{ DIY – lisää joulukoristeita }

25.11.2012

Kunnollisten yöunien aika taitaa pikku hiljaa olla osaltani ohi. Mikäli painajaiset tai stressi eivät valvota, heiluttaa pikkuinen vatsassani sen verran peppuaan, että olen katsonut paremmaksi nousta ylös.
Kun muu perhe nukkuu, pitää käsilleen keksiä jotakin hiljaista puuhaa, ja mikäs sen parempaa kuin askartelu! Parina aamuna olen innostunut väkertämään pieniä tähtiä lehtikuusen oksille. Viikko sitten esittelin paperista punotut joulukoristeet, mutta tämä ohje on nyt vielä yksinkertaisempi, ja aika tavalla tasoa eskari. Sopii siis myös helposti lasten kanssa toteutettavaksi.
Tarvitset valkoista kartonkia, ja pari erikokoista tähden mallia, sekä kynän ja sakset. Vastaavasti voit ostaa valmiita kartonkitähtiä askarteluliikkeestä.
Tähtien koristeluun tarvitset vielä paperiliimapuikon, erilaisia paperilautasliinoja – ja ne sakset.
Leikkaa kartongista tähtikuvioita. Irroita varoen paperilautasliinasta uloin kerros (se jossa on kuvio), ja liimaa tähti lautasliinaan. Leikkaa reunoilta ylimääräiset pois, ja toista sama tähden toiselle puolelle. Pujota neulan avulla ohut ripustuslanka ja koristeet ovat valmiit!

Lautasliinat korvasivat hyvin kadonneen washi tape kokoelmani. Tähtiinhän voi esimerkiksi Dymon avulla tekstata jouluisen tervehdyksen, tai niitä voi käyttää osana kattausta. En havainnollista tällä kertaa, koska Dymonikin on hukassa. No, joka tapauksessa käyvät paketti- tai plaseerauskortistakin oikein hyvin.
Leveäraitaiset lautasliinat löysin Tiimarista, kapearaitaiset ovat Tine K:n mallistosta.
Liitutauluteipillä päälystettävät tähdet ovat kokeiluvuorossa seuraavaksi!

Kepeää sunnuntai päivää kaikille!

 


8 Responses to “{ DIY – lisää joulukoristeita }”

 1. heidi says:

  Tosi kivoja tähtiä!!! =)

 2. Kiitos vinkistä, täytyy kyllä kokeilla! Kiva kun löysin tänne blogiisi 🙂

 3. Elsa says:

  Kivoja! Helppous on minunkin periaatteeni. 😉
  Tätä ohjetta testaan – ehottomasti.

 4. Barbara says:

  Hi – I love your simple stars! Are they just in normal paper or stronger one? Hug, Barbara

 5. […] mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa kera pikkuisen askarteluvinkin. Lautasliinoista askarreltuja joulukoristeita ehdinkin jo esitellä, ja tässä helppo vinkki samaa tekniikkaa käyttäen tavallisen […]

Kommentoi