{ pikkupyykkiä }

26.11.2012

Tässä kaiken muun tohinan ohella olen alkanut pikku hiljaa valmistautua vauvan tuloon ihan konkreettisestikin. Viikonloppuna sain asian suhteen aika tavalla aikaiseksi (kiitos ihanan ystävän, joka otti Niilon playdeiteille ilman äitiä), ja sain käsiteltyä muutaman laatikollisen miehen löytämiä vanhoja vauvanvaatteita. Pari koneellista pientä pyykkiä tuli heti pestyä ja lajilteltua. Lähinnä siis vasta niitä kaikkein pienimpiä vaatteita, ja niistäkin ne poikamaisimmat pois karsien. Olin nimittäin täysin unohtanut, miten sinivoittoisia vauvanvaatteita meillä onkaan säilytyksessä. Koska tulevan vauvan sukupuoli on arvoitus, yritin poimia joukosta niitä mahdollisimman neutraalin värisiä yksilöitä.
Tällä kertaa en ottanut äitiyspakkausta, koska usempi vaatekerta jäi edellisestäkin käyttämättä, ja muita varusteita joko löytyy jo taloudestamme, tai niitä voi sitten yksinkertaisesti hankkia kaupasta, mikäli jotain tarvitaan. Esimerkiksi pakkauksen talvitöppöset, kintaat, haalari ja toppalakki ovat täysin koskemattomana edelleen. Ne kun ovat mielestäni vastasyntyneelle aika lailla suuria, ja seuraavana talvena ne ainakin meillä olivat jo ihan liian pieniä.
Joitakin neutraalinsävyisiä vaatehankintoja olen pikkuista ajatellen tehnyt nyt syksyn aikana. Kauden loppupuolella aika moni kauppa on tosin myynyt nämä pienimmät unisex-vaatteensa jo loppuun, mutta onneksi melkein kaikki tarvittava alkaa jo olla kasassa. Turvakaukalon telakka ja pari muuta isompaa juttua on vielä hankkimatta, vaunut useammassa osassa (jossain) ja sänky uupuu. Itkuhälytin on hukassa, mutta rintapumppu valmiina ja pestynä.
Sain syksyllä blogiyhteistyöstä KappAhlin kanssa lahjakortin, jota hyödynsin pitkälle uusissa vauvanvaatehankinnoissa. Kappiksen newbie ja It’s all about being friendly -mallistoista löysin useammankin jutun vauvalle.Muutamia hankintoja on tullut tehtyä myös muualta, ja nyt vain nämä uutukaiset vaatteet ovat enää odottamassa pesuvuoroaan. Kunhan saisimme vaatehuoneemme nopeasti kuntoon, saisin alkaa viikkaamaan pikkuisia vaatteita yläkerran lipastonlaatikoihin. Siinäpä siis työtä tälle viikolle.

Mukavaa viikon alkua ja rentoa maanantai iltaa. Se oli sitten Kultasormi tänään vuorossa….

 


17 Responses to “{ pikkupyykkiä }”

 1. sanna says:

  itse en voi ymmärtää sukupuolijaottelua. Mielestäni kaikki lähtee vanhemmista, he opettavat pilttinsä ns. tyttöjen ja poikien väreihin jo ennen lasten syntymää. Mietin aina, että miksi aina pojat puetaan sinisiin ja tytöt punaisiin. sitten ne lällättävät jo päiväkodissa, että tuolla on tyttöjen väriset vaatteet. Itse en voi sietää sinistä ja lapsella (pojalla) ei tämän värisiä ole juurikaan ollut. Lemppariväri on punainen ja nyt vasta lähes 7 vuotiaana yksi tyttö oli sanonut, että sulla on tyttöjen paita (kun oli siis punainen) joten totesin lapselle, että voit sanoa seuraavan kerran, että nuo ovat aikuisten juttuja ei ole tyttöjen tai poikien värejä. piste olen puhunut.

  • No mutta kukin tyylillään. Meillä oli pojalla jo syntyessään tosi kiharat ja paksut pitkät hiukset. Vaikka poika oli puettu usein sinisen sävyihin, sai hän usein kehuja “voi kuinka suloinen tyttö”. Eli ei kai ne värit kenenkään sukupuolta määritä 🙂

 2. Muumimamma says:

  Ihania vaatteita ! Ihan haikeus tulee, kun meillä ei enää noin pieniä pyykätä 😉

 3. Supersöpöjä! Vauvanvaatteet on.
  Omalle yksivuotiaalle vaatteet näyttävät jo niin isoille.. Haikuna katselen kaupassa noita pikkuja! 🙂
  Ihanaa aikaa tuo valmistautuminen.

  • Tässä kun jo itse on ostellut 116 senttisiä, ei meinaa kaupassa edes uskoa, että se äidin vauva on noin hurjan iso! Meillä on pienimmät vauvanvaatteetkin 56 senttisiä, eikä nekään kai kauaa ole käytössä. Niin ne vain kasvavat, pikkuiset!

 4. Milla says:

  Oi, noita pieniä nuttuja ei vaan vo ivastustaa! Ihania ♥

  Sullakin oli kiva asu viime postauksessa, mulla on toi sama nude neulemekko ja ostin melkein samanlaisen mut harmaan tän vuoden h&m mallistosta. On kyllä ihan lemppareita ja niin monikäyttösiä molemmat! 🙂

 5. Tildanen says:

  Minusta on ihana pukea lapset vaaleanpunaiseen tahi siniseen kun ovat pieniä juuri sukupuolen mukaan. Mitä pahaa siinä sitten on? Isompana osaavat kuitenkin sanoa sitten mistä väristä tykkäävät.

 6. Amanda says:

  Ui näitä pikkuruisia pyykkejä! Mäkin hommasin tuon nallehaalarin tuplana, toisen itselleni ja toisen annoin kaverin vauvalle. 🙂

 7. Teija says:

  Söpöjä! <3 Miten voi olla mahdollista, et meillä mennään jo 86-92 linjalla, vaikka just sebuska syntyi??? On teillä ihanat ajat eessä, täytyy taas sanoa!

  (Mikä ihmeen vauvakuume..?)

  • Vai kuumetta pukkaa ;D
   Mutta tosiaan kyllä noi kasvaa ihan tuhotonta vauhtia. Joskus olis niin ihanaa, kun ajan voisi pysäyttää, tai edes saada kulkemaan hitaammin. Aattele, Sebu on jo oikeesti sellainen vaahtosammutinta isompi! Ei muuta kuin palokuntaan 😉

 8. Jeba says:

  Ite tykkään myös noista Newbie vaatteista. Viimeksi tänään kävin niitä hiplailemassa mutten ostanut mitään. Olen yrittänyt olla ostamatta mitään ns. ” turhaa ” ja kun ei vielä edes tiedä minkä kokoinen patukka sieltä on tulossa, enkä halua, että ne uudet ihanat vaatteet jää käyttämättä. Ostan sitten kun nään mitä pienokainen tarvitsee. Totta kai nyt on jotain hankittuna ja aika paljonkin, mutta itse en ole ostanut pienokaiselle vielä mitään. On onni kun on saanut niin paljon muilta! 🙂

  Apua! Pitäiskö sitä kenties pestä rintapumppu? Tuli paniikki kun sä olet jo pessyt ja mulla on vielä paketissa! 😀 Kröhöm, huomenna on se virallinen päivä!

  • Oioi, siellä eletään jänniä aikoja! Tsemppiä! Mä nyt vaan pesin sen pumpun, varmaan pitää pestä uudelleen ja steriloida ja kaikkea 🙂

   Nuo vaatteet on kyllä ihania. Meillä ei ole valmiina kuin 56 senttisiä, sen pienempiä en viimeksikään hankkinut, ja hyvä niin. Nyt jos tulee pieni vauva, saa mies sitten juosta ostamassa, helpompi kun tietää sukupuolen, niin on parempi valikoima 🙂

 9. Mrs.K. says:

  Oi miten ihania!! 🙂

Kommentoi