Forget me not

29.5.2017

Aurinkoista illan alkua!
Rakkauteni vaaleansiniseen ei ota laantuakseen näin kesän koittaessa, eikä ihmekään, kun tuolla tontinrajoilla loistaa lemmikit kuin sininen kukkameri. Nostin keittiön pöydälle vanhan kannullisen noita ihania sinisiä kesäntuojia, ja kas, heti iski söpöilyvaihde päälle. Jos omistaisin oikein ison pitsipöytäliinan, olisin varmasti levittänyt pöydälle myös sen. Suitsait saavat astua syrjään taljat ja liika harmaa. Nyt meille muuttaa kesä!

Vaikka koti on vielä viipynyt eleettömän talvisessa asussaan, pukeutumisen suhteen rusetit, röyhelöt ja pitsit on kaivettu naftaliinista jo aikoja sitten. Viime kesänä hankkimani lemmikinsininen kesämekko (Banana Republic) on edelleen kaunein omistamani vaatekappale, ja sekin on päässyt jo auringosta nauttimaan. Mekossa on oikeastaan kaikki palaset kohdillaan, vaikkei sen leikkaus nyt ihan hansikkaan tavoin itselleni istukaan. Röyhelöt, leveä helma, väri ja vielä taskutkin! Tämä päällä kelpaa pyörähdellä Taipaleen Reijon tahdissa, vaikkei eriparisilmäni millään muotoa lemmikkejä muistutakaan. Ja vaikka yleisin kesähabitukseni onkin päästä varpaisiin kurainen ja multainen (mustilla kynnenalusilla höystettynä), tämä mekko päällä tulee takuuvarmasti kesäheinäfiilis! Mikäli kohtuullisen matkan päästä löytyisi vielä tanssilavakin, tässä mekossa voisin oitis hypätä pyörän selkään, ja polkea tanssahtelemaan!

Pitsipöytäliinoja ja tanssilavoja tai ei, kesän ihanuus piilee juurikin siinä, että mieli vaeltaa uusiin ja erilaisiin juttuihin. Pitkä pätkä vuodesta mennä porskutetaan tasaisen harmaassa, mutta annas olla kun aurinko lämmittää ja luonto puskee väriä. Siinä sulaa suomalainen luonne ihan uuteen uskoon!

Taidanpa kipaista vielä toisenkin kimpun sinne makuuhuoneeseen. Ja sitten penkomaan niitä sinisiä tyynynpäällisiä kaapista! Kunhan nyt en vallan sekaisin menisi kun syreenit ja juhannusruusut puhkeavat kukkimaan!

Ihanaa iltaa! ♡

Tallenna


11 Responses to “Forget me not”

 1. Ihana mekko, ja ihana sävy :)

  • Mä olen ihan hulluna tällaiseen siniseen! Tulee niin kesäfiilis! :)

  • Heidi sanoo:

   Upea sävy ja kaunis mekko!
   Itselläni toiveena löytää juuri tuon väriset koristetyynynpäälliset olohuoneeseen ja kenties joku muukin tekstiili. Lemmikin sininen on niin täydellinen sävy <3

   Kiitos kivan tunnelman ja hyvän fiiliksen blogista!

 2. Anu sanoo:

  Ihana mekko, en yhtään ihmettele että tykkäät siitä❤

 3. Ihana lemmikinsininen, kesäisen raikas <3

  • Juuri sitä! Ja tuleehan tuosta mieleen myös kesäinen poutataivas! Joka tapauksessa kesäväri ihan parhaimmillaan! :)

 4. Kaunis sinisen sävy ja niin ihanan raikas – pääsin kesäisiin tunnelmiin ja aloin kaipaamaan kotiin Suomeen.

 5. Riina sanoo:

  Mä en kestä, kuinka ihanat kuvat! <3
  Täällä on toinen ikuinen vaaleansinisen ystävä. Lapsena muilla tytöillä oli punaiset reput, mutta mulla oli aina sininen.

  • Vaaleansininen on kyllä niin ihana! Ja ylipäätään sinisestä olen tykännyt aina.
   Tuo väri on niin kesäisen poutataivaan ja lemmikkien sävyä, että se vie väkisinkin fiilikset sinne jonnekin lämpimämpään säähän ja niitynlaitaan!