green beauty

10.6.2018

Hello beauties!

Tänään jatketaan taas kaupallista Life ambassador yhteistyötä, ja kuten arvata saattaa, teemana on kauneus. Muistatte ehkä, kun annoin itselleni vuoden alussa tavoitteen siirtyä luonnolliseen kosmetiikkaan ihonhoidossa ihan kokonaan ja värikosmetiikassa ainakin kokeilla koko kasvojen meikkaamista luonnonmukaisilla meikeillä. No, nyt ollaan puolivälissä vuotta ja suunta on ainakin ihan hyvä! Tosin kun puhdistusemulsio on päässyt loppumaan, ja tarjolla on ollut vain paikalisen marketin valikoima, en ole syyllistänyt itseäni, vaan ehkä enemmänkin miettinyt, että voisin ryhtyä paremmin ennakoimaan hankintojani. Mutta ylipäätään niin tässä kosmetiikkajutussa kuin kaikessa muussakin, liputan jonkinlaiselle rentoudelle.

Täytyy myöntää, että vuosien varrella kauneuskäsitykseni on muuttunut ihan valtavasti. Jos toki sitä on muuttanut iän karttuminen ja trendien vaihtuminen, on ehkä suurin muutos kuitenkin se oman pään sisäinen. Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä, ja koen, että katselen nykyisin maailmaa aika erilaisin silmin kuin joitakin vuosia sitten. Ja jos vielä parikymppisenä uskoinkin edes jossakin syvällä sisälläni kaikkia kosmetiikkateollisuuden lupauksia, niin viimeistään kymmenen viime vuoden aikana olen hyväksynyt sen tosiasian, että ihmisen ikääntymistä ei voida pysäyttää, eikä onni löydy seerumeista tai rasvoista. Kauneuttaan voi hoitaa ja ylläpitää, mutta se onni on löydettävä jostakin muualta ja ihan kaikkein tärkeintä on, että löytää itse itsestään sen kauneuden, jota haluaa hoivata ja vaalia.

Omia kauneusihanteitani ei edusta Kardashianit, vaan Caroline de Maigret ja Helena Christensen. Noin niin kuin esimerkiksi. Aikuiset naiset, jotka ovat löytäneet tyylinsä ja pysyvät sille uskollisina. Jos ennen arvokkaasti vanheneminen yhdistettiin aristokraatteihin, niin nykyisin ainakin itse liitäisin sen sellaiseen luonnolliseen ikääntymiseen ja oman ikänsä hyväksymiseen. Eikä se tarkoita sitä, että heittäisi rasvat ja seerumit kaivoon ja jättäisi ihonsa oman onnensa nojaan. Ei suinkaan. Ihoa pitää hoitaa ja hoivata ihan kuten hampaita tai vaikka sydäntään. Mutta samaan aikaan pitää myös muistaa hyväksyä itsensä ja oppia rakastamaan itseään puutteineen päivineen.

Mulla on aika vahvat rutiinit mitä tulee ihonhoitoon ja olen koko ikäni ollut ehdoton esimerkiksi meikkien huolellisesta puhdistamisesta. Ei tuo ehdottomuus toki ole pelastanut aknelta tai arvilta, mutta uskon, että asiat voisivat olla paljon huonomminkin. Vasta mittarin lähennellessä kolmeakymmentä tajusin, että suuri vaikutus ihon hoidossa on myös elämäntavoilla ja ruokavaliolla. Yhdistin sokerin ja vehnän kiukuttelevaan ihoon ja aloin karsia maitotuotteita pois ruokavaliostani. Radikaalin toimenpiteen myötä opin kuitenkin, että elämisen rentous ja liikojen ehdottomuuksien karsiminen kuitenkin toimivat ihan yhtäläisesti. Syön siis oikein hyvillä mielin kesällä jäätelöä, enkä usko, että pilaan elämääni tai ihoani sen avulla. Ei ei. Elämässä pitää olla iloa ja hymynaiheita ja ruokavalioon pitää myös mahtua herkkuja. Kuitenkin se, että noin pääosin satsaa terveelliseen ja puhtaaseen ruokaan ja jättää sokerit erityisiin herkkuhetkiin, on ihonkin suhteen tärkeää. Samoin riittävä veden juominen. Terveellisen ruuan ja riittävän nesteen lisäksi iho kiittää levosta ja stressittömästä elämästä. Liikunta tekee hyvää myös iholle, mutta tälläkään en tarkoita mitään itsensä rääkkäämistä tai kilpaurheilua, vaan enemmänkin sitä, että liikkuu nauttien. Liikunta kun tasaa kuitenkin paitsi verensokeria, myös stressitasojamme. Nukkumisen lisäksi itseään ja kehoaan voi rauhoittaa lukemalla, tekemällä käsitöitä tai vaikka nauttimalla puutarhajutuista. Kun elämä on miellekästä vaikuttaa se väkisinkin kehomme suurimpaan elimeen eli ihoon.

Luonnonkosmetiikka

Mitä tulee luonnonkosmetiikkaan siirtymiseeen, niin näiden parin vuoden aikana, kun olen vaihtanut liki kaiken hoitavan kosmetiikan luonnonmukaiseen olen huomannut pari juttua. Ihoni on arka ja herkkä, ja reagoi helposti erilaisiin hoitotuotteisiin. Luonnonkosmetiikasta olen löytänyt tuotteet, jotka rauhoittavat ihoani paremmin kuin mikään muu. Eikä tuotteen edes tarvitse olla erityisesti ihoa rauhoittava. Puhdistuksesta ja rasvauksesta koituva ärsytys on houmattvasti pienempi kun tuotteet ovat luonnonmukaisia, ja ikävä punoitus on vähentynyt liki olemattomiin. Uskon, että kosmettikka, jossa on mahdollisimma paljon luonnollisia raaka-aineita sopii iholleni paremmin. Lisäksi ihoni rasvoittuminen ja pintakuivuus ovat tasoittuneet. Mutta kuitenkin, kuten kaikessa kosmetiikassa, myös luonnonmukaisessa vain kokeilemalla löytää omalle iholleen sopivat tuotteet. Se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovellu juuri sinulle. Ja toisinpäin. Tässä postauksessa muutamia täysin luonnonmukaisia ja osittain luonnomukaisia tärppejä kokeiltavaksi.

Dr Hauschkan Med Potentilla Akuuttivoide on luonnolinen vaihtoehto kortisonille. Voide auttaa hyttysten puremiin ja paikallisiin rohtumiin sekä ärtymiin. Voidetta voi käyttää jo 1-vuotiaille lapsille ja se on ehdottomasti yksi loistavimmista esimerkeistä luonnonkosmetiikan hoitavuudesta. Dr Hauschkan sävyttävästä värinesteestä kirjoitin teille jo maaliskuussa ja edelleen pidän sitä erityisen hyvänä tuotteena jolla kalpeuden ja väsymyksen saa taitettua iholta nopeasti pois. Vaikka tuotetta suositellaan yhdistettäväksi Hauschkan päivävoiteeseen, voit muuttaa sen avulla ihan minkä tahansa päivävoiteen kevyesti sävyttäväksi. Neste on todella tummaa, ja sen väriä ei kannata pelästyä. Läpikuultava väri sekoittuu kosteusvoiteeseen ja tuloksena on luonnollinen auringonhehku kasvoille.

Life Body & Soul -sarjasta (joka muuten on edelleen mielestäni ihan erityisen tyylikäs pakkauksiltaan) löytyy sopivia tuotteita muunmuassa kesäjaloille. Sarjan kuorintavoide on ihan loistava ja kengissä hautuneet ja turvonneet jalat suosittelen uittamaan Kick Up Your Heels” jalkakylvyssä.

Anti-Age voiteita löytyy myös luonnonkosmetiikasta ja tällä hetkellä mulla on kokeilussa Bio2You:n päiväsekä yövoide. Molemmat tuhtia tavaraa, ja sopivat herkälle iholleni hyvin. Kysyin Tiinalta suositusta oikein tehokosteuttavasta ja hoitavasta voiteesta ja vähän kysyvästi hän otti esiin termin anti-age. Kun totesin, että olen ihan sinut asian kanssa, päädyttiin testaamaan tämä kaksikko.

Ruokavalion lisäksi kauneutta voi hoitaa myös sisältä päin erilaisilla ravintolisillä. Kuten kaikki jo varmasti tietää, sinkki on tässä kohtaa tietenkin se ykkönen. Great Earthin Super Zink on erittäin vahva sinkkiravintolisä. Saman valmistajan biotiinia sisältävä Beautiful Hair on loistava tuote erityisesti hiuksia ja kynsiä ajatellen. Valioravinnon Iho Omega on meillä minun ja Klaaran käytössä. Paitsi että erityisen kuiva iho kaipaa voitelua myös sisältäpäin, sopii tuote myös ikääntyvälle iholle. Sarjasta on saatavilla myös perusvoide, joka sekin sisältää mustaherukan siemenöljyä.

Jos musta hammastahna ei pelota, hampaiden väriä on helppo vaalentaa Ecodentan valkaisevalla hammastahnalla. Hiilipohjainen tahna poistaa plakkia ja värjäytymiä, sekä valkaisee hampaita. Tahna myös hoitaa suuta, ikeniä ja hampaita. Ja kyllä, suu jää raikkaaksi hammaspesun jälkeen, vaikka tahna mustaa onkin!

Evolven Hyaluronic Serum 200 -Hyaluronihapposeerumista kirjoitin jo maaliskuussa ja sittemmin olen kokeillut myös sarjan muita tuotteita. Evolven hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysseerumi on hauskassa rollon puikossa josta tuote on helppo levittää silmänymärysiholle. Tuote on tosi ohut ja nopeasti imeytyvä, eikä jätä öljyistä pintaa, vaan soveltuu hienosti myös meikin alle. Saman valmistajan kuoriva hedelmähapponaamio haastaa vanhan suosikkini Madaran Peel -kuorinnan. Tämänkään tuotteen vaikutus ei perustu mekaaniselle kuorinnalle, vaan hedelmähapoille. Ihan ehdoton jos olet kaltaiseni herkkähipiäinen, jolle tavalliset kuorintavoiteet rakeineen eivät sovellu. Happokuorinta on tehokas, joten aloita käyttö erittäin varovasti!

Tarjouskampanja ja alennuskoodi:

Lifen liikkeissä ja verkossa on menossa tarjouskampanja (28.5.-17.6.), jonka aikana
on runsaasti huikeita tarjouksia hyvistä tuotteista. Jos mahdollista, tarjoukset kannattaa käydä ihan paikan päällä katsomassa, nimittäin siinä samalla saat
ammattitaitoisilta konsulteilta vinkkejä juuri sulle sopiviin tuotteisiin. Ja muistattehan myös vuoden loppuun asti voimassa olevan alennuskoodin uusikuu, jolla saatte sekä verkkokaupassa, että myymälässä -20% alennusta Lifen omista tuotteista.

Ja hei, viikon kuluttua laitan Instagramiin arvonnan jossa jaetaan Life-lahjakortteja! Pysykää siis kuulolla! 🙂

Suloista sunnuntain jatkoa! ♡


Kommentoi