{ taviksissa }

02.1.2013

Eli tavallisissa vaatteissa! Kyllä, nyt on mammahousut heitetty lähes kokonaan nurkkaan ja kaivettu arkistojen kätköistä (=pahvilaatikoista) joulun ja uuden vuoden kunniaksi tavis vaatteet, jotka kesän ja syksyn aikana olen pikku hiljaa laittanut sivuun. Huisi fiilis!
Koskela (don’t ask) on valahtanut kengurupussissaan niin alas, että masu tuntuu lähes kadonneen, ja jokuset teistä asiasta jo tapsanpäivän postauksessa huomauttivatkin. No joo, ei se masu nyt ihan tunnu kadonneen, mutta näyttää kyllä kovin pieneltä! Siis pieneltä ollakseen vauvamasu viikolta 37.
Henkilökohtaisesti en nyt sanoisi, että vauvan laskeutuminen oloa mitenkään helpottaa, mutta joulunpyhienkin pakkasilla tuntui taivaalliselta vetää toppatakin vetoketju kiinni!
Vaikka vauvamasu ihana onkin, niin kyllä jo alkaa olla ikävä omaa tuttua kehoaan ja omia muotojaankin. Puhumattakaan elämän “helppoudesta” ilman lantiota painavaa vatsaa. No, nyt pieni askel vanhaan (tässä tapauksessa vanhoihin vaatteisiin) on mahdollinen juurikin laskeutuneen vatsan ansiosta. Flexi-beltit ei oikein toiminut mulla tuossa keskiraskaudesta, koska etupaneelin peittäminen vaati vähintään mekkoon pukeutumista pystyvatsan vuoksi. Nyt loivemman kummun kanssa vyötärönleventäjät toimivat oikein hyvin.


Tänään on ollut sellainen semi-siivouspäivä, iltapäiväksi jotain kivaa ja mukavaa puuhaa. Voipi olla, että tontut ja possut lähtevät vielä tänään kohti ullakkoa, mutta viimeistään sitten loppiaisena. Jotenkin ei nyt vain ole kiire joulunkaan siivoamiseen. Antaa venyä (meillä siis on yhä kuusikin), seuraavaan on kuitenkin taas vuosi aikaa.

Taustalla muuten sitä maalausprojektia. Kyllä sekin tästä pikkuhiljaa….

Mukavaa vuoden ekaa arkipäivää mussukat!

 


31 Responses to “{ taviksissa }”

 1. Elina says:

  Moikka ja hyvää alkanutta vuotta! Huone näyttää ihanan raikkaalta, jopa keväiseltä, vaikka tonttu-ukot tuolissa köllöttelevätkin. Toivottavasti linjuri on löytänyt perille ja matto saanut uuden kodin. 🙂

  • Kiitos, Elina! Juuri rullattiin matto paikoileen. Tuli jo viimeisenä päivänä perille, mutta olin yksikseni, enkä jaksanut oikein painavan maton kanssa tapella 🙂 Nyt on matto paikoilaan, ja muutenkin kutkuttaisi laittaa eteistä kuntoon 🙂 Kiitos, ja ihanaa uutta vuotta sinne!

 2. anu says:

  Voi miten kauniita kuvia ja tunnelmia, teillä on jotenkin niin ihanan valoisaa 🙂 Tuo teidän matto on ihana, minkäs kokoinen ja mistä tuollaisia saa? Mitähän matskua se mahtaa olla?

  • Kiitos, Anu! 🙂
   Kirjoitinkin noista Ikean matoista ihan oman postauksensa, se on luettavissa täältä:
   http://uusikuu.bellablogit.fi/2012/12/21/mattojuttu/

   • anu says:

    Juu, huomasinkin tuon postauksesi heti kun olin kommenttini lähettänyt. Katselin Ikean sivuilta, että tällä hetkellä kyseisen maton kohdalla myydään ei-oota, mutta täytyy odotella, ehkä niitä vielä tulee… Siis ilmeisesti kestää myös eläimiä?

    • Tuntuvat olevan tasaisin väliajoin loppu, mutta aina uusia on tullut 🙂
     Juu, kyllä meillä ainakin tuon pienen koiran kestää hyvin, ja aika eläimellisen miesväenkin 😉 Tosin eihän tuokaan matto varmasti kestä, jos sen kulmaa joku karvaturri alkaa pureskella. Tekstuuri on tosi kiitollinen, kun ainakaan karvat ja pikkuroskat ei sitten heti hypi silmille 🙂

 3. Katri says:

  Toi on niin ihana tunne raskauden jälkeen alkaa miettiä, ja pukeutua taas niihin “omiin” vaatteisiin. Aivan ihanan värinen
  pusero, sävy sopii sulle kauniisti. Kivaa alkanutta vuotta!

  • Kivaa alkanutta vuotta sinne myös!

   Joo, kyllä ne naftaliinista kaivetut vaatteet tuntuu kuin uusilta muutaman kuukauden tauon jälkeen. Jotenkin tässä pari sesonkia muodista onkin mennyt vilisten ohi huomioni 😀

 4. Sari says:

  Tuo paidan väri näyttää kyllä superraikkaalta. Taitaa olla kevät tulossa kun kiinnittää kaikkiin heleisiin sävyihin eri tavalla huomiota. 🙂

  Katse osui myös tuohon sun takana olevaan “ruudulliseen” seinään. Ihania tollaset vanhoihin taloihin liittyvät spesiaalijutut, joita ei ole joka torpassa. Näyttää coolilta! 🙂

  • Mä tykkään myös tuosta seinästä. Se on ihana! Ja sitten mä tykkään kun meillä on korkeuseroja, pieniä rappuja sinne tänne. Nekin on jotenkin spesiaaleja 🙂

   Mulla on kyllä jo melkein kevättä rinnassa. Vaikka kelit on mitkä on, niin kyllä tää päivän piteneminen vaan tuntuu! Ihanaa! 🙂

 5. hilmajaonni says:

  Aivan ihanaa alkavaa vuottaa teille kaikille. Täällä on rentouttavaa käydä katsomassa kauniita kuvia. Niin vaaleaa ja raikasta.

 6. Lauriczek says:

  Heippa Emilia!

  Ihanaa alkuvuotta sinullekin! Täällä odotellaan innolla sun tämän vuoden seikkailuja vauvauutisista luoviin sisustusratkaisuihin uudessa talossa…ja tietty kaikkea siltä väliltä! Kaikkea hyvää ja kaunista sinne! 🙂

 7. kerttu says:

  jännää, ei mulla maha koskaan laskeutunut, vaan samanlainen pallovalas olin loppuun asti. leggareihinkin jouduin siirtymään jo varhaisilla viikoilla, jopa mammafarkut painoivat ikävästi kohtua. mutta tietysti, kun vartta on vain 150cm ja rapiat, niin eihän siinä paljon ole suuntaa mahalle kasvaa… 😉 mahdollisimman mukavaa loppuraskautta ja hyvää vointia!

  • Mulla laskeutu ekasta vasta muutama päivä ennen synnytystä, mutta tämä meni kuukausi sitten lantioon. Liekö löystyneet paikat viime kerrasta 🙂
   Mulla on ollut myös molemmilla kerroilla jo alkuraskaudesta ikävä painontunne mitä tahansa tukevia housuja käytettäessä. Nyt onkin parit henkkamaukan mammaleggarit niin kuluneena ja läpikuultavina, että lupasin miehelle polttaa ne helmikuussa 😀

   Ihanaa alkanutta vuotta sinne!

 8. Elina says:

  Kaunis olet ja ihanan keväiset kuvat (tontut poislukien) tässä tammikuun loskaharmaudessa. Mukavia viimeisiä raskausviikkoja ja kiitos ihanasta blogistasi!

  • Jospa ne onliskin jotain kevättonttuja 😉

   Kiitos sinulle, että jaksat käydä täällä. Kaikkea hyvää ja mukavaa uuteen vuoteen, ja keväistä raikkautta loskaharmauden keskelle! ❤

 9. Celina says:

  Ihania kuvia ja niin söpö masu ❤

  Upeaa alkanutta Uutta Vuotta 2013 sinne!! 🙂

 10. Niina says:

  Hihii, se on kyllä niin poikamasu tuo sinun masusi, believe me! 😉 No pian se selviää! Jänskättää!

 11. Suvi says:

  Hyvää uutta vuotta <3

  Minen kyllä ollenkaan tajua, miten pystyit siirtymään tavallisiin housuihin =) Heh, muistaakseni käytin itse mukavuussyistä mammahousuja aika pitkään vielä synnytyksen jälkeenkin. Tsemppiä vikoihin viikkoihin, älä huhki liikaa =)

  PS. Teillä näyttää ihanalta!

  • Siis mukavuussyistä itsekin varmaan kuljen mammahousuissa taas vauvelin syntymänkin jälkeen 🙂 Nyt vaan tuo henkinen puoleni tarvitsi kosketuksen aikaan ennen pallomasua 😀

   Voimia ja jaksamista sinne pallolaajennusprojektiin 😉

 12. Mellu says:

  En tiedä, onkohan jo kevättä ilmassa vai mitä, mutta sinun vaaleansininen paita näyttää vaan yksinkertaisen kauniilta. Tuli juuri ihan pakottava tarve alkaa etsiä samansävyistä.

  Onnea tähän vuoteen!

  • Kyllä se selväsi on kevättä, kun lemmikin sininen väri aiheuttaa ihmisissä moisia fiiliksiä 🙂 Mutta hyvä niin, johan tässä on valoa kohti mentykin, ja pastellisävyt piristävät takuuvarmasti pimeän syksyn jälkeen! 🙂

   Kaikkea hyvää myös sinne vuodelle 2013!

 13. m.p. says:

  Mistä olet hankkinut noita kauniita ja houkuttelevia hyönteis/perhostauluja?:)

  Ps.Kaunis kiitos inspiroivasta blogistasi!

Kommentoi