{ myrtin verran }

17.1.2013

Piskuisen myrtin verran viherterapiaa, ja heti piristää kummasti. Bauhaussin reissulta tarttui mukaan kyllä muutakin vehreää, mutta niitä toisella kertaa. Kukkaruukkuja hain eilen aamulla paikallisesta marketista, ja sivelin niihin ohuelti valkoista vesiohenteista pohjamaalia. Käsittely, jota olen suosinut ennenkin; Saviruukun pinta krakeloituu nopeasti kauniiksi, kun savi hengittää maalin läpi. Mullan tuoksussa on ihana keväinen fiilis!

Tikusta asiaa; Eli tulin vain pikaisesti huikkaamaan moit, ja ilmoittamaan, että täällä ollaan yhä – ja ihan yhtenä kappaleena. Päivät menee taas mukavasti ohi, jokin energiapiikki pakottaa tarttumaan ja tekemään. Kiva, käsiä vain saisi olla enemmänkin!
Sormet syhyävät olkkarin kimppuun. Jonkun pitäisi vain toimertua tekemään siellä  isommat hommat ensin valmiiksi. Menee siis ajalle synnytyksen jälkeen. Tämäkin.
Ihana ihana valo saa kaiken näyttämään kauniimmalta – ja ikkunat likaisemmilta. No, onpahan puuhaa pariksi viikoksi, jos ei muuta ilmaannu.

Viherterapeuttista päivää teillekin!

 


30 Responses to “{ myrtin verran }”

 1. Hannele says:

  Energiapiikki just ennen lapsen syntymää kuuluu asiaan. Itekin kerran pesin seiniä pari päivää ennen 😀
  Voi että, Bauhausin ohi ajelin viime viikolla. Tuo ois ihana! Muutamasta kaupasta lauantaina katselin jotain viherkasvia mutta en löytänyt mieluista. Tällä hetkellä meillä ei oo mitään vihreää, oon onnistunut tehokkaasti jossain vaiheessa tappamaan kaikki…

  • Mulla on hinku näihin rungollisiin vihreisiin. Jotenkin kaikki muu tuo mieleen 90-luvun liian elävästi 🙂
   Toivotaan, että tällä energiapiikillä olisi merkityksensä. Tuntuu, että näitä vain tulee ja menee, mutta vauva ei liiku minnekään 😀

 2. Adaliina says:

  sun blogil on ihana ulkoasu ja tykkään muutenki sun tavastas kirjottaa. 🙂

  http://daliinaa.blogspot.fi/

 3. Hammi says:

  Kaunis viherterapia! Valoisa tunne. Ja kiva idea laittaa mullan päälle hieman hiekkaa.

 4. Hanna says:

  Soma myrtti! Kukkaostokset on olleet itsellänikin mielessä, sekä töihin että kotiin.

  Meillä ei ehkä koskaan ole olleet kaapit niin järjestyksessä kuin mun raskauksien viimeisinä viikkoina : ) Niitä äitihormoneja kaipaisi kyllä toisinaan nytkin tämän koti-päivähoito-työ-koti -arjen pyörittämiseen.

  • Taitavat olla nuo pesänrakennushormonit aika yleinen siunaus tässä loppuraskaudessa. Harmittaa oikein, kun koti on muuten kuin yhtä suurta työkaluvarstoa. Eli ihan sellaista “puhdas ja siisti koti- fiilistä” ei saa sitten millään.
   Mutta voi, kun saisi saman energian ja inspiroitumisen sitten aikoinaan, kun tilanne on toinen. Vaan taitaa ollaniin, että se arki pitää vain saada pyöritettyä vähemmällä innolla ja pesäntekovietillä 🙂

   Kipinkapin ostamaan piristystä kotiin ja töihin. Vehreys antaa ihanasti energiaa! 🙂

 5. kaijuli says:

  Aloinpa tässä katselemaan tuota omaa murattia ikkunalla.. raukka olisi suihkun tarpeessa! Kivan näköinen tuo myrtti muuten! Ja nyt vaan pesemään niitä ikkunoita, jos teidän vauvelikin sieltä tupsahtais pian maailmaan! 😀

 6. Kati says:

  Heips taas,
  en jaksanut ton edellisen kommentin alle kommentoida jne..:)
  “Ei ne ole ennenkään sinne jääneet” sano anoppi, kun tuskailin ” että miksi se ei voi jo syntyä..” , joten tiedän että hermostuttaa.
  Kiva viherkukka ja ruukku! En ole yhtään muoviruukkutyyppi – tässä juuri ajattelin, että pitäis varmaan kohta alkaa vaihtaan mullat kukkiin.
  Terkkuja taas:)) Hengessä mukana!

  • Mä olen myös sellainen “oikeiden ruukkujen” fani. Muovi on niin kalskia ja jotenkin tylsää.

   Joo, ei ne kai sisällekään ole jääneet, mutta joskus voisivat pitää kyllä hiukan hoppua tuon uloskin tulemisen kanssa 🙂 Vitsit mä olen kärsimätön!!!! 😀

 7. Blondi says:

  Mä aloin vaihtamaan huonekalujen järjestystä olohuoneessa päivä tai kaks ennen synnytystä. Siirtelin itse isot sohvat ja kirjoja täynnä olevan tason jne. Laitoin jalat seinään kiinni ja työnsin kropalla täysiä, että sain tasot liikenteeseen, ni johan rupes mukulakin ilmoittelemaan tulostaan 🙂

  Mulla on tulppaani-addiktio! Ostin ekan kimpun muutama viikko sitten, oikeastaan heti kun joulukoristeet lähti loppiais-lauantaina. Sen jälkeen niitä on tullut ostettua heti uus vanhan kupsahdettua. Suosikkina haaleanvaaleanpunaiset, joka on toinen addiktioni aina keväisin – pakko saada kotiin jotain hempeää vaaleanpunaista! 🙂

  Tsemppiä loppuodotukseen!

  • Höh, tässä on nyt tullut siirreltyä huonekaluja koko raskausaika, joten vauva ei oikein enää reagoi noihin huhkimisiin. Pitää varmaan ottaa lempeät keinot käyttöön; akupainanta ja eikös joku teelaatukin ollut sillä listalla 🙂 Tai sitten vaan seistä päällään ja lausua jotain mantraa. Netti on pullollaan vinkkejä! Niitä ollaan tässä jokunen ilta naureskeltu 😀

   Tulppaanit on kyllä ihania. Meillä täällä vaan tuppaa olemaan aika inhat värivalikoimat: punaista, keltaista jne… Toi hempeä vaalea roosa on kyllä ihana. Sellainen viileän vaalea ja valoisa… Hassua, mä en nimittäin yleensä ole vaaleanpunaiseen taipuvainen! ;D

 8. Ira says:

  Postasin just muutaman sanan kukkasista. En tod oo mikään viherpeukalo, niin nyt en saa joulutähteä hengiltä millään… 😀

  Myrtti on ihana, mullakin joskus ollut.

 9. Pauliina says:

  Tosi kiva toi ruukun maalaus, mun oli ihan pakko heti kokeilla 🙂 katsotaan miltä lopulta näyttää.. Tää oli sellainen askare, mihin meidän vajaa kolme vee sai osallistua myös ja oli kuulemma “siistiä” hommaa 😉 ja onnellisena sutkutti pensselillään maalia 😉
  Nyt vaan jotain vihreetä munkin ruukkuihin niin johan kelpaa!!

 10. Heppu says:

  Piti tulla kurkkimaan onko tullut uutta postausta;) itselle on tullut molemmissa raskauksissa viimeisillä viikoilla sellainen erakko-vaihe että en halunnut poistua kotoa tai nähdä ketään:D kaverit yrittivät ehdotella treffejä ja minä en suostunut ottamaan ketään vastaan. Onneksi toisella kerralla sen jo tiesi kuuluvan kuvioon. Nyt energiapiikki hyötykäyttöön ja sieltä se tulloo!

  Ps. Raitamekko tuli ja vaikuttaa oikein hyvältä (rinnatkin mahtui!) joten kiitos vinkistä. Tynkäjalka joutuu kyllä lyhennyshommiin mutta täydellisessä maksimekossa se on erittäin pieni miinus:)

 11. alexochcarin says:

  That “flower” is also one of my favourite!
  And quite easy to take care of… If you just remember to give it water:)
  Another favourite is Sophora!

  Take care and have a nice weekend!
  Here its -20c.. COLD!!
  Hugs
  /A

 12. Sari says:

  Ihanaa vihreyttä!
  Mutta kaikkein eniten mietin nyt sitä, että jokohan se “synnytyksen jälkeinen aika” on alkanut…???

 13. Tsemppiä vikoihin päiviin Emilia! Lueskelin postauksiasi taaksepäin ja voihan vitsit, kuinka ihania kuvia tällä onkaan taasen 🙂 🙂

 14. Milla says:

  Helou.. Näin viime yönä unta että olit synnyttänyt ja postaus siitä oli ilmestynyt.. Hitsi kun ei ollutkaan totta! Ehkä se oli enneuni, ja kohta alkaa supistelemaan!
  Siinä postauksessa oli kuva suloisesta silmät auki olevasta vauvasta valkoisissa vaatteissa, ja olit saanut 263 onnittelu kommenttia 😀 Harmi kun sukupuoli ei selvinny, tai sit en vaan muista sitä unesta.. Hmm.. Jään odottelemaan josko ens yön aikana alkaisi jotain tapahtumaan 😉

  • Hiukanko ärsyä; mä nään jotain hyvin samankaltaista unta lähes joka yö. Tosin viime yön unessa, ne lähetti mut sairaalsta kotiin, mutta halusi pitää vauvan siellä vielä… Ei niin kiva uni 🙁

   Odotellaan!

   • Milla says:

    Voi ei! Kamala uni :/
    Kai noi unet on myös jonkinlaista “synnytysvalmennusta” alitajunnan kautta..

    Tsempit taasen! Muista lepäillä ja vaatia mieheltä erityiskohtelua ja hemmottelua viimeisten päivien ( tai viikkojen 😉 kunniaks!

 15. Hih, mäkin tuli katsomaan, kuuluuko tänne jo jotain “uutta” :). Siis hengessä mukana täällä porskutetaan ja odotetaan kans sitä pikkuista ihanaa teille saapuvaksi! <3

 16. Maria says:

  Moips! Eilen illalla pitkästä aikaa tulin kurkkaamaan kuulumisia… Ei sitten vielä 🙁 Ja tänään oli pakko tulla kommentoimaan, kun veljeni sai aamulla tyttövauvan! Siellä kans äiti olisi ollut valmis jo monta viikkoa, vaikka muutamaa päivää ennen laskettua tyttö tulikin. Tsemppiä teille ja kiitos ihanista lukuhetkistä!

Kommentoi