{ 26. }

26.12.2012

Kaikesta ylensyönnistä huolimatta joulusta taidetaan tänäkin vuonna vain selvitä. Luonnollisesti vatsanseutua pikkuisen kiristää, ja jonkinlainen uumankavennusprojekti on alkuvuodelle tilauksessa.
Meillä oli jouluaattona ja jouluyönä niinkin mukava vieras, kuin oksennustauti. Varmaankin se sama, joka tuntui poikkeavan useammassa taloudessa tässä joulun alla. Tänään on istuttu sitten Lääkäritalon päivystyksessä märkivän korvan kanssa. Pikkuinen ei kuitenkaan ole moksiskaan. Joulu on kiva, lahjat on kivoja ja pukki oli kiva. Hittoakos siinä valittamaan!
Aikatavalla perinteeksi on muodostunut sekin, että mies on jouluna töissä. Aattona ja joulupäivänä. Tänä vuonna siis siinäkin suhteessa vanhaa kaavaa noudattaen.

26. päivä tarkoittaa mulle tänä vuonna toisen joulupäivän lisäksi sitä, että laskettuun aikaan on tasan kuukausi! Hui! Ensimmäinen tuli etuajassa, joten nähtäväksi jää onko tällä toisella samat suunnitelmat.

Mummulan lanttulaatikko, rosolli ja kinkku. Sisko perheineen, serkkupoikien junaleikit ja serkkutyttöjen puuhkat, korkokengät, Lumikki-mekot ja kruunut. Hyvässä suhteessä suklaata, villasukkia, takkatulta, ulkoilua ja unta. Oikein mukava joulu!

Rentoa tapsanpäivää myös teille!


16 Responses to “{ 26. }”

 1. Sari says:

  Kuulostaa oikein leppoisalta -jos ei vatsatautia oteta huomioon. Meillä meni jossain määrin saman kaavan mukaan. Nooa aloitti pitämällä taudin joulun alla, mies sairastui aattoiltana ja minä viime yönä. Tapsan tanssit tänä vuonna siis sängyn pohjalla. Mutta tuleehan noita jouluja. Iloitsen kuitenkin siitä että mies on kaksi viikkoa lomalla, ehkä tässä siis ehtii vielä jotain kivaa yhdessä. 🙂

 2. Julianna says:

  Mukavaa joulunajan jatkoa!!! Mut hei, mihin sun maha on kadonnut… 🙂

 3. Jonanna says:

  No voihan kökkö! Tota oksennustautia on tosiaan kauheesti liikkeellä 🙁 Ja tottahan toki sen täytyy juuri jouluna iskeä.

  Susta ei muuten edestä katsottuna edes huomaa että olet raskaana, saatikka viimeisilläsi. Että ei mitään paniikkia sen uumankavennusprojektin suhteen 😉 …Ihana pipo!

  • Musta tuntuu, että ylipäätään kaikki sairastelut osuu aina juhlien kanssa samaan aikaan. Synttärit jo kärvisteltiin silmätulehduksen kanssa.

   On tosiaan tuo edestäpäin otettu kuva ja talvitakki aika hämäävät 🙂 Pipsan ostin itselleni hiukan “etukäteisjoululahjana” 😉

 4. jonna says:

  Emilia, saanko kysyä mistä olet hankkinut tuon lexinton ihanan pipon? viivyttelin syksyllä ja ovat nyt stockmannilta ja putiikki rannalla liikkeestä jo loppu..

 5. lindaa says:

  Täydelliset vaatteet!! :))

 6. Tuikku says:

  Voihan tauti. onneksi olette jaksaneet pysyä positiivisina:). Mä jotenkin kuvittelin, että sun laskettu aika olisi ollut heti vuoden vaihteessa. Nähtäväksi jää, ollaanko samaan aikaa synnärillä, kun taitaa olla sama synnäri suuntana.

 7. Oksennustauti on kyllä ihan vihon viimeinen tauti jota ei haluaisi itselleen eikä lähimmälle vihomiehelle. Meillä pojalle iski kova kuume jouluaattona pukkia odotellessa. Tänään ensimmäinen päivä ilman kuumetta! Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin.

 8. Lumo says:

  Kymmenen vuotta sitten ensimmäinen joulu anoppilassa meni raivoisasti vuorotellen oksentaen, silloin puoli Suomea oli rajussa vatsataudissa.

  Syksy (ja viime talvikin) kului korvakäytävätulehduksessa, viimein lukemattomien yleislääkärikäyntien jälkeen erikoislääkäri selvitti mistä johtuu ja nyt voin ilman uutta lääkärikäyntiä ja tehottomia antibiootteja sipaista voidetta tai tiputtaa tipan korvaan ja kutina häviää ennenkuin koko korva on auki ja pää turvonnut. Ihottuma tulee kuulemma olemaan riesana loppuiän, mutta on helppo hoitaa kun lääkkeet ovat oikeat ja niitä onkin arsenaali usean vuoden tarpeisiin. Joulu menikin siis ihan terveenä!

  Rentouttavia välipäiviä.

 9. Heidi says:

  Meillä on onneksi minä ja taapero olleet terveinä, vaikka ympärillä ystävät ja sukulaiset ovat riesakseen saaneet tämän tylsän noro-viiruksen. Putiikki rannalla-liike myi vielä tuota lexingtonin pipoa. En aikaillut, ostin, kun vielä muutama oli jäljellä. Ihana kerrassaan. Tsemppejä loppuraskauteen!

 10. […] kengurupussissaan niin alas, että masu tuntuu lähes kadonneen, ja jokuset teistä asiasta jo tapsanpäivän postauksessa huomauttivatkin. No joo, ei se masu nyt ihan tunnu kadonneen, mutta näyttää kyllä kovin […]

Kommentoi