Sensai – silkin kosketus

25.5.2021

Kaupallinen yhteistyö  Sensai 


Tänään päästään taas puolentoista vuoden tauon jälkeen sukeltamaan Koishimaru-silkin ja SAHO-rituaalin hellivään tunnelmaan. Ja ihanaa niin, sillä vaikka joitakin Sensain tuotteita jäikin pysyvästi käyttööni, uskon, että kokonaisvaltaisempi ihon helliminen tulee nyt tarpeeseen. Samalla sukelletaan myös keski-ikäistyvän mielen syövereihin ja niihin ajatuksiin ja tunteisiin, joita ikääntyminen tuo aika ajoin myös minun mieleeni. Pitääkö ikuisen nuoruuden lähdettä jahdata hampaat irvessä, tai onko koronavuodella ollut merkitystä ihonhoitoon tai ylipäätään ajatuksiin kauneudesta ja ihonhoidosta. Tervetuloa mukaan. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sensain kanssa. Ja huomaathan napata alennuskoodin myös postauksen lopusta!

Olen selkeästi ajautunut siihen elämänvaiheeseen, jossa tuntuu, että yhä nuoremmat täyttävät 40-, 50- ja jopa 60-vuotta. Toisaalta koen olevani onnekas, kun elämässäni on ystäviä niin monesta ikäluokasta ja pystyn myös suhtautumaan ikään enemmänkin numeroina ja vuosien vierimiseen positiivisena jatkumona, kokemusten ja muistojen kartuttamisena sekä upeana lahjana, jonka elämä meille antaa. Kaikesta positiivisuudesta huolimatta pysähdyn minäkin silti aika ajoin peilikuvani eteen kysyen, missä kohtaa tämä kaikki tapahtui. Nuoruutta en niinkään halaja takaisin, sillä elämä on antanut paljon hyvää. Oman olemuksen toivoisi silti säilyvän iloisena ja energisenä ja heijastavan enemmänkin sitä elämänhalua ja paloa, joka sisältäni löytyy.

En varmasti ole ainoa, jonka meikkausrutiinit viimeinen vuosi on muuttanut. Kenties pysyvästikin. Yhä kevyempi ja ohuempi meikkikerros kiinnostaa, ja mitä vähemmän meikkiä tulee käytettyä sen pienempään meikkimäärään myös tottuu. Samaan aikaan tietenkin ihon muu kunto korostuu. On tietenkin helpompaa olla meikittä kun iho voi hyvin. Itse huomaan, että aikoina, kun maskin kanssa joutuu sinnittelemään useamman päivän putkeen, myös iho reagoi ja syntyy punoitusta ja näppylöitä. Toisaalta kun iho on hyvässä kunnossa, saatan jättää meikkaamatta ihan vain jo siitä syystä, että suurin osa ihmisistä näkee minut maski kasvoillani tai etäyhteyden kautta. Jännää seurata minkälainen maailma meitä odottaa.

Kauneudenhoidon perustana ja ihon kunnon ylläpitämisessä sekä parantamisessa kaiken A ja O ovat tietenkin puhdistus ja kosteutus. Sensain maailmassa tätä kutsutaan Sahoksi, joka myös pyrkii muuttamaan käsityksemme ihonhoitorutiineista enemmänkin rituaaleiksi.

Samaan tapaan kuin japanilaisessa teeseremoniassa, myös Sahossa on tärkeää tehdä tietyt asiat oikeassa järjestyksessä. Samaa kaavaa noudattaen ja päivittäin. Saho tarkoittaa myös sitä, että ihonhoitoon varataan aikaa. Huolellinen puhdistus ja kosteutus eivät vie ajastamme kuin hetken, jonka pystymme varmasti itsellemme jokainen löytämään. Sensain filosofiaan kuuluu, että toistuvasti käytettynä Sahon rauhoittava menetelmä vie kohti koko elämän kestävää kauneutta.

Käytännössä Saho on puhdistuksen ja kosteutuksen yhdistelmä. Jotta rituaalin tulos olisi paras mahdollinen, Saho pitää sisällään kaksoispuhdistuksen, kaksoiskosteutuksen ja kaksoislevityksen.

Sahossa hoitotuotteiden oikea käyttöjärjestys on hoitovesi – seerumi – emulsio/voide – silmänympärysvoide/naamio. Ainakin silmänympärystuotteen levityksen kohdalla tämä poikkeaa monesti siitä, mitä olet aikaisemmin saattanut järjestyksestä ajatella. Päivittäinen Saho ei tarkoita kylpyhuoneeseen muuttamista, sillä kyse on itse asiassa keskittymisestämme itseemme ja rituaaliin. Löydät aiemmat Sensain postaukseni täältä ja voit perehtyä myös Sahoon paremmin aikaisempien tekstieni avulla.

Kaksoispuhdistus:

Silky purifying Cleanser Cleansing Cream
Silky purifying Cleanser Clear Gel Wash

Kaksoispuhdistusrituaalin ensimmäinen vaihe poistaa iholta rasvaliukoisen lian kuten meikin. Toinen vaihe puhdistaa vesiliukoisen lian, kuten pölyn ja hien. Toinen vaihe on tärkeää tehdä myös aamuisin.

Cleansing Cream minulla on ollutkin jo käytössäni pidemmän aikaa ja pidän todella sen koostumuksesta, puhdistavasta tehosta, hellävaraisuudesta ja enemmänkin kosteuttavasta ja hellivästä tunteesta kasvojen iholla. Kaikki meikki irtoaa varmasti, mutta iho ei silti ryhdy kiristämään.

Olen tottunut Sensain Creamy Soapin pehmeään puhdistusvaahtoon ja pakko myöntää, että uuden vaahtoamattoman geeliputsarin teho mietitytti tuotetta ensi kertaa kokeiltaessa. Mutta tuloksena on puhdas ja raikas tunne. Otan pari painallusta geeliä kädelleni ja hieron geelin kosteille kasvoille. Valkoiseen pyyhkeeseen ei jää jälkeäkään ja iho on oikeasti tosi puhdas! 

Kaksoiskosteutus:

Absolute Silk Micro Mousse Treatment
Absolut Silk Cream

Eli Saho-rituaalin toinen vaihe. Hoitoveden tehtävä on saada iho vastaanottamaan kaikki se kosteutus, joka varsinaisella kosteusvoiteella on annettavanaan. Itse tutustuin hoitoveteen juurikin Sensain kautta ja se kuuluukin nykyään ihan vakiona ihonhoitooni. Kaksoiskosteutuksen toinen vaihe on ihon ravitseminen eli seerumi sekä emulsio tai voide.

Absolute Silk -linjassa tiivistyy äärimmilleen juurikin Koishimaru-silkin teho. Tästä linjasta käytössäni on jo tutut tuotteet eli vaahtoava hoitovesi, sekä Absolut Silk Cream. Molemmat iholleni täydellisesti sopivia ja ne huumaavat tuoksullaan edelleen jokaisella käyttökerralla. Vaahtoava hoitovesi on riittoisa ja virkistävä. Minulla on tapana levittää se kasvoilleni heti suihkun jälkeen. Pieni painallus ja sormenpäihin muodostuu parin sentin vaahtopallo. Siitä siirrän vaahtoa otsalle, poskille, leualle ja hieman myös silmien alle. Annan olla hetken ja tuotteen imeytyä ihoon, jonka jälkeen levitän veden hoitavin liikkein kaulaa unohtamatta. Itse olen kokenut tämän vaahtoavan hoitoveden parhaaksi. Sen levittäminen on huomattavasti helpompaa ja saan sen tunteen, että kaikki hoitovesi päätyy varmasti juuri sinne, minne se oli tarkoitettukin. 

Myös voiteen levityksessä käytän napakkaa, mutta hellää hierontaa. Kun ylöspäin suuntautuva pyörivä hieronta on tehty, painelen kasvoja kämmenillä ja aktivoiden verenkiertoa ja rentouttaen kasvojen pieniä lihaksia. Absolute Silk Cream valikoitui edellisen yhteistyön kautta suosikikseni ja on pysynyt käytössäni koko ajan. Tämä voide on todella kevyt ja olin jopa hieman skeptinen, riittäkö se iholleni. Voide osoittautui kuitenkin täydelliseksi. Ja meikin kanssa ei ole kiristyksen tai kiillonkaan kanssa ongelmia.

Seerumi:

Essence Day Veil

Pidän älyttömästi siitä, että Sensain tuotteissa ei kovinkaan paljon ole eritelty päivä- ja yötuotteita erikseen. On mielestä huomattavasti helpompaa, kun kylpyhuoneen kaapissa ei tarvitse pitää suurta arsenaalia. Halusin kuitenkin kokeilla iholleni tällä kertaa jotakin extrahoitoa ja tähän valikoitui seerumiuutuus, joka pitää sisällään myös aurinkosuojan. Tuote on siis nimenomaan päiväseerumi, mutta se antaa myös samalla tärkeän aurinkosuojan jo kosteutuksen alle.

Sanoisin, että seerumin myötä ihonhoitooni tuli annos ylellisyyttä. Tämäkin tuote tuntuu miellyttävältä niin koostumukseltaan kuin hennolta tuoksultaankin. Kenties tuote tuo myös kaivattua boostia ja hehkua, jotka kevään mittaan ovat ehkä päässeet karisemaan.

Silmänympärysihon hoitoon:

Extra Intensive Eye Cream
Extra Intensive 10 minute Revitalising Pads

Sensain tuotteet ovat yleisesti tarkoitettu käytettäväksi siten, että niitä voi levittää koko kasvojen alueelle. Koska maskin käyttö on kuitenkin vienyt huomioni enemmän silmäkulmiin, halusin myös kokeilla nimenomaan silmänympärysiholle tarkoitettua tuotetta. Extra Intensive Eye Cream on silottava silmänympärysvoide, joka samalla heleyttää ja kiinteyttää ihoa. Tämänkin tuotteen vaikutus tehostuu tietenkin säännöllisen käytön myötä. En niinkään halua päästä eroon naururypyistäni, mutta huomaan, että hyvän silmänympärysvoiteen avulla ilme pysyy virkeämpänä. Silmänympärysihohan kertoo stressistä, väsymyksestä ja huonosta ruokavaliosta ja jotta kaikki tämä ei näkyisi niin julmasti, pientä ihoaluetta kannattaa huoltaa hyvin. Kun levityksen tekee kevyesti painellen, myös mahdollinen turvotus pääsee laskemaan paremmin!

Elvyttävät hoitolaput sisältävät tehotiivistettä ja ne hoitavat ja kosteuttavat tehokkaasti silmänympärysihoa. Näitä teholappuja olen käyttänyt myös aikaisemmin ja kutsun niitä Tuhkimolaastareiksi. Kun edessä on tärkeä päivä, annan näillä itselleni virkeämpää ilmettä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Pussissa on vaikuttavaa ainetta aika runsaasti ja itse levitän sen muilta osin myös koko kasvoille. Rento asento 10-15 minuutiksi ja peilistä katsoo vähän virkeämpi Emilia. 

Innostuitko kokeilemaan? Helli ja hoivaa itseäsi ja nappaa tästä  -20 % alekoodi stockmann.com
verkkokauppaan:

koodi on Emilia20 on voimassa 24.5.-6.6.2021 ja
koskee kaikkia normaalihintaisia Sensai-tuotteita.

Kaunista iltaa myös sulle. Minä taidan ottaa itselleni vähän omaa aikaa ja helliä ihoani tänään oikein kunnolla! 🤍


Kommentoi