titityy!

19.2.2020

Yöllinen pakkanen oli nipistellyt maasta puskevia suloisen vihreitä päivänliljoja. Käsittämätön lause. Helmikuulle. Mutta näin se on, maasta ja oksista puskee väriä, enkä yksinkertaisesti voi olla aloittamatta henkistä kevättäni just nyt, talvilomaviikon kunniaksi. Harmi vain, että kaupoissa on vielä hippasen huonosti noita kevään kukkia. Mutta kiikutin yhden valkoisen helmililjani kasvariin hyasintin kaveriksi ja päätin, että se on kevät nyt. Kasvarin valot saavat olla vielä hetkisen paikallaan, koska illalla valot luovat ihanasti tunnelmaa, mutta muuten on kai aika aloitella kevätsiivousta ja suunnitella ikkunoiden pesua.

Perjantai suunnitelma siivouksesta ei oikein ottanut tuulta alleen ja nyt pari huonetta on yhä enenevissä määrin kassien ja pussien peitossa. Tänään on siis pakko tarttua toimeen sillä ystäväni tulee huomenna kylään, enkä tahtoisi laittaa häntä selviytymään tämän kaaoksen läpi. Keittiön pöydällä on yhä mieheni ostamat ystävänpäiväanemonet ja ehkä siivouksen jälkeen niiden rinnalle voisi katsoa jotakin hivenen tuoreempaa. Levittää liinan pöytään ja nauttia siitä, että pitenevä päivä ja aurinko pääsevät sisään. Kuinka se voikin olla samaan aikaan niin ihana tuo aurinko, mutta silti niin julma.

 

Kulmakarvojen tilannettakin on kysytty. Tässähän ne. Nyt alan jo hieman tottua siihen, että mulla on kulmakarvat ympäri vuorokauden, ja edelleen olen päätökseeni supertyytyväinen. Miten helppoa ja huoletonta! Sävy tuntuu täydelliseltä ja työn jälkeen olen edelleen rakastunut.

Mutta nyt raivaamaan. Laukut ja pussit tyhjiksi ja tavarat ojennukseen. Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa!

 

Mur Maxi -kasvihuone kasattiin kesällä 2018 yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


2 Responses to “titityy!”

  1. Sarimaarit says:

    Kyllä on kiva tuo sinun kasvihuoneesi. Musta väri sopii erinomaisesti kehystämään. Kasvien ja kukkien laittaminen on ihana harrastus, onko sinulla kauan ollut oma kasvihuone? Olet oikeassa, aurinko on tosiaan hyvä ja paha samanaikaisesti, mutta viherpeukalolle kai pääsääntöisesti hyvä juttu 😊

  2. Myös me hiihtolomalaiset (tai no, virallisesti vain mieheni on hiihtolomalla, itse opintovapaalaisena en niinkään) olemme ihmetelleet tälle vuodenajalle varsin epätyypillisiä juttuja. Kaikenlaiset vihreät puskevat maasta, osassa pensaista on valtaisat hiirenkorvat jne. Tuuli on lämmin ja linnut laulavat tauotta. Aamuisilla koiralenkeillä toteamme joka aamu ääneen, että “Mieti, nyt on helmikuu”.

Kommentoi