elokuun iltoja

10.8.2019

Tänään on ollut aivan taivaallisen upea kesäpäivä. Niin lämmin, että pyykkikin kuivuu taas hetkessä. Kunnon kesämekkokeli. Ensimmäinen arkiviikonloppu ja aikaa ihan vain olla. Pötköttelin jopa keskellä päivää kirjani kanssa ja nautin, kun kukaan ei vaatinut mitään tai odottanut mitään. Voi kunpa viikonloput voisivat aina olla tällaisia. Vapaita menoista ja aikatauluista.

Daalioita, daalioita, daalioita… Eipä noita oikein voi olla rakastamatta. Mulla on jotenkin sellainen fiilis, että tänään oli ehkä viimeinen kunnon kesäilta puutarhassa. Siis tällainen kesäisen päivän jälkeinen ilta, kun maa ei ole märkä eikä ulkona ole kylmä. Huomisesta lähtien se lupaakin vain vettä.

Vaikka yleisesti olenkin iltauninen, eilen ja tänään on ollut selainen hassu fiilis, että ei tahtoisi mennä lainkaan nukkumaan. Olisi kiva vain nauttia ja fiilistellä hämärtyvästä illasta. Eilen tulikin valvottua ja kirjan kanssa taisi mennä tämän päivän puolelle. Mutta tänään on kyllä pakko nukkua vähän aikaisemmin, muuten maanantaiaamu voi olla ikävän ärhäkkä.

Niin kauniita kuin nämä hämärtyvät illat ovatkin, on samalla vähän haikea olo. Sellaista luopumisen tuskaa. Kesästä ehkä, mutta myös kesäminästä. Pelkään ehkä jotenkin että päivien lyhetessä se jokin mielen keveys katoaa. Vaikka eihän se niin ole, sitä voi olla vaikka kuinka (no ei ehkä kevytmielinen), rento jos vaan päättää niin. Se kai se arjen kompastuskivi onkin. Että unohdetaan ottaa rennosti ja nauttia.

Hetken nautiskelen vielä kynttilöiden tuikkeesta. Sitten kunnon unet ja rento sunnuntai. Kotikin on kivasti taas kukitettu, siltä varalta, että huomenna kukkaloistoa pitää ihailla sisältä käsin.

Suloista lauantai-iltaa ja rentoa sunnuntaita ♡

Mur Maxi -kasvihuone kasattiin kesällä 2018 yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


12 Responses to “elokuun iltoja”

 1. Avatar Pieni Lintu sanoo:

  Kivat värit! <3

 2. Avatar Villis sanoo:

  Intoudun ihan kommentoimaan, niin ihania ja tunnelmallisia kuvia taas kerran! Daaliat ovat uhkeita ja väriloisto mitä parhain. Ovatko daaliasi, tai kuten mummoni sanoisi joriinit jotain vanhaa perua vai oletko kasvattanut ne uusista mukuloista? Minulla oli edellisessä kodissa hyvä (viileä autotalli) talvisäilytys juurakoille, mutta nykyisessä maakellarissa eivät mokomat menesty talven yli. Vaikka kuinka kuivatan juurakot ennen kellaria, ovat ne keväällä ottaneet homehärmää ympärilleen. Olen jo luovuttanut, kun menetin ne kaikki vanhat ihanuudet. Nykyisin kyllä kasvatan kesällä muutamia kukkakaupan hyviä taimia, mutta se entinen daalia- ”viidakko”on muisto vain. Ihanaa, että voin näin blogien välityksellä herätellä mukavia ja kauniita muistojani!

  • Nämä on mukuloista, jotka tilasin keväällä Mustilan puutarhalta. Ensimmäinen talvetus on siis vielä edessä ja sitä sitten jännätäänkin.
   Voi ei, mä voi niin kuvitella tunteesi. Onhan nuo ihan uskomattoman kauniita. Ja se viidakko on varmasti ollut ihan mielettömän kaunis.
   Kiitos kuitenkin, että muistutit tuosta kuivattamisen tärkeydestä. Pitää kiinnittää siihen extrapaljon huomiota!

   Ihanaa uutta viikkoa! ♡♡♡

 3. Avatar TB sanoo:

  Hei. Aivan ihana tuo kermankeltainen, kerrattu daalia!
  Ja kasvihuoneen sokkeli nyt hieno👍

  • Se on kyllä ihana. Nimeltään ’Cafe au Lait’ :)

   Ja sokkeli on kyllä ihan täykkäri. Siitä tuli niin nätti!

   Aurinkoa maanantaihin ♡♡♡

 4. Avatar 🌸 sanoo:

  Lähikuvat kukista ovat mykistävän kauniita.

  Blogisi nimi voisi jotenkin liittyä vuodenaikoihin ja säähän, sen verran ne postauksia hallitsevat. ;)

 5. Mä en kestä, miten ihana tuo daaliapenkkisi on! <3

  • Voi kiitos! ❤️
   Ja kääk, sun kommentti oli jostain syystä ohjautunut tuonne roskapuolelle. Pitääkin olla jatkossa tarkkana näiden kanssa. Ihme suodatusta 😅

 6. Ihanat Daaliat, elokuu on mun suosikki kuukausi, semmoinen kesän viimeinen hellminen sinisillä illoilla vielä.

  Kivaa viikkoa!

  • No on elokuu kyllä ihana. Ja mä rakastan noita viljapeltojen sävyja ja ilta-aurinkoa. Niistä pitää nyt nauttia kunnolla, ja imeä itseensä energiaa.

   Kaunista uutta viikkoa!♡