>{makuuhuone}

05.8.2011

>

Lupasin laittaa kuvia muistakin huoneista nyt kun on saatu paikat kuntoon.
Muutenkaan en just nyt jaksa tänne mitään syvällisä lätistä, joten latailen vain kuvia höpöttelen niitä samoja turhanpäiväisiä. Tuntuu että kesä on sulattanut aivot, siis sen vähän, mitä niistä nyt muutenkaan oli enää jäljellä.
Tässä olis nyt makuuhuonetta uudessa tapetissaan. En ole tapetista oikein varma. Tämä on ainoa, johon silmä ei vain tunnu tottuvan. Liian hempeä, liian jotain. En tiedä, saa nyt toistaiseksi ainakin olla, koska ei ole varaa ihan koko ajan tapetoidakaan 🙂

 Ikea on taas ottanut perinteisen rautasänkymallin tuotantoon, ja sitä hiukan haaveilen. Mutta en ole sängystäkään varma. Musta toisi ryhtiä, mutta tuleeko lopputuloksesta entistä romanttisempi, muuttuuko huone ahtaan näköiseksi jne… Eli ei kiirettä, sulattelen sitäkin sitten kun taas jaksan.
Viimisessä kuvassa näkyy tuo makkarin typerin kohta eli ikkuna joka jää hiukan isojen vaatekaappien taakse. Tilaan on piilotettu mun girly corner, eli mekot ja muut vaatteet, jotka eivät mahdu kaappiin roikkumaan, sekä kengät, jotka ovat käytössä, mutta eivät vaadi sijaa eteisestä. Eli suomeksi; Olen laajentanut vaatekaappiani tuonne komeron ja ikkunan väliin….
Huoneessa on kaksi pari-ikkunaa, joiden välissä on talonpoikais peili. Peili on vastapäätä ovea, ja suoraan kun jatkaa, niin pääsee eteisten läpi ulos myös ulko-ovesta. Eli mikäli rautasänky hankittaisiin, pelkään myös, että vieraita vastaanottaa sängynpäädyllä majaileva vaatekasa….
Seinähylly on vanhaa Ikeaa. Siirrettiin Niilon huoneesta tuohon, jotta saan tavaroilleni laskutilaa. T:llä on  yöpöytänä sama vanha musta tuoli, joka on näkynyt ennenkin. Sängyn toisella puolella ei sitten ikkunoiden lisäksi muuta mahdu olemaankaan.
Ei nyt tullut kuvattua enempää, mutta joskus toisella kertaa sitten muita nurkkia.
***

48 Responses to “>{makuuhuone}”

 1. Pivikki says:

  >Kaunista <3Blogissani ARVOTAAN, joten mukaan vaan! Onko sinulla avain onneen? Mukavaa viikonloppua toivoopi Pivikki

 2. kati says:

  >Minusta makuuhuoneessa saakin olla hempeää! Hyvältä näyttää! Täytyykin tsekata tuo ikean rautasänky. Tämä kuva antoi intoa omankin makkarin remppaamiselle. Me kun nukutaan vaan aulassa ja tuleva makkari on vielä varastokäytössä…

 3. MariaJ says:

  >Voi kun nätti makuuhuone! Karehdittavan ihana 🙂

 4. Idaleena says:

  >Ihana tapetti! Ja ihan päiväpeitto -mistä se on?

 5. Blomm says:

  >Musta huone on kaunis ja ryhdikäs. Tapettivalinta on ihana! Mistä olet hankkinut nuo verhotangot?

 6. Sanna says:

  >Ihanan raikasta! Tiedän sen tunteen jos ei omaa silmää jokin miellytä niin sitten ei, mutta nuo kuvat on kyllä tosi kivoja minusta :). Tulee tunne että pitäisikö minunkin alkaa tapettihommiin!!! Siitä ei kyllä mies innostu….

 7. iukku says:

  >mulle tuli mieleen, jos sängynpeite olisi tummempi? Ihana tuo on kyllä noinkin, pakko saada meidänkin makkari vihdoin kuntoon 😉

 8. Sissi says:

  >Kaunishan tuo on, mutta ehkä kestää aikansa ennen kuin siihen tottuu. Mulla meinas eka päivä mennä kieloja murehtiessa, mutta nyt tykkään kovasti. Piti hetki taas miettiä että mitäs tulikaan tehtyä. ;D

 9. sannaofia says:

  >Oi kuinka kaunista! 🙂 Itse kelpuuttaisin mielihyvin nuinkin romanttisen makuuhuoneen. Itse en ehkä mustaa lähtisi laittamaan, koska kontrasti olisi liian suuri, ainakin näin ensituntumalta. Mutta todennäköisesti sekin näyttää sitten sopivalta juuri sinun makuuhuoneessasi! 🙂 Onko tuo peittoa vai pussilakanaa vai mitä tuo turkoosi-pinkkikukkainen tuossa sängyn päällä? Näyttää nimittäin ihanalta…

 10. Uuden Kuun Emilia says:

  >Pivikki: Kiitos kutsusta, ja kivat viikonloput sinnekin!Kati: Teidän makkarista tulee varmasti aikanaan ihana. Sulla on silmää :)Ja totta, voihan sitä kai hiukan hempeillä :)MariaJ: Kiitos :)Idaleena: Päiväpeite on äitini virkkaama. Ihan munkin mielestä :)iukku: Sängynpeite on mun äidin virkkaama, ja siitä en vain halua luopua. Enkä halua värjätäkään. Ehkä tuonne alle vois heittää jonkun tummemman, tosin sitten on kaksinkertainen petaaminen 😀 Pitää miettiä!Sissi: Ja mä harmittelen, että miksi en pysynyt alkuperäisessä ja laittanut kieloja makkariin!!! Pääh, että kaduttaa. Mun mies ei kans ihan heti kieloihin tottunut, mutta nyt jo tykkää tapetista. Eli ehkä mäkin lämpenen tälle makuuhuoneen hempeydelle :)Blomm: Verhotangot on ihan puhdasta Ikeaa! Halvat, mutta himputin tukevat ja tyylikkäät :)Sanna: Ne miehet syttyy vähän hitasti näihin juttuihin :)Ehkä mun silmä tottuu, toivon. Mutta tämän kanssa on nyt ainakin hetki elettävä 😀

 11. Uuden Kuun Emilia says:

  >Sannaofia: Mä taas pidän kovasti esim. noista verhotangoista, kun tuovat hiukan ryhtiä. Muuten olisi kalvakkaa mun makuun.Sängynpäällä on omatekoinen "heittopeitto". Eli untuvapeitto päälystetty kivalla kankaalla.

 12. Leena Lumi says:

  >Emilia, romanttista!Tuli mieleeni, että ehkä noiden ikkunoiden väliin mahtuisi tumma jugend-pielipiironki. Muistat varmaan sen piironkini, jossa teen kaikki talven tunnelmakuvaukset. Ja sitten vielä jotain tummaa, kulunutta, patinaa pienet yöpöydät, niin takuulla alat pitää tapetista.Serkkuni aikoo nyt tapiseerata mmakkarinsa sillä tummalla Bird Cage -tapetilla, jonka esitelin blogissani kahdella eri värillä. Lähetän tämän linkin nyt hänelle…Niitä piironkeja on saatavana huutonetissä, josta serkkunikin löysi niitä KAKSI.Elämyksellista elokuuta sinulle!

 13. Sanna-Riikka says:

  >IHANA!!! Meillä tulossa remppa makkariin – en vaan yhtään tiedä mitä, miten ja millaista tapettia laitettaisiin, en haluu enää mitään beigeäkään;), kyls tiet? Jotain raitoja olen katsellut…en osaa kans valita!!!Noit laukut ovat hurmaavat tuossa naulakossa!!! Itse olen nyt hullaantunutkin vähän kaikkeen kaisla juttuihin…matonkin ostin sellaista oliko se nyt meriheinää…Kuullaan taas ja oikein rentoa viikonloppua!!!

 14. Uuden Kuun Emilia says:

  >Leena: No arvaa vaan olisinko jo hankkinut sellaisen, (voi se sopis niin hyvin!) mutta hitto kun ei mahdu. Ei mahdu sitten millään, ei mitään kivaa, kun kulkureitti sänkyynkin pitää jäädä. Voi mä haluisin niin työntää tuota seinää kauemmas, mutta ei maha mittään. Onkohan tilanpuute vakio. Että aina tarvis olla enemmän :)Ja se lintuhäkkitapetti on niin ihana! Tummana varsinkin – ihan mahtava!Sanna-Riikka: Menit muuten tänään meidän ohi kun oltiin aamukävelyllä. T huomasi, mä olin niin ajatuksissani -vasen oikea vasen… Blondi mikä blondi :)Eikös makkarissa vois olla jotain eläväistä. Vaikka ihan yksinkertaista kukka/kasvikuviota ja vaikka kaksivärisenä. Laura Ashleyllä vois olla joku sun makuun! Kurkkaa vaikka nämä:http://www.lauraashley.fi/app/shop/list/-/open_path/0-00001-00028-00029/cat_id/29

 15. Riitta Sinikka says:

  >Huippu ihanaa!!terveisin romulyyli-riitta.

 16. Voikukkapelto says:

  >Aivan ihana – eikä yhtään liian hempeä! Uskon, että silmäsi tottuu, no worries 😉 Huonekaluilla, tekstiileillä ja matoilla saa pelattua niin paljon ja mielestäni kaikki tuossa huoneessa onkin ihan nappivalintoja. Yöpöydille sopisivat jotkut vanhat kulahtaneet rautalamput… =)

 17. Pieni Pitsinenäliina says:

  >Jännä miten sua ahdistaa liika romanttisuus, koska myös musta huone näyttää tosi kivalta. 🙂 Siellä on kuitenkin väriä ja ryhtiä ja just tuo musta tuo himpun räväkkyyttä, kaikki ei kuitenkaan oo mitään ylisöpöä rimpsurämpsyä. Toivottavasti totut pikkuhiljaa. :)Sari

 18. -anu- says:

  >Minusta myös tosi kivan oloinen makuuhuone, tykkään kovasti. Tapetti sopii juurikin hienosti makkariin!!!! Mistä olet ostanut tuon ihanan naulakon joka on seinällä, tuollaista olen niin kovasti etsinyt…

 19. Ellis says:

  >Makkarin tapetti on aivan ihana, toivottavasti sun silmä tottuu siihen, etkä ihan heti tapiseeraa päälle mitään muuta :)Kävin pari viikkoa sitten Ikeassa, ihastuin myös siihen rautasänkyyn ja skeptisesti menin heti koemakaamaan sen ajatuksella: "se kuitenkin nitisee, natisee ja rämisee vähintäänkin…" mutta ei. Tuntui yllättävän jykevältä ja tukevalta (tai sitten se oli pultattu lattiaan kiinni, heh:)) Jokatapauksessa ihastuin ja jos olisin sänkyä nyt hankkimassa, hakisin sen sieltä ehdottomasti.Mukavia elokuun päiviä sinne!

 20. Uuden Kuun Emilia says:

  >RiitaSinikka: Kiitos :)Voikukkapelto: Noi lamppujutut on kyllä ollut mietinnässä. Mulla on siis valkoinen pöytä ja miehellä on se tuli. Miehellä on myös sellainen seinälampetti tuossa päänsä päällä lukuvalo, se on jossain kuvissa joskus näkynytkin. Nyt ehkä haaveilen joistakin design valaisimista tai sitten oikeasti vanha pariskunta tai kaksi kaunista erisamaa yksilöä. Pitää miettiä :)Sari: Sä luettelit ne kaikki asiat, joita yritän myös itselleni vakuuttaa. No kaipa tähän tottuu. Pakko :DAnu: Siis tuo naulakko on just se Ikean vanha. Ei ole enää valmistuksessa ja silloin kun oli, niin oli vain puunvärisenä, eli tämä on maalattu. Huutiksesta kannattaa metsästää :)Ellis: Ei oo ihan heti varaa tapetoida tätä uudestaan, joten pakko kestää vaikkei tottuisi :DSe rautasänky on kyllä kiva. Se vanha malli messinkinupeilla oli parempi, mutta voishan noi nupit maalata vaikka mustaksi. Ja tukevaksi siä on kehuttu. Meillä on 180 leveä sänky ja mies ei suostu pienempään, eli monia vaihtoehtoja ei ole ja esim vanhat sängyt on liian kapeita. Mutta tää on nyt harkinnassa, vakavassa sellaisessa 😀

 21. Ainosofia says:

  >Minä myös toivon, että silmäsi tottuisivat tuohon tapettiin…On meinaan tosi makeen näköinen makkari …aijaijai <3

 22. Maria says:

  >Ihanan rauhallinen makuuhuone! Ei ollenkaan liian romanttinen, sopivan herkkätunnelmainen. Onnea, olet Maalaisunelma-lehden kuukauden blogi!

 23. Katja says:

  >Sinulla on tosi ihana blogi! Olen vieraillut täällä useasti ja odotan aina innolla uusia postauksiasi. Nyt liityin myös lukijaksi.

 24. Teija says:

  >On se vaan ihana makkari! Eiköhän silmä totu tapskuunki 🙂 Kiva tietää, et sänkyä on taas saatavilla. Mä haluisin kunnon sängyn tuon jenkin tilalle, ja se just vois olla hyvä vaihtoehto.Viikonloppuja!

 25. Anne says:

  >Mie tykkään, tapetista ja koko teidän makkarista! Tapettikuvio on kyllä romanttinen, mutta eihän tuo mitään ylitsepursuavaa romanssia ole.: )

 26. Uuden Kuun Emilia says:

  >Ainosofia: Kiitos, eihän tässä muu auta kuin siedätyshoito :)Maria: Kiitos. Ja jokos uusi lehti on ilmestynyt!? Ei kai mun tilaus loppunut nyt sit just sopivasti!Katja: Kiva kuulla, että olet tykännyt. Ja tervetuloa vakkaristikin joukkoon :)Teija: Joo sitä oikeeta sänkyä mäkin haaveilen. Ja kun tota saa myös 180 leveänä, niin olis just passeli!Täytyy vaan totutella slmiä tuohon seinään :DAnne: No joo, onhan niitä romanttisempiakin nähty :)Mutta toisaalta se kai on just kokonaisuus mikä ratkaisee. Pitää miettiä muut yksityiskohdat.

 27. Nina says:

  >Tykkään… TOSI IHANA! Mutta jos se ei omasta mielestä oo just nappi, niin ei sekään kivaa ole, vaikka toisten mielestä olisikin ihan täydellinen. 🙂

 28. Ruusa says:

  >Kivalta näyttää teillä!Onko se tuo sama sänky joka meillä on (Ikean) vai se toinen malli,hieman koukeroisempi?Mä oon ihan rakastunu mun sänkyyn 🙂 Onneks meillä ei ainakaan toistaiseksi ole kertynyt vaatetta sen reunalle, olis justiin se vaara, että ensimmäisenä näkyy ne ovesta! ;)Tapetin valinta on oikeesti aika vaikeaa, vaikka miten miettis parhaimmat, niin ei se aina natsaa. Mut kivahan tuo on tuokin!

 29. *itKuPiLLi* says:

  >Mulla oli kauan haaveena rautasänky ja lopulta se sitten hankittiin, mutta ihan pikkusen on kaduttanut. Makkari näyttää ahtaammalta ja sängyn päätyyn ei voi enää istahtaa. Joten ihan pakko on nyt sanoa, että mun mielestä toi teidän sänky näyttää just tollain tosi kauniilta ja on ilmavalta.

 30. Valloittava valkoinen says:

  >Kaunista ja hienon omanlainen!-Anu

 31. Tuire says:

  >Onnea Maalaisunelmien kuukauden blogi-tittelistä! :)Tapetti on kaunis ja peili ikkunoiden välissä näyttää tosi hyvälle. 🙂

 32. Uuden Kuun Emilia says:

  >Nina: Niinhän se on. Itse se pitää nähdä miellyttävänä ja sitten vasta se on oikeasti mieleinen :)Ruusa: Just se sänky! Oli Ikealla pitkään pois tuotannosta, mutta tajusivat ottaa takaisin. Tosin ne messinki nupit oli kivemmat kuin nää nykyiset, jotka maalaisin sitten kyllä mustaksi.Kiva kuulla, että jollain sama vaara on toistaiseksi pystytty torjumaan :DItkupilli: No tästä just on keskusteltu. Tuleeko ahtaan oloinen ja miten käy perheen kesken sängyllä telmiminen jatkossa. Mies pelkää eniten just tota jälkimmäistä ja myönnän, että itsekin joskus istun sängynpäädyllä pukemassa tai kinttuja rasvaamassa.Ollaan kyllä myös puhuttu, että onneksi sängyn voi aina myydä pois, patjoja kun ei tarvitse samalla uusia.Anu: Kiitos 🙂

 33. Uuden Kuun Emilia says:

  >Tuire: Kiitos. Itse en olekaan tuota lehteä vielä nähnyt.Peili on kiva, kun ei se oikeasti edes peilaa, vaan on sellainen ruosteinen pinnaltaan. Siftaa vaan kivasti talviaikaan tuota valaisimen valoa.

 34. Niina says:

  >Moi, hienolta näyttää ! Koira sängyllä varsinkin on supersuloinen ! :o)Halusin vaan vinkata että mun blogissa pilkistää nyt ne sun diilaamat rattaat :o) Kiitos vielä kerran Emilia.Terkuin, Niina

 35. Uuden Kuun Emilia says:

  >Niina: Joo Alma näyttää kyllä hiukan siltä kuin olis varta vasten aseteltu tuohon. Vaikka oikeasti häiritsin vaan raukan kauneusunia :)Mukava kuulla, että kärryt on ollut kivat. Joskus tullut niitäkin miettineeksi 🙂

 36. DD says:

  >Olen aina pitänyt kukkatapettia jotenkin liian romanttisena hömpötyksenä, mutta sait minut muuttamaan käsitystäni! Ihana kertakaikkiaan 😉 Blogissani on sinulle ylläri 😉

 37. Aina says:

  >Soooo beautiful, thanks for sharing!

 38. jonnalep says:

  >aah, ihana uusi blogituttavuus mulle 🙂 luin melkein kerralla läpi kaikki vanhatkin postaukset. mun päässä vaatis jonkun aikaa ajatustyötä, ennen kun voisin laittaa noi tapetit, mutta on tässä tosi hyvän näköset!

 39. Lenni says:

  >Kauniit tapetit, ja makkari ylipäätään! Meillä on juuri remonttitarve päällä, huone kerrallaan ja tapetit harkinnassa. Kyllä on vaikeaa tehdä päätöksiä kun kauniita olisi niin monta .. 🙂 Onnittelut "kuukauden blogi" Maalaisunelma-lehdessä. Kunnia meni kyllä ihan oikeaan osoitteeseen. Iloista viikonvaihdetta!

 40. Milla says:

  >Hus pois kaikki epäilykset! Tapetti ja koko makuuhuone on ihana :)Mää vähän haaveilen makkariin siitä Tapettitalon Rantakukka-tapetista sinisenä. En tiedä miks, koska en kauheesti sisustuksessa sinisestä välitä. Ajattelen myös että se olis (ehkä) liian romanttinen.. Silti ajatus siitä makkarissa jotenkin kiehtoo mua! Tapetointi ei oo kyllä ajankohtaista, mutta saahan sitä aina haaveilla :)Leppoisaa lauantaita teille 🙂

 41. Anonymous says:

  >Joo, Ikean rautasänky terästäis tunnelmaa, jos liian hempylältä tuntuu :)Meille on kyseinen sänky tulossa, kymmenen vuotta vanha runkopatja saa väistyä.Samoin tulee mieleen..miten olis mustavalkoraitainen matto? Se kokoaisi tumman peilin ja verhotangot samaan kokonaisuuteen.Jotenkin tuntuu, että sinällään ihanat villamatot saattaisivat ollakin muualla paremmat.Niinhän se on, että yksi muutos kumuloikin sauraavia…-Maaria

 42. Anonymous says:

  >Hei!Minun silmääni tapetti on jotakuinkin täydellinen! Joten en kyllä suosittele vaihtoa…Voisitko vielä kertoa, mikä tapetti tuo on? Luultavasti olet sen jossain maininnutkin, mutta en heti sattunut sitä löytämään. Meillä on pian tulossa olohuoneen uudelleen tapetointi, ja tuo voisi olla yksi vaihtoehto.Ja vielä, kiitos kivasta blogista!t: Elina

 43. Anonymous says:

  >Kiinnostuin Ikean sängystä: mikä on nimi? Kiitos avusta! Tuikku

 44. Uuden Kuun Emilia says:

  >DD: Kiitos, tulen kurkkaamaan. :)Ja kiva jos katsomuksesi avartui :)Aina: you're welcome :)jonnalep: Kiva kun löysit paikalle! Mä en tainnut sitten taas tehdä tarpeeksi sitä ajatustyötä ja tulos on tässä :DLenni: Nauti suunnittelusta, se on oikeastaan parasta :)Ja kiitos kovasti. Mulla on lehti yhä näkemättä :)Milla: Saa haaveilla ja pitääkin! Musta se olis just ihana makuuhuoneen tapetti! Viileän raikas, eikä liian romanttinen ollenkaan :)Maaria: Mattoa en halua vaihtaa. Liian tarkkaan joidenkin värien noudattaminen ei sovi mun filosofiaan, olen sellainen sekainen tyyppi 🙂 Niilon huone on meillä poikkeus, siellä on jonkinlaista värisääntöä, kylläkin vahingossa :DKerrotko mulle sitten, oliko sänky hyvä ja toiko tunnelmaa. Me just taas sitä täällä pohdiskellaan :)Elina: Kiitos itsellesi. Tapetti on Borås tapettien Falsterbo mallistosta. Mitään erillisiä nimiä ei taida tapeteilla olla. Toivottavasto löytyy :)Tuikku: Jostain syystä ikean sivuilla ei nyt noi sängyt näy. Mutta siis sellainen nuppipäätyinen rautasänky ilman koukeroita. Vanhanaikaisen mallinen ja 160 ja 180 leveänä löytyy 🙂

 45. Anonymous says:

  >Se pitää vielä lisätä, että tapettihan on viehättävä, luin tuon aiemman kommenttini ja tuntuipa se töksähtävältä näin jälkeenpäin.Ikeassa keväällä näin kyseisiä rautasänkyjä ja malli oli entisestä muuttunut siten, että muistaakseni koko pinta oli röpyläisempi ja matempi, nuppien messinki oli ainakin vähemmän kiiltävä ja sävy enemmän minun mieleeni. Kokonaisilme oli jotenkin graafisempi ja kantikkaampi, minusta kivempi kuin ennen.Asumme kaukana Ikeasta, odottelen hartaasti, että uuden sängyn saamme.-Maaria

 46. Uuden Kuun Emilia says:

  >Maaria: Joo nythän nupit eivät ole messinkiä vaan harjattua terästä. Itse pidin siitä messingistä enemmän, mutta ajttelin, että nekin voisi maalata mattamustalla. Meillä ikea on suht lähellä, reilu tunnin automatka. Miehen mielestä ikea on aina liian lähellä 😀

 47. Jenni says:

  >Emilia, teidän makuuhuone on KAUNIS!!!!!!!!Onhan tapetti tosi romanttinen, mutta ERIttäin kaunis!!

 48. Meän Satu says:

  >Ihana makkari! ja minun silimään on kyllä erittäin kaunis ja tyylikäs, kotosa tapetti ja soppii tuonne ko nenä päähän 🙂

Kommentoi