>{olohuonetta}

08.8.2011

>

Väsyttää, eikä jaksa edelleenkään kirjoittaa mitään järkevää. Arki lähestyy uhkaavasti, huomenna viimeinen lomapäivä! Tänään kierreltiin Tamperetta, otettiin välimatkaa kotiseiniin ja vain hengailtiin yhdessä. Ei mikään ihan kesäinen sääkään enää, ilmassa on jo jotain syksyistä.

Olohuonetta tällä kertaa. Kun nyt sattui olemaan kuvia tässä koneella.
Ei mitään ihmeellistä olohuoneessakaan, tapetit kun olette jo nähnyt. Paljon olisi kaikkia suunnitelmia – aikaa ja rahaa sitten hiukan vähemmän.
Punaista näkyy täälläkin. Eikä kyllä ollut mikään harkittu juttu, mutta kivasti vihreän kanssa korostavat toisiaan. Kesä oltiin ilman mattoja, mutta nyt niistä tulee kyllä mukava ja lämmin fiilis. Kiva poltella jo illalla kynttilöitä ja käpertyä peiton alle.
Seinillä ei ole vielä mitään. Ei millään tohdi hakata reikää uuteen tapettiin 🙂
Valaisimia olen miettinyt. Hankkiako uudet, ehkä pelkistetymmät (näitä kruunuja siis kaksi), ja mikä valaistus ruokapöydän päälle, kun siellä ei ole vielä valaisinta ollenkaan. Tosin ei ole paikkaakaan sellaiselle, eli sähkömiestäkin tarvitaan…
Mutta ehkä siirrän (=siirrätän) molemmat kruunut pöydän ylle (matalalle ruokapöydän suuntaisesti peräkkäin), ja laitan (=laitatan) sitten noihin kahteen paikkaan jotain yksinkertaista.
Tai ehkä en. Mietin kun jaksan.
Haaveissa vanha astiakaappi tuonne nurkkaan arkun paikalle. Joko vanha koulukaappi tai sitten sellainen jossa muuten kaksi täyskorkeaa ovea; Alaosat umpinaiset, yläosat lasia. No tiedätte varmaan, mitä tarkoitan. Eli ei mitään sellaista laskutasollista keittiökaappia.
Sitten haaveilen uusista tuoleista. En kaikkia vanhoja pois laittaisi, vaan haluaisin sekoitella noita keskenään. (Eikä kyllä ole varaakaan uusia kaikkia, mutta jos hankkisi tuolit pikkuhiljaa. Pari kerrallaan tai jotain.)
T haluaa metallijalat, itse olen innostunut puujaloista. Ainakin eteiseen hankin yhden kenkien pukemista helpottamaan. Siihen valkoisen kaapin viereen sopisi kivasti. Mutta riippuu päästäänkö tuolinjaloista yhteisymmärrykseen. Mietittiin jo kompromissiakin; Eteiseen puujalkaiset ja olohuoneeseen metallijaloilla. No pitää katsoa…

***
Ei taaskaan mitään muuta. Tai järkevää ylipäätään.
Kaunista alkanutta viikkoa kaikille! 
***

34 Responses to “>{olohuonetta}”

 1. Sanne says:

  >Soooooooooooo beautiful !!!!!!!!!!1Best wishes,Sanne

 2. Maria says:

  >Kaunista. Äläpäs nyt turhaan vähättele,ettei mitää järkevää olisi:). Kaunista on!

 3. Johanna says:

  >Kyllä on kaunista!Hymyilytti tämä teksti, sellaista meilläkin, minä haluan sitä ja tätä ja tuota, tänään tätä ja huomenna sitä, ja mies haluaa jotain ihan muuta 🙂

 4. Rilla says:

  >ON kaunista ja hyvät suunnitelmat. Tykkään itse noista puujalkaisista erityisesti. Punainen ripauksina tosi jees 🙂 Meillä ihan sama, ideoita runsaasti, rajoittavia tekijöitä senkin edestä. Harmillista. Mutta, eipähän tule tehtyä mitään harkitsematonta. Pikkuhiljaa.. Kypsyy samalla ajatuksetkin 🙂

 5. Heidi - Suklaamarenki says:

  >Höpsispöpsis, ihanalta näyttää 🙂 Mua ihan hirvittää koko syksyn tulo jos olo on samanlainen kuin viime vuonna. Nuijalla päähän lyöty ja väsynyt kaiken aikaa. Arki alkaa täälläkin pikkuhiljaa ja toivottavasti se käynnistysnappula jostain löytyy 🙂 Ihanaa alkavaa viikkoa sinullekin!

 6. Aseman laidalla says:

  >Ihanan raikkaan näköistä! Häikäisevän kaunista!Arkea odotellessa täälläkin ;D toivottelen mukavaa viikkoa sinullekin!

 7. Sanna says:

  >Oikein on kauniin näköistä. Ja niitä värejä joita minäkin kaipaan kotiini! Tänään taas esittelin HARMAATA kotiamme blogissani…. Pakko saada meillekkin väriä!!!

 8. Uuden Kuun Emilia says:

  >Hih, törmäsin tuossa kauppareissulla meidän luottosähkäriin, ja hän lupasi tulla joku päivä tsekkaamaan suunnitelmani. Eli siis valaisimet pöydän ylle jne.Ja sitten keksein hyvän idean, joka ei periaatteessa maksa kuin hiukan raakaa voimaa, ja sen aion myydä tuolle ukolle tänä iltana! Hitsi, täähän menee hyvin :)Sanne: Thank you. Have a nice evening :)Maria: Muttei siis mitään järkevää asiaa. Seiniä ja mattoja. Ihan turhaa kaikki :)Johanna: Hih, niin se vaan on elämää :DRilla: Mulle on iskenyt oikein himo niihin puujalkaisiin :)Mutta joo, sellaisia hankintoja, joita väkisin ehtii kyllä miettiin tarkkaan, eikä tule heräteostoksena :DHeidi: Nyt asennetta peliin! Syksystä tulee ihana ja energinen! 😀 Tsemppaat sitten muakin, mä lässähdän :)Aseman laidalla: Kiitos. Toivotaan, että arki alkaa mukavasti teilläkin! :)Sanna: Kyllä värit piristää. Tosin joskus ne voi ahdistaakin. Mutta kun puolet vuodesta ulkona on harmaata, niin ihan hyvä se on välillä väreistä nauttia sisätiloissa 😀

 9. heidi says:

  >taas niin kaunista!!! Juuri latailen kotikuvia, niin tylsistynyt omiin nurkkiin, mitään uutta ole, katsotaan jos töihinpaluunmyötä voisi kehitellä jotain kun muutama euro enemmän…sopii toi punainen täydellisesti kaikkeen ja hyvät on suunnitelmatkin!!! Myös aiemmat kaikki postaukset olen kahlannut, vaan kommentoinnin suhteen olen laiskimus. JOs tämä taas tästä 🙂

 10. Tanja says:

  >Kaunista teillä, tykkään käyttämistäsi väreistä! Ja ihanasti tulee valkoiset kalusteet ja ikkunapokat esiin tapetista. Hei kuule, muistelen että olit käsitellyt noita kruunuja lamppumustalla(?). Mistä sitä saa (ja mitä se on) en oikein googlettamallakaan löytänyt.

 11. Anne says:

  >Hei, siellähän uudistellaan koko ajan jotain. Blogin ilmekin uudistui näköjään tuossa ohessa, on pirteän ja reippaan näköinen mustilla yksityiskohdilla!

 12. Helinä says:

  >Heips. Ihanan näköistä kyllä on!:) Saako hiukan udella, tai edes pientä vinkkiä… Toi kirjahylly, todella ihana!!!! En ole huolinut mitään kirjahyllyä olohuoneeseemme, mies kun väittää että kirjahyllyn paikka on olohuoneessa. Nyt löytyi ensimmäisen kerran semmoinen minkä voisin meidänkin huusholliin hommata. IHANA!:) Jos voisit hiukan vinkata, onko hylly jo niin vanhaa tuotantoa ettei mistään enään löydy vastaavaa???!:) Olisin todella kiitollinen.

 13. Ainosofia says:

  >Tuumin myös, että nyt vähättelyt sikseen siellä.On meinaan niin kauniita kuvia jälleen, että piti oikein pysähtyä joka kuvaa ajatuksella katsomaan.Olet taitava sisustaja ja hyvinhän sinulla on selvät suunnitelmatkin…Mukavaa viikkoa sateista huolimatta <3

 14. Anonymous says:

  >Ihanan kodikkaan näköistä! Olet kyllä todella taitava sisustaja, I like! Mulla on ollut jotenkin hirveä hinku saada kaikki valmiiksi ennen kuin arki taasen alkaa. Ja kyllä on paikka jos toinenkin puunattu, järjetetty ja järjestystä vaihdettu 😉 Ihanaa aloittaa syksy kodikkaassa kodissa.Piku

 15. Annu says:

  >Ihana olkkari! Ja kylla hymyilyttaa toi metallijalkainen / puujalkainen -keskustelu. Meilla kaydaa ihan samaa keskustelua, samoista tuoleista, ja myoskin ruokapoydan ymparille!

 16. Milky says:

  >Aivan ihana postaus. <3 Luonnollinen ja kauniita kuvia 🙂 Virkeyttä,levon hetkiä ja kaunista alkavaa syksyä <3

 17. Hyvä Mieli says:

  >Niin kaunista olohuonetta, eteistä ja makuuhuonetta saa ihailla, että aivan huokailuttaa. Kauniiksi olet laittanut, todella.Mukavaa viikonjatkoa!

 18. Anonymous says:

  >Hei, ihanalta näyttää! Toi matto on ihan mahtava, mistä olet sen löytänyt? Värit ja kaikki on just sitä mitä haen…Titta

 19. Krista says:

  >Niin kaunis tuo tapetti ettei kaipaa edes mitään! 🙂 Koko kotinne on ihanan harmooninen ja yhtenäinen, olet taitava sisustaja 🙂

 20. Petriina says:

  >Kaunista !Tein juuri tilauksen ruokapöydän tuoleista. Olisin halunnut Eamesit ( tai oikeastaan mies on niihin enemmän ihastunut ), mutta niissä on niin matala istuikorkeus ( ja ne kuulemma hiostavat pitkään istuessa ) että hylkäsin ne. Hienot ne kyllä ovat, varsinkin noilla puujaloilla. Päädyimme Tolix-tuoleihin, niiden jonotusaika vaan on piiitkä. Mukavaa tiistaipäivää sinne !

 21. Anonymous says:

  >Ihana koti sinulla!

 22. jaana says:

  >Vau! Olet taitava sisustaja ja kuvaaja. Kaikki on niiiin kohdallaan.

 23. minttumaari says:

  >Punainen raikastaa kauniisti tilaa ja on niin ihanan valoisaa.

 24. Uuden Kuun Emilia says:

  >Heidi: Itselläkin jäänyt kommentoinnit, kun kesä vie mennessään. Eihän kukaan voi koko ajan uudistaa kotia, kävi töissä tai ei. Pitää vaan osata nauttia :)Mutta totta, palkka tekee sisustamisen ja kodinlaiton kyllä paljon helpommaksi :)Tanja: Siis maalasin niitä akryylimaalilla, jota saa ihan askartelukaupasta (amsterdam sarja). Sävy oli matta musta/lamppumusta, eli matta ja syvän musta, joka on vähän nokisen näköinen ja siksi luonnollinen.Anne: Hih, pitää keksiä uutta ettei kyllästy :)Helinä: Eli kirjahylly on Iskun Vellamo -sarjaa. Yhä sitä valmistetaan ja myydäänkin. Kaapit on lasiovilla ja sarjaa voi jatkaa vaikka kattoon asti, kuten meilläkin on haaveissa :)Ihana hylly, itse tykkään tästä tosi paljon!Ainosofia: Kiitos 🙂 Mutta jotenkin vaan tuntuu tyhjänpäiviseltä tälläiset sisustusjuttelut :)Joo, ei anneta sateiden haitata. Ainakin porkkanamaa on tyytyväinen vedentuloon :DPiku: Niinhän se on, että syksy on sitä kotiin käpertymisen aikaa, ja siksi on kiva rakentaa pesää. Mulla on ollut samat fiilikset. Tosin jotain piää jättää arjellekin :)Annu: Heh, vaikeita nää jalkajutut. 🙂 Mutta onneksi tästä kinataan hyvässä hegessä 😀

 25. Uuden Kuun Emilia says:

  >Milky: Kiitos ja sitä samaa sinulle :)Hyvä mieli: Kiitos ja samaa sinulle :)Titta: Matto on kodin ykkösestä. Kivat värit ja just mun mieleen myös. :)Krista: Kiitos, itse katselee ehkä hiukan kriittisemmin silmin :)Petriina: Mä olen kai tottunut noihin vanhoihin mataliin tuoleihin, että jotenkin toi istuinkorkeus ei jaksa huolettaa. Tolixit oli meilläkin listalla, mutta T ei tykännyt. Nää on näitä ikuisuus taisteluja :)Teille tulee kyllä ihana koti! Kunhan vaan saatte tuolitkin vielä paikalleen :DAno: Kiitos :)Jaana: Vähän liiankin kohdallaan 🙂 Ei meillä kyllä yleensä noin siistiä ole :DMinttumaari: Punaisessa on kyllä kivasti virtaa. Piristysruiske 😀

 26. Minni says:

  >Kaunista! <3

 27. Tanja says:

  >Kiitos tuosta akryylimaalivinkistä!Taidan kokeilla sitä yhteen uusvanhaan valaisimeen. Mä kato luulin että tuo lamppumusta on joku värijauhe jota pitää itse sekoitella 🙂 Kiitos!

 28. Nonna says:

  >Eiks oo kiva, kun on koko ajan uusia ideoita päässä?Ihanalta näyttää. Nuo punaiset väriläikät ovat kuin piste i:n päällä. Tykkään!Mukavia arkihetkiä!

 29. Milla says:

  >On kyllä houkuttelevan näköinen olohuone.. Meillä on kans olohuoneessa iso punanen matto (ei kuitenkaan tommonen itämainen) ja oon jo vähän kyllästyny siihen. Teillä näyttää kyllä kivalta! Oon miettiny kans punasia tyynyjä, mutta jotenkin mulla on tullu liian vahvasti joulu mieleen. Teillä ei yhtään! Toi kuvio on niin kiva. Oot varmaan tehny noi tyynyt itte? Taidan laittaa mietintämyssyyn, kiitos vinkistä :)Niin ja eteinen oli kiva, hienoja kontrasteja! Valokuva kollaasi on ihana 🙂

 30. Niina says:

  >Kivoja suunnitelmia sulla. Kuvasi ovat upeita. Blogin uusi look on huippu hieno. Mulla taas ei oo aika eikä varaa hienoon järkkäriin 🙁 :(Enkä osaa tehdä blogistani sen kummempaa kun se nyt on 😀 Että murheensa ja haaveensa kullakin meistä 🙂

 31. Anonymous says:

  >Terve! Ihanan näköistä!Pakko kysyä että mistä tyynynpäälliset on? Aivan ihanat!! Tahtoo kans! -Erika-

 32. Uuden Kuun Emilia says:

  >Minni: :)Tanja: Olepas hyvä. Liessimustaahan saa ihan rautakaupasta ja kaupasta muutenkin, sen mäkin tiedän. Mutta en mä tiedä vaikka joku lamppumusta "ainekin" olis olemassa :DNonna: Argh, se arki! Mutta mukavat suunnitelmat ja ideat piristaa onneksi sitäkin :DMukavat arjet sinnekin!Milla: Pöh, ei punaisnen pelkästään jouluinen ole 🙂 Noi Amy Butlerin kuviot on kivoja ja karkoittaa perinteiset joulunpunaiset pois :)Ja juu, itse olen tyynyt ommellut, kivoja juttuja pienestä määrästä kangasta :DNiina: Joo nää on näitä ikinä ei ole hyvin ja aidan toisella puolella on ruoho vihreämpää :)Mä kans olen porannut kun omat taidot ei riitä hienouksiin ja kikkailuun. Olis kiva suunnitela itse blogin ulkonäköä enemmän, mutta kun ei osaa niin ei osaa :DJa hei, järkkäristä viis, kun sulla on niin ihana koti kuvattavana, että aina tulee laatufotoa! :DEerika: Amy Butlerin kankaista olen pääliset itse ommellut. Helppo, nopea ja edullinen 😀

 33. Kirsikka says:

  >Ihan pikaisesti tässä kommentoin vaikka pitäisi jo kömpiä peiton alle. Niin hyvältä näyttää teillä siellä, olispa meilläkin hommat noin pitkällä jo että voisi taulun paikkoja jo miettiä. Teillähän on melkein koko koti saanut ihan uuden ilmeen, mahtavaa nautiskella syksyn tullen ja ihailla aikaansaannoksia 🙂 Tosi kivasti teillä nuo eteiset, kun kaikkea ei tarvitse tunkea samaan. Muutenkin näyttää siellä niin ihanan kodikkaalta että täällä vain huokailen. Täällä aikas ahdas eteinen, joka varsinkin nyt on aivan järkky. Väliaikaisrekki takeille ja muuttolaatikoiden takia vain kapea käytävä ja remppapölyt vielä siihen päälle. Kauankohan tätä vielä kestää, huh!

 34. Meän Satu says:

  >Aivan ihana olohuone! Niin ihanan kotosa, raikas, valosa, tyylikäs ja kaunis 🙂 Klikkasin itteni lukijaksi, löysin ihana kotinne, tai siis blogin tännään :)Täytyypä alakaa tutkaileen ihanaa kotianne nyt tarkemmin 🙂

Kommentoi