potkukelkkoja ja pelkkää auringonpaistetta

04.3.2018

Terveisiä Köyliönjärven jääradalta! Punattiin tänään poskia huimaavan kauniissa talvisäässä, eikä suinkaan oltu ainoita, moni muukin oli lähtenyt ulkoilemaan kelkkaillen ja luistellen.

Jäärata on loistava esimerkki siitä, miten ihmisiä aktivoidaan ulkoilemaan ja liikkumaan luonnossa. Sen kun menet ja pukeudut keliin sopivasti. Potkukelkkoja saa lainata ja halukas ottaa mukaan retkiluistimet tai tavalliset luistimet. Hiihtoladutkin kulkevat jäärataa mukaillen. Kiitos pienen kunnan, sen kyläyhdistysten, mukaan lähteneiden yritysten ja lukuisten talkoolaisten, Köyliönjärvi liikuttaa ihmisiä läheltä ja kaukaa.

Me kierrettiin koko lenkki, ja vähän päälle, kun palattiin vielä lopuksi kivalle nuotiopaikalle makkaranpaistoon. Välillä lapset istuivat kelkan kyydissä, ja välillä me aikuiset saimme nauttia vauhdin hurmasta. Parasta kuitenkin se, ettei ole kiire, vaan välillä voi ihan vain pysähtyä maisemia ihailemaan.

Tuntuu olevan harvassa nämä koko perheen yhteiset päivät meidän perheessä, mutta tänään nautitaan sitten muidenkin päivien edestä. Nyt hyvää ruokaa ja rehellistä löhöilyä.

Leppoisaa sunnuntaita!

 

Pahoittelut, tänään vain puhelinkuvia. Lisää tietoa jääradasta löydät esimerkiksi täältä.


4 Responses to “potkukelkkoja ja pelkkää auringonpaistetta”

  1. T. says:

    Joo jes, itse kävin tuolla tyttären kanssa potkuttelemassa ekaa kertaa juuri eilen! Upea aurinkoinen päivä nauttia talvikeleistä. Tuo että jääradasta, kelkoista ja nuotiopaikoista saa nauttia täysin ilmaiseksi on ihan mieletöntä! Porukkaa piisasi ja kaikki olivat hyvällä mielellä liikkeellä. Olen vieläkin ihan fiiliksissä 😀

  2. Oih, aivan ihanan näköinen päivä ja juuri loistavaa että tuollaisia paikkoja on jossa pääse täysillä nauttimaan upeista talvikeleistä! Mikäs sen parempaa kauniina talvipäivänä!

  3. Kaura says:

    Potkukelkat oli aina esillä lapsuuden talvina.<3 Kuulostaa niin kivalta päivältä! Ihana auringonpaiste ollut koko vkonlopun! 🙂

  4. Daphnion says:

    Jääradat ovat loistavia! Tuolla Köyliönjärvellä on tullut välillä käytyä työpäivän jälkeenkin potkuttelemassa kun on niin lähellä. Ihanaa, miten näin simppeli juttu aktivoi ihmisiä. Itselläni on muutamia tuttuja, jotka eivät ole kovin aktiivisia liikkujia, mutta tuonne jäälle lähtevät innoissaan useamman kerrankin talven aikana kulkemaan. Mahtavaa!

Kommentoi