Kesäistä ja ruusunpunaista tunnelmaa

05.8.2018

kaupallinen yhteistyö / Adorada


Lämmin elokuu on mitä parhainta aikaa tankata kesätunnelmaa varastoon. Tässä kohtaa vuotta jokainen kesäinen hetki kannattaa käyttää hyödyksi, sillä syksy on vääjäämättä edessä. Jossei ihan vielä pisteenä horisontissa, niin ainakin sinne ilmestymässä. Piknik puiden katveessa tai rantakalliolla on ehdottomasti yksi niitä asioita, joita kesän aikana kannattaa kokea. Tänään varsin kesäisiä ja ruusunpunaisia tunnelmia. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Adoradan kanssa.

Vaikka viiniä ei koskaan tulisikaan valita pullon perusteella, myönnän, että kauniista pakkauksesta on hyötyä kun ostohetkellä arvon parin vaihtoehdon väliltä. Sama pätee oikeastaan tuotteeseen kuin tuotteeseen. Kaunis pakkaus vetää puoleensa, ja se on myös ilo jättää esille – tyhjänäkin.

Yksinkertaisen tyylikäs etiketti ja käsin vahalla sinetöity pullo kieltämättä erottuvat Alkon hyllystä positiivisesti. Kerrotaan, että inspiraation Adorada Rosé -pulloon Kalifornialainen viinintuottaja Margaret Leonard sai hajuvesipulloista. Ja tokihan pullon fiilis myötäilee parfyymihyllyä. Itse pidän erityisesti siitä, että musta pullonkaula on toteutettu sinettivahalla, eikä vain yksinkertaisesti paperilla tai pulloa värjäten. Se antaa viinipullolle ylellisen viimeistelyn.

Adorada Rosé on puolikuiva ja keskihapokas roseeviini. Sen maun kuvaillaan olevan kukkainen, metsämansikkainen ja hedelmäinen. Huolella jäähdytettynä Adorada roseeviini on miellyttävä juoma ihan vain nautiskeluun, mutta myös erinomainen kaveri kevyille salaateille, kasvisruoille, vaalealle kalalle, sekä rapujen tai vadelmien kanssa nautittavaksi. Siis loistava viini kesäpöytään ja puutarhassa seurusteluun. Yhdysvaltalainen viini löytyy Alkosta ja hintaa pullolla on 14,90€ (75cl).

Roseeviini yhdistetään nykyään vahvasti kesään, vaikka toki rosé sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Myönnän, että itsekin suunnittelin keväällä matkivani hiukan länsinaapureitamme ja istuvani iltoja viileä roseelasi kädessäni. Vaan sitten se kevät vain meni ja kesäkin melkein, ja huomasin, että se ensimmäinenkin roseepullo edelleen korkkaamatta. Koska en missään nimessä halunnut haalia itselleni harmituksen aihetta syksyksi, päätin, että nyt elokuussa kesän 2018  bucket list tulee korjata tältäkin osin.

Periaatteessa rosé onkin sopinut tähän viikkoon paremmin kuin mihinkään muuhun. Paitsi, että hämärtyvistä kesäilloista on saatu nauttia useana päivänä suuremmalla porukalla, oman sävähdyksensä asiaan toi ruotsalaiset vieraamme. Perjantai-iltana koin jopa hetkellistä vadelmavenepakolaisuutta kääriessäni puutarhatuolissa huivia hartioilleni illan samaan aikaan hämärtyessä kesäyöksi.

Lempeän kesäistä sunnuntai-iltaa ja aurinkoista uuden viikon aloitusta.


Comments are closed.