, jolla pystyisin suojaamaan konettani.

 38. Mummo says:

  Olen aivan samalla tavalla tuudittautunut siihen, ettei tällaisen tavallisen mummon asioita kukaan halua vakoilla, rahaakin tilillä niin vähän. Postauksesi herätti miettimään ja toimimaan. Kiitos. Mukana arvonnassa.

 39. Arto says:

  Ainoa vaihtoehto kunnollisista ohjelmista ilmaisten ohella.

 40. Daali says:

  Key käytössä, suosittelen. Mukana arvonnassa

 41. Reetta says:

  Itselle nettipankin ja nettishoppailun käytön turvaamiseksi. Myös pienten ihmisten silmien suojaksi. Mukana arvonnassa!

 42. Henppa says:

  No nyt kolahti kyllä ommaan nilikkaan. Myönnän olevani erittäin tumpelo näissä suojausasioissa, joten todellakin osallistun arvontaan! 🙂

 43. Ellla says:

  Lisäsuojaus olisi niin hyvä!!!

 44. AnneN says:

  Oon matalapalkka-alalla. Olisi tarpeen virussuojaus ikivanhaan tietsikkaani. Olisin TODELLA iloinen, jos voittaisin F-Securen vuodeksi!

 45. Erja says:

  Ehdottomasti mukana! Neljä nettiä käyttävää tytärtä 5-vuotiaasta lukio-ikäiseen ja lisäksi heidän netissä roikkuva äitinsä jättää bittiavaruuteen melkoisen selausmäärän, joten “kaappausuhka” on varmastikin todellinen. Pienintä ajatellen myös selattavien sivustojen rajoitukset erittäin tarpeellinen ominaisuus.

 46. Kettu JKL says:

  Perheenisänä olisi yksi murhe vähemmän, kun koneista ja perheen kännyköistä löytyisi suoja. Nykyisin kitkuttelen ilmaisilla virussuojilla ym, joista osa toimii kohtuullisesti.

  F-Securen paketti näyttää toimivan vielä useissa ympäristöissä. Meiltä löytyy pc, mac ja erilaisia kännyköitä. Kutkuttavan ihana ajatus. Vuosi turvallista nettiaikaa, koko perheelle.

 47. Janna says:

  Tärkeä aihe. Tietosuojasta kannattaa pitää tarkasti huolta. Mukana arvonnassa!

 48. Raija Silvennoinen says:

  F-secure on ollut käytössä kahdella koneella. Nyt uusi pöytäkone ja kännykkä (vanha iPhone4), joiden kohdalla tapahtuu jatkuvia “ihmeitä”. En tiedä johtuvatko ne käyttäjästä vai koneiden toistaiseksi puuttuvasta tietoturvasta.Tietoturvaan voi helpommin vaikuttaa. Olen mukana kisassa ja kokeilen myös tarjousta. t. Utelias 73 v.

 49. Outi Suvila says:

  Olen juuri eroamassa avopuolisistani. En paljon näistä suojausasioista ymmärrä. Hän on alalla ja on aina sen puolen hoitanut. Nyt tulen tarvitsemaan itselleni nettiin hyvän suojauksen.

 50. Jenna O says:

  Minulla ei ole ollenkaan virusturvaa nyt, edellinen loppui juuri tuossa muutama päivä sitten ja sekin toimi kehnosti. Täytyy myöntää, että tietoturva on varmasti viimeisimpiä asioita, joita olen ehtinyt ajatella. Elämä muuten pitää niin kiireisenä ja ainahan sitä ajattelee ettei mikään osu omalle kohdalle. Tulevaisuuden stressin minimoimiseksi olisi varmaan ihan aiheellista laittaa nyt tietoturvakin kuntoon, joten mukana ollaan! 🙂

 51. Petra says:

  Ihan hyvä aihe, mutta tuon 4kk kokeilun eräpäiväksi tuli omaan puhelimeeni 28.6.16 eli vain 1kk. Kuitenkin myös F-securen oma sivu mainitsee nimenomaan 4kk. Hieman arveluttaa ohjelmiston taso, jos pieleen mennään näin perus jutuissa.

 52. Reija says:

  Pelottavaa. Tuntuu, että elämän hallinta on mennyt. Mukana arvonnassa.

 53. Tarvitsisin kannettavaani suojaa, sillä kaksi vanhinta lastani ovat juuri nyt siinä iässä, että nettimaailma on avaamassa heille oviaan (ja imu sisään on kova!) – eli nyt jos koskaan apua, turvaa ja suojaa kaivataan(!)

 54. Ewa says:

  Mukana ollaan arvonnassa! Tulisi tosi tarpeen nyt kun hoitovapaalla kotona tulee käytettyä entistä enemmän konetta ja nettiä. ☺️

 55. Salla says:

  Tuote kuulostaisi hyvältä, olen kyllästynyt noihin muihin virusturviin, jotka maksullisinakin jaksaa tukkia koneen ja mainostaa jatkuvasti jotain. Jos F-secure nykyään olisi jo aikaista kevyempi. Ja laitteitakin olisi käytössä juuri se kolme 🙂

 56. Launonen Taina says:

  Näin mainnoksen ja siinä olevan arvonnan vasta tänään. Harmillista, olisin todellakin tarvinnut ilmaisen ohjelman vuodeksi. Olen tietokoneiden kanssa todella tumpelo ja tuskastun todella helposti kun yritän tehdä niille jotain, se on aina erehdys, tauko, yritys, tauko, erehdys, tauko, erehdys, yritys, tauko.. jos ohjelma on todellakin niin helppo kuin väitätte minä tarvitsisin sen ehdottomasti.

 57. Elina S says:

  Teen töitä kotona, tietokoneella. Joskus myös surffaa, tsiigailen, facetan, seuraan tv-sarjoja ja googletan tällä samalla koneella. Rikoo on riskillä ruma muttei mukava ylläri just ennen deadline-päivää.

 58. Moonuska says:

  Höh, kun huomasin tämän vasta nyt. Olisin niin tarvinnut suojaa koneelleni yms, kun lähetän paljon ns salaisia sähköpostiviestejä sairaalaan liittyen lapseeni ja hänen sairauteensa. Toki muutenkin, koska koneella tulee oltua suhteellisen paljon.

  Mutta tasan ei mee nallekarkit! Onnea kisaan niille, jotka siihen oikeaan aikaan osallistui!

Kommentoi