Hampurilaiset ja kaksi helppoa majoneesikastiketta

18.6.2017

Herrrrrkullista sunnuntaita!

Saiskos olla hampurilaiset!? Pääsin nimittäin kaupallisessa yhteistyössä Hellmann’sin kanssa kehittämään teille sellaiset soosit, että näillä pelastaa vaikka juhannuksenkin ruokapulmat! Itse tehdyt hampurilaiset ovat siitä hyviä, että kauniin sään sattuessa ne voi valmistaa grillissä, mutta jos nyt kuitenkin kävisi niin, että juhannukseksi jokin sadepilvi ilmaantuisi yläpuolellesi, hätä ei ole suuri: Paistinpannulla pärjää kyllä!

Hampurilaiset ovat rentoa tarjottavaa, ja niiden valmistukseen on kiva ottaa koko porukka mukaan. Ruokahuollon ei siis tarvitse jäädä vain yhden ihmisen vastuulle. Parhaat sämpylät ovat itse tehtyjä ja munalla voideltuja, mutta kaupastakin saa toki aivan toimivia leipiä. Parhaat pihvit taasen syntyvät laadukkaasta naudanjauhelihasta, joka ei tarvitse kuin suolan ja pippurin mausteeksi. Tasakokoiset pihvit saat käyttämällä esimerkiksi juomalasia muottinasi. Kun hampurilaisista tekee minikokoisia, jokainen jaksaa syödä enemmän kuin yhden. Tällöin kukin voi koota omat hampurilaisensa makunsa mukaan ja maistaa vaikka useampaa variaatiota.

Meillä hampurilaisten väliin kuuluu perinteisesti tämä hampurilaiskastike, majooneesikastikkeet sekä cheddarjuusto ja pekoni. Lisäksi hiukan salaattia ja sipulia, sekä tietenkin se pihvi!

Tykkään itse, että silloin kun kyseessä on valkosipulimajoonesi, majoneesi myös maistuu valkosipulille. Kenenkään ei pitäisi joutua arvaamaan, onko kastikkeessa valkosipulinmakua vai ei. Valkosipulin kuuluu jopa hieman poltella kieltä. Tästä postauksesta löytyykin kaksi superhelppoa ja nopeaa ohjetta majoneesikastikkeisiin, jotka maistuvat ja tuovat potkua niin hampurilaisen väliin, kuin dipattaviin perunoihinkin.

Valkosipulimajoneesi

Ohjeesta riittää neljälle herkkusuulle

6rkl Hellmann’s Real -majoneesia
8 valkosipulin kynttä kuorittuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Hienonna valkosipulit blenderissä ja lisää joukkoon Hellmann’s Real -majoneesi. Surauta seos tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapipprilla.

Mikäli valkosipulin määrä tuntuu omasta mielestäsi liialliselta, kokeile alkuun vaikka pienemmällä määrällä. Mikäli taas maku ei tunnu missään, heitä lisää kynsiä myllyyn!

Siirrä majoneesikastike tarjoiluastiaan ja koristele hienonnetulla valkosipulinvarrella.

Chipotle majoneesi

Ohjeesta riittää neljälle herkkusuulle

6rkl Hellmann’s Real -majoneesia
1kpl mietoa punaista chiliä (antaa kastikkeelle väriä)
2tl Chipotle Tabascoa
1tl savupaprikajauhetta

Pilko chili ja hienonna se tehosekoittimessa. Lisää joukkoon majoneesi, chipotle Tabasco ja savupaprikajauhe. Surauta tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa potkua.

Siirrä majoneesikastike tarjoiluastiaan ja tuikkaa koristeeksi punainen chilipalko.

Hampurilaiset ovat rentoa ruokaa, joten älä turhaan “ylikata” pöytää. Perunoille voi kääräistä hauskat truutit leivinpaperista tai kuviollisesta voileipäpaperista. Juomat sinkkisaaviin jääpalojen kanssa, ja rento juhannus on varma!

Hellmann‘s Facebook ja Hellmann‘s Instagram ovat täynnä resepti-inspiraatiota, joten käyhän kurkkimassa, mihin kaikkeen (sellaisenaankin) herkullinen majoneesi taipuu!

Lukijakilpailu:

Myös teillä lukijoillani on mahdollisuus voittaa Hellmann’sin herkkutuotteita. Ideoi oma majoneesireseptisi kommenttiboksiin ja  voit voittaa n. 15€ arvoinen Hellmann’s -tuotepaketti. Jätä kommenttisi kuitenkin viimeistään sunnuntaina 25.6. 2017. Tuotepaketteja arvotaan kolme kappaletta ja kilpailun säännöt voit käydä lukemassa täältä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


18 Responses to “Hampurilaiset ja kaksi helppoa majoneesikastiketta”

 1. Nyt tuli nälkä postaustasi lukiessa ja kuvia ihaillessa, nam 🙂 Minun suosikki majoneesi resepti on hyvin yksin kertainen laitan majoneesin sekaan hieman pippuria, tuorekurkkua raasteena ja suolakurkkua kuutioina ja sitä voi käyttää niin hampurilaisten välissä kuin esim ihan pihvin kaverina 🙂

  Leppoisia kesäkuun päiviä 🙂

 2. nellis says:

  Mä puristaisin majoneesin sekaan vähän sitruunamehua ja silputtua tilliä sekaan ja nauttisin keitetyn perunan ja paistetun lohen seurana.

 3. Kaura says:

  Minä laittaisin majoneesia suklaakakkuun. Nyt on näkynyt leivonnassa paljon majoneesireseptejä. Oon ainakin kaksi ottanut kokeilulistaan, suklaakakku sekä sitruunamuffinit. Majoneesi toimii loistavasti korvaamaan rasvan, sillä majoneesissa itsessään niitä on. 🙂

 4. Gustavå says:

  Omaa lemppariani on curry majoneesi, joka on maailman helpoin valmistaa! Majoneesin sekaan puristetaan pisara tai kaksi sitruunaa ja lisätään sen verran currya, että väri muuttuu hennon keltaiseksi. Maistuu todella hyvin kanan seurana ja miksei esimerkiksi hampparinkin välissä! Oikea kiireisen päivän pelastus heittää kanat uuniin riisin kanssa ja pikainen majoneesi kylkeen! 🙂

 5. Veera says:

  Eikä! Nyt tuli kyllä kova nälkä, kun näki nämä kuvat, haha! Ihana blogi sinulla!
  https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-porto-to-pinhao-by-boat.html

 6. Roosa says:

  Majoneesi, tilli, sitruuna ja kurkkukuutiot!

 7. Maria M says:

  Majoneesin mukaan kurkkua ja tippa sitruunaa, ja uudet perunat, nam!

 8. Satuj says:

  Paprikamajoneesi! Majoneesin joukkoon aivan pieneksi silputtua paprikaa, ketsuppia, paprikajauhetta ja murskattua mustapippuria, nam!

 9. Ansku says:

  Rakastan erilaisia kylmiä kastikkeita ja majoneeseja! Paras on tehty juurikin Hellmann’sin majoneesiin. Noin 3/4 majoneesia, 1/4 osaa kermaviiliä tai ranskankermaa, valkosipulia murskattuna, silputtua ruohosipulia tai kesäsipulin varsia, limen mehua ja ehkä hieman limenkuorta raastettuna, suolaa, ripaus paprikajauhetta ja pippuria. Yksinkertainen, mutta toimii lähes kaiken grilliruuan kanssa (hampparit, vihannekset, liha, kana, kala, perunan täytteenä, herkkusienet) ja vihannesten dippikastikkeena. Tuota majoneesikastiketta saatan myös varioida ruuan mukaan; kalalle tilliä sekaan, kanalle avokadoa ja chiliä pilkottuna.

 10. Elina says:

  Nam, mitä ohjeita! Itsekin rakastan valkosipulimajoneesia, mutta myös paprikamajoneesi toimii. Majoneesin joukkoon lisätään siis savupaprikajauhetta.

 11. Anu says:

  Kiitos kivasta vinkistä juhannuksen ruoaksi ja näissä kommenteissa näyttää olevan monta muutakin herkullista reseptiä! Olen niin huono reseptien kanssa, joten mitään jaettavaa ei oikein ole, mutta kiitos näistä vinkeistä! Ja ihanaa juhannusta!

 12. Minttu-Maaria says:

  Majoneesin sekaan kevätsipulia, sitruunaa ja pippuria, ihana kesädippi vaikka ranskalaisille tai parempi vielä uusille perunoille!

 13. Retsu says:

  Nam! Minä sekoittaisin majoneesiin ketsuppia, paprikajauhetta, mustapippuria ja sitruunan mehua. Helppoa ja herkullista.

 14. Mini says:

  Sitruunamajoneesi fish&chipseille tai tulinen sriracha-majoneesivaikkapa kanansiiville

 15. SAMP says:

  Sekoittaisin majon joukkoon savupaprikajauhetta ja loraus sweet chili-kastiketta ja tarjoaisin itse tehtyjen bataattiranskisten kera.

 16. Embu says:

  Mä kokeilisin laittaa sekaan Aurajuustoa! Itsetehtyjen ranskisten kaveriksi, nam 🙂

 17. Anna-Maija says:

  Ihania kuvia taas, nälkä tuli! Meillä kesän takuuvarma kastike lähes kaikelle grillattavalle on mangoaioli: suunilleen yhtä paljon (mahdollisimman tulista, pelkkä makea ei toimi) mangochutneytä ja majoneesia sekoitetaan, lisäksi maun mukaan (mutta reilusti) valkosipulin kynsiä murskattuna. Annetaan tekeytyä vähintään pari tuntia.

 18. Hanna-Mari says:

  Niin herkullisen näköisiä! Kotitekoiset hampparit kuuluu meidänkin perheen suosikeihin. Pitää testata vaihteeksi nämä sinun majoneesivinkit!

Kommentoi