{ cozy corner – kuvia }

08.1.2013

Ikeassa on käyty, ja mamman corneri on edistynyt. Neulevilttiä ei eiliseltä reissulta löytynyt, mutta muuten kaikki listalla olleet elementit on nyt saatu paikalleen. Lopputuloksesta ei kai voi vielä puhua, kun tila on keskeneräinen kuin mikä, mutta tämä välietappi kuitenkin miellyttää silmääni oikeinkin paljon.
Ikean korituolin valitsin luonnonsävyisenä, koska tämän tosi pimeän tilan suhteen olen aika varovainen. Vaikka mustan ja valkoisen kontrasti muuten miellyttävätkin tällä hetkellä, ei liika tummuus ehkä kuitenkaan toimisi tilassa, jossa ei ole ainuttakaan suoraa lähdettä luonnonvalolle. Toisaalta myös halusin aulatilasta rauhoittavan ja levollisen, joten liika kontrasti ei siinäkään mielessä istunut suunnitelmaan. Tämä mielummin hiukan söpökin fiilis on juuri sopivan raukea vauvan syöttämiseen ja mahdollisiin yöistumisiin.


Joka puolella on suoritettu vasta hionta ja pohjamaalaus, eli työtä on yhä paljon. Ovista puuttuu kahvat, koska ne kiiltävät kullanväriset, jotka ovissa ennestään olivat, eivät oikein asetu fiilikseen, eivätkä patinoituneihin saranoihin. Pitääkin löytää jotkin tummat ja vanhan näköiset niiden tilalle. Niin, ja ovet pitää myös vielä pintamaalata.
Tummanruskea muovimatto, kellertävän oranssikuvioinen tapetti, tummaa punaista maalia sekä tummaa ja punertavaa puuta, niitä oli tässä tilassa ennen, kuten varmaan Facen kuvistakin huomasitte. Siihen verrattuna edistysaskel on huima, ja tilan valoisuus vähintään triplaantunut. Jos ei muuta, niin suunta on ainakin oikea.

lipasto, tuoli, talja, valaisin ja kehykset⎪Ikea
matalampi kori⎪Bloomingville
korentotyyny⎪Day Home
ruutukuvioinen tyyny, sillkityynyt, tuikkukipot ja korkeampi kori⎪Tine K
valkoinen villapeitto⎪äidin tekemä (vauvalle)
vanha nahkainen matkalaukku⎪kirppislöytö, joka kätkee lankarullat, sekä puikot ja koukut

Että sellainen projekti se. Arvonnan alla on seuraava huone….

 


48 Responses to “{ cozy corner – kuvia }”

 1. Outi-Maria says:

  Hmm. Ihastuttavan näköinen kulmaus. Kyllä tuossa imetys (ja varsinkin yö sellaiset), lasten unien valvonta, lukeminen ja vaikkapa haaveilu on ihanaa.

 2. Ihanalle näyttää!:)
  Mä en malttais odottaa meidän makkarin valmistumista, sinne kun tulee mm. toi sama tuoli.:)

 3. Kristi says:

  Niin kaunis cozy corner! Toivoon kuitenkin, että niitä mahdollisiä yöistumisia ei niin paljon tulee. Ja tämä kirppsilöytö! Ahh!

 4. Nina says:

  Näyttää kutsuvalta nurkkaukselta – tykkään! Olet ihanan energinen ja aikaansaava.

  • Kiitos! Ja niin mä kyllä olen 🙂 En tajua, mistä tätä energiaa nyt tuleekin. Voisi kääntää vaikka talon joutessaan 🙂 Ihana fiilis, kun saa taas vihdoin jotain aikaseksi! 😀

 5. Tarja says:

  Cornerissasi on ihanat värit, materiaalit ja tekstiilit, miellyttää myös omaa silmääni todella paljon. Kaunista, vaikka pinnoissa riittäisikin vielä työstämistä 🙂 Onko tuo Ikean lipasto muuten sama joka teillä aiemmin oli tummempana (ja saanut siis valkoista maalia pintaansa)?

  • Lipasto on samanlainen, mutta valkoisena hankittu. Tuo on niin kätevä ja tilava malli, että tykkään siitä tosi paljon. Hintakin on edullinen, ja lipasto kuitenkin on puuta. Ostimme tämän nyt vartavasten vauvanvaatteille, ja toimii kyllä passelisti siinä hommassa!

 6. Kati says:

  Moikka,
  Mun yläkerran cozy corner siityi alas –sinä voin hyvin syöttää ja olla –ja lukea!!
  Kurkkaa meille eteisen kuvaa, niin tän päivän postauksessa on kuvia;))
  Sun lamppu on hieno –sekin Ikeasta? Mä haluan saman tapaisen myös tai sellaisen musta feikki Jielden, kun oikeaan ei ole nyt rahaa.. tuli aamulla törsättyä muuhun…
  Joten menen “kolooni” taas häpeämään..äitiysrahaa pitäisi nostaa just tän nettitörsäämisen vuoksi…Plää:)
  T,K

 7. Näyttääpä ihanan rauhalliselle ja kotoisalle. Kiva paikka hyssytellä vauvaa. Ja tietenkin istuskella muutenkin. 🙂

 8. Pieni lintu says:

  Kauniin ja kutsuvan näköinen!!

 9. Sari says:

  Siitä tuli kiva, oikein cozy. 🙂 Näinkö oikein että tuossa tuolin takana on kaide? Hauskaa kun alkaa teidän talo hahmottua näiden uusien “aluevaltausten” myötä. 🙂 Ja Facebookissa on kivaa remonttikuvien myötä kurkata vähän niin kuin behind the scenes. 🙂

 10. Saara says:

  Näyttääpä kauniilta!
  Laita Niilon huonetta seuraavaksi, palan halusta nähdä mitä kivaa keksit sinne!:) Oman pojan (2,5v) huone kaipais jotain raikastusta, ehkä vähän “isomman pojan” huoneen tuntua, väriä tai jotain, mutta pää ihan ideoista tyhjä!

  Mukavaa viikonjatkoa!

  • Kovasti tekisi kyllä mieli laittaa Niilon huonetta. Harmikseni vain, osa huonekaluista on yhä varastossa, ja tuossa huoneessa on muutenkin rajoitteena ne jutut, joita mä en pysty laittamaan yksin. Ainakaan tän masun kanssa 🙂

   Reipasta viikon jatkoa sinne myös!!!

 11. Anu says:

  Voi miten kaunista jälkeä, taas kerran! Sinulla on kyllä kyky saada tila näyttämään seesteiseltä ja rauhalliselta, kaunista!

 12. Hannele says:

  Näyttää tosi hyvältä! Tuossapa on kiva sitten vauvan kanssa istuskella 🙂

 13. LL says:

  Nättiä tulee 🙂

  Jos joskus liikutte Hämeenlinnan suunnalla niin täällä http://www.metsankylannavetta.fi/ voisi olla jotain teidän taloon sopivaa! Ihastuttava paikka ja pannarit ihan parhaita!

 14. Täti Ruskea says:

  Aivan ihana! Kyllä tuossa nurkkauksessa silmä ja mieli lepää 🙂 Meillä on neljä lasta ja kolmannelle sain vihdoin haaveilemani “imetystuolin” (Ikean nojatuoli). Meillä on niin iso makuuhuone,että tuoli mahtui sinne. En ole koskaan tykännyt imettää makuulla,sängyn reunalla imettäminen taas on ollut selälle rankkaa,joten olin niin iloinen tuolistani 🙂 Olen tallentanut mieleni sopukoihin monia yöllisiä imetyshetkiä 😉 Toivottavasti sinäkin saat tallentaa vastaavia hetkiä itsellesi 🙂

  • Täti Ruskea says:

   Piti vielä kirjoittaa,että itsellänikin on haaveissa tuollainen “oma pesä” käsitöille,lukemiselle ja teekupille. Meidän yläkerran aula on iso ja sen vuoksi hankalasti sisustettava,monta oviaukkoa ja kulku portaisiin. Sitä pitäisi alkaa kehitellä. Pyöritän päässäni ideaa entisajan tuvasta,jonne keskittyi perheen monet toimet. Voisi olla työpöytää,kirjahyllyä, tv:n katselua,käsitöitä,lukemista, leikkimistä…

   • Mä haaveilen aikanaan meidän kettiöstä samanlaista tilaa. Tupakeittiöhän tämä onkin, melkein 50 neliötä. Jotenkin haluisin myös sellaisen kodin sydämen, jossa kaikille olisi tilaa, ja erilaiset jutut onnistuisivat kun kaikki on lähekkäin.

  • Imettäminen oli mulla ainakin viimeksi niin vaikeeta (lapsella koliikki, ja syöminen hankalaa), että en edes haaveillut makuullaan syöttämisestä. Kun vielä piti turvautua pulloonin, niin istualtahan tuo syöttäminen oli tehtävä. Useamman kerran sitä torkahti itsekin sohvan nurkaan, kun syöttövälit oli niin pienet. 🙂

 15. Vivian P. says:

  Kaunis ja harmoninen nurkkaus 🙂

 16. nalle says:

  Pitihän se lehti käydä minunkin ja oikeassa olit! Tulee niin kevätfiilis siitä valon määrästä, joka Anne-Marin kotona on. Tuo sinun lepopaikka on ihana!

 17. Julianna says:

  Ihanan harmoniselta näyttää tuo relailunurkkaus. Miltä teidän pesutila ja wc näyttää? Joko olette niitä kerennyt remppamaan? Taitaa olla sinulla synnytys nyt todella lähellä, kun on tuota energiaa ja pesänrakennusviettiä… 🙂

  • Kylppäriremontti ei nyt kuulu meidän listalle. Tilat on remontoitu kolmisen vuotta sitten, eivät tosin meidän makuun, mutta saavat palvella näin jonkin aikaa. Tietysti pientä säätöä piti kylppäriinkin tehdä, ja hiukan kalustusta ym. muuttaa toimivammaksi, mutta yleisesti toi tila tulee remontin alle vasta jokusen vuoden kuluttua. Yläkerran pikkuvessa oliskin tässä parivuotissuunnitelmassa, se kaipaisi kyllä muodonmuutosta 🙂

   Eilen iski totaaliväsymys kaiken pesänteon jälkeen. Mietin itsekin, että josko tämä oli sellainen viimeinen projekti ennen H-hetkeä 🙂

 18. Maria says:

  Kylläpä oli ihana nurkkaus..TYKKÄÄN <3
  Ikean ostoslistaa kirjuuttelen kun vaan pääsisi käymään mut muutto on vasta (tai jo) huhtikuussa niin voin vaan kuvitella kuinka tuo lista kasvaa kasvamistaan…matot, lamppu, jne.. No tätä muuttoa tämä äitiliini on odottanut kohta kaksi vuotta joten ehkä pari Ikean sekä parin huonekalun liikkeen kautta voimme käydä.. Hyväähän kannattaa odottaa <3
  Iloa ja valoa viikkoosi..
  -Maria

  • Oi, kyllä sitä sitten pitää uuteen kotiin jotakin ihanaa hankkia! Kruunata se fiilis, ja tehdä talosta koti! 🙂

   Ei enää pitkä aika! Huhtikuu on pikemmin kuin arvataankaan. Ihana valoisa vuodenaika laittaa kotia, ehkä paras! 🙂

   Loistavaa viikkoa sinne!

 19. Sanna says:

  Kiitos kauniista blogistasi!! Olen itse aloitteleva bloggaaja ja kuuluun blogisi lukijoihin. Blogistani löytyy sinulle haaste! 🙂

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/

  • Kiitos, Sanna. Olen älyttömän huono haasteiden kanssa, ja melkein ne jäävät aina tasolle, pitäisi vastata, mutta ei vaan saa aikaiseksi. Tunnustan, olen tässä kohtaa tosi ikävä bloggari.
   Mutta jälleen lupaan yrittää tarttua! Kiva blogi sulla, onnea bloggailuharrastuksen aloitukseen 🙂

 20. sanna says:

  Näyttää todella kauniilta. Tässä on hyvä esimerkki siitä että ikean “haplis” juttuja yhdistelemällä muihin sisutustuotteisiin saa todella hyvän näköisen lopputuloksen.

  • Totta! Ikeassa on paljon hyvääkin, hyviä materiaaleja jne. Tosin paljon on ihan kamalaa moskaakin. Mutta yleisesti en ole koskaan ymmärtänyt ikean solvausta, kyllä hyvääkin voi löytää edullisesti 🙂
   Ja rohkeasti kun yhdistää vanhaa ja uutta, erilaisa yksityiskohtia jne… saa lopputuloksesta aina omanlaisen! 🙂

Kommentoi