joulua kasvihuoneessa

18.11.2018

Kaupallinen yhteistyö / Willab Garden


Hiphei ja sunnuntai-iltaa!

Instan stooreissa jo lupailin, että tänään olisi luvassa kasvarin jouluilmettä ja kiva arvonta. No, täältä pesee. Ja ihan tuolta postauksen lopusta löydät arvonnan jossa voit voittaa 100 euron lahjakortin Willab Garden -verkkokauppaan!

Jos nyt ihan totta puhutaan, niin kyllä se kaikkein paras joulukoriste minun mielestäni olisi valkoinen lumikerros. Mutta onhan tuo marraskuun aurinkokin aika ihana kaikkien synkän harmaiden päivien jälkeen. Koska pitää kuitenkin varautua myös lumettomaan jouluun, tunnelmaa kannattaa varmuuden vuoksi luoda myös muilla konsteilla. Ja konstithan on monet! Puutarhaa ja ulkotiloja kun voi nykyisin sisustaa oikeastaan miltei yhtä monipuolisesti kuin sisätilojakin.

Itse aion tänä vuonna laittaa joulukuusen myös kasvihuoneeseen. Ihan vielä niitä ei kuitenkaan ole ollut tarjolla. Siispä siirsin joulunodotuspuun väliaikaisesti kasvihuoneeseen ja virittäydyin sen avulla joulufiilikseen. Jouluvalojen suhteen olen oikeastaan herännyt vasta muutama vuosi sitten. Ennen tykkäsin, että kynttilälyhdyt kyllä riittävät, mutta nykyisin valot kuuluvat pimeän pihan koristeeksi  jo marraskuusta lähtien. Niiden suhteen olen kuitenkin perinteisen kannalla – valon pitää olla lämmin valkoinen, sellainen luonnollinen. Tuo iso kranssi hohtaa pimeässsä kauniisti kun kaikki sen ymärille kiedotut valot pääsevät oikeuksiinsa. Levitin valosarjan myös ruukkujen lomaan hyllylle ja nyt pimeän tullen kasvihuone on kuin yksi iso lyhty.

Muuten joulu näkyykin sitten kasvihuoneessa ihan samaan tapaan kuin se näkyy meillä sisälläkin. Ehkä kuistin jouluinen sisustus on tässä kohtaa kuitenkin lähimpänä. Paljon luonnonmateriaalia, kukkia ja kynttilöitä. Ja toivottavasti vielä se luminen maisemakin! Mutta tykkään myös siitä, että jokainen tila saa ennen joulua muotoutua näköisekseen. Ettei ensimmäisenä adventtina tarvitse sanoa, että tässä se nyt on, kaikki jouluinen valmiina.

Meillä laitetaan aina jouluksi havuja rapun edustalle. Mielestäni ne on sellainen ihana perinteinen tapa toivottaa tervetuloa. Heti lumihunnun saavuttua myös kasvihuoneen edusta saa havumaton. Olen jo niin monta kertaa mielessäni lakaissut lumista kujaa kasvihuoneelle, että kädet jo syhyävät luudan varteen. 🙂

Tässä hieman omaa filosofiaani ulkotilojen jouluiseen koristeluun. Kerro kommentissa, miten sinä somistat puutarhan, lasiterassin, kasvihuoneen tai parvekkeen jouluisesti? Osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Willab Garden -verkkokaupaan! Osallistumisaikaa on marraskuun loppuun asti.
(Kilpailun raati valitsee voittajan. Päätöksestä ei voi valittaa, eikä palkintoa voi vaihtaa käteiseen. Voittaja maksaa mahdollisen voittoveron.)

Lempeän leppoisaa sunnuntai-iltaa. ♡


60 Responses to “joulua kasvihuoneessa”

 1. Anne says:

  Havuasetelmilla ja kynttilöillä luon tunnelmaa terassille!

  • Lotta says:

   Ulkona sisustan jouluksi havusilla, lyhyillä ja valoköynnöksillä . Teen myös kransseja luonnonmateriaaleista . Toivoisin että meillä olisi tilaa kasvihuonetta varten, josta voisin tehdä ihanan ulkotilan: kynttilöitä, taljoja, lyhtyjä….lämmintä juotavaa ja siellä viettää ihania talvisia hetkiä💖

 2. Suvi says:

  Jo vuosia olen haaveillut siitä, että voisimme viettää joulunajan mökillämme. Ulkotulet koristaisivat lumeen painunutta, rantasaunalle johtavan polun reunaa. Ulkoportaiden reunassa palaisivat lyhdyt, jokaisella askelmalla omansa. Kivikuistia ympäröivät pensaat saisivat oksilleen kauniit kirkkaat valoköynnökset…
  Mutta siihen asti kuin ylläoleva on vain unelmaa, koristelen kotimme parvekkeen kaikella rakkaudella. Parvekekaiteen ympärillä on kirkkaat jouluvalot. Parvekepöydällä on kolme pikkuruista tuijaa pienillä valoilla koristeltuna. Ja kunhan joulu tästä lähenee, ostamme pienten tuijien seuraksi vielä ainakin yhden isomman. Kaiken kruununa on iso kuusenoksista tehty kranssi. Parvekkeen lattian puulaatat peitetään isolla taljalla, jotta parvekkeella on mukava istuskella vilvottelemassa saunan jälkeen.

 3. Jenppu says:

  Lämpimän valkoiset kausivalot, punaisia ja valkoisia callunoita, kynttilälyhtyjä ja lampaantaljat tuoleille. Ihana on myös, kun voi laittaa lattialle maton jalkojen lämmikkeeksi. Vielä kun ehtisi havukranssin tekemään 😍

 4. minna says:

  Metsää siivoamalla ylimääräiset oksat ja havut ruukkuihin sekä lyhdyt.

 5. Riitta Nyberg says:

  Ulos ovien viereen ruukkuihin havuja, kanervia ja valojohdot. Ja pihasta koivuista tippuneet risut kerään ja teen niistä kransseja ulkopenkeille. Luonnonmukaisuus on mieleeni.

 6. Aidafoun says:

  Meillä parveke puetaan jouluun havukransseilla, pienillä kuusilla ja lyhdyillä. On sinne joka joulu eksynyt muutama tonttukin tarkkailemaan kilttejä lapsia <3

 7. Minde says:

  Sypressiin jouluvalot, kynttilöitä ja lyhtyjä sekä parvekelasiin roikkuvat valot 🙂

 8. Jaana says:

  Koristehavupuun oksat riittävät, niihin sekaan miniledit joita saa onneksi nykyään myös ulkokäyttöön pattereilla toimivia! Lisäksi tietysti aidot lyhdyt, näillä mennään. 😍

 9. Soili says:

  Pieni kuusi, jossa valoja pöydälle, siis meidän parvekkeelle. Lisäksi taljoja tuoleilla ja kynttilälyhtyjä. Ei muuta tarvita!

 10. Emilia says:

  Parvekkeemme saa jouluisen ilmeen lämpimän valkoisilla ulkovaloilla, taljoilla, parilla kanervalla ja lyhdyllä. 🙂

 11. Tiitu says:

  Toi teidän kasvihuone on kyllä ihan ihana! Minäkin haaveilen isommasta, mihin mahtuisi kunnon oleskelualue.

  Aika perinteisesti täälläkin koristellaan: muutamat valot katajaan ja pallotuijaan, callunat ruukuissa, havut ja lyhdyt rapun pieliin. Kasvihuonetta en ole kummemmin koristellut, kun se on sen verran sivussa, ettei tule talvella siellä oleskeltua, mutta nyt taidan kyllä jotkut valot sinnekin viritellä. Lunta toivotaan myös, mutta ei ihan vielä, kun on vielä tulput laittamatta. 😀
  Tiitu

 12. Jane says:

  Lasitettu parveke huurustuu kauniisti pakkasten tullen ja se luo jo itsessään kaunista tunnelmaa. Lisäksi havukasveja ja kanervia ruukuissansa valoineen. Ehkä pari lampaan taljaa ja kynttilöitä. Tänä vuonna voisi tehdä myös kranssin ikkunaan!

 13. Anneli says:

  Mulla on lasitettu parveke ja laitan sinne lämpimän sävyisei kirkkaat valot metalliseen kehikkoon, joka oikeastaan kuuluisi köynnöstävän kukan tueksi. Jouluvalot ovat todella kauniit siinä. Silitän parvekkeen pöydälle punaisen liinan ja olen jo istuttanut callunaasetelmia, joissa on pallero poronjäkälää ja kuusen oksia. Niihin laitan kohta sitten valot. Sitten mulla on siellä iso ns.tallilyhty,johon laitan ison oikean kynttilän palamaan ja tuomaan joulun tunnelmaa. Parvekkeella ovat ne asetelmat puuarkun päällä ja sopivat sinne tosi hyvin.

 14. mimmi says:

  Isän metästä hain jo pikkukuusia kivikkopenkkiin, portailla erilaisia lyhtyjä joissa aitoja kynttilöitä, sekä sammalesta tehtyjä palloja ja havuja terassilla, lisäksi tekeillä puolukanvarvuista iso kranssi johonki. Valoja vois vielä jonnekki ripustella, mutta rennosti mennään ilman suunnitelmia ja mikä sattuu hyvältä näyttämään. Pienelläkin vaivalla ja rahalla saa lämmintä tunnelmaa ja joulufiilistä ♥

 15. Marina says:

  Meillä valaistaan sekä taloa, hevostalleja ja pihaa. Tänävuonna hankin uuden räystäsvalot blingeillä, ja heppatallin räystäät saavat uudet valot myös. Lisäksi iso pihakuusi sai valot jo viimevuonna ja se on niin hieno kun kohta pääsee taas sytyttämän nekin päälle

 16. Laura V says:

  Meiltä löytyy iso lasittamaton terassi, iso piha ja talon toisesta päädystä kuisti. Etupihaa koristaa tuija jouluvaloineen ja kaikissa alakerran ikkunoissa on koristeena kuusi-kranssit jouluvaloineen. Myös muutamassa kukkapenkissä on kuusen havuja, jotka olen myös koristanut valoilla. Lyhtyjä löytyy pitkin pihaa ja niissä palaa kynttilät. Ulkotulet kuuluvat sitten itse juhlapyhään.

 17. Päivi J says:

  Tänne maaseudun pimeyteen laitan terassille lyhdyt aidoilla kynttilöillä, havut, callunat ja hyasintit. Pienet tuikkukausivalot syreenissä toivottavat sitten kotiintulijan tervetulleeksi.

 18. Julia H says:

  Minikaksiossa asuessa tilaa on rajallisesti niin sisällä kuin ulkona parvekkeellakin. Joulutunnelmaan virittäydytään pienillä, mutta näyttävillä yksityiskohdilla. Minun jouluni saapuu havunoksa kranssien, kynttilämeren ja jouluvalojen kera.

 19. Kirsi s says:

  Havukasveilla , kanervilla ja valoilla sekä lyhyillä ❤️

 20. Maria M says:

  Meillä on todella iso piha ja rakenteilla on pihamökki takapihalle. Sitä odotan kovasti ja on vaikka mitä ideoita, kunhan se valmistuu. Nykyään on etupiha pääasiallisesti valaistu ja jouluvaloja ja kynttilöitä aika paljon onkin.

 21. Anniina Lång says:

  Kynttilät, havut, lyhdyt ja jouluisat kasvit 🙂

 22. Kati says:

  Poika saa sisustaa parvekkeen miten haluaa, jännä nähdä millainen tällä kertaa tulee!

 23. Katja says:

  Tänä vuonna koristelen parvekkeen jouluvaloilla, kynttilä -sammal asetelmilla, kransseilla ja kuusella. Lisäksi vien parvekkeelle lampaantaljan ja tyynyjä.

 24. Tipsu says:

  Mieluiten käytän eläviä kynttilöitä puutarhan ja terassin koristelussa. Niitä voi asetella erilaisiin lyhtyihin.Luonnonkransseja oveen ja porttiin.Enkelipatsas katseenvangitsijaksi. Valoverkko ulkokatokseen tähtitaivaaksi.

 25. Kirsi-Marja Virtanen says:

  Omalle lasitetulle parvekkeelleni olen jo virittänyt kirkkaita valoja valaisemaan pimeää aikaa. Ystävän tekemä valokranssi pääsi myös valaisemaan. Sitten löytyy useita lyhtyjä joihin kynttilöitä asettelen sekä aitoja että led. Rottinkituoli on viritetty lukemisen hetkille, sisältä lämpösestä viltti ja pehmusteet ja voi nauttia raikkaasta lukuhetkestä. Callunat ja jäkälä koristavat kukkaruukuissa antaen väriä ja eloa. Saa nähdä mitä vielä keksin, säteilylämmitin olisi kiva 👍

  • Heli Numminen says:

   Havuilla,kransseilla, lyhyillä, valosarjoilla, kanerva-asetelmilla, murateilla ja sypresseilllä sekä etu-että takapihalla.

 26. HeidiS says:

  Lasitettu parvekkeemme saa joulukuussa tekojoulukuusen minkä oksilla on valkoista joululunta koristeenaan valot, punaiset lasipallot, muutama tärkeä koriste muutoin kuusen oksilla. Parvekkeen pöydällä on alati vuodenaikaan liittyvä vaihtuva somistus; viime jouluna pöydällä oli käpyjä erilaisia, kanelitankoja ja kuivattuja appelsiinisiivuja. Parvekkeen seinällä on jo syksystä alkaen ollut itse tehty kranssi eucalyptuksesta; tämä saa ylleen joulunpunaisen rusetin. Tuoleilla on syksystä alkaen ollut islanninlampaan taljat. Tunnelma on jouluinen kun oma mieli on jouluinen. Oikeat palavat kynttilät kruunaavat somistuksen. HeidiS

 27. VUOKKO Korhonen says:

  Kynttilälyhdyillä ,havuilla

 28. JennaO says:

  Lyhdyillä ja valoketjuilla 🙂 Olen aika minimalistinen mitä tulee talvikoristeluun, mutta valoilla ja kynttilöillä saa jo paljon aikaa. Taitaa myös tämä pimeä aika tehdä väsyn sisustuksenkin suhteen. Olen vähän eri maata syksyisten pesänrakentajien kanssa – minulla se vietti herää keväällä!

 29. Nina Vesterinen says:

  Hei!
  Haaveilen joskus saavani kasvishuoneen jota voisi sisustaa kalusteilla kukkilla ja yrteillä, vuoden aikoihin sopivat kukka ja jouluksi valoköynöksiä. siinä voisi viettää aikaa syksylläkin ja sateiset päivät lukea kirjan ja juoda kupposen teetä tai katettu terassi. Haaveita nämä on jota toivoisin joskus toteuttuvan.
  Siihen saakka saan koristella meidän pieni katos. Minulla roikkuu pari calunaa ampelissa ja pari lyhtyä jossa aina palaa öljykyntilöitä, callunoita myös rappusilla zinkki rukkuissa.
  Katoksesta roikkuu valo jääpuikkoja.
  Ulkoven vieressä minulla tikapuut heinäseipäästä siinä roikkuu harmaa lyhty jossa pala Led kynttilä paristolla tarkoitettu ulkokäyttöön alapuolella roikkuuu Valk sydän ja alimassa Valk kukka laatikko jossa värikitä callunoita siihen laitan valoköynöksen paristolla, ovessa roikkuu kuusen kranssi johon laitan valoköynöksen ympärille.

 30. Riitta L says:

  Laittaisin paljon kynttilälyhtyjä ja luonnon materiaalia kuten havuja ja oksia koristeeksi. Pieni kuusikin voisi koristaa valoineen lasiterassia. Talja ja viltit olisivat tuomassa lämpöä terassilla istujille.

 31. HeidiS says:

  Lasitetun parvekkeen sisustan jouluksi tekojoulukuusella, jonka oksilla on paljon tekolunta, punaiset lasipallot ja valot, Parvekkeen tuoleilla on valkoiset islanninlampaan taljat. Pöydällä on paljon erikokoisia käpyjä, kuivattuja appelsiiniviipaleita ja kanelitankoja. Oikeat kynttilät loistavat lyhdyissä. Siinä tunnelmallinen joulusisustus parvekkeellamme. Muutama tonttu kurkistaa salaa piiloistaan. Tunnelmallista joulunodotusta, HeidiS

 32. Jussi says:

  Hei!

  Laitan Kanervia, Callunoita tms
  Lisäksi lyhdyt ja valot tuovat ja luovat tunnelmaa
  Tässä kuva
  https://instagram.com/p/BqZAyTsBg3M/

  Hyvää Joulun Odotusta kaikille!

 33. Jussi says:

  Moi!

  Luon Joulutunnelmaa kotiin ja puutarhaan mm. lyhdyillä, valoilla ja callunoilla

  Tässäpä kuva pihaltani: https://www.instagram.com/p/BqZAyTsBg3M/

  Ihanaa Joulun odotusta kaikille!

  t. Jussi

 34. Henna says:

  Meillä on suuri piha, kerron etupihasta miten olen kostellut, siellä on jo Airamin pupu ja pingviini valoissaan, molempiin ulko-oviin olen itse tehnyt isot kranssit havuista ja punaisista silkkiruseteista joissa on pienet, lämpimän keltaiset valot. Suuret, isäni tekemät lyhdyt ovat niin kauniit keittiön ikkunan alla,niitä on kolmea kokoa, äitini tekemät joulupukki ja muori siinä vieressä. Jääpuikot koristavat ulko-ovien päällä ja istutetuissa kuusissa on pienet valot, en tiedä kauniinpaa kuin nuo kuuset ovat.

 35. Riiti says:

  Lasiterassille ajattelin laittaa lyhtyjä, valot ja joulukuusen. Ulos lisää lyhtyjä ja parit jouluvalot. Jos tulee pakkasta ja lunta, tehdään joko jäälyhtyjä tai lumipallolyhtyjä koristamaan pihatietä ja polkua saunalle. Havuja on ollut tapana laittaa ulko-oven eteen.

 36. SaraR says:

  Jouluvalot, lyhdyt ja callunat somistaa meidän parveketta. En ehkä kestä kuin kaunista teillä on!:3

 37. tiiu says:

  Vain havuilla, kanervilla ja ulkovaloilla koska täällä on melkein satavarmasti jouluna ainakin hieman lunta.

 38. Anna says:

  Pienen yksiöni pienelle parvekkeelle hankin pienen kuusen, johon laitan tunnelmalliset valot ja muutaman koristeen. Se tuo suuresti iloa ja tunnelmaa jouluuni. 🌲

 39. Sofia Y. says:

  Ai miten minä somistan kasvihuoneen joulun alla – lyhdyt, hyasintit ja sammaleet, kauniit pienet “rautaromut” ja kauniisti vanhentuneet ruukut yhdistettynä kynttilöihin, viltteihin ja pehmoisiin istuintyynyihin luovat joulun tunnelmaa. Siitä minä tykkään ❤️

 40. Sofia says:

  Minikuusi ja jouluvaloja, omatekoinen himmeli ja hyasintteja, joille mies on muuten allerginen, mutta pystyy tuolla nauttimaan.

 41. klaara says:

  Ulkoterassille olen laittanut kanervia ja jäkäliä juurelle, jotka oravat ja linnut ovat poistaneet. Paljon kynttilöitä poltellaan lyhdyissä tuonne helmikuulle asti.
  Mukana ihanassa arvonnassa.

 42. Seija Utriainen says:

  Meillä on patiolla kanervia.ja vielä ruukussa timjamia. Laitoin ledivalot. Meillä on myös kynttilyhtyjä ja ulkotulia.ja jos sää antaa myöden niin tehdään ihania jäälyhtyjä.

 43. Pauliina says:

  Meillä jouluksi laitetaan pihalle paljon kausivaloja, koska pihallamme on melko pimeää. Laitan tuijiin ja räystäisiin valoköynnöksiä ja kanervia ja havuja asetelmissa ripottelen isoihin korkeisiin ruukkuihin terassille joihin myös laitan valoköynnökset. Tulia polttelemme pihallamme aina viikonloppuisin, kun on aikaa niitä vahtia.

 44. Ann-May says:

  Ehdottomasti kuusenoksista tehdyillä palloilla mihin laitan valoketjun. Niin, niin tylikästä!

 45. piitu says:

  Meillä on ruukuissa kanervia, kuusen havuja ja patterilla toimivat jouluvalot.

 46. Hanna Vaahteranlinba says:

  Minulla on kasvihuoneessa paljon lyhtyjä ja havupalloja

 47. Tipsu says:

  Mulla on parvekkeella isoja lyhtyjä kaapin päällä, pöydällä, jakkaralla + iso kasa pieniä tuikkuja. Lamppuköynnös on kiinnitetty parvekkeen ikkunoiden alle, ne kiertää koko parvekkeen. Tuoleilla on lampaantaljoja ja kulmassa olevaa putkea kiertää sininen valoköynnös 😋

 48. Iia says:

  Kiviruukkuja, valaistuja Tuijia, heiniä maljakossa. Lyhtyjä ajastetuilla led-kynttilöillä.

 49. Jemina Salonen says:

  Terassilla ruukuissa kanervia,lumimarjaa ja katajan oksia. Rappusen pielissä tuijat ihanasti jouluvaloilla verhoiltuna, terassin katossa tunnelmaa luo ihana airamin led kattokruunu,tunnelman viimeistelee erikokoiset valkoiset lyhdyt ja terassin pitkällä penkillä oleva pitkäkarvainen lampaantalja.Penkillä istuskellessa pihamaalla loistaa sammaleella, havuilla ja jouluvaloilla päällystetyt harjaterässydämet <3

 50. sarita says:

  Oikeastaan mulla ei ole mitään noista. Meillä on etuoven luona lyhty ja tunnelmavaloja pihalla.

 51. marik says:

  Havukranssi, valot, kynttilöitä

 52. Virpi Louet says:

  Pidän yksinkertaisuudesta ja koristelen hillitysti. Luonnonmateriaalia ja vaaleita valoja. ❤️

 53. Peikonlehti says:

  Havut, ulkovalot ja kynttilät ovat kauneimpia ulkokoristeita joulun ja talven aikaan!

 54. JaanaS says:

  Pihakeittiö, pergola ja terassit koristellaan talveen sinnkiastioihin istutetuilla callunoilla ja havuilla sekä pajupalloilla, kynttilälyhdyillä, kransseilla, ”hehkulamppuketjuilla” sekä valosarjoilla. Puutarhan kaunein koriste olisi lumi! Voi kunpa sitä saataisiin jouluksi.

 55. Sannamarianna says:

  Parvekkeella on havuja, callunoita ja lyhtyjä. =)

 56. Parvekkeellani on tuikkuja, kynttilöitä, lyhtyjä ja joulukukkia 🙂

 57. ansu says:

  Parvekkeella on tunnelmavalot ja yksi lyhty.

 58. M says:

  Parvekkeella valot ja lyhty, ulko-oveen ollu etinnässä kranssi vaan en oo löytänyt silmää miellyttävää

Kommentoi