Iloa kukista – Kauniisti kotimainen

31.1.2021

Kaupallinen yhteistyö / Kauniisti kotimainen


Käsi ylös, kuka hankki taas viikonlopuksi uuden tulppaanikimpun olohuoneen tai keittiön pöydälle? Niinpä, miten ihanaa aikaa tämä onkaan. Valo lisääntyy, päivät pitenevät ja tuoreet kukat muuttavat uinuvan kodin taas iloiseksi. Elämä on täynnä pieniä iloja, ja itselleni yksi niistä on ehdottomasti tuoreet kukat. Tulppaaneja pitää olla viimeistään heti joulun jälkeen jatkuvasti maljakossa. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kauniisti Kotimaisen kanssa.

Olen melko varma, että blogini lukijakunta nauttii ahkerasti tulppaanien tuomasta ilosta, sillä onhan kyseessä suomalaisten suosikkikukka. Tiesittekö, että sesongin aikana Suomessa myydään noin 70 miljoona tulppaania! Ajatella mikä määrä. Ja lajikkeitakin meillä viljellään jokaiseen makuun, noin 500 erilaista! Eri lajikkeiden saanti vaihtelee sesongin etenemisen mukaan. Ihan kaikkia lajikkeita ei ole siis saatavilla koko sesonkia. Saman olette varmasti huomanneet väreistä. Joulun aikaan sesonki alkaa valkoisella ja punaisella. Tammikuussa mukaan tulevat värit ja pääsiäisen aikaan erilaiset keltaisen sävyt ovat parhaiten saatavilla.

Tiedän vallan hyvin, että kukkakaupoilla sitä joskus sokaistuu, ja siksi muistutankin yhdestä hyvin tärkeästä seikasta, joka kannattaa tulppaanipaljouden keskellä muistaa. Nimittäin etsithän aina pakkauksesta Sirkkalehtimerkin! Sirkkalehti on ainoa merkki joka takaa tulppaanien olevan varmasti kotimaisia, Suomessa ja suomalaisella työllä tuotettuja. Se on myös merkki laadusta, sillä Sirkkalehtimerkki löytyy ainoastaan ekstra- ja ykkösluokan tuotteista. Voit kuitenkin bongata merkin useimpien ruokakauppojen omien ketjutunnusten vierestä, sillä kotimainen Sirkkalehtimerkillä myytävä tulppaani löytyy miltei meidän jokaisen lähikaupasta.

Mulle itselleni viikonlopuksi siivottu koti ja tuore kukkakimppu pöydällä jos toisellakin on niitä suurimpia arkisia iloja. Tällä viikolla halusin levittää hieman iloa ympärillenikin ja sidoin tulppaanit kimpuiksi ja tervehdyksiksi. Uskon nimittäin, että pienet eleet ja teot ovat se, mitä me suomalaisetkin nyt juuri kaiken tämän poikkeuksellisen ajan keskellä tarvitsemme.

Tulppaanikimppu säilyy pienellä vaivalla koko viikon ja tuottaa monesti iloa, vielä seuraavanakin viikonloppuna. Koska tulppaanit sietävät vähän viileämpiä olosuhteita, maljakon voi hyvin siirtää vaikka työpäivän tai yön ajaksi viileään. Joskus jos jääkaapissa on tilaa, saatan sujauttaa maljakon jääkaappiin pariksi päiväksi tai nostaa kuistille. Näin saan heti pidennettyä kukkien elinikää.

Tulppaanit viihtyvät myös viileässä vedessä, joten muistathan valuttaa maljakkoon kylmää vettä. Näin talvella voi jopa laittaa veden joukkoon hieman lunta, ja maljakko pysyy viileänä pidempään. Vettä maljakkoon kannattaa laittaa vain vähän, mutta muista toki lisätä sitä päivittäin! Juuri viime viikolla jouduin yhtenä aamuna viestittämään miehelleni, että lisääthän tulppaaneille vettä. Olin itse aamun kiireessä unohtanut.

Tulppaanikimpun asettaminen maljakkoon kannattaa kuitenkin aloittaa ihan ensimmäisenä uuden imupinnan leikkaamisella. Tuore, suoraan leikattu pinta on tarpeen, ostit sitten vedessä tai kuivassa säilytettyjä kukkia. Kuivasäilytettyjen kukkien nestejännitys palautuu nopeasti, kun laitat kukat kääreineen maljakkoon. Välillä onnistun katkaisemaan jokusen hyvin jännittyneen kukkavarren, mutta sekään ei ole ongelma, sillä laitan yksittäiset kukat pienempiin maljakoihin ja ilo oikeastaan moninkertaistuu.

Mikäli sidot kimppuihin vihreää, oksia tai vaikkapa varpuja, tulpaanit kannattaa sitoa hieman alemmaksi. Näin kukkavarsien kasvaessa se kaikki muu ei jää heti kukkien alle.

Muistathan, että hieman ylikukkineet tulppaanit kaunistavat vielä ihanasti vaikkapa jäälyhtyjä!

Iloa päivääsi ja uuteen viikkoon!


Kommentoi