{ ulkoilijan ystävät }

04.1.2013

Nyt on kiittäminen Joulupukkia, sillä tällä ulkoilevalla äidillä on vihdoin tukevat, ja kelin kuin kelin kestävät ulkoilukengät! Sorel Caribou -kengät olivat tänä vuonna mun ykkös joululahjatoive, ja aikansa kun kenkäasiaa ääneen päivitteli, meni informaatio tehokkaasti Tonttu-Torvisenkin tajuntaan. Vaikka edelleen pidän vanhoista kunnon Uggeista, niin pakkohan se on myöntää, että Sorelien rinnalla ne ovat liukkaat kuin luistimet, eivätkä tietenkään pidä edes vettä. Aika nopeasti tuli siis todettua, että Sorelit ovat kaiken saamansa huomion arvoiset!


Lumitöitä ja talven leikkejä. Niitä tarkenee nyt tehdä omassa pihassa, eikä varpaat kipristele kylmyyttä. Kallista lastia kantavalle on myös tärkeää, että kengillä pysyy pystyssä. Vielä joulun päivinä kengät olivat aika kankeat, ja niiden riisuminen kävi vatsan kanssa ihan työstä (työstä joka piti välillä delegoida miehelleni ja isälleni), mutta nyt, hyvän sisäänajon jälkeen jalkineet tuntuvat jo hurjasti paremmilta. Ei siis kannata pelästyä kenkäkaupoilla, vaikka popot aluksi tuntuvatkin turhan jämäköiltä!

Ulkoilijan toinen ystävä, karvaisempi laatuaan, nauttii leudoista keleistä ja puhtaasta lumesta. Kovin pitkälle ei silti jaksa köpötellä, naapurin postilaatikoilla lyödään yleensä jarrut lukkoon. Sisällä on mukavampaa.

Ja sylikyyti on tietysti parasta! 🙂

Reipasta perjantai aamua, toivottavat Alma ja Emilia!

 


44 Responses to “{ ulkoilijan ystävät }”

 1. anu says:

  Ihanat kengät, tahdon kanssa! Mistähän noita Suomen maalta saisi?

  • Voin kyllä vain suositella!
   Stocka ja partioaitta (vai partiokauppa?) myyvät ainakin. Ja monet urheiluliikkeet myös. Netistä löytyy ihan googlellakin useampi paikka, esim. tuo brandos, jonka banneri vilkkuu tämänkin sivun laidassa. 🙂
   Koot pitää kutinsa hyvin, mun ovat kokoa 39 ja risat, eli just se, mitä yleensäkin käytän.

 2. Päivi says:

  Mä en kestä, ku te ootte sulosia! MOLEMMAT! 😀
  Popot on kans tarpeeksi rouheen näköset mun makuun, tykkään.

  Mukavaa viikonloppua teidän pesueelle, toivottavasti pysyttelette terveinä. 🙂 (meillä ollu kylässä kaikkien janoisten sankari, Ykä…)

  -Päivi-

 3. Paula L says:

  Onpa tosi hyvän näköiset ulkoilukengät, kuten myös ulkoilijatkin 🙂 Tilasiko Tonttu-Torvinen ne tuolta, mihin menee linkki? Suomessa ovat huimasti kalliimpia, huomasin.

  Mukavia ulkoiluhetkiä sinulle ja karvakuonolle 🙂 ja hyvää alkanutta vuotta!

  Terkuin Paula

  • Itse asiassa en tiedä, mistä Torvinen oli kengät hankkinut. Mutta kuvittelen, että sieltä, mistä ne halvimmalla sai, ja siihen hintavertailuun on käytetty aikaa! 😀

   Oikein reipasta uutta vuotta sinne myös!

 4. Suski says:

  Ihana Alma! Meneekö liikaa blogin aiheiden ohi, vai olisitko pystynyt muutamalla sanalla kertomaan Alman kauneustuotteista? Meillä myös cottoni, lyhyellä turkilla. Takkua tulee ajoittain, ja olen hankkimassa takun selvitysainetta; onko sulla suositella jotain? Käyttekö trimmaajalla vai leikkaatko itse? Niin ja annatko turkin vuoksi jotain lisäravinnetta?

  • Alma on aika luomupimu 🙂 Trimmaajalla koira käy aika-ajoin, pesu hoituu milloin millakin, mutta parhaaksi ollaan koettu ne valkoiselle koiralle tarkoitetut tuotteet, eli sininen shampoo ja saman sarjan hoitoaine. En nyt muista merkkiä, koska ne on loppu, ja uusia pitäisi just hankki. Siitä hoitoaineesta saa veden kanssa sekoitettua sellaisen kivan turkkiin jätettävän hoitosuihkeen, jota kannattaa suihkiä föönatessa.

   Lisäravinteita Almushka ei syö, mutta nyt on kyllä vuoden alun kunniaksi dieetilla, eli terveellistä koiran kuivamuonaa ainoastaan! 🙂

   • Suski says:

    Pesu- ja hoitoaineet meillä onkin, juurikin niitä “sinisiä”. Kunnon trimmaaja kun vielä löydettäisiin (joka tuntee Cottonin turkin), ja jos vinkkejä pk-seudun trimmaajista on jollain antaa niin mielellään otetaan vastaan. 🙂

    • Me käytetään Almaa ihan paikallisella tee-se-itse trimmaajalla, mutta ollaan oltu kyllä tyytyväisiä. Hiukan ehkä snautserin näköä on koirassa, kun haetaan kotiin, mutta partaa saa sitten itse muotoiltua 😀

 5. Elina says:

  Heips, mäkin täällä odottelen omiani saapuvaksi. Kiva kuulla, että tykkäät ja ovat hyvät. Toivottavasti itse en tilannut vain liian isoja…

  • Mutta pitäähän sinne villasukkakin mahtua 🙂 Mäkin siis toivoin just sen vajaan numeron isompia, kuin yleensä käytän, justs en villasukan vuoksi. Eli toivotaan, että saat sopivat popot 😀

 6. Hanna says:

  Ihanat kengät mutta mistäs noin ihana pipo? tosiaan tukevat kengät pitää olla näillä keleillä, eilen iltalenkillä oli aika liukastelua 🙂

 7. Mulla on Sorelin mustavalkoiset Winter Carnivalit ja olen myös ollut todella tyytyväinen! 🙂 Alla linkki mun saapaspostaukseen.

  http://www.whiteandfresh.fi/2012/12/saapashankinta-hyvan-saan-aikaan.html

 8. LeAnn says:

  Olen kuullut paljon kehuja noista Sorelin kengistä. Lapsillekin sopivat kuulema hyvin. 🙂 Pitääkin katsoa löytyisikö sopivia? 😉
  Mukavaa viikonloppua!

 9. Petriina says:

  Itselläni ovat nuo vastaavat popot käytössä jo neljättä talvea, ovat käytännöllisyyden lisäksi myös ihan älyttömän kestävää tekoa. Lapsille olen myös ostanut Sorelin kenkiä, niiden kanssa pelkästään kun pärjää koko talven, oli sitten loskaa tai pakkasta.

  Alin kuva on hurjan söötti !

  • Kiitos 🙂
   Meillä on Niilolla tänä talvena Haltin vastaavat, mutta ensi vuonna pitää kyllä ostaa sorelit! Tosin ei noissa halteissakaan vikaa ole! 🙂
   Joo, kyllä kengän kuuluu kestää, parin talven kenkiä on aikuisen turha edes hankkia! 🙂

 10. anu says:

  Tämä blogistaniassa seikkailu tulee kalliiksi, tilasin juuri itselleni nuo kengät, samalla tilasin lapsille Sorelin talvikengät 🙂 Nyt täytyy pysytellä pois täältä!

 11. Ira says:

  Hyvää alkanutta vuotta! ♥

  Ystävä oli hankkinut Sorelit Top Sportista Jyväskylästä. Hinta n. 120 e ja siitä oli ollut vielä -50%. Kokeilin ja aijon kyllä hankkia itsellekin. Huisin hyvät!

 12. Maria says:

  Moi!
  Olipas kivat postaukset (jäi eilinen lukematta) mut nyt kunpaankin kommenttia… Tuota ruskeaa pussukkaa olen itsekin pyöritellyt Marimekossa ja aina se on jäänyt hyllylle ku on ollut jotain tärkeämpää ostetavaa..mut jos nyt joululahjarahoilla jotain “järkevää” ihan itselle laittaisi…ja hyväähän kannattaa odottaa jos ne keväällä tulee uudelleen Marimekon hyllyille niinku Laura jossain kommentissa mainitsikin…ja tuo Chanel kiilto on aika hyvänvärinen kun käyttää vaan nudenvärisiä kiiltoja ja punia. Joskus ennenmuinoin oli ihan väritkin kovasti käytössä mut Pojun syntymän jälkeen on vaan helpompi “laittaa” se nude kun tietää ettei ole ympäri naamaa kiiltoa 😉
  Otahan ja nauti talvipäivistä masssusi kanssa <3
  -Maria

  • Tuo nudepunien ja kiiltojen juttu on niin totta! Ja mulla kyllä tuo kirjava ihokin hiukan rajoittaa punaisen sävyn käyttöä 🙂

   Hemmottelepa itseäsi nyt ehdottomasti taskupussukalla! Noin käytännöllinen asuste on ihan oikeutettu ostos näin alkuvuoteen 😉

 13. Anna-Maija says:

  Hassua, kun moni hehkuttaa noiden kenkien perään, mutta omaan silmään näyttää rumilta! En sano tätä pahalla, mutta oon vaan ihmeissäni, kun niin moni tykkää. 🙂 Makujahan on monia, eikä siitä voi kiistellä! 😉 Pipo on kyllä hieno, ja sinä niin kaunis! 🙂

  • Hih, no mutta eihän kaikkien tarvitsekaan tykätä! 🙂 Kauheeta olis, jos kaikki tykkäis vaan ja ainoastaan samoista kengistä, nehän loppuis kesken, ja muut firmat menisi nurin! 🙂
   Mutta kategoriassa “järkevät ulkoilukengät”, mä näen just nämä ja esim. kotimaiset kuomat. Eikä noi jälkimmäisetkään niin kovasti mun silmää hivele 😀

 14. Suski says:

  Meillä muuten lapsilla Columbian vastaavan oloiset, ihan Prismasta löydetyt talvikengät. Soreleita olin hankkimassa mutta nämä olivat tosi löytö! On kevyemmät ja osoittaneet toimivuutensa juuri näillä pakkasta-vettä-keleillä, helpot 5veen pukea ja silti tukevat nilkasta.

 15. Tarja says:

  Hetki onkin vierähtänyt kommentoimatta, mutta nyt täytyy sanoa että siellä on kyllä aika söpiksiä ulkoilijoita 🙂 Mikäli itsellä olisi tarvetta kunnollisille ulkoilukengille, harkitsisin kyllä noita Soreleita, aika rouhean näköiset 🙂

  Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle, ja mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

 16. Emilia says:

  Ihanan lumista siellä, meillä ihan vesikeli 🙁 Meinasin alesta hankkia tuon merkkiset pidemmät pitkäkarvavuoriset saappaat mut ongelmaksi muodostui että ei mennyt mun jalkaan millään! 4 numeroa liian iso mahtui 😉 On kuulemma ollut ongelmana lestin kapeus, myyjä kertoi kun ihmettelin, ei mulla mikään erityisen leveä jalka ole! No ostin sit Crocsin lammasvuoriset mokkasaappaat, samantyyliset kun nuo sinun mutta pidemmät ja ah, ne ovat kuin aamutossut jalkaan, ihanat! (ja -40% lämmitti myös) Kyllä nyt kelpaa koiraa käyttää, meille noutajalle ei riitä postilaatikko vaan otsalampun kanssa metsät ja pellot kahlattava, kelissä kuin kelissä…
  Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinne!

  • Mulla se kengän jäykkyys oli tuossa samassa. Ei aluksi meinannut mennä jalkaan, saati lähteä pois. Mutta jotenkin se sisäsukka vaan venähti kun niitä käytti.

   Meillä on miehellä nyt joku ihme koirakuume. Pitäisi kuulemma saada iso koira. Mulle riittää toi pieni buudeli kyllä just tällä hetkellä ihan vallan mainiosti. Katsotaan sitten joskus 😀

 17. Julia says:

  Ihana blogi sinulla! Käynkin täällä nyt ensimmäistä kertaa. Itse hankin ennen joulua huopikkaat, joita käytin paljon, kunnes tuli vesikelit. Mietin syksyllä pitkään ostaisinko huopikkaat vai Sorelit. Sorelit tuntuivat jalassa sovittaessa jäykiltä, niin kuin kuvailit. Ne olisivat toisaalta olleet paljon monikäyttöisemmät.

  • Oi, huopikkaissa on kyllä tunnelmaa 🙂
   Mulla nämä loska ja nollakelit tuottavat joka talvi päänvaivaa. Saappaat ovat liukkaat ja muut kengät kastuvat oitis.

   Kiva kun löysit tänne, ja kiva jos viihdyt 🙂

 18. Henni says:

  Eiks ookin hyvät 😉 Teillä taisi käydä “saman mielinen tonttu”, kun täälläkin miehen lahjasta paljastui juuri samanlaiset Sorellit ja kovasti tuntui olevan tykätty lahja!!!

  Rentouttavaa viikonloppua 🙂

 19. Muumimamma says:

  Alinan sanoin: Minun Emppu ja minun Aama 🙂 Ihania olette! <3

 20. littleB says:

  Voi vitsit noi Sorelit on i-ha-nat! <3 Ehkä ensi talveksi 😛

 21. Marjaana says:

  Äh, oon miettiny tuota Caribou-mallia jo jonkin aikaa, tuli hommattua Sorelin Joan of Arcticit syksyllä ja niin kivat kuin ne ovatkin, ne eivät mahdu kuorihousujen alle mikä on kovemmilla pakkasilla ihan must! Nämä sun inspiroivat kuvat sen sitten lopulta tekivät: Caribout menivät tilaukseen juurikin samassa värissä kuin sulla ja puoli numeroa isompina kuin toiset Sorelini.

Kommentoi