{ mattojuttu }

21.12.2012

Olkkarista edelleen. Tai olkkarista ja työhuoneesta paremminkin. Eilisessä postauksessa eivät nuo huoneiden uudet matot juuri näkyneetkään, mutta tässä pari kuvaa nyt niistä.
Olohuone ja työhuone ovat aika avointa tilaa keskenään, ja huoneisiin piti tietysti hankkia samanlaiset matot. Ikean Tårnby-matoista olen täällä blogissakin haaveillut, ja ne kävimme tässä parisen viikoa sitten hakemassa hyödyntäen Ikea Family alennuksen, joka oli tuolloin -20% kaikista matoista. 20 pinnaa on muuten jo maton hinnassa tosi hyvä alennus, varsinkin, jos tarkoituksena on ostaa useampi matto, ja niinhän meillä oli. Muttamutta; Harmiksemme, juuri tuolloin Tårnby mattojen pienempi koko oli joka paikasta loppu. Näihin kahteen huoneeseen 2X3 metrinen matto oli oikein hyvä, mutta eteisen ja (vielä kylmän) välihuoneen lattioihin olisi tarvittu juuri se pikkuisen pienempi koko. Tällä hetkellä mattoa näyttäisikin taas olevan saatavilla, eli matonhakureissua olisi tiedossa. Sen verran kuitenkin tuota matkaa, että taitaa jäädä ensi vuoteen.

Mattojen hankinta ei noin sisustuksellisessa mielessä ollut mietenkään niin kiireinen asia, mutta vetoisien lattioiden peittäminen paksuilla matoilla on jo ihan energiatehokkuudenkin kannalta välttämätöntä näin talviaikaan. Vaikutuksen huomasikin heti; Kaminan lämpö ei enää karkaa ja huoneet muuttuivat mukavan lämpimiksi. Ja sitten siinä sisustuksellisessa mielessä: Nämä lämmittävät muuten aika viileän värisiä huoneita. Istuvat hyvin yhteen puun ja koritavaran kanssa. Tykkään tykkään.

Polttopuiden roskaa, piparinmuruja ja yhdet koiran oksennukset. Paljon ovat kestäneet ja saavat kestää jatkossakin. Kiitollinen väri ja helposti imuroitava ja puhdistettava pinta. Näitä  hankitaan siis ehdottomasti lisää!

Mutta nyt sitä siivousta aloittelemaan. Pientä lepokitkaa ilmassa, mutta eiköhän se tästä! Kivaa perjantaita teillekin!

 


26 Responses to “{ mattojuttu }”

  1. Elina says:

    Heippa,
    Tuo on ihana matto! Mulla olis itseasiassa blogissani se pienempi myynnissä. Oli harmikseni meille turhan iso tässä vaiheessa ja säilytystilaakaan ei oikein nyt ole. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa. http://takaisinjuurille.blogspot.fi/

  2. Sari says:

    No hyvä tietää että kestää koiran oksennukset, ehkä sitten myös tuon lapsukaisen. Kolme yötä jouluun ja vatsatauti -ei ehkä se joulun toivotuin yhdistelmä. Mutta kaipa tuo jo aatoksi ohi menee.

    Tarmokasta siivoilua sinne. Täällä odottaa samat hommat. Ja pari koneellista oksulakanoita..

    • Oivoi! Tuntuu nyt olevan joka puolella tuota lajia liikkellä. Tsemppiä, onneksi noi menee nopeasti ohikin!

      Hei mä en ole vieläkään oikein päässyt alkuun ton siivouksen kanssa. 🙂 Jotenkin tökkii. Mutta kaipa se pikku hiljaa tästä etenee 😀

  3. Milla says:

    Olipas kiva kuulla todellista käyttökokemusta, noi matot on mun ostetaan Uuteen kotiin-listalla! 🙂

    • No tällä kokemuksella voin vain suositella! Eipä helpompaa mattoa oikein voi kuvitellakaan. Meillä Almakin ottaa noista hyödyn irti ja raapii selkäänsä mattoihin. Kihnuttaa itseään tuossa lattialla selällään 😀 Varsinaiset monitoimimatot ;D

  4. selma says:

    Ihanalta näyttää teillä! Mä sain ton maton ystävältäni, joka oli pitänyt sitä Fokus Fabrikin konttorissa pitkään. Yksi kulma vähän repsottaa ja muutamat koiran pissat on saanut kestää, edelleen ihana. Ainoa harmi on, että syö lattioita pikkasen. Mukavaa siivoilua! Siistin kodin tuntu on niin ihana!

  5. Meillä on kanssa tuo matto olkkarissa, tai oli ennen kuin koiranpentu tuli taloon…
    Mun mielestä toi on kanssa mielettömän ihana matto, jotenkin niin kodikas ja mukavan tuntuinen jalkojen alla. Kunhan tuo koiramme lakkaa pissimästä joka paikkaan, voin sen nostaa taas olkkariin. 🙂 Meinaan ostaa luultavasti myös makkariin tuon.
    Hei ootko muuten tykännyt tuosta teidän Ikean divaanista, onko helppohoitoinen vaikka onkin valkoinen? Haaveilen siitä mutta vähän hirvittää voiko sitä ostaa tänne lapsien, kahden kissan, koiran ja possuilevan miehen luo. (Itsehän en siis sotke ikinä. ;D )

    • Tsemppiä sinne koiran pennun kasvatukseen 🙂 Onneksi matot on helppo rullata hetkeksi sivuun, ja kyllä se siitä nopeasti pentukin idean hoksaa 🙂

      Meidän divaanihan on sitä vanhaa mallia, johon alunperin kuului myös se käsinoja. Nukyiset pääliset on sille uudelle mallille, mutta menevät kyllä tähänkin. Divaani on siis 3,5 vuotta ollut meillä ja hyvin on toimineet valkoisen sohvan kanssa molemmat. Valkoiset pääliset on myös ne kaikkein edullisimmat, eli onhan niitä uusiakin ostettu. Mutta en mä valkoista väriä pelkää. Peitot ja taljat on hyviä suojia, jos vahinko sattuu, niillä voi myös peittää jälkiä. 🙂
      Me herkutellaan miehen kanssa aika usein sohvalla (pitsaa ym. Hyi huono tapa!), mutta en mä silti koe näitä jotenkin elämää rajoittaviksi. Nytkin istun divaanilla kone sylissä, tää on tosi mukava, kun jalat saa koholle ja selän leppoisaan asentoon tuon tyynyn avulla 🙂

  6. Kati says:

    Hei Emilia,

    Ihanasti on masusi kasvanut – meillä Hugo vetää sikeitä tai syö. Ihana beibe:))
    Tuosta matosta, että vaavin puklit se ainakin kestää ja hyvin lähtee kaikki roskat. Meillä on niitä kokonaista kolme kappaletta ja ihania ovat — niissä ei näy lika ollenkaan, mikä on parasta!!Terkkuja<3
    Kati

    • Voi Hugoa! Kuulostaa niin unelma vauvalle! Voi kun toivon meillekin tuota kokemusta! 🙂

      Hyvä kuulla että kestää puklaukset. Niilolla kun oli sitä takaisinvirtausta, niin ainakin silloin sitä puklua oli joka paikassa. Siis ihan joka paikassa!

      Kiitos tuon Elinan ekan kommentin, meilläkin on kohta jo kolmas samanlainen matto 😀

      Ihanaa joulun alus aikaa sinne, ja Hugolle super terkut!!! ❤
      Haleja!

  7. Maria says:

    Kiitos matto vinkistä.. meilläkin on keväällä muutto edessä (jes) ja muuten kalusteet ym on ok.. mut matot täytyy hankkia…ja vierashuoneeseen soffa. Käyn katsoo noita mattoja IKEA:sta.
    Divaanin haluaisin keittiöön mut harmi et tuleva keittiö on niin pieni ettei sinne mahdu..mut joskus.. I Dream… <3

    • Ou jee, ihana päästä laittamaan uutta kotia, onnea!
      Joo, matto on tosi ihana, ja niin luonnollinen, että sopii kyllä tilaan kuin tilaan!
      Meillä olisi kyllä keittiössä tilaa divaanille. Hmmm, hyvä idea, pitääkin haudutella! 🙂

  8. Sanna says:

    Hei Emilia,

    olen lukenut blogiasi säännöllisesti jo jonkun aikaa ja tykkään! Sisustus, koti ja lapsi postauksesi uppoaa, meillä vaikuttaisi olevan aika samanlainen tilanne. Meillä myös esikoinen (toki vasta 2,5 v tyttö) ja vatsa-asukki, jonka on määrä tulla maailmaan maaliskuussa. Niin ja asutaan myös vanhassa puutalossa, jota myös ikuisuusprojektiksi kutsutaan…

    Tuo matto on ihana! Meillä on se makuuhuoneessa, mutta se tosiaan syö lattiaa ja värjää. Maton alta valkoiseksi maalattu lankkulattia on kellastunut ja kiilto myös kului pois hetkessä. En tiedä auttaisiko, joku liukuestematto tms. alla. Noh, mies sai hulkkoset, kun huomasi asian. Minä ajattelin sutaista uuden maalikerroksen koko huoneeseen, kun luovun matosta.

    • Heippa!

      Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogissani ja kiva jos aihepiiri tuntuu luontevalta. Sillisalaattiahan tämä 🙂

      Hui, pitääkin olla tarkkana! Meillä on tarkoitus suti kesällä vielä uutta maalipintaa lattioihin. Huone kerrallaan, lapsi mummolaan jne. Sitten pitääkin tosiaan hankkia noihin mattoihin ne aluset. Ikeassahan niitä heti suositellaa, mutta luulin että lähinnä vain liukuesteeksi. Kiitos siis vinkistäsi!

  9. Jonanna says:

    Tulin vaan sanomaan, että tää sun blogi on ihan tosi kiva 🙂 Kauniita kuvia ja ihana tunnelma, jokaisessa postauksessa!

  10. Henni says:

    Nyt kyllä on niin samanlaiset aivoitukset…juurikin nimittäin tällä viikolla blogissani vaikeroin sitä, miten tuo samainen matto meni huutiksessa ikävästi ohi suun, kun en ollut “päiväntasaajalla” ajoissa—vaan kiirekiirekiire sekoitti ajatukset. Mut anyways kiva kuulla käytännön käyttökokemukisa tuosta ihanuudesta, jonka aion kyllä ostaa, kunhan joulusta ensin selvitään ja talousasiat taas “tasaantuu” sille mallille, että mattokaupoille voi lähteä hyvillä mielin 😀

    Kivaa joulun alusviikonloppua ja tsemppiä “masuiluun”!!!

    • Tämä matto taitaa istua ulkonäkönsä vuoksi aika moneenkin kotiin 🙂 On kyllä niin kivan neutraali ja selkeä.
      Harmi, että huutismatto meni ohi, mutta ehkä sitten kevätkotiin uutta mattoa ikeasta 🙂

      Ihanaa joulun odotusta, ja jouluista viikonloppua myös sinne!

  11. Teija says:

    Tårnby on kyl ihana! In memoriam vaan, punkkuoksua se ei kestänyt.. ;D Voi kaamee minuu! No edelleen haaveilen tuosta samaisesta olkkariin, mut kaivoin esille yhden toisen ikean villamaton, menetelkööt tän talven.

  12. Hanni says:

    Ihanat matot, voisinpa ottaa sellaiset tännekin! Jotenkin sitä on niin tottunut elämään ilman mattoja, etten tiedä, miten taas jaksaisin operaatioita nimeltä Mattojen Imurointi.

    Ihanaa joulunaikaa sinne teille, ja hyvää vointia sulle Emilia!

  13. Jonna says:

    Heippa. Mistä löysit julisteillesi julisteet? Minulla on kans kaksi samanlaista siinä pienemmässä koossa ja koko on niin outo, että en löydä sopivia kehyksiä. Taitaa tulla turhan kalliiksi teettää..

  14. Jonna says:

    Niin siis mistä löysit julisteille kehykset piti kirjoittaa 🙂

    • Joo, siis löysin ihan ikeasta. Jätin ne paspikset, jotka kehyksissä oli, käyttämättä, ja laitoin pelkän kuvan. Eli kehyksiä mun mielestä löytyy noille molemmille julisteille (isoille ja pienille) ihan hyvin, mutta muistaa vaan katsoa sitä kehyksen kokoa, eikä sitä kuva-aukon kokoa 🙂

Kommentoi