Hyviä uutisia ♡

10.5.2017

“I eat cake because it’s somebody’s birthday somewhere”

Tänään ei tosin tarvinnut etsiä syitä kakun leipomiselle (tai sen syömiselle) kovinkaan kaukaa, sillä juhlistimme tänään mieheni eilistä merkkipäivää. Pavlova on sopivan helppo ja mutkaton kasata arki-iltanakin, kun marenkipohja on valmiina. Marenkipohjakin on ehdottomasti yksi vaivattomimmista tavoista tehdä näyttävä jälkiruoka ja tarjottava. Varsinkin kun sen loihtii vain kahdesta raaka-aineesta, valkuaisista ja sokerista.

Vatkatessani aamulla marenkia, en osannut lainkaan aavistaa, että kakkukahveille olisi illalla myös toinenkin syy. Sain nimittäin tänään itse uutisia, jotka lämmittivät mieltä ja nostivat hymyn huulilleni. Tai no, taisin myös hihkaista silkasta riemusta ja pomppia pari kertaa kohti kattoakin. :)Hyviä uutisia ei ole koskaan liikaa, ja joskus ne sattuvat vielä tulemaan juuri oikeaan aikaan!

Helppo Pavlova

Pohja:

5 munanvalkuaista
2,5dl hienoa sokeria (esim. Siro, erikoishieno sokeri)

Kerros-pavlovan voit koota kahdesta erillisestä pohjasta. Pohjien paksuutta ja kokoa on helppo säätää kun muistaa, että sokeria tulee marenkiin puolet (dl) valkuaisten määrästä (kpl).

Erottele valkuaiset ja vispaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri, ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

Levitä marenki leivinpaperin päälle uunipellille (huomioi tarjoiluastian koko) ja muotoile kakkupohjan reunat keskustaa korkeammiksi. Näin saat koristellessa kerman ja marjat kauniisti kakun keskelle.

Paista 110°C n. 2 tuntia. Anna pohjan jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä ja siirrä se varovasti lastoja avuksi käyttäen tarjoiluastiaan.

Päälle:

4-5 dl kermaa vaahdotettuna
marjoja, kuten mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa tai karhunvatukoita

Halutessasi voit lisätä kakkuun syötäviä kukkia, limesiivuja tai jotakin muuta syötävää vihreää
Myös tomusokeri näyttää kauniilta marjojen päällä.

Hyvistä uutisista huolimatta tämän päivän agenda on kuitenkin ollut suuremmilta osiltaan lepääminen, sillä kuten jo eilen aavistin, kuume iski nyt myös pikkupotilaan hoitajaan. Samassa taudissa ovat myöskin vanhempani, ja makaapa tuolla olohuoneen sohvalla nyt yksi uusikin (mies)flunssaa poteva. Pitänee kuitenkin sanoa, että nyt ei sairastaminen harmita lainkaan niin paljon, kun katselee ikkunasta räntäkuuroja. Voisi jopa ketuttaa, jos mittari lähentelisi kahtakymmentä ja kevät olisi parhaimmillaan.

Sormet ja varpaat ristissä nyt toivotaan, että tuo perheemme pikkumies säilyisi terveenä, sillä viikonloppuna on edessä ihka ensimmäinen yönylileiri, jota on luonnollisesti odotettu koko alkuvuosi.

Nyt kuitenkin kaappaan toisen sohvan omaan selkääni ja oikaisen hetkeksi raajani. Vaikka puutarhatyöt joutuvat nyt odottelemaan kevättä ja tekijäänsä, onneksi on Pinterest täynnä upeita puutarhakuvia!

Ihanaa iltaa!


23 Responses to “Hyviä uutisia ♡”

  1. Mamama says:

    Miksi kirjoituksen otsikko on hyviä uutisia, jos niitä ei edes kerrota? Ärsyttävää! Ajattelen tällasista bloggaajista automaattisesti vähemmän, kun yritetään saada klikkauksia blogiin huijaamalla tai johdattamalla lukijaa harhaan kirjoituksen sisällöstä.

    • Niin, meitä ihmisiä on todella niin monenlaisia. Toisille toteamus iloiseksi tehneistä uutisista aiheuttaa myötätunteen: Todetaan, että kiva, ja ollaan iloisia toisen puolesta.
      Toisille myötätunnetta ei synny – ei hyvässä eikä pahassakaan. Päällimmäisenä on uteliaisuus, halu tietää vain asiasta enemmän.

      Sinä ja minä, me olemme niin kovin erilaisia. Siitä huolimatta en koe minkäänlaista tarvetta ajatella sinusta millään tavalla vähempää.
      Aurinkoa päivääsi! ♡

  2. Westend Mum says:

    Pavlovan päälle sopii hyvin myös vaahdotettu vaniljakastike. Ihan mielettömän hyvää. Eikä suklaata sovi unohtaa. Hui, tulipas epäterveellinen versio tästä ehdotuksesta 😉
    http://westendmum.fi

    • Välillä käytän osana kermavaahdosta tuota vaniljakastiketta. Ja jäätelö on myös ihana kermankorvike kesällä!
      Suklaa sopii melkein mihin vain, ja senhän voi vispata joko marenkiin tai käyttää koristeena.
      Nams! Tämähän lähtee ihan lapasesta! 😀

  3. Riina says:

    Joo, näille ns. huijausviesteillehän on somemaailmassa ihan oma sanansakin. Ehkä sitä voisi vain kertoa asian eikä tahallaan vitkuttaa sitä seuraavaan postaukseen 🙂

    Pavlovat toimii aina. Paitsi jos on suolaisen himo 😀

    • Ikävää, että koet tulleesi huijatuksi, tai että aiheutin sinulle jälleen pettymyksen.
      Pyydän anteeksi.

      Niin, harvemmin sitä suolainenkaan tosiaan auttaa makeanhimoon.

      • Riina says:

        Heh, tuskin nyt PETTYMYKSIÄ kenellekään blogisi kurkkijalle aiheutat 🙂

        Otsikointia voi tehdä monella tavalla, otsikoinnista voi ajatella monella tavalla. Mediakeskustelua, that’s it 🙂

  4. Hurmioitunut says:

    Pitäisiköhän itsekin kokeilla tätä. Voiko tuossa mennä joku vikaan? T. Mokkapalojen kuorrutteen kakun sisään hulauttanut… Herkullisia nuo marenkijutut ovat!
    Onnea hyvistä uutisista! Minä olen iloinen, että saimme näyttelyn valmiiksi erittäin kiireisten kahden viikon aikana. Huh. Tänään juhlitaankin sitten avajaisia. Saa laittaa korkkaria ja korvakoruja. 😉

    • Kiitos! ♡ Ja onnea töiden nopeasta sujumisesta! ♡ Korkkarit, korvakorut ja avajaiset kuulostavat hyvälle! 🙂

      Kiitos muuten myös Rooman kuvista ja teksteistä. Katsot asioita vähän eri kantilta kuin perusturisti, ja sitä on mielenkiintoista seurata. 🙂

      Ehdottomasti kannattaa kokeilla pavlovaa! Aloita vaikkapa kolmen valkuaisen kakusta (1,5dl sokeria), niin sitä on helppo myös siirrellä. Et voi epäonnistua, joskaan en pidä sen mokkapalan kuorrutteen tapaustakaan epäonnistumisena. Ei se ainakaan voinut palojen makua huonontaa! 🙂

      • Hurmioitunut says:

        No onpa kiva kuulla, että niitä Rooma-juttuja jaksaa lukea. Mietin, että menevätköhän tekstit välillä liian yksityiskohtaisiksi (lue: tylsiksi). Mutta kiva jos niin ei ole. Sitä kun itse on niin hurahtanut tähän maailmaan, niin ei aina muista, että ihan jokaista nippelitietoa ei jokainen jaksa lukea… 😉
        Mutta toisaalta, kirjoitan sitä edelleen myös itselleni, jolloin haluan pyöritellä asioita omasta näkökulmastani/kiinnostuksestani lähtien. Sehä tässä bloggaamsessa mukavaa onkin. 🙂

        • Eikun parasta on just se, että bloggaaja kirjoittaa siitä, mikä itselle on se juttu. Olisi järjetöntä, että taidehistorian asiantuntija kirjoittaisi taiteesta kuten minä. 😀 Nyt meillä tavallisilla taiteenkatsojilla on mahdollisuus saada opastettu kierros! 🙂

  5. Pavlova on herkullinen ja sopivan simppeli, mutta näyttävä kauniisti koristeltuna. Eli kaikkea sitä mitä voi kakulta toivoa 🙂 Täytyy kokeilla vaniljakastikkeellakin joskus -hyvä vinkki. Onnea hyvien uutisten johdosta!

  6. jaana says:

    No hei, onhan tuo otsikko harhaan johtava. Kyllä siitä saa käsityksen, että kerrot uutiset. Minä jopa oletin, että sulle kävi kömmähdys ja joku teksti jäi puuttumaan. Mut käyhän tämä näinkin.

    • Kuulin hyviä uutisia, tulin iloiseksi ja herkuttelin pavlovalla. Tarina on mielestäni täysin kokonainen. 😀
      Miksi ihmeessä olisin velvollinen kertomaan sen enempää henkilökohtaisesta elämästäni?!
      Ymmärrän toki, jos joku haluaa kertoa blogissaan ihan kaiken. Samalla toivon, että lukijat ymmärtävät, ettei jokaisessa blogissa tehdä niin.
      Otsikko viittaa täysin selkeästi siihen, että sain hyviä uutisia. That’s it. 🙂

      • Alisa says:

        Näin monta vuotta blogin pitoa, etkä muka tiedä että otsikon pitäisi vastata sisältöä, oiskohan kirjoittamisen perusasioita. Mutta väärässä olemisen tai pienenkään mokan myöntämiseen sun itses kohdistuva huumorintaju ei riitä. Vastauksesi jaanalle oli enemmän kuin nolo. Ja kappas, näin teit itse kärpäsestä härkäsen.

  7. -A- says:

    Hyviä uutisia on aina mukava saada; olkoon sitten ystävän tervehtyminen tai kahvipaketin voittaminen bingossa. 😉 Iloitseminen on elämän suola (ja voi!). Pavlovan valmistamisesta on jo tovi, ihana herkku ja tosiaan helppokin. Nyt jääkaapissa majailee tiramisu jonka tein illaksi. Mukavaa torstaita!

    • Huonoja uutisia tulvii joka tuutista, joten pienistäkin kannattaa iloita. 🙂

      Tosi tosi noloa myöntää, mutta en ole koskaan tehnyt tiramisua! Täytyisikin joskus kokeilla! 🙂

  8. Itse en ole koskaan tehnyt pavlovaa, ehkä olisi jo aika. Ohjeesi kuulostaa helpolta ja herkulliselta!

  9. mamaEle says:

    Onnea hyvistä uutisista!:)
    itse olin kuin kuoleman porteilla ke-iltana – to-iltapäivän hyvät uutiset toivat takaisin elämän ja toivon ja laittoivat ikemään ilosta ja silkasta helpotuksesta!

    miksi (suomalaisen) pitää aina olla oikeassa ja sanoa viimeinen sana ja päästä kertomaan toiselle miten se asia on..ilkeetä.- hei yksi otsikko ja muutamalla jo elämä sekaisin siitä!sitten on kiva läksyttää toista aikuista ihmistä. wow.

    Thank you Emilia, your blog has blessed me many times a lot! Ihanaa Äitienpäivää sinulle <3

    • Onnea myös sinne! ♡ Hyvät uutiset tuntuvat erityisen hyviltä silloin, kun ne tulevat yhdennellätoista hetkellä!

      Äh, ehkä se on tämä kylmä kevät, joka kiristää pinnaa. Onneksi aurinko nyt paistaa ja lämmittää suomalaistenkin mieltä! ♡

      Kiitos sulle ihanista kommenteista, jaksat aina piristää ja saat hymyn huulilleni. Ihanaa kevätviikko ja auringonpaistetta päiviisi! ♡♡♡

Kommentoi